Obmane, laži, prevare…takvi dani su nam ovi… jer Merkur nasuprot Neptuna do 3. oktobra donosi potencijal za pogrešnu komunikaciju i konfuziju koja može dovesti do problema u vezi.

Nije dobro to što je Merkur i nasuprot Neptunu što stvara okolnosti za moguće obmane, prevare, laži..iako je Merkur krenuo direktno ovaj aspekt vraća nas u osećanje zbunjenosti i nejasnoće koju obično stvara retrogradnost. Dobro je to što Merkur sledeće nedelje prelazi u Vagu posle predugog boiravka u Devici, znaku svog vladarstva.

Vaša percepcija stvarnosti može postati zamagljena zbog nemogućnosti filtriranja pozadinske buke ili beskorisnih informacija. Budite posebno oprezni ako donosite suštinske odluke ili planove ili ste uključeni u poslovne dogovore ili pregovore o ugovoru. Potražite savet profesionalca u toj oblasti ili nekoga kome verujete.

Pokreće se osa Mesečevih čvorova iz Ovna i Vage, što obično aktivira već pripremljene završetke i početke, a to predstavlja uvod u nadolazeću sezonu pomračenja.

Planeta akcije i energije spaja se sa Južnim Mesečevim čvorom u Vagi, što nastavlja teme punog Meseca u Ovnu, stoga imajte na umu da su reči napunjena puška. Vreme je da raskrstimo sa nekorisnim navikama i okolnostima koje nas sputavaju u domenu Vage (proverite kojom vam kućom u natalu Vaga vlada).

Sa druge strane, Merkur trigon Pluton od 2. do 4. oktobra jedini je koristan aspekt ovog nedeljnog horoskopa. Donosi radoznalost, koncentraciju i jednoumlje. Možete u potpunosti da razumete duboka, misteriozna ili zabrinjavajuća pitanja.

Vrlo moćne misli i reči deluju kao okidač jer Merkur pravi trigon sa stacionarnim Plutonom.

Ovo je odlično vreme za rešavanje složenih problema u vezi jer ih možete uočiti na neverbalnom nivou. Dublji i uticajniji stil komunikacije čini ovo savršenim vremenom da tražite usluge, predstavite svoje ideje i tražite podršku za svoje planove.

Venera u inkonjunkciji sa prevtljivim Neptunom od 1. do 5. oktobra donosi pojačanu maštu, optimizam i idealizam. Možda se nadate i poželite boljoj budućnosti, lepim stvarima, romantici ili novcu. Ali pretvaranje vaših snova u stvarnost će verovatno biti ometeno nesigurnošću, krivicom ili sumnjom u sebe. Pokušajte da ne idealizujete ljude previše i osigurajte da sebi pridajete dovoljno vrednosti i razumete da zaslužujete najbolje.

U sredu, 4. oktobra, planeta komunikacije menja znak – Merkur ulazi u Vagu. Konačno, predugo je bio u Devici, gde je bio i retrogradan, i vreme je da ode da počnemo malo da se bavimo odnosima i lepim, vrednim stvarima.

Merkur u inkonjunkciji sa strogim Saturnom od 4. do 6. oktobra može da donese probleme ako se pojave skriveni strahovi i negativne misli. Sumnja i cinizam su mogući ako uvek prvo pogledate najgori scenario. Odugovlačenje je verovatno; možda ćete odvojiti dodatno vreme da donesete odluke ili završite posao poput pisanja i svega što zahteva spretnost prstima. Ali ovo je u redu jer to znači da ćete doneti ispravnu odluku i da nećete praviti greške.

Mars u inkonjunkciji  sa Neptunom od 3. do 7. oktobra može prouzrokovati da izbegnete sukobe ili takmičenje. Možda se osećate previše nesigurno, uznemireno ili uplašeno da budete asertivni i da se zalažete za svoja prava. Ako je to slučaj, bilo bi bolje povući se ili napraviti kompromis, a ne koristiti prikrivene taktike kao što su obmana, izdaja ili laž. Ovo bi samo zakomplikovalo stvari i donelo rizik od sramote, krivice ili skandala.

