Kad se sretnu osećaj nemoći (Sunce u Raku) i volja za moć (Sunce opozicija Pluton), kao što je vikenda 17/18 jul, dolazi do velikih turbulencija, unutrašnjih borbi i komešanja koji neretko dobijaju spoljnu manifestaciju u vidu svađa, sukoba i sučeljavanja stavova. Naravno, opozitnih, dijametralno suprotnih. To nisu stavovi vrste gde se možemo naći na sredini i usaglasiti kompromisnim rešenjem. Ovo su dva nepomirljiva sveta. Pod uticajem ove olujne energije, ili bolje rečeno teretom, ulazimo u novu nedelju.

Sredina je jula meseca, žarko leto u punom jeku. Dok Venera i Mars i dalje strastveno ljubavišu u Lavu, neka je, nije joj još puno vremena ostalo (mada, videćemo šta će da bude od ove letnje afere jer Saturn i Uran kad mrse konce oni ih na kraju obično i pomrse), pun Mesec na prvom stepenu Vodolije ove nedelje nadražava ljubavne, to jest, partnerske odnose (jer partnerstvo ne mora da ima mnogo veze s ljubavlju i obrnuto, zar ne?!) i iritira ih karmičkim disbalansom.

A kad karma umeša svoje prste u neki odnos, to obično ne završi dobro. Takve veze teško je održati. Naročito u balansu, što bi bila definicija zdravog odnosa.

Ali krenimo redom!

Food photo created by haritanita - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Tokom cele ove nedelje Sunce prati planetu ljubavi u stopu. Ne da joj da diše, ali kraljici privlačenja pažnje, što Venera u Lavu jeste, nipošto ne smeta što je obasjana sunčevom svetlošću! Naprotiv! Dopušta joj da blista punim sjajem na zvezdanom nebu.

Sunce i Venera plešu blistavi letnji ples sve do kraja nedelje što nama Zemljanima daje pozitivan stav i prirodu punu ljubavi koja nam pomaže u stvaranju prilika za ljubav i novac. Ovaj prijatan, nežan, šarmantan i društven planetarni uticaj čini ovaj period povoljnim za uspostavljanje novih prijateljstava, druženja, izlaske i romantiku.

U ponedeljak, takođe, Mesec ulazi u znak Strelca, što stvara povoljne uslove za mnoge od nas da krenu na put s dobrim vetrom u jedrima, a oni koji ostaju, ne sede skrštenih ruku, užurbano prave planove za putovanja i letnji odmor.

Merkur u sekstilu sa Uranom od ponedeljka do srede donosi uzbudljive vesti i podsticajne razgovore.

Vaša svakodnevna rutina može da zaobiđe stare putanje i poprimi nove i neočekivane smernice. Usput ćete naučiti nove stvari i upoznati nove ljude. Nova otkrića mogu takođe doći iz snova ili odjednom vam pasti na pamet.

U sredu Venera napušta znak Lava i prelazi u uskogrudu i sitničavu Devicu, gde ostaje do 16. avgusta. Gospođa koja je ’uvek u pravu i sve najbolje zna’’ malo će oladiti užarenu letnju strastvenost. Više o Venerinom boravku u znaku Device čitajte u posebnim člancima na portalu Sito&Rešeto.

Kako bude kročila u znak Device, tako dolazi na nišan Jupiteru na samom početku znaka Riba, koji odbrojava svoje psolednje dane u Ribama u retrogradnom hodu (vraća se u Vodoliju 29. jula, ali i dalje ostaje u retrogradnom hodu, sve do sredine oktobra).

Venera nasuprot Jupiteru od utorka do petka može da bude dobra za ljubav, zabavu i raskalašno prepuštanje. E, sad, to ’raskalašno’’ je pod znakom pitanja jer ipak je uskogruda i disciplinovana, strogo kontrolisana Devica u pitanju.

Mogući nedostatak samodiscipline i motivacije za rad znači da ćete morati duboko kopati kako biste pronašli motiv i ambiciju da se pozabavite bilo kojim važnim dužnostima. Možda bolje da odete na odmor… ipak, leto je.

Mars u Lavu u inkonjunkciji sa malim, ali moćnim Plutononom u Jarcu od ponedeljka do nedelje daje snažnu volju i potrebu da stvari budu na vaš način. Možda je vreme da odete tamo gde je sve po vašem!

Ali preterano nasilno ponašanje i sprovođenje ovog egomanijačkog ponašanja inametanje svojevolje drugima može rezultirati agresivnim odgovorima i otuđenjem. Blokada na putu, drugovi i drugarice! Iliti, banana / rampa! Neće to moći da prođe baš tako lako kako ste zamislili…

Drugi mogu osećati da ste bezobzirni u ponašanju. Najbolji pristup je da preusmerite svoju energiju u vredan rad i usredsredite se na svoje ciljeve.

Inače, u četvrtak Sunce ulazi u Lava u kome ostaje do 22. avgusta. Počinje sezona vladavine znaka Lava. Ego hoiće svoje, hoće slavlja, provod i da ga vide na sceni.

Lavovima želimo srećan rođendan!

Sunce u inkonjunkciji sa retrogradnim Jupiterom u Ribama od srede do subote stvara napetost u odnosu na lični uspeh. Snažno guranje je način za ublažavanje napetosti i ovo može da donese sreću. Možda imate osećaj da u životu uvek mora postojati nešto više.

U petak Mesec ulazi u Vodoliju i čim zakorači, namešta se nasuprot Suncu u Lavu.

Julski pun Mesec, na 01°26’ Vodolije, stvara plodno tle za puno različitih aktivnosti i čini da želite nešto da postignete, pre svega, svoje ciljeve. Ali takođe stvara razdražljivost i unutrašnju napetost zbog kojih se vrlo teško može opustiti.

Više o punom Mesecu u Vodoliji čitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

U subotu Merkurov trigon sa Neptunom, koji je aktivan od petka do nedelje, dostiže svoj vrhunac, pojačavajući intuiciju, osetljivost, maštu i sposobnost da sagledate širu sliku i da ne budete ometeni manjim (nebitnim) sitnicama i tačkama. Ovo je dobro vreme za duhovne prakse, sanjarenje, stvaranje umetnička dela, kreativno pisanje, poeziju, pevanje i ples.

Nedelju završavamo Mesečevim ulaskom u poslednji znak zodijaka, znak Riba (simbolično, zar ne?!), a pre toga Merkur nasuprot Plutonu, zaopravo od subote do ponedeljka, stvara plodno tle za borbu stavova, ideja, bilo u vašem umu ili između zainteresovanih strana u diskusijama. Ovo je dobro vreme za istraživanje i otkrivanje tajni. Ali pokušajte da izbegnete kontrolu uma, pretnje, zastrašivanje i druge oblike psihološkog zlostavljanja. I ne samo psihološkog!

Prelazimo na nedeljne prognoze za sve horoskopske znake. Čitajte i za podznak, kako biste imali širu i što jasnije sliku šta vam planete zakuvavaju za ovu nedelju. Srećno!

Ovan

Ova nedelja vrteće se oko pitanja koja se kriju iza zavese.

Postoje tajne i stvari koje se odvijaju u senci. Tajanstvenost i tajnost dominiraju vašim životom. Međutim, neke stvari će konačno izaći na videlo i moći ćete da razumete neke stvari koje su izgledale neobjašnjivo.

Igra skrivanja trajaće još malo, zajedno sa neizvesnošću koju donosi. Pogledajmo šta će zanimljivo proizaći iz toga. Nešto novo bi moglo izaći na videlo, nešto što bi vam moglo pomoći da započnete novi početak za kojim ste čeznuli.

Vaš ljubavni život biće prijatan i pun ljubavi i dubokih emocija. Sada je vreme da ispravite sve prošle greške koje su uticale na vašu vezu.

Ako ste slobodni, budite oprezni, jer su uslovi dobri i možete se približiti onome što vam treba u životu. Ovo se može razlikovati od osobe do osobe, pa razjasnite odmah na početku šta želite i naći ćete. Kraj nedelje mogao bi da promeni vaš ljubavni život.

Bik

Ove nedelje ćete se usredsrediti na svoj društveni život i interakcije.

Ljudi oko vas neprestano donose vesti iz vašeg života, nekad dobre, nekad loše, i to uzrokuje da vam se raspoloženje menja iz minute u minut. Morate pronaći sebe, svoje granice i željenu krajnju tačku. Ne dozvolite da vas umor spreči u pretraživanju. Uskoro će vaša uloga biti jasna i sve će biti mnogo lakše.

Dobre vesti za vaš ljubavni život, jer planete u vaš život unose živost i svetlost. Vi i vaš partner delićete intenzivne emocije i strastvene trenutke zadovoljstva. Ako ste slobodni, očekujte iznenađenja. Snažna, zanimljiva poznanstva poljuljaće vam temelje. Ne gubite priliku.

Blizanci

Ova nedelja vrteće se oko vaše karijere ili studija.

Suočićete se sa mnogim zahtevima i punim rasporedom. Takođe ćete morati da donesete odluke koje će uticati na vašu blisku budućnost. Ostanite verni svojim uverenjima ako želite da izbegnete bilo kakav zastoj i nesporazum u budućnosti.

Vaš društveni krug će vas podržati kroz ovu situaciju, uz njihovu pomoć i informacije koje će vam otvoriti oči duše.

Neke manje prepreke zahtevaju pojašnjenja ove nedelje. Možete to učiniti sve dok svoj ego ostavite po strani i pustite da vas vode vaša osećanja i ljubav prema partneru. Ovo nije tako loše, zahvaljujući čvrstim osnovama vaše veze. Imajte ovo na umu i videćete spektakularne promene u vašoj vezi.

Ako ste slobodni, pokušajte sa drugim gledištem i videćete nove stvari. Nešto vrlo značajno moglo bi se roditi.

Rak

Vi ste romantična duša i tražite bilo šta lepo, bilo šta što će vas približiti znanju i samoostvarenju.

Ova nedelja naglašava upravo ovu vašu stranu i vrti se oko pitanja obrazovanja, putovanja i ličnog i porodičnog razvoja. Morate da odlučite da li ste spremni da donesete one izbore koji će vas dovesti bliže cilju ili ćete pustiti da vas strah veže razumom i stvarnošću.

Loša vest je da morate donositi odluke, ali dobra vest je da su odgovori u vama i da su jasni.

Morate priznati da ste dozvolili da neka pitanja stvaraju distancu i negativnu atmosferu u vašoj vezi. Međutim, dobra stvar je što ćete tokom ovog perioda dobiti priliku da ispravite stvari, tako da poboljšate situaciju između svog partnera i vas.

Ako je potrebno, resetujte sve i počnite ispočetka. Vaš partner će vam sigurno biti podrška, zato učinite korak i uživajte u rezultatima.

Ako ste slobodni, ova nedelja obećava da će vam doneti sreću u životu.

Lav

Ovih dana biće puno zajmova, poreza, nasledstva i druge finansijske terminologije, jednostavne ili složene.

Vaši finansijski problemi biće vam glavna briga ove nedelje. Te stvari direktno utiču na druge oblasti vašeg života i mogle bi vas odvesti do novih početaka ili do promene svakodnevnog života.

Možete čak i da premestite ili izmenite svoja sredstva. U svakom slučaju, zadržite kontrolu i uzmite u obzir šta je najbolje za vas i vašu porodicu.

Prošlo je neko vreme otkako ste se poslednji put ovako osećali u ljubavi. Planete su postavile idiličan pejzaž za vas i vašeg partnera.

Vaše želje se konačno ostvaruju i vaš partner će uživati u zadovoljstvu i emocijama pored vas. Možete živeti svoje snove zajedno.

Ako ste slobodni, budite otvoreni za predloge i vikend će vam možda pružiti priliku da promenite svoj život.

Devica

Planete vam donose nedelju dana koja će vam pružiti priliku da opustite dušu.

Ovo će vas učiniti opuštenijima, punim samopouzdanja i vrlo efikasnim. Uspećete u svemu na šta se usredsredite i osetićete olakšanje i uzbuđenje.

U vaš društveni krug stižu novi ljudi koji će svojim idejama ili postupcima igrati važnu ulogu u situacijama koje vas se tiču.

Ova nedelja će biti veoma zanimljiva što se tiče ljubavnog života. Vaš svakodnevni život biće lak i bez nevolja. Zabavljaćete se sa svojim partnerom, a to vam oboma treba.

Ovih dana imate vrlo bistru glavu, pa pokušajte da napravite planove za svoju budućnost.

Ako ste slobodni, došlo je vreme da pronađete osobu za kojom ste tragali. Sreća će biti na vašoj strani i verovatno ćete uspeti.

Vaga

Ova nedelja doneće vam neočekivane događaje.

Imaćete mnogo obaveza, veliko opterećenje i snažan fokus na svom poslu. Ova situacija ne bi trebalo da vas uplaši. Daće vam priliku da finalizujete neka pitanja i podstaknete druge.

Veštine komunikacije igraće vrlo važnu ulogu. Uz pravi plan i puno doslednosti, uspeh će biti vaš.

Planete vam donose strast i emocije. Sve što treba da uradite je da uživate u ovom raspoloženju sa