Kakva nedelja! Za pamćenje!

Ima li lepšeg načina da započnemo nedelju od ulaska Sunca u najdruštveniji (radosniji, razdraganiji i šta još sve ne…) znak zodijaka? Da se ne lažemo, moj omiljeni!

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Pogodili ste:  Sunce ulazi u Blizance! Srećan rođendan svim dragim pripadnicima trećeg- srećeg horoskopskog znaka.

Odmah potom, Sunce pravi raskošan i moćan trigon sa retrogradnim Plutonom!

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Sunčev trigon Plutona od 20. do 24. maja donosi intenzivna iskustva i pozitivnu transformaciju. Odnosi sa ljudima na pozicijama moći i autoriteta, velikim organizacijama i kompanijama treba da idu dobro, a na nadređene možete ostaviti veliki utisak. Lični i profesionalni problemi se takođe mogu lakše rešiti. Ovo je odlično vreme za otkrivanje tajni, istraživanje i dubinsko razumevanje misteriozne ili okultne teme.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Ima li veće sreće od bliskog susreta planete ljubavi i najvećeg benefika zodijaa? Teško! Ako vas njihov tranzit dotakne. To jest, vaše natalne planete. Bez toga nećete se ovajditi ni od jednog aspekta u tranzitu.

Venera u konjunkciji sa Jupiterom na 29°23’ Bika od 20. do 25. maja je najsrećniji uticaj u ovom nedeljnom horoskopu.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Donosi ljubav, novac, harmoniju i sreću. Opuštena i mirna atmosfera idealna je za zabavu, zabavljanje i rešavanje bilo kakvih poteškoća u vezi. U idealnom slučaju, ovo vreme bi trebalo da se provede napolju, družeći se sa što je moguće više ljudi. Na ovaj način ćete se izložiti najvećim prilikama za rast i sreću. Svako novo lično ili poslovno partnerstvo će najverovatnije biti prijatno i obostrano korisno.

Planeta ljubavi i vrednosti ne miruje ove nedelje!

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Venera sekstil Neptun od 21. do 24. maja donosi senzualnost, romantiku, glamur i luksuz. Venera pojačava efekte Jupitera sekstilnog Neptuna (takođe, ovih dana) kako bi veze učinile strastvenijim i duhovnijim. Mogli biste da upoznate nežnu, brižnu osobu, možda pravu srodnu dušu ili duhovnog partnera. Ovo je takođe dobro vreme za umetnički i drugi kreativni rad.

I to nije sve! Ove nedelje Mesec sija punim sjajem!

Pročitajte i ovo: Da li PUN MESEC uvek izaziva raskide? 

Majski pun Mesec, 23. maja, tačno u 15.53 časova prema našem vremenu, na 02°55’ Strelca, u sekstilu Plutona, donosi intenzivne lične interakcije koje precizno pokazuju šta osećate prema nekome i šta oni osećaju prema vama. Vaša podsvest postaje moćnija, pomažući vam da kontrolišete svoja osećanja i ponašanja. Ovo je odlična Mesečeva faza za eliminisanje loših navika, opsesija i emocionalnih kompulzija.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC

Venera ulazi u Blizance!

Planeta ljubavi u Blizancima je šarmantna i pravi društveni leptir. Komunikacija je njen jezik ljubavi i lako je privlače oni koji mogu da se upuste u intelektualne razgovore. Njena preferencija za lepotu može da se oslanja na trendi i svestrane stilove.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Venera je u Blizancima od 23. maja do 17. juna 2024.

Sa Venerom u Blizancima, imamo prste u svakoj piti. Radoznalost nas motiviše na romantičnom i društvenom nivou. „Raznolikost je začin života“ je sada moto. Društveni smo, komunikativni, šarmantni i zainteresovani.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Iako je to vreme kada možemo da budemo animirani i zabavni, možemo i da držimo distancu na emotivnom nivou. Privlačnost sada često počinje rečima, jer imamo tendenciju da se lakše povezujemo na mentalnom nivou dok je Venera u Blizancima. Najviše nas privlače mentalno i intelektualno interesantni ljudi.

Ponekad nas naša radoznalost odvede u veze koje inače ne bismo formirali. Tamna strana Blizanaca je prevrtljivost ili lako prelaženje sa teme na temu.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Jedan od najznačajnih aspekata ove godine dostiže svoju egzaltaciju ove nedelje!

Jupiter u sekstilu sa Neptunom od 14. do 31. maja donosi harmoniju, lakoću, sreću i rast. Ovaj duhovno prosvetljujući uticaj daje vam dobru ukupnu perspektivu sebe i vašeg mesta u svetu. Možete bolje uskladiti sebe i svoje ciljeve sa svojom duhovnom filozofijom ili verskim uverenjima. Optimizam, dobre namere i moralni integritet čine ovu nedelju dobrom za profesionalno napredovanje, poslovna i pravna pitanja.

