Pred nama je prilično napet period!

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Venera započinje svoj retrogradni hod u Škorpiji i napraviće nepovoljan aspekt sa Marsom u Vodoliji. Međutim, njen uticaj se prenosi, takođe, na Sunce i Merkur, jer se ove dve planete nalaze u Vagi, kojom vlada Venera.

Venera, Sunce i Merkur su lične planete i možemo reći da će biti „pogođene“ ljubavna i emotivna sfera života, ali i odnosi sa drugim ljudima i uopšte širim okruženjem. Ovde treba dodati finansije i poslovne aktivnosti, dakle, veoma važne sfere života.

Photo by Kyle Johnson on Unsplash

Pročitajte i ovo: Pluton u kućama u natalnom horoskopu


Merkur u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu

Aspekt je aktivan od 1. do 5. oktobra.

Mogu se otkriti neke nepovoljne činjenice, kako u ličnom životu, ali isto tako i u medijima, kada su u pitanju informacije i vesti na širem niovu. Obično se za vreme ovog aspekta više aktivira propagandna mašina, dakle, uticaj kroz manipulisanje informacijama i skrivanjem činjenica.

Teško je usaglasiti pozicije i ovo vreme nije povoljno za pregovore bilo koje vrste. Problemi sa informacijama, dokumentima i pregovorima u vezi nasledstva, alimentacije, finansija i poreza.


Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i nadmoći


Pazite se falsifikovanja i prevare! Ne namećite svoje mišljenje i stavove po svaku cenu i puštajte druge da razmišljaju drugačije.

Važno je ostati taktičan i diplomatičan, mada će to biti teško iskušenje.

Photo by Kyle Johnson on Unsplash

Nepopustljivost u stavovima ili pritisak na druge mogu dovesti do sukoba i neuspešnih pregovora. Ovo su sukobi sa osobama koji se bore za uticaj, moć i kontrolu.


Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti


Pod uticajem ovog aspekta lako se pokazuje sarkazam i netolerantnost, što posebno remeti komunikaciju sa drugim ljudima, partnerom i širim okruženjem. Dijalog najčešće prelazi u spor. Radi se o opsesivnom razmišljanju, koje remeti objektivan pogled na svet i zato je doboro da ne budemo vođeni samo jednim razmišljanjem.

Ako se bavite istraživanjima i istragama, možete lako doći do nekih odgovora.


Pročitajte i ovo: Merkur u Ribama, zanesenjak ili prevrtljivac


Photo by Kyle Johnson on Unsplash

Retrogradna Venera

U petak, 5. oktobra, Venera kreće retrogradno u znaku Škorpije i u retrogradnom hodu je sve do 16. novembra 2018.


Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najhladnokrvniji i najstrastveniji


U prvim danima retrogradnosti treba uraditi aktuelne poslove, urediti dokumentaciju, arhivu i oslobodite se nepotrebnih stvari. Vreme je za otplatu dugova, ako ih ima. Ne treba žuriti bavljenjem poslovima i planovima koji još uvek nisu aktuelizovani. Ne počinjete nove projekte.

Više o retrogradnoj Veneri u Škorpiji biće u sledećem tekstu, u petak.


Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji


Photo by Pete Bellis on Unsplash

Retrogradna Venera u Škorpiji u kvadratu sa Marsom u Vodoliji

Aspekt je aktivan od 3. do 17. oktobra.

Ovo je sukob između želje da dobijete ili uzmete nešto i potrebe da budete pažljivi prema osećanjima drugih ljudi. Fokus je na strastima koje se podstiču za vreme ovog aspekta, ali se i ide na „sve ili ništa“.


Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji, ostavlja tragove za ceo život


Ljubomora izaziva emocionalne oluje i svađe i ovo su sve scene u kojima se preduzimaju nagli, ishitreni i odlučni koraci. Prisutni su problemi u pronalaženju kompromisa, koji će upravo biti potrebni za rešavanje problema, posebno u bliskim odnosima, ali i materijalnoj sferi života.

Bobby Burch

U ljubavnim odnosima pojačava se želja za posedovanjem, što najčešće dovodi do komplikacija.

