Prvog dana ove nedelje Sunce menja znak, te ulazimo u mesečni ciklus rođendana Vodolija! Srećan rođendan, drage Vodolije!

Sunce će se kroz znak Vodolije kretati do 19. februara, pa jedini veliki aspekt tokom ovog perioda praviće upravo u toku ove sedmice sa Uranom.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Napeti, kvadratni aspekt sa planetom koja vlada znakom Vodolije, na samom početku vladavine ovog znaka, može da donese ljudima koji su rođeni pod njegovom vladavinom neobične i nagle promene, kao i iznenadna dešavanja na svim poljima, a najviše u vezi sa porodicom, kućom, nekretninama i privatnim poslom.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Ovog dana na nebu će i Mesec ući u muški znak Strelca, pa u toku ponedeljka možemo svi da osetimo priliv neobične energije, pojačanu potrebu za kretanjem, akcijom, promenom i aktivnostima koje su povezane sa putovanjima, druženjem, neobičnijim dijalozima, idejama, ali i poslovnim akcijama.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

foto david-creixell-mediante

Dan je dobar za nove početke, pa evo ponedeljka koji vas podržava u tome da krenete u nove poduhvate – dijetu, novi posao, vežbanje ili da nešto novo isprobate.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Kako je utorak dan bez velikih aspekata, energija koja se podigla u ponedeljak, osećaće se i drugog dana ove nedelje, energija pozitivnog i optmističkog elana, druženja i smeha, koje Mesec u Strelcu i te kako podržava.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Od srede je već drugačija atmosfera, jer Mesec ulazi u znak Jarca i naredna dva dana aktiviraće, prolazeći kroz ovaj znak, sve planete koje su sada pozicionirane u Jarcu (Jupiter, Saturn, Pluton, Južni Mesečev čvor), kao i njihove energije.

Tamara Bellis

U sredu će se desiti prva konjukcija Meseca, i to sa Jupiterom, što i nije loša aktivacija u ozbiljna i veća ulaganja, finansijskih proračuna i razgovora oko novca. Kako bude dan odmicao, moguće je da se oseti sve veća nervoza i nemir, napadi ili agresivniji ispadi svih onih čiji su nervi na izmagu snaga.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

U četvrtak u jutarnjim časovima desiće se egzaktan aspekt između dve muške, jake energije, Sunca i Urana. Ovaj aspekt može da donese napade od strane šefova, izlive besa nadređenih, agresivnost na putevima i sa ljudima koji su raskoraku sa vremenom, jer Uran ne voli sporost, pa će uglavnom konflikti dolaziti zbog toga što se ne može nešto čekati, iz žurbe, zbog velikog stresa da se nešto mora što pre završiti.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Ovaj aspekt jeste od onih opasnijih, te na globalnom nivou može da donese padove i krahove berze, pad sa vlasti nekog poznatog političara, napad na neku poznatu osobu, zemljotrese, elementarne nepogode, nesreće prouzrokovane lošom tehnikom, od mašina, aviona, vozova, te kolaps interneta, upade hakera i raznoraznih komjuterskih virusa koji će usporiti svakodnevni rad.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Ipak, da nije sve tako crno, pobrinuće se Venera koja će tokom dana napraviti protočan aspekt sa Jupiterom i probuditi naša čula.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Nakon svih iznenadnih i neočekivanih događaja i vesti, koje može doneti aspekt Sunca i Urana, može nam se probuditi glad, želja za uživanjem, hedonizam ili slast za životom. Dan se može lepo završiti zahvaljujući ovom skladnom odnosu između dve planete koje znaju da uživaju, ali i da preteruju.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

Venera u Ribama će nam probuditi sva čula, a Jupiter je podržati u tome. Romantična večera pod svećama, gledanje ljubavnog filma u dvoje ili odlazak u spa centar ili na aroma masažu može biti pun pogodak da ovu sedmicu ulepšate, jer na samom kraju ove nedelje, Venera će napraviti loš aspekt sa svojim večitim ljubavnikom – Marsom!

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

U petak Mesec prelazi u znak Vodolije i ovog dana biće konjukcija Sunca i Meseca, što znači da će se desiti mlad Mesec.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Svakog meseca, tačnije svakih 28 dana, desi se konjukcija ova dva svetla, što govori o novim počecima, koji su u simbolici onog znaka u kome se i dešava Mlad Mesec. Ovog puta, mlad Mesec kreće iz znaka Vodolije, pa je za pripadnike ovog znaka naročito dobro da zaseju ono što žele da žanju do narednog Mladog Meseca.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Konjukcija će se desiti u kasnijim večernjim satima ovog dana, te naredna dva dana na nebu nećemo videti Mesec, što često donosi i manjak empatije, emocija i bliskosti dok se na nebu ne pojavi mladi srp Meseca.

Photo by Pigoff PhotographY on Unsplash

Kako je Vodolija intektualni, vazdušni muški znak, najbolje je za sve da naprave nove pomake u poslovnom smislu, da ubace novine, nove i neobične ideje, reklame ili ljude u svoje projekte ili poslove.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Sutradan, u subotu, Merkur će imati skladan, sekstilni odnos sa Marsom, a tokom večeri i Mesec će konjukcijom dodatno aktivirati Merkura, pa je dobro dan iskoristiti za kvalitetnu komunikaciju, dogovore, razgovore ii izlaganje. Merkur će biti podržan od Marsa, koji je u vatrenom znaku, pa ćemo osetiti nalete energije i elokvencije u razgovorima i dogovorima.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Dobro je veče za druženje, ples ili za neki kraći izlet ili put. Nedelja je dan bez aspekata, pa se mogu osećati posledice noćnog izlaska, usporenost i lenjost, do pred veče, kad polako ali sigurno dve ljubavne planete Venera i Mars idu u napet, kvadratni odnos – svađu.

Pročitajte i ovo: Tranzit Venere u Ribama kroz kuće natalnog horoskopa

Photo by Emanuel Hahn on Unsplash

Egzaktan aspekt će se desiti u noći između nedelje i ponedeljka, ali se moramo pripremiti na to da se nedelja može obojiti napetošću ovog aspekta, naročito što je nedelja dan kad se ne radi, a tada dolazi do eskalacije sukoba tj. svih onih neraščišćenih stvari, razgovora i tema za koje nije bilo vremena da se načnu.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Neko ovaj aspekt uvek oseti dan pred egzaktnost, pa je dobro znati i kako se postaviti, naročito ako se sad nalazite u situaciji kad treba nešto da raščistite sa partnerom ili ste u fazi  da ne znate šta ćete. Trenutni vladar obe planete jeste Jupiter, jer je Mars u Strelcu, a Venera u Ribama, pa je njegova pozicija u Jarcu vrlo jasna, a to znači da treba da se razreše sve one stvari koje nisu čiste.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Ipak, obe planete se nalaze u promenljivim znacima, pa će svi oni koji imaju sumnje da postoji treća osoba u vezi biti na najvećem ispitu ovog puta. Promenljivi znaci su i znaci koji govore o brzoj promeni koja će se desiti, pa to znači da velike svađe mogu da se brzo i završe, da dođe do rešenja i da neće biti toliko strastvenih izliva, kako može biti, kad su u pitanju ove dve ljubavne planete.

Pročitajte i ovo: Uticaj Venere u Ribama na sve znake zodijaka

Najbolje je veče prespavati, ako niste spremni da se suočite sa posledicama ili ako niste orni za razrešavanje emotivnog statusa.