Pročitajte i ovo: Zašto je PLUTONOV PRELAZAK U VODOLIJU najveći astrološki tranzit godine (23.3.2023. – 8.3.2043.) i kakve promene nam donosi

Marsov polusekstil Saturna od 23. do 26. maja donosi odlučnost i izdržljivost. Možete planirati svoj tok akcije metodično i najefikasnije. Snažna radna etika i pažnja posvećena detaljima pomažu vam da ostvarite solidan napredak u dugoročnom projektu. Ovo bi takođe trebalo da bude vreme lojalnosti, sigurnosti i stabilnosti u vašim bliskim odnosima.

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Venera u trigonu sa Plutonom od 23. do 26. maja donosi intenzitet i strast prema vezama i stvarima koje donose radost i zadovoljstvo. Postojeća veza mogla bi da doživi pozitivnu transformaciju sa više strasti i posvećenosti. Nova veza bi bila intenzivna i mogla bi uključivati aferu ili druge komplikacije. Sada su moguće opsesije i fascinacije, i to ne samo u vezama.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Jupiter ulazi u Blizance!

Pročitajte i ovo: JUPITER U BLIZANCIMA: Šta za vas znači Jupiterov tranzit kroz Blizance od 26. maja 2024. do 10. juna 2025. 

Tananana…čujete fanfare? Posle godišnjeg boravka Jupitera u Biku, došlo je vreme da se izgrlimo i pozdravimo jer ga u drugom znaku zodijaka neće biti narednih 12 godina. Što je bilo, bilo je…red je da se Blizanci malo ovajde o Jupitera. Stvarno mislim malo jer Jupiter u trećem znaku zodijaka nije jak. Tačnije, slab je i ako neko oseti njegov pozitivni uticaj, taj treba da časti kafanu.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Dakle, posle okršaja s Uranom, najveći benefik zodijaka napušta Bika i prelazi u Blizance, gde ga nije bilo 12 godina.

U Blizancima, Jupiter boravi od 26. maja 2024. do 10. juna 2025. više o njegovom uticaju na vaš znak i podznak pročitajte u posebnim člancima na portalu Sito&Rešeto.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

OVAN

Od ponedeljka do četvrtka donosi intenzivna i duboka iskustva. Imaćete veću moć i uticaj na svoj život, događaje i ljude oko sebe. Odnosi sa ljudima na pozicijama moći i autoriteta, velikim organizacijama i kompanijama treba da idu dobro. Više samopoštovanje vam pomaže da ostavite veliki utisak na nadređene. Lični i profesionalni problemi se takođe mogu lakše rešiti.

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje donosi intenzitet u vaš ljubavni život. Veze postaju ozbiljnije, pa čak i vitalne za vaše blagostanje. Snažniji nivo privlačnosti, i emocionalne i seksualne, čini ovo odličnim vremenom za zabavljanje. Trenutna privlačnost, karmički odnosi i padanje do ušiju su sve moguće. Visoko samopoštovanje i ljubav prema sebi takođe čine ovo dobrim vremenom za pozitivne transformacije u postojećim odnosima.

BIK

Od ponedeljka do petka je dobro vreme za duhovni samorazvoj jer lakše razumete ezoterične principe. Slušajte svoju intuiciju i sledite svoje snove o romantici, bogatstvu, putovanjima i avanturama. Sada postoji toliko potencijala za rast, sreću i uspeh. Vaš entuzijazam i dobra volja mogu napraviti veliku razliku za druge, vašu zajednicu i svet.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja donose osećajnost i senzualnost i idealne su za strastvene romantične susrete. Vaša povećana magnetna privlačnost privući će nežnu, brižnu osobu, možda pravu srodnu dušu ili duhovnog partnera. Ovo je povoljno vreme za kupovinu odeće, kozmetike i nakita za sebe, plus bilo šta da ukrasite svoj dom ili dodate luksuz u svoj život.

BLIZANCI

Od ponedeljka do četvrtka donosi emocionalnu osetljivost i psihičku percepciju. Osećaćete stvari snažnije i verovatno ćete biti transformisani vašim intenzivnim emocionalnim reakcijama. Neko će vas verovatno duboko dirnuti i imati snažan uticaj na vaš život. Intenzivna emocionalna veza može rezultirati novom vezom. Između vas i svakog sudbinskog susreta postojalo bi snažno karmičko povlačenje.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje, povećana potreba za ljubavlju i privrženošću mogla bi da dovede do toga da doživljavate dublje, intenzivnije druženje. Imaćete veću moć da privučete prijatelje i ljubavnike. Možete imati magnetnu privlačnost koja podsvesno privlači ljude, što može dovesti do intenzivnih seksualnih iskustava. Trenutna privlačnost može dovesti do duboke i karmičke veze.

