Mnogo pomešane energije bi u igri krajem prošle nedelje, pod čijim uticajem torpedujemo se u narednu, a to je moralo negde negde da prokulja, zar ne?! U ponudi smo imali pun Mesec na 27°28’ Blizanaca, dve stacionarne planete, Veneru, koja je započela svoj 40-to dnevni retrogradni hod kroz Jarca i Hiron, koji je krenuo direktno kroz Ovna.

Najvažniji aspekt godine, kvadrat dva planetarna giganta, Saturna i Urana, koji je obeležio celu 2021. godinu, jače ili slabije, dostiže svoj vrhunac delovanja krajem ove nedelje, dok je Mars tavorio u konjunkciji sa južnim Mesečevim čvorom u Strelcu.

Što se bore misli moje… S kim ste se obračuna(va)li ili tek akumulirate energiju za konačni obračun?!

Retrogradna Venera najjače se oseća od svih retrogradnih planeta. Tokom retrogradnog kretanja Venere, vaš ljubavni život ulazi u sudbinski period. Davanje, primanje ljubavi i naklonosti postaje teže. Stari prijatelji ili ljubavnici mogu se ponovo pojaviti ili ćete možda ponovo proživeti prošla životna iskustva kako biste rešili karmičke probleme.

Snaga nedeljnog punog Meseca uliva svoju energiju u početak ove nedelje, vreme, kada reči dobijaju još veće značenje, ali ih dodatno može podići vesela vibracija Jupitera. Pošto Merkur blista u sjajnom savezu sa Uranom u ponedeljak i utorak, mogu se tražiti kasni pokloni koji imaju jedinstvenost, a digitalna tehnologija će biti posebno popularna.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU od 19.12.2021. do 29.01.2022. – Sudbinski susreti i ljubavne krize

Planeta komunikacije, Merkur, u finom polusekstilu sa Saturnom od nedelje do utorka donosi nam ozbiljno razmišljanje, dobru koncentraciju i još bolje pamćenje, ako i organizacijske sposobnosti. Povećana mentalna čvrstina pomaže nam da donesemo važne odluke i da se nosimo sa svim teškim problemima.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Sa druge strane, mnogo jači podsticaj dobijamo od Merkurovog trigona sa naprasitim Uranom u Biku, što nam od nedelje do utorka donosi promenu i uzbuđenje u naše živote bez izazivanja uznemirenosti i haosa.

Pročitajte i ovo: Osam razloga zašto treba da se zabavljate sa Škorpijom! I zašto baš osam

Pratite svoju intuiciju, posebno u vezama. Budite fleksibilni i otvoreni prema novim prilikama.

U utorak imamo veličanstveni zimski solsticij, kojim počinje poslednji od četiri kardinalna kvadranta nebeske godine i započinje dolaskom Sunca u Jarcu, u kome ostaje do 19. januara.

Jarčevi, dragi, srećan vam rođendan! Neka žurka o trošku Jarca počne!

RETROGRADNA VENERA U JARCU – Na ljubavnom planu očekuje nas vrlo buran period do marta 2022.

Nećemo se baš mnogo ovajditi, to već znate, zar ne, jer Jarac voli da troši samo na sebe.

Ovo dovodi, zajedno sa Merkurom, Venerom i Plutonom, ukupno četiri planete u ovaj zemljano-ledeni znak, poslednje dve, koje se usko spajaju tokom nedelje pre nego što ostvare tačnu konjunkciju na sam Božić, prema Gregorijanskom kalendaru.

Ovo bi nas moglo navesti da se prisećamo bivših voljenih ili da cenimo dubinu osećanja za one u našim svakodnevnim životima.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Energija Jarca je u velikoj meri vezana za tradiciju, tako da nas može emotivno dotaći sve što je u vezi sa prazničnim običajima ili bar u vidu pisanja novogodišnjih čestitki u poslednjem trenutku.