U poslovno-partnerskim odnosima dolazi do tenzija, razlika u pristupu poslovanju i netolerancija. Ništa ne kupujte na prvu loptu.


Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi


Uzdržavajte se od agresivnog ponašanja prema drugima i bliskim ljudima. U bliskim odnosima isplivava arogancija i vulgarnost, a veze započete za vreme ovog aspekta bivaju kratkotrajne i prolazne. Kod već postojećih veza i partnerskih odnosa dolazi do svađa.

Za umetnike ovo može biti kreativan aspekt.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Ovan

Ali pazite da ne budete grubi i neosetljivi prema bliskim osobama i partneru. U ovom trenutku, nije povoljan momenat za finansije i novčana ulaganja i pazite da vaša kupovina ne bude ishitrena. Bolje sačekajte da prespavate do ujutru.


Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta


Mogućnost svađe i konflikta sa prijateljem ili osobom koja vam je bliska i draga. Važno je da ne budete trvdoglavi i da ne istrajavate po svaku cenu u svojim namerama. Budite popustljiviji i probajte da čujete šta ima da kaže i druga strana.

Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash

Bik

To može doneti šansu za ljubavne avanture i seksualne kontakte. Bićete napeti i nervozni zato što osećate da vam je potrebna promena. Ne preporučuje se veća kupovina ili druga novčana ulaganja.


Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednom horoskopu


Probajte odoleti želji za uživanjem i posedovanjem, jer lako možete ostati bez para u novčaniku. Mogućnost svađe i konflikta sa bliskom osobom zbog finansija, odnosno, novčanih troškova. Pazite da ne budete isprovocirani, pa da se aktivira vulkan koji ćuti već neko vreme.

Photo by Andrew Dong on Unsplash

Blizanci

Ovakvo ponašanje može ugroziti i poslovne planove ili sastanke. Pazite da ne koristite reči za manipulaciju, ali takođe se čuvajte da ne budete izmanipulisani nekim informacijama koje do vas dolaze.


Pročitajte i ovo: Kako da ostvarimo promenu u životu uz pomoć planeta


Nije najbolji trenutak da pronađete kompromisna rešenja, kako sa partnerom, tako i u poslovima. Ako se odlučite da pratite i čačkate po informacijama i porukama partnera i drugih ljudi, budite spremni da ćete otvoriti Pandorinu kutiju.

Photo by Amber Zewert on Unsplash

Rak

Zbog toga i najjači odnosi mogu imati problema. Tajna uspeha u ljubavi biće sposobnost da pronađete zajednički jezik i napravite kompromis. Tih i oprezan rad pomoći će da održite stabilnost.


Pročitajte i ovo: Kada prestaju zaljubljenost i ljubav


Rizici i avanture mogu dovesti do ozbiljnijih novčanih gubitaka.

Neke pripadnike vašeg znaka očekuju prijatna poznanstva. Vratite red u kuću i u porodično okruženje. Oslobodite se starog otpada.

Photo by Ben White on Unsplash

Lav

Tu možete naići na svašta, pa i na najcrnji talog, tajne ili skrivene radnje. Međutim, odlično je vreme, ako ste hrabri, da otkrijete mnogo toga što je skriveno. Ipak, neće biti lako uspostaviti harmoniju i mir sa drugim ljudima.


Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje


Budite oprezni da ne budete prevareni u nekim poslovnim pitanjima. Želja da budete primećeni i da na neki način izađete u javnost je prisutna, ali tu će se lomiti mnoga koplja.

Photo by Deniz Altindas on Unsplash

Devica

Oslobodite se nekih opsesivnih misli, koje su povezane ili sa poslom ili partnerskim odnosom, jer u suprotnom možete praviti bespotreban pritisak.


Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate II kuću novca u horoskopu


Pokušajte da odložite sklapanje ili potpisivanje finansijskih ugovora. Ovo se, takođe, odnosi i na poslovne ugovore, posebno ako zahtevaju finansijska ulaganja. Moguć sukob sa jednom osobom zbog novčanih prilika.

Energija koju ulažete na poslu ili u svakodnevnim obavezama, udaljava vas od onog u čemu uživate.

Photo by Biel Morro on Unsplash

Vaga

To podrazumeva strasti, svađe i prekide. Neke tajne koje imate mogu izaći na površinu, tako što ćete biti isprovocirani i nepažljivi. Ako se vaša očekivanja ograničavaju samo na seksualno zadovoljstvo, onda i možete naći ispunjenje u narednim danima.


Pročitajte i ovo: Jupiter u Škorpiji


Bićete napeti i nervozni, pa ćete se i sami pitati gde je nestalo vaše prijatno i diplomatično ponašanje. Teško ćete moći da usaglasite stavove sa partnerom i ljudima što će narušiti potrebu za skladnim odnosima.

Postoji mogućnost povratka neki starih emotivnih problema, ali i osoba iz prošlosti koji su njihov deo.

Photo by Joshua Sazon on Unsplash

Škorpija

To može da vas dovede i do stanja unutrašnjeg besa. Vreme je za preispitavnje ljubavnog života i veze u kojoj se nalazite. Možda će biti potrebno nešto da izgubite ili stavite na kocku, da biste dobili ono što želite ili volite.

Za neke pripadnike vašeg znaka ovo je vreme za tajne veze i seksualne avanture.


Pročitajte i ovo: Uticaj Jupitera u Škorpiji na vaš horoskopski znak


Nemojte koristiti svoje sposobnosti za manipulisanje sa partnerom. Odložite svaku važnu odluku koja se tiče veze i partnerskog odnosa. Sada je više vreme za odmeravanje i preispitivanje.

Strelac

Nije vreme ni da pokazujete velikodušnost sa novcem. Neki pripadnici vašeg znaka mogu imati konflikte sa rođacima. Ako po tom pitanju postoje problemi, za sada nema mogućnosti da se napravi dogovor.


Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Anđeline Džoli i Breda Pita


Odložite putovanja ako su povezana sa uživanjem ili ljubavnim životom. Mogu da vam pomognu saveti bliskih ljudi i kolega. Međutim, nemojte sedeti, već pokušajte da delujete, mada su potrebna još neka neophodna prilagođavanja.

Photo by Guilherme Stecanella on Unsplash

Jarac

Narednih dana biće vam najpotrebnija hrabrost. Pokušajte da ne tražite nedostatke u sebi i radu, već iskoristite bonuse koje ćete dobiti. Optimizam i verovanje u najbolju svrhu pomoći će vam da izbegnete probleme, dok pesmizam može samo doneti stres.


Pročitajte i ovo: Sa kojim delovima sebe se susrećete u bliskim odnosima


Nedostatak pažnje može uznemiravati partnera, tako da ne treba zanemarivati lični život zbog posla. Za vikend izvedite negde partnera.

Možete imati neke nepredviđene troškove, ali to neće bitno uticati na budžet. Potrebno je sve više da se uključujete u moderne tokove, zadržavajući iskustvo iz prošlosti.

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Vodolija

Sredinom nedelje možete usmeriti svoje misli i razmišljanje na poboljšanje svoje finansijske situacije. Ne oslanjajte sa samo na posao, jer postoji još mnogo načina do zarade.


Pročitajte i ovo: Zakoni karme vidljivi u horoskopu


Biće lakše obnoviti veze sa rođacima ili bivšim partnerima. Pregledajte svoje planove i prilagodite ih sadašnjoj situaciji, jer možete biti u mogućnosti da završite prethodne započete slučajeve. Nemojte previše tražiti mane, već pokušajte da primećujete vrline.

Photo by Tord Sollie on Unsplash

Ribe

Uradite sve što je potrebno do 5. oktobra. Nemojte biti stidljivi i važno je da pokažete svoju najbolju stranu, kao i da otkrijete svoje skrivene sposobnosti. Izaberite nekoliko dana za sebe da budete u tišini, slušajte muziku, razmišljajte i posmatrajte svet oko sebe.


Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa


Preporučljivo je da brže donosite odluke, jer vas svako kašnjenje može koštati novca. Za neke pripadnike vašeg znaka, naredni dani su važni ako želite da prekinete ljubav, prijateljstvo ili partnerstvo.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.