Ove sedmice ulazimo u novu energiju koju nam planete svojim promenama pozicija na nebu aktiviraju!

U toku prethodnog dana, tiho i mirno, Sunce je promenilo znak i krenuli smo u rođendane Bikova!

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Pored ove velike promene pozicije Sunca iz znaka Ovna u ženski, plodni, hedonističko nastrojeni znak Bika, a koji ćemo svi osetiti buđenjem ovozemaljskih čula, pojačanom potrebom za uživanjem u životu i emocijama koje nam bude toplota i bujanje prirode oko nas,  Mesec u ponedeljak ujutro menja znak u Ovna!

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Dakle, ove sedmice će se desiti i mlad Mesec, tačnije u četvrtak, i to je veomo bitan astrološki fenomen.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Naime, u ponedeljak ćemo imati nalet nove pokretačke snage, jer će Mesec ući u muški, vatreni znak, koji nam daje energetsku injekciju da se pokrenemo ka novim projektima, ali Mesec je u opadanju i ide ka mladom Mesecu, tj. konjukciji sa Suncem.

Savet je da obuzdamo tu energiju, nije još vreme za fokusiranje na nove stvari, jer nas upravo njegova opadajuća faza ne podržava u tome.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ako osećate priliv nove energije, pričekajte kraj sedmice za konkretne poteze i korake, jer ćete tada dobiti maksimalni vetar u leđa od strane planeta i zvezda.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Ponedeljak je dan bez planetarnih aspekata, osim promene pozicije Meseca, pa je dobar dan za planiranje i fokusiranje energije u jednu tačku, projekat, ideju ili plan. Pokušajte da prepoznate i osetite kuda vas vodi snaga i čemu treba da se posvetite u narednom mesecu.

U utorak Mesec pravi lepe aspekte sa Venerom, Marsom i Merkurom, pa je dobar da za emotivne odnose, opuštenu komunikaciju i buđenje ljubavnog zanosa.

Pročitajte i ovo: MERKUR u OVNU, što na um, to na drum

Ako želite nekome da pošaljete lepu poruku ili probudite emocije kod partnera, evo dana, pa i večeri, koji možete iskoristiti za razmenu ljubavi i ona će ići u oba pravca.

Pročitajte i ovo: MARS u VODOLIJI, okuplja oko zajedničkog cilja, a opet slobodan, nezavisan i originalan

Sreda je dan kad je i dalje Mesec najjaktiviniji, pa sada, za razliku od jučerašnjeg dana i protočnih aspekata, pravi napete aspekte sa Jupiterom i Plutonom, koji se nalaze u Jarcu. To znači da može doći do zakočenosti, loše komunikacije i problema sa nekim svakodnevnim stvari oko računa, banaka ili finansija.

Ne planirajte danas ako baš ne morate da idete u banke i druge poslovne institucije, jer Mesec oko ponoći menja znak i ulazi u znak Bika.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

On se nalazi u potpunom nestajanju u toku dana, a u četvrtak u ranu zoru napraviće konjunkciju sa Suncem, na vrlo interesantnom stepenu, zapravo, na trećem stepenu Bika, gde je njegova egzaltacija!

Mesec, dakle, počinje da raste od tada, ali taj stepen egzaltacije, a to je stepen od svih 360 stepeni gde se jedna planeta najbolje oseća, upravo će se Mesec naći na tom najboljem mestu za sebe.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ovo je, inače, stepen na kome se i Sunce nađe na dan kad slavimo Dan planete Zemlje, pa ovo mora da bude vrlo važan mlad Mesec za sve nas u globalnom smislu. Moguće je da nam planete poručuju da se naša Majka Zemlja odmara, da se podmlađuje i da smo možda shvatili poruku koju nam je poslala pandemijom.

U toku dana, do večeri, Mesec će napraviti i konjunkciju sa Uranom, koja može donesti stres ili nervozu, ali i neke potrese na globalnom nivou.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Petak je dan kada je i dalje samo Mesec aktivan i on pravi napet odnos sa Marsom u toku jutra, pa je preporuka da ako se ne mora ići na put ili baratati mašinama i alatom sa kojim nismo vešti da ne ulazimo u takve poslove.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

U toku dana Mesec će napraviti i dobar odnos sa Neptunom, što često unosi malo lepše atmosfere i događaja koji ulepšavaju realnost i sivilo oko nas. Savet je da pogledamo neki dobar film koji nas može inspirisati na lepe misli, ali i uticati na našu kreativnost i stvaralačku energiju.

Vikend ove sedmice je vrlo aktiviran planetarnim dešavanjima.

U subotu ujutro Mesec menja znak, ulazi u Bliznace, te aktivira naš intelektualni domen. Kako je vladar ovog znaka Merkur, on će biti naročito aktivan, jer u toku dana pravi vrlo napet aspekt sa Plutonom, koji uopšte nije naivan.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Generalno, ova kombinacija može da budi strahove, teške i destruktivne misli, pa i opasnost za decu i mlađu populaciju. Ovo je aspekt koji, takođe, može da donese nesreće na putu, u vidu odrona kamenja, rupa na putu, u tunelima, itd.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Kako je ovo vikend u kojem smo u izolaciji, a što može biti srećna okolnost zbog ovog lošeg aspekta, koji se na taj način minimalizuje, ono što možemo osetiti jeste pojačan nemir ili sumnje, strahove ili da osećamo da smo ugroženi i da imamo preteranu brigu. Vesti o smrti ili umrlima u svetu mogu biti u prvom planu.

U toku dana Mesec će još napraviti jedan aspekt, i to, dobar aspekt sa Saturnom, što pojačava ozbiljne teme, koje se upravo mogu odnositi na sličnu tematiku, o dugovima, bolesti, starim ljudima za koje će se, ipak, naći rešenje, jer je ovo protočan aspekt, što znači – pozitivan.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Nedelja je dan kad se dešavaju dva bitna aspekta, i to aspekta čiji uticaj možemo da osećamo više dana.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Jedan je aspekt Merkura i Jupitera, koji će praviti loš odnos kvadrata, a drugi je konjunkcija Sunca i Urana, koji je isto tako vrlo jak i važan za objasniti.

Prvi aspekt Merkura sa Jupiterom, sa kojim Merkur nastavlja svoju aktivnost od prethodnog dana, ne podržava nas da donosimo nikakve važne odluke ovih dana, jer možemo biti pod velikim uticajem emocija, ali i da naš razum i osećanja, kao i naš intuitivni deo nisu složni, te možemo biti konfuzni u vezi donošenja ispravne odluke.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Takođe, nije dobro slušati samo svoju intuiciju, jer i ona može da nas vara, te ovog dana najbolje je odmarati, bez velikih promišljanja, naročito što će Sunce doći u konjunkciju sa Uranom.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Ovo su dva antipoda, to znači da nose potpuno različite energije, da Sunce stvara, a Uran razara, pa na svakodnevnom nivou, naročito svi koji imaju neku planetu na šestom stepenu fiksnih znakova ( Bika, Lava, Škorpiona ili Vodolije) mogu da osete velike unutrašnje tenzije, potrese, potrebe za velikim odlukama i promenama u životu.

Nije dobar aspekt za rad sa strujom, vatrom, u psihičkom smislu donosi nervne napade i slomove, raskide, prekide, a naročito loše odnose sa muškom populacijom.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Na globalnom nivou donose nagle preokrete u odlukama, politici, iznenadna dešavanja, a ponekad i zemljotrese.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Na kraju danaimamo lep aspekt Meseca i Venere, koji će se sresti u znaku Blizanaca. Lepa komunikacija, ljubav i osećaj sreće može da ublaži vrlo moguće stresan dan, najviše zbog vesti ili nekih globalnih dešavanja.

Budite u miru i ljubavi, poručuje nam Venera na kraju ovog nedeljnog dana.