Ali Mars nastavlja svoje kretanje u avanturističkom Strelcu, a neki od nas mogu, gde je to moguće i gde epidemijske mere dozvoljavaju, da budu ti srećnici koji će se uputiti na neko lepo mesto svečanosti radi, dok će drugi da budu savršeno srećni okupljeni oko vatre koja zagreva i telo i dušu.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Saturn i Uran su bili glavni kosmički protagonisti tokom cele 2021. godine, a vraćaju se u tačan kvadrat od 90 stepeni po treći i poslednji put (sad pa za 22 godine), na samo Badnje veče, što može biti vrlo izazovno na emotivnom nivou.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Saturn u kvadratu sa Uranom na 13°06’ Vodolije / Bika, najjačeg dejstva od 7. decembra do 9. januara, egzaktno 24. decembra, mogao bi doneti promenu koju ne želite. Možda će vam biti teže da napravite promjne koje želite. Ovo bi mogao da bude frustrirajući period, ali ako ostanete otvorenog uma, strpljivi i fleksibilni, izazovi se mogu pretvoriti u prilike.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ovo je sučeljavanje pod pravim uglom dva suvladara Vodolije, starog i novog, tradicije i inovacije, ograničenja i onog koji probija sve granice. Ko će pobediti, pitate se?! Imali smo celu godinu da saznamo, iako se možda pobednik već unapred znao, baš zato je otpor ovog drugog bio izrazito snažan.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Jedno je sigurno, posle ovog (ili bolje rečeno, ove godine) više ništa ne može da bude isto (kao pre).

Inače, ovo je vrlo redak aspekt koji se javlja svake 22 godine. U suštini, ovaj aspekt može se ispoljiti kao ograničenje naše slobode, a uz putovanja i druga ograničenja koja su dominirala u poslednjih 12 meseci, frustracije se mogu povećati ako zdravlje diktira još jednom da utiče na našu šansu da se slobodno krećemo i družimo.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Na sreću, Mars, koji je u Strelcu, zaista voli da luta slobodno, savršeno je usidren prema stabilizujućem Saturnu kako se nedelja bliži kraju, podstičući nas da se čuvamo, ostanemo aktivni i uživamo u delovima ove sezone u kojima možemo uživati.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

U petak OPET imamo bliski susret Venere sa Plutonom u konjunkciji na 25°43’ Jarca. Praktično, ovaj moćan aspekt aktivan je od 5. do 30. decembra. Traje toliko dugo jer je Venera retrogradna od 19. decembra do 29. januara.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

To dramatično povećava vašu potrebu za ljubavlju i privrženošću. Ali čuvajte se posesivnosti, ljubomore, uhođenja ili špijuniranja. Svaka veza Venere i Plutona je fatalna priča za sebe.

Al će neki da se zaljube (bivšeg, značajno mlađeg ili starijeg, sudbinskog?!), ima para na uši da im pršti, al će nekima čaršavi da se ovlaže…

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

I za sam kraj nedelje, imamo divan aspekt sekstila Merkura i Neptuna, pod čijim uticajem ćemo da budemo od subote do sledećeg utorka. Ovo je dobro vreme za opuštanje, kreativnost, komunikaciju i duhovna traženja. Sva vaša čula postaju budna i osetljiva, što vam omogućava da pokupite mnogo dodatnih informacija putem svoje intuicije.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Kraj nedelje zatiče nas pod uticajem treće četvrti Meseca na 05°32’ Vage u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Zaniah na 04°49 Vage, što daje prefinjenost, čast, srodnost, red i ljupku prirodu. Zaniah takođe daje talenat za pregovaranje o miru, s intuicijom da zna zaustaviti bitku i ponuditi ili tražiti uslove za mir.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što bolju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

Ovan

Ove nedelje ćete biti veoma zabrinuti za svoj lični i profesionalni život. Ne dozvolite da vam emocije zamagljuju vid; budite što objektivniji. Napravite pametan plan i iskoristite svoj poznati uvid da sprečite bilo kakve probleme.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Vaša osećanja će biti pomešana ove nedelje. S jedne strane, želećete da ispravite neke stvari, a sa druge ćete želeti da se dobro, opuštajuće provedete sa svojim partnerom. Pokušajte da se zabavite i izbegavajte teške razgovore.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Ako ste slobodni, na vama je da izađete i upoznate svoju drugu polovinu. Planete će vam pomoći da započnete novi početak ili da oživite ljubavnu priču iz prošlosti.