RAK

Od ponedeljka do petka, možete se opustiti dok istovremeno uživate u ličnom ili profesionalnom uspehu. Takođe možete bolje uskladiti sebe i svoje ciljeve sa svojom duhovnom filozofijom ili verskim uverenjima. Rast i sreća su mogući kroz dalje obrazovanje, grupne aktivnosti, putovanja i dela ljubaznosti i dobročinstva. Možete duhovno rasti bez odbacivanja svojih materijalnih dobara.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

U subotu i nedelju, sve napetosti u odnosima će verovatno izaći na površinu. Možda će vas neka smetnja i dalje gnjaviti sve dok ne budete primorani da uradite nešto po tom pitanju. Može doći od raspoloženog ili iracionalnog partnera, člana porodice ili bliskog prijatelja. Obratite pažnju na male znakove i kompromise da biste održali harmoniju u vašim odnosima.

LAV

Od ponedeljka do četvrtka, povećana lična moć daje mogućnost da utičete na ishode u vašem životu. Talenat za duboko istraživanje i istraživanje omogućava vam da otkrijete tajne i dođete do dna bilo koje misterije. Ova probna priroda se takođe primenjuje na psihološkom nivou. Dakle, ovo je dobar trenutak za razbijanje loših navika i rešavanje poteškoća u vezi. Složena dinamika odnosa će vam postati jasnija.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje produbljuje vaša osećanja ljubavi na intenzivan nivo. Nećete ostaviti kamen na kamenu da otkrijete prava osećanja vašeg partnera ili potencijalnog partnera, možda čak i vaša prava osećanja. Možda ćete se više „zaljubiti“ u seks nego inače, a ovo je dobar trenutak za eksperimentisanje sa tabu oblastima seksualnosti. Privatnost je sada važna. Možda želite da zadržite tajnu vezu ili otkrijete tuđe tajne. Afere su takođe moguće, a duboka nova romansa mogla bi da počne.

DEVICA

Od ponedeljka do petka donosi nadu, velikodušnost i duh zajednice. Prosvetljenje može doći kroz snove, vizije ili meditaciju. Kako vaš lični sistem vrednosti ili moral dostižu viši standard, otkrićete da nesebično pomaganje drugima donosi veliko zadovoljstvo. Vaša dobrotvorna priroda može se proširiti na ekološke uzroke ili dobrobit životinja. Takođe možete pratiti svoje snove za uspeh bez žrtvovanja materijalnih dobara.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja donose želju ili potrebu da se postignu velike stvari i uspe. Ali različite oblasti vašeg života možda neće raditi u istom pravcu. Možda postoji nedostatak harmonije između vašeg ličnog i profesionalnog života, ili se neko od vaših voljenih bori protiv drugog, i oboje žele da odaberete stranu. Ako ćete napredovati, svi ovi konkurentni faktori u vašem životu moraju da rade zajedno, ili barem da se podnose.

VAGA

Od ponedeljka do četvrtka donosi prilike da povećate svoju moć i autoritet. Ovo će poboljšati vaše samopouzdanje i pomoći vam da reformišete svoj život. Osećaćete se više motivisanim da napredujete i postignete svoje ciljeve. Odnosi mogu izgledati intenzivniji, ali na dobar način. Ovo je odličan trenutak da potražite pomoć od šefova, drugih važnih ljudi u vašem životu, korporacija ili vladinih agencija.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje donosi mir i harmoniju u kući i na poslu. Ovo je odlično vreme za rešavanje sukoba zbog međusobnog poštovanja, poštenja i spremnosti na kompromis. Dobre pregovaračke veštine i nepristrasnost znače da biste takođe mogli da budete posrednik u rešavanju sporova između drugih, posebno između članova porodice ili vaših kolega. Iako je ovo idealno vreme za samopromociju, stvaranje bogatstva i uspeh u karijeri, takođe je odlično vreme za povlačenje iz centra pažnje u udobnost doma.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do petka donosi harmoniju, lakoću, sreću i rast. Ovo je takođe duhovno prosvetljujuća faza života koja vam daje dobru ukupnu perspektivu o tome ko ste i vaše mesto u svetu. To što ste sada velikodušni ne znači da morate žrtvovati svoj životni standard. Optimizam, dobre namere i moralni integritet čine ovo dobrim vremenom za profesionalni napredak, poslovna i pravna pitanja.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja su odlične za zabavu i vođenje ljubavi. Trebalo bi da se osećate toplo, srećno, društveno i velikodušno. Sreća može doći u obliku poklona, novca ili komplimenata. Povećana popularnost, harizma i šarm čine ovo dobrim vremenom za zabavljanje. Sticanje prijatelja je lako, a nova partnerstva će biti iskrena i obostrano korisna. Sreća se takođe odnosi na obrazovanje, poslovna i pravna pitanja.

STRELAC

Od ponedeljka do četvrtka donosi snažan nagon za uspehom, čineći vas odlučnijim i svrsishodnijim nego obično u postizanju svojih ciljeva. Možete iskoristiti svoje opsesivne ili kompulzivne sklonosti da završite težak zadatak. Povećani nivo privlačnosti može biti seksualan i takođe vam daje ogroman uticaj na druge ljude. Ova povećana moć će vam koristiti ako je ne zloupotrebite.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje, projektovaćete veoma pozitivnu sliku, tako da ćete lako pridobiti odobravanje drugih, posebno nadređenih. Dakle, ovo je odličan trenutak da tražite usluge, pozajmite novac i napravite prezentacije. Takođe se favorizuje pronalaženje poslovnog partnera, finansijskog savetnika ili drugog profesionalca koji će vam pomoći. Trebalo bi da uživate u istaknutijem i atraktivnijem javnom profilu i imidžu na društvenim mrežama. Ovo se može iskoristiti za unapređenje vaše karijere, za oglašavanje, prodaju ili dobijanje podrške za dostojan cilj.

JARAC

Od ponedeljka do petka donosi dobro raspoloženje, optimizam i mnogo ljubavi. Drugi će vas smatrati privlačnijim dok se opustite i izrazite ljubazniju i prijatniju stranu vaše ličnosti. Ovo je odlično vreme za zabavljanje, ali i za popravljanje stresnih odnosa. Sreća u ljubavi može se uporediti sa nekim bogatstvom negde drugde u vašem životu. Možda se spremaju pokloni, komplimenti i dobre ponude.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja donose mir, spokoj, prijateljstvo i saosećanje. Povećana nežnost i naklonost čine ovo idealnim vremenom za vaš ljubavni život. Ovo je dobro vreme za kupovinu odeće, kozmetike, nakita i bilo čega što će ukrasiti vaš dom ili dodati luksuz vašem životu. Možete se osloniti na dobar smisao za modu i oko za lepotu. Ovo je takođe dobro vreme za zabavu, zabavu, opuštanje i dobrotvorne aktivnosti.

VODOLIJA

Intenzivne lične interakcije od ponedeljka do četvrtka pokazuju tačno šta osećate prema nekome i kako se on oseća prema vama. Veza će evoluirati dublje, ili ćete biti slobodni da nastavite dalje. Možete doći do uzroka bilo koje loše navike ili zavisnosti. Vaša podsvest je moćna i možete kontrolisati svoja osećanja i ponašanja. Ovo je dobro vreme za rešavanje misterija i otkrivanje tajni.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje, trebalo bi da postanete strastveni prema ljubavi i stvarima koje volite. Bilo da je u pitanju druga osoba, hobi ili bilo šta drugo, postaćete dublje uključeni u ono što volite. Trebalo bi da uživate u povećanoj popularnosti zbog intenzivnog nivoa podsvesne privlačnosti koju osećaju drugi. Moguća je nova duboka veza. Ovo je dobar trenutak da testirate nivo lojalnosti i posvećenosti u ljubavnoj vezi i prijateljstvu.

RIBE

Mogući su sudbinski susreti od ponedeljka do petka koji će vam pomoći da preduzmete duhovnu potragu u potrazi za istinom. Drugi mogu doći kod vas za duhovno vođstvo, ili možete ići sami. Teže ćete zanemariti siromašne, bolesne i potrebite. Zbog vašeg entuzijazma, drugi se mogu okupiti oko vas radi zajedničkog cilja. Romantika je takođe moguća jer vas drugi smatraju misteriozno privlačnim.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja trebalo bi da se osećate opušteno i društveno, tako da je ovo odlično vreme da budete sa drugima. Možete usrećiti druge čak i kada su tužni. Vaš ljubavni život ima koristi od povećane harizme i fizičke privlačnosti. Dakle, ovo je savršeno vreme za zabavljanje ili rešavanje bilo koje postojeće napetosti u vezi. Takođe biste mogli da privučete novac, poklone ili druge dobre prilike, ali samo ako pokušate da se pokažete tamo.