Venera u inkonjunkciji sa moćnim Plutonom od 4. do 8. oktobra donosi potencijal za komplikacije i složenost u prijateljstvima i vašem ljubavnom životu. Ovo može uključivati posesivnost, opsesiju, fascinaciju, ljubomoru, probleme moći i kontrole ili invaziju na privatnost. Možda ćete se uplesti sa nekim sa kim je teško slagati se, ali je teško pobeći. Možda iz karmičkih razloga neko može ući u vaš život, izazvati dramu i otići.

Treća četvrt Meseca na 13°03’ Raka u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Sirijus na 14°24’ Raka ukazuje na visoke počasti, uspeh u poslu, uticajne prijatelje koji nude pomoć kada je to potrebno, dobro zdravlje, korisne promene u kući ili poslu i sreću ocu. Sirijus je zvezda značajnih ličnosti u svim oblastima ljudskog poduhvata. Ona daje čast, ambiciju, slavu, slavu, poslovni prosperitet, bogatstvo, vernost, odanost, strast i ozlojeđenost i čini svoje urođenike čuvarima, kustosima i čuvarima.

Sunce u inkonjunkciji sa Jupiterom od 5. do 8. oktobra daje vam čežnju da postignete svoje ciljeve u pogledu bogatstva, prosperiteta i sreće. Ako ste na pravom putu, mešavina težnje i sreće doneće bogatstvo i uspeh. Ali svaka neravnoteža između onoga što želite i što je potrebno da vas učini srećnim će postati očiglednija i problematičnija. Nezadovoljstvo, razočarenje, nesigurnost ili neizvesnost zahtevali bi ponovnu procenu vaših ciljeva.

Mars u kvadratu Plutona od 5. do 11. oktobra je najizazovniji aspekt ovog nedeljnog horoskopa. Daje želju za sticanje kontrole nad drugima ili situacijama koje donose potencijal za borbu za moć i konfrontacije. Možda ćete morati da imate posla sa drugim ljudima koji pokušavaju da dominiraju vama. Dakle, bolje je pažljivo težiti uspehu. Izbegavajte okrutnost, ljubomoru i lažne taktike. Takođe, pokušajte da ne budete preterano uporni ili da se drugi osećaju ugroženo.

Sledećeg vikenda Venera !konačno! izlazi iz senke, a zatim završava preterano dug 4mesečni boravak u Lavu, još od 05. juna, prelazeći u Devicu.

U nedelju, 8. oktobra, Venera posle predugog perioda boravka retrogradnosti u Lavu napušta peti znak zodijaka i prelazi u uštogljenu Devicu, što postavlja ton za predstojeća mesečna pomračenja – bićete više zaokupljeni traženjem zadovoljstva. Možda će vas pritom ometati muve koje sleću u vašu minestrone supu dok pokušavate da osmislite svoju besprekornu viziju savršenog jesenjeg putovanjca u neku od italijanskih pokrajina.

Potom, 10. oktobra, Pluton prelazi u direktan hod i otpočinje ponovno napuštanje Jarca, po drugi, poslednji put u našim životima.

Image by tawatchai07 on Freepik

OVAN

Od ponedeljka do petka, poboljšane komunikacijske i društvene veštine čine ovaj nedeljni horoskop Ovna savršenim za sklapanje novih prijatelja i izlaske. Pokažite svoju zahvalnost za nekoga kroz poklon ili drugi način ispoljavanja ljubavi. Možete dobiti kompliment, pismo, pozivnicu, poklon ili novac. Sve umetničke i kreativne veštine treba unaprediti. Možete naći mirno rešenje za sporove i treba da budete sigurni u poslovne odnose.