Bik

Ovo će biti dobra nedelja, uprkos vašoj nesigurnosti u vezi sa tokom nekoliko pitanja u vašem životu. Planete su na vašoj strani i doneće vam ravnotežu i mir.

Tokom vikenda možete se osećati pomalo melanholično i to će vas naterati da preispitate svoj život. Ovo raspoloženje će biti privremeno, tako da ne trošite energiju na to.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Vaša veza ide dobro i uspeli ste da ispravite sve greške. Zbližićete se sa partnerom i sanjaćete o zajedničkoj budućnosti. Vikend će biti senzualan i oboje ćete biti veoma srećni.

Ako ste slobodni, prići će vam osoba sa vašeg radnog mesta. Razmislite o novom početku sa njima, uvek na diskretan i skroman način.

Blizanci

Ove nedelje ćete se baviti pitanjima koja treba da se finalizuju. Neki vama bliski ljudi će ponuditi svoju pomoć; recite im svoje probleme i neka vas podrže.

Krajem nedelje vaše dobro raspoloženje će veoma obradovati druge. Vaši snovi će se ostvariti, a vaš trud će biti nagrađen.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Morate posvetiti više vremena i pažnje svom ljubavnom životu. Vaš partner se s pravom žali na vašu ravnodušnost u poslednje vreme i sprema se da promeni svoje ponašanje prema vama. Morate da promenite svoje načine pre nego što naškodite svojoj vezi. Pristupite im na nežan način pun ljubavi.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Ako ste slobodni, potrebno je da se aktivirate i proširite svoj društveni krug, kako biste pronašli osobu koju tražite.

Rak

Ova nedelja će vam biti teška i čudna i osećaćete se zatočenima u svojoj koži, bez izlaza. Stvari će se uskoro poboljšati, sve dok ostanete usredsređeni, smireni i neometani rasuđivanjem drugih ljudi.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Morate postati pomirljiviji i sa razumevanjem, kako biste izbegli sukobe sa partnerom. Izbegavajte diskusije o pitanjima koja izazivaju napetost i ne gurajte stvari do ivice, inače biste mogli da uništite svoju vezu.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Ako ste slobodni, ne verujte šarmantnim rečima i obećanjima potencijalnih ljubavnika, jer ćete se možda razočarati. Budite pažljivi.

Lav

Ova nedelja će za vas biti malo klimava i, da biste uspeli da postignete ono što želite u profesionalnom i privatnom životu, potrebno je da preispitate neke svoje ideje i zatražite savet bliskih vam ljudi.

Tokom vikenda morate ostati realni i držati se svog rasporeda. Ne dozvolite da vam emocije zamagle viziju i odvedu vas na pogrešne puteve.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

U svom ljubavnom životu morate početi da se više otvarate svom partneru, kako bi on razumeo kako vidite svoju vezu. Oni mogu da vam ponude još više, ako postanete malo fleksibilniji i sa razumevanjem. Planete će pomoći da se poboljša raspoloženje među vama.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, potrebno je da promenite svoj stav i postanete otvoreniji, kako biste upoznali osobu koju tražite.

Devica

Ova nedelja će biti pozitivna za vas, donoseći vam šansu da ostvarite svoje ciljeve. Komunikacija je obnovljena i preovladavaju dinamika i sreća.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Napravite bolji plan sada kada možete i pokušajte da poboljšate svaki aspekt svog svakodnevnog života koji treba da se popravi. Vaše raspoloženje će biti bolje.

Preuzećete svoje odgovornosti i doneti definitivne odluke o pitanjima koja stagniraju. Ako želite da se vaš odnos promeni, onda ćete morati da učinite ove promene.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, otvorite oči, jer ćete sresti nekoga savršenog, iz vedra neba.

Vaga

Ove nedelje ćete pokušati da preispitate svaki aspekt svog života. Uspećete da se oslobodite ljudi i situacija koje vas iscrpljuju, stresiraju i stvaraju prepreke koje blokiraju vaš napredak. Pazite da se ne zanesete svojom dobrotom i oprostite ljudima koji ne zaslužuju da im se oprosti.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ove nedelje ćete više pažnje posvetiti svojoj vezi i pokušaćete da rešite probleme koji su mučili vas i vašeg partnera. Vaša romansa i erotičnost će vam pomoći da se lepo provedete i pobegnete od briga i rutine vašeg svakodnevnog života.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, ne odustajte. Nastavite da tražite one prave i na kraju ćete ih pronaći. Oko vikenda će vas neko sa posla pozvati da izađete. Zašto ne probati?

Škorpija

Ove nedelje morate da se krećete pažljivo i izbegavate donošenje ishitrenih odluka. Vaša dinamika će biti intenzivna, ali loš tajming vam neće dozvoliti da se opustite i prepustite.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Donećete neke odluke o ličnim i profesionalnim pitanjima, ali morate dobro da razmislite pre nego što ih otkrijete nekim ljudima. Budite malo oprezniji krajem nedelje, kada bi vam planete mogle zamagliti vid i navesti vas na pogrešne poteze.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Možete još više poboljšati svoju vezu ako razjasnite šta osećate prema svom partneru. Ne razgovarajte sa njima pre nego što donesete svoje definitivne odluke. Opustite se i zabavite se koliko god možete.

Ako ste slobodni, planete će vam poslati pozitivan uticaj koji će vam pomoći da ga / ju upoznate.

Strelac

Ove nedelje ćete biti veoma emotivni, zbog uticaja planeta zbog kojih ćete se žaliti na sve. Potrudite se da se sa svakom situacijom nosite realno, kako biste smogli snage i ostvarili ciljeve za kojima ste dugo težili. Ne trošite energiju na detalje.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaše brojne obaveze u drugim oblastima ne dozvoljavaju vam da se u potpunosti posvetite partneru i izrazite svoja osećanja. Zvezde će vas ohrabriti da poboljšate svoju vezu. Možda čak odlučite da se uselite zajedno ili da imate bebu.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, sigurno ćete upoznati osobu koju ste čekali. Ostanite otvoreni i dajte ljudima oko sebe priliku da vam priđu.

Jarac

Ove nedelje treba da promenite svoje načine i dovedete svoj život u red. Ostanite realni i koristite svoju dinamiku i odlučnost da promovišete svoje planove i resetujete svoje lične odnose.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

U ljubavnom životu ćete imati neke sumnje u vezi sa svojim partnerom, ali nemojte da pravite veliku stvar od njih, jer će one biti samo rezultat vaše nesigurnosti. Ne menjajte svoj stav, samo razgovarajte sa njima i sve će biti u redu.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, zabavite se sa ljudima oko sebe i ne trošite energiju na besmisleno flertovanje i besmislene situacije. Dobre stvari dolaze onima koji čekaju.

Vodolija

Ove nedelje osećaćete se pesimistično i tužno. Morate se smiriti i realnije pozabaviti stvarima, jer je ovaj negativan period samo privremen. Planete će vam dati dinamiku i energiju da savladate svaku prepreku i napravite nove, plodonosne planove.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaša veza ide veoma dobro, ali morate da posvetite više vremena partneru, uprkos svim drugim obavezama. Pretvorite rutinu vaše veze u prelepu, uzbudljivu novu stvarnost.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste slobodni, nastavite da tražite svoju drugu polovinu i uskoro ćete naći nekog veoma zanimljivog.

Ribe

Početak nedelje će vam pomoći da napravite plan i ostvarite svoje ciljeve u danima koji dolaze. Bićete veoma dinamični i uspećete da savladate svaku prepreku. Vaši međuljudski odnosi, lični i profesionalni, biće lepi. Međutim, morate biti oprezni i dobro razmisliti pre nego što preduzmete akciju.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Obaveze su vas naterale da zanemarite partnera, pa mu morate prići romantično i pozitivno. Vaša veza će biti favorizovana ove nedelje.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

Ako ste slobodni, povucite se sada, jer planetarni uticaji mogu da vam pomognu da upoznate zanimljive, uzbudljive ljude koji će vam promeniti život.