I dalje smo pod uticajem nepovoljnog aspekta, kvadrata, između retrogradnog Merkura u Strelcu i Neptuna u Ribama, koji traje do 24. novembra.

Pisac u svojim knjigama ostaje nedorečen i nejasan. Učitelj (danas, modernije, trener) ne veruje ni sam u ono što govori, pa učenje pretvara u zabludu i laž. Novinar koji nema sigurne informacije, pa daje neproverene i lažne iformacije. Pešak koji se kreće nepoznatim stazama, pa je zbog toga nesiguran u svoje korake. Automobil koji ne zna da li će levo ili desno, jer ga upravlja rasejan vozač. Lažan profil.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Rast počinje kad napustimo zonu komfora

Poruka koja stiže tamo gde ne treba, jer je greškom poslata. Programi i kompjuteri koji počinju da brljaju, jer su puni virusa. Folder koji je, eto, odjednom, nekim čudom, nestao i ne možete nikako da dođete do razumnog odgovora. Čovek koji je uhvaćen u laži. Pogrešno upotrebljena reč daje nejasnoću celoj rečenici.
Svaki papir ili dokument koji je falsifikovan.

Na putu pogrešno postavljena tabla, pa umesto da stignete u jedno mesto, stižete u neko sasvim drugo. Promena plana pod čudnim okolnostima.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Foto Averie Woodard

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Žrtva zbog izgovorene reči ili ideje. Zalutala pošiljka, pa dobijete nešto što niste uopšte naručili.

Čim počnete da pričate, imate problem da se jasno izrazite.
Čim krenete i počnete da koračate, nemate pojma u kom smeru idete.
Čim se uključite u saobraćaj, postajete zaboravni i rasejani.
Čim uzmete knjigu i počnete da učite, misli odlaze na neku drugu stranu.
Čim date neki znak, povlačite haos, jer će ga pogrešno shvatiti.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Foto Milada Vigerova

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Vidite svet kao mesto u kojem postoje prevare i zamke. Svet oko vas postaje mesto čudnih okolnosti. Ne možete da dođete do jasnih odgovara, jer su odgovori prikriveni i nevidljivi. Sve ovo sabotira um (praktični um i razum) koji zbog toga pati, jer se susreće sa lažima, naivnošću, žrtvom i slabošću.

Zbog zalutalih misli i haotičnog razmišljanja, zbog slabe koncentracije, kao i reči u koje ni sam čovek koji ih izgovara ne veruje, on ulazi u ulogu žrtve. On hoće da dođe do jasne i razumne misli, ali iz nekog razloga, ne može da je vidi. Kao rezultat dobija – nesporazume.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Foto Freestocks.org

Mars u Ribama u kvadratu sa Jupiterom u Strelcu

Aspekt je aktivan do 26. novembra.

Ovaj period može doneti komplikacije sa vlastima, poslovnim partnerima i uticajnim ljudima, jer je pojačana arogancija i neka vrsta preterivanja.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Period nije povoljan za započinjanje novih poslovnih saradnji, kontakte sa inostranstvom i nove početke. Izbegavajte nepoštene igre. Nedostatak modernijeg pristupa ili nemogućnost da imate širu sliku, nepovoljno utiče na aktivnosti i inicijative.

Zbog svega ovoga, aktivnosti dobijaju nerazuman tok i postaju pogrešne. Naglašavanje sopstvene pozicije dovodi do sukoba. Fokus na individulanosti, kao i stav „sve mogu sam“, takođe, uvodi sukob u igru. Posebno nema kompromisa, ako je cilj usmeren ka opštem dobru.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Pojačan nagon za trošenjem, pa je aspekt rizičan i za novac.

Foto Leandro Puca

Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Škorpiji

Aspekt je aktivan od 22. do 29. novembra.

Kroz ovaj aspekt moguće je privući korisne veze, kao i kontakte sa uticajnim ljudima. Ali, zbog nepovoljnih aspekata retrogradnog Merkura i Marsa, u svemu ovome postoji mogućnost sukoba i sporova.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Ovo je dobro vreme da nastavite kontakt sa onim ljudima koji su vam pomogli. Možete dobiti neki dobar i važan predlog, ali dobro sve proverite. Prema tome, ipak je bolje donositi važne odluke posle retro perioda Merkura.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Foto Seth Doyle

Veneru u Vagi u opoziciji sa retrogradnim Uranom u Ovnu

Aspekt je aktivan sve do početka decembra.

Ako su u prethodnom periodu postojali problemi u ljubavnom životu i partnerstvima, ovo je period da se razumeju emocije koje destabilizuju odnose. Koje su to predrasude koje sprečavaju stabilnost i harmonizaciju odnosa? Ovo je poziv na uklanjanje neravnoteže između onoga što želimo da primimo i onoga što smo spremi da dajemo.

Pročitajte i ovo: Ćutanje je moć! Iskoristite je u svoju korist!

Ali, ako osećate prezasićenost u vezi, vreme je da je na neki način osvežite, jer u suprotnom dolazi do destabilizacije i mogućnosti razilaženja.

Ako osećate nedostatak mentalne stimulacije od strane partnera, jer niste birali pametnog, već lepog, takođe, dolazi do destabilizacije.

Pročitajte i ovo: Mobing – psihičko i seksualno zlostavljanje na radnom mestu

Zbog toga se pod uticajem ovog aspekta u partnerske odnose mešaju čudne i nepredvidljive okolnosti, kao i osobe koje smatrate mnogo interesantnijim, nego što je to vaš partner.

Foto Brooke Cagle

Ovan

Možda ste se fokusirali na više toga što troši vašu energiju. Možda ste postavili ciljeve koji su preveliki zalogaj za vas, pa zbog toga zaostajete. Sve što radite mora da bude ispravno i pravično.

Pročitajte i ovo: Da li je vreme da konačno date otkaz

Možete postati žrtva prevare ili će vas sopstvene aktivnosti dovesti u fazu razočarenja. Ako budete skliznuli u ilegalne (tajne, skrivene) poslove i akcije, možete imati neprijatnosti sa zakonom i dovesti u pitanje svoju reputaciju.

Fto Alex Blajan

Bik

Destabilizacija na ljubavnom, ali i finansijskom planu. Loš odnos i konflikti sa kolegama, kao i u poslovnom okruženju. Osećaćete pojačanu potrebu za promenama i eksperimentisanjem.

Pročitajte i ovo: Najčešće greške u upravljanju konfliktima i kako ih prevazići

Mogućnost ljubavnih avantura, ali i avantura koje mogu destabilizovati vezu u kojoj se nalazite.

Narednih dana ne rizikujte sa novcem. Fokus jeste na partnerskim odnosima, prijateljima i društvenim aktivnostima, ali sa notom čudnih i nepredviđenih okolnosti.

Foto Matt Evan

Blizanci

Trenutno nemate mogućnost postavljanja jasnih i objektivnih planova i ciljeva, jer je prisutna rasejanost i osetljivost. Možda ni sami ne verujete u ono što pričate i izgovarate.

Pročitajte i ovo: Danas ti se smeju, a već sutra žele da ti budu najbolji prijatelji

Kontakti koje imate dešavaju se pod čudnim okolnostima. Čuvajte se prevara i obmana. Dobro obezbedite sve važne papire, dokumenta, kao i foldere u kompjuteru. Nije vreme za konkretne razgovore, jer ste trenutno i sebi nejasni.

Rak

Naredne dane možete učiniti prijatnijim. Povoljan je period za nova poznanstva, prijateljstva i ljubav. U poslovanju se nemojte plašiti da tražite pomoć od drugih, jer ćete uštedeti ogormnu količinu energije i vremena.

Pročitajte i ovo: Stalo ste zauzeti? Od čega, zapravo, bežite?!

Nemojte podleći provokacijama konkurencije. Završite nedelju sa pozitivnim novčanim rezultatom i širenjem poslovnih kontakata. Bolje je da budete angažovani u novim i neobičnim situacijama, a ne u svakodnevnim aktivnostima.

Lav

Oni mogu biti pod okriljem tajnovitosti. Ako se pruži neka povoljna šansa, najbolje je da ne pričate o tome sve dok je ne iskoristite. Oni koji se bave većim biznisom ili trgovinom, mogu imati uspešan period.

Pročitajte i ovo: Kako da se nosite sa šefom koji vas maltretira

Obnovite neke kontakte sa strancima ili preko granice. Za neke pripadnike vašeg znaka, ovo je povoljan period u okviru porodice, gde možete očekivati svaku vrstu podrške.

Devica

Najvažnije je da imate vremena kako biste zatvorili započeti projekat, ispunili obećanja, dovršili termine i rešili probleme. U suprotnom, imaćete unutrašnju krivicu i svađe sa drugima.

Pročitajte i ovo: Upoređivanje s drugima upropaštava ti život

Realizaciju novih planova i ideja ostavite po strani, sve dok Merkur ne završi retrogradni hod. Neke poslovne situacije i sastanci se mogu iskomplikovati, kao što su kašnjenja i odlaganja.

Foto Ali Inay

Vaga

Imaćete osećaj da se nalazite na nestabilnom terenu, ali i poželećete nešto da promenite. Obratite pažnju malo više na potrebe drugih ljudi, kao i partnera.

Pročitajte i ovo: Kako nas manipulišu

Pripadnici vašeg znaka koji rade sami dobro će se osećati, ali oni koji rade u timu ili partnerstvu mogu imati nesuglasice. Oni koji rade u timu mogu da očekuju i laskanja, različita iznenađenja, promene i tračeve. Sve ovo može da ometa fokus na rad i posao.

Škorpija

Postoji visok rizik da postanete zatvorenik okolnosti, pa je važna velika pažnja, kao i spremnost za odbranu ličnih interesa i granica. Potrudite se tokom nedelje da se rešite ponavljajućih događaja.

Pročitajte i ovo: Perfekcionizam – glad za prihvaćenošću i ljubavlju

Polje aktivnosti može biti porodica, kuća, lični odnosi, kao i nešto što je postalo vitalno. Moguća je nervoza, kao i tendencija ka agresiji, prvenstveno zbog zamora i problema.

Strelac

Imaćete potrebu mnogo toga da ubrzate. Budite oprezni da ovakvo ubrzanje ne donese pogrešne poteze. Imaćete potrebu da bude stalno aktivni, dakle, nema mira i opuštanja, ali nemojte preterivati.

Pročitajte i ovo: Kako da vežbanjem svesnosti povećamo osećaj zadovoljstva životom

U svakom preterivanju gubite veliku količinu energije. Nije povoljan period za novčana ulaganja. Ako budete imali finansijske aktivnosti, to može biti vrlo rizično. Odložite sve važne odluke za kasnije.

Jarac

Finansijska situacija će prvenstveno zavisiti od odluka koje budete donosili ovih dana. Čak i ako se sve oko vas bude povlačilo u inerciju, trebalo bi da prikupite svu snagu i pokažete u svom okruženju najbolje kvalitete.

Pročitajte i ovo: Zašto se žalimo, čak i kada nam dobro ide

Oni koju budu radili na ispravljanju svojih kvaliteta, imaju najpovoljnije šanse. Nepohodno je da pokažete što više pažnje prema partneru. Nemojte se zadržavati na poslu, ako nije preko potrebno.

Vodolija

Događaji mogu da se odvijaju po nerazumljivom scenariju. Poželjno je da tokom cele nedelje tražite nove izvore snage i pozitivne emocije. Olako gubite snagu, postajete nervozni, pospani i umorni.

Pročitajte i ovo: Život ste dali firmi u kojoj radite, a ona vas je odbacila kao staru krpu

Ako nešto ne uspe, morate sebi dati mogućnost da napravite pauzu i dobijete snagu. Ne kritikujte ljude oko sebe, jer je bolje da tražite greške u sebi. Usmerite sve snage samo ka jednoj određenoj sferi.

Ribe

Slaba tačka može biti potcenjivanje sposobnosti i snage, pa je važno raditi na samopouzdanju. Produžite period pripreme i planiranja. Brze aktivnosti ove nedelje neće dati ništa osim lažnih nada.

Pročitajte i ovo: Da li je kokosovo ulje otrov ili čudotvorni lek?

Međutim, ako imate odlučnost i dovoljno optimizma, možete poboljšati svoj položaj. Ako nemate posla, izađite iz kuće, idite u kupovinu i posvetite vreme ljubavnom životu.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.