Subota i nedelja donose intenzivnu strast za ostvarenje vaših najjačih želja. Možda ćete se potruditi da ostvarite pobedu u ovom takmičarskom duhu. Značajna dostignuća su moguća ako možete konstruktivno kanalisati agresivne i dominantne nagone. Ali maltretiranje i okrutnost bi rezultirali snažnim otporom moćnih neprijatelja. Bilo koja taktika prinude, pretnje ili zastrašivanje će se više nego verovatno vratiti.

BIK

Od ponedeljka do četvrtka, pojačana čula vas čine kreativnijim, maštovitijim i duhovnijim. Dakle, ovaj nedeljni horoskop Bika je dobar za umetnička dela, pisanje, muziku, filmove i pozorište. Takođe ćete biti osetljiviji na potrebe drugih. Vaše reči leče od nepretećeg, brižnog i mekog uticaja. Prosvetljujuće informacije dolaze kroz vašu pojačanu intuiciju, kao i kroz neverbalnu komunikaciju. Ovo može biti od velike koristi za prijateljstva i intimne odnose.

Od petka do nedelje trebalo bi da donese više mira i manje stresa kako biste mogli da uživate u opuštanju sa voljenima i podelite trenutke intimnosti. Porodično povezivanje bi bilo emocionalno ispunjeno jer se dublje povezujete i razumete osećanja drugih članova porodice, posebno žena. Trebali biste intuitivno znati svoje izbore i razumeti šta uopšte želite. Ovo je odličan trenutak da se promovišete i poboljšate svoj imidž u javnosti.

BLIZANCI

Od ponedeljka do srede donosi harmoniju u vaše odnose. Verovatno ćete biti prijateljski raspoloženi i otvoreni čak i ako ste stidljivi. Ovo je pravo vreme da kažete nekom posebnom koga volite, pozovete ga na sastanak ili čak zaprosite. Ovo je takođe odličan trenutak da razgovarate sa voljenom osobom i pokrenete osetljiva pitanja bez izazivanja sramote ili odbrambenih reakcija. Kreativne veštine su poboljšane, posebno rukama i glasom.

Od četvrtka do nedelje donosi optimizam, sreću i sreću. Možete se radovati materijalnom i duhovnom rastu uz prilike za povećanje bogatstva. Ovaj nedeljni horoskop za Blizanci je idealan za započinjanje novih projekata i postizanje vaših ciljeva. Trebalo bi da bude malo ili nikakvog otpora, a drugi će biti velikodušni i gostoljubivi prema vama. Svoje vidike možete proširiti i kroz dalje obrazovanje ili putovanja.

RAK

Od ponedeljka do petka donosi osećajnost i senzualnost i idealan je za strastvene romantične susrete. Vaša povećana magnetna privlačnost privući će nežnu, brižnu osobu, možda pravu srodnu dušu ili duhovnog partnera. Ovaj nedeljni horoskop za Rak je povoljan za kupovinu odeće, kozmetike i nakita za sebe, plus bilo šta da ukrasite svoj dom ili dodate luksuz u vaš život.

Subota i nedelja, intenzivna čežnja da ostvarite svoje najsnažnije i najstrastvenije želje. Ali previše asertivan i konkurentan može izazvati snažan otpor drugih, smanjujući vaše šanse za pobedu. Impulsivnost i propusti u rasuđivanju mogu dovesti do grešaka i nezgoda. Izbegavajte da žurite napred u previše pravaca. Odlučite se za jedan cilj, slušajte savete i razvijte informisano mišljenje. Tada možete iskoristiti dodatnu hrabrost i snagu volje da biste uspeli.

LAV

Od ponedeljka do četvrtka donosi povećanje mentalne i fizičke aktivnosti. Vaš um će imati mnogo pitanja, ali će takođe doći do mnogih odgovora. Ovaj nedeljni horoskop Lava savršen je za učenje, podučavanje, sastanke, debate, pregovore i deljenje ideja. Odlične verbalne i neverbalne komunikacijske veštine čine vas efikasnijim u prenošenju svoje tačke. Nova partnerstva će biti veoma uspešna, a to mogu uključivati profesionalna i poslovna partnerstva, ljubavne veze i društvena prijateljstva.

Od petka do nedelje idealno je za pronalaženje prave ljubavi i posvećenosti. Odnosi imaju koristi od vašeg razumnog pristupa i stalne naklonosti. Nova romansa može biti sa nekim iz druge starosne grupe i verovatno biti dugotrajna, srodna duša. Postojeći odnosi uživaju u bližoj povezanosti i stabilnosti. Ako je veza u poslednje vreme bila stresna, uzajamno poštovanje i pogled na praktične rezultate pomažu vam da rešite problem i pronađete rešenje.

DEVICA

Od ponedeljka do četvrtka idealno je za traženje usluga i nagovaranje ljudi na stvari. Vaš moćni intelekt i uticaj na druge mogu se primeniti na prodajne poslove, debate, pregovaranje ili pregovaranje o povoljnim poslovima u poslovanju ili velikim kupovinama kao što su kuće i automobili. Takođe biste mogli da upoznate nekoga ko duboko utiče na vas kroz neku ideju ili plan, ili bi karmičko prijateljstvo ili uspešno partnerstvo moglo da počne ovaj nedeljni horoskop Device.

Od petka do nedelje je vreme dobrih osećanja i blagostanja kada ćete verovatno želeti da uživate u zadovoljstvu ne radeći ništa jer izazovi nestaju. Ali povećano samopouzdanje i sreća čine ovo savršenim vremenom da pokušate da napredujete. Ne gubite ovaj srećni niz jer biste mogli postati srećniji i bogatiji kroz poslovne ugovore, zakon, nova partnerstva, obrazovanje ili putovanja na daljinu.

VAGA

Od ponedeljka do petka možete očekivati prijatnije interakcije, pre svega kroz odnose jedan na jedan. Ovo može uključivati upoznavanje dece, braće i sestara i prijatelja i putovanja u lokalu radi zakazanih sastanaka i kupovine. I, naravno, razgovor i slanje poruka na telefonu. Ovaj nedeljni horoskop Vaga je odličan za saradnju, umrežavanje, saradnju, traženje i davanje saveta. Povećana kreativnost, inventivnost i ručna spretnost su prednosti za rad rukama, glasom i umom.

Subota i nedelja, želja da se stekne kontrola nad drugima ili nad situacijama donosi potencijal za borbu za moć i konfrontacije. Možda ćete morati da imate posla sa drugim ljudima koji pokušavaju da dominiraju vama. Dakle, bolje je pažljivo težiti uspehu. Izbegavajte okrutnost, ljubomoru i lažne taktike. Takođe, pokušajte da ne budete preterano uporni ili da se drugi osećaju ugroženo.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do srede donosi poboljšanu percepciju i osetljivost, omogućavajući vam da vidite širu sliku bez da vas ometaju manje tačke. Zatim možete podeliti svoje ideje ili teorije sa mnogim ljudima na lako razumljiv i privlačan način. Vaše maštovite, intuitivne i kreativne veštine su poboljšane, što ovo čini dobrim početkom nedeljnog horoskopa Škorpije za duhovne prakse, snove, umetnička dela, kreativno pisanje, poeziju, pevanje i ples.

Od četvrtka do nedelje donosi upornost i istrajnost da se završe složeni i dugoročni projekti. Dobra koncentracija, zdrav razum i sistematski pristup pomažu vam da donesete ključne odluke. Možete preuzeti više odgovornosti i zaradićete poštovanje i pohvale zbog svoje lojalnosti i pouzdanosti. Ovo bi trebalo da bude odlično vreme za pregovore o poslovnim poslovima i potpisivanje ugovora, posebno u oblasti nekretnina.

STRELAC

Od ponedeljka do srede donosi intenzivnije emocije i intuiciju kako bi vam pomogli da dublje upoznate sebe i druge. Imaćete tendenciju da automatski reagujete na ljude i događaje, više na osnovu svojih osećanja nego racionalnih misli. Ali ovo je dobra stvar jer možete verovati svojim instinktima. Ovo je odličan početak vašeg nedeljnog horoskopa Strelca za punjenje baterija u udobnosti vašeg doma ili doma vaših roditelja. Iako se možda ne osećate ambiciozno, povećana lična popularnost i poštovanje mogu unaprediti vašu karijeru i društveni status.

Od četvrtka do nedelje, druženje postaje kritičnije jer osećate čežnju da podelite ljubav sa nekim posebnim. Ako ste slobodni, možete postati opsednuti nekim i nećete moći da ih izbacite iz glave. Svaka nova romansa sada bi bila burno iskustvo i značajno promenila vaš život. Dublja osećanja ljubavi u postojećoj vezi mogu evoluirati na dublji ili duhovni nivo.

JARAC

Od ponedeljka do četvrtka donosi intenzivno razmišljanje i razgovore. Pronicljiva i prodorna priroda vašeg uma može otkriti tajne i zavere. Vaš moćan intelekt i snažna intuicija čine vas ubedljivim kada razgovarate sa drugima. Možete prodati poruku i ubediti druge u ideje kojih se drugi obično plaše ili kojih su oprezni. Ovaj nedeljni horoskop za Jarca je takođe dobar za studije i ispite.

Od petka do nedelje, projektovaćete veoma pozitivnu sliku, tako da ćete lako dobiti odobravanje drugih, posebno nadređenih. Dakle, ovo je odličan trenutak da tražite usluge, pozajmite novac i napravite prezentacije. Takođe se favorizuje pronalaženje poslovnog partnera, finansijskog savetnika ili drugog profesionalca koji će vam pomoći. Trebalo bi da uživate u istaknutijem i atraktivnijem javnom profilu i imidžu na društvenim mrežama. Ovo se može iskoristiti za unapređenje vaše karijere, za oglašavanje, prodaju ili dobijanje podrške za dostojan cilj.

VODOLIJA

Od ponedeljka do srede donosi ozbiljno raspoloženje sa dobrom koncentracijom i pažnjom na detalje. Uradićete stvari uredno, bez grešaka i na vreme. Ovo je dobar početak nedeljnog horoskopa Vodolije za učenje, donošenje važnih odluka, pregovore, dugoročno planiranje i potpisivanje ugovora, posebno onih koji se odnose na nekretnine i akcije. Takođe možete biti sigurni u preuzimanje obaveza. Nova prijateljstva i partnerstva treba da budu trajna i pouzdana.

Od četvrtka do nedelje donosi povećanu strast i duhovnu hrabrost, savršeno za zalaganje za svoja prava ili borbu za dostojan cilj. Nepreteći pristup i magnetna privlačnost omogućavaju vam da efikasno motivišete ljude, a da ne budete nasilni ili zapovednički. Osećajući se romantičnije i senzualnije, možete privući iskrenog i saosećajnog partnera ili uživati u erotskoj avanturi sa postojećim partnerom.

RIBE

Od ponedeljka do četvrtka, imaćete veliku moć ubeđivanja i moći ćete da utičete na druge ljude. Intenzivno razmišljanje i komunikacija čine ovaj nedeljni horoskop Riba savršenim za otkrivanje problematičnih pitanja. Tajne možete otkriti proučavanjem i istraživanjem ili ispitivanjem i ispitivanjem drugih. Moguća su duboka otkrića. Možda ćete otkriti nešto veoma otkrivajuće o sebi iz dubine svoje duše.

Od petka do nedelje, vaš samouveren i pozitivan stav ostaviće snažan utisak na druge ljude. Čak i ako već imate jaku i otvorenu ličnost, možete se projektovati sa više sile i moći. Možete iskoristiti svoju inicijativu i entuzijazam da okrenete novi list i počnete iznova. Bićete odlučni i pošteni u svim svojim poslovima. Novi ciljevi, rezolucije i partnerstva koja sada započnete imaju odlične šanse za uspeh. Ljudi treba da te vole i da te poštuju takvog kakav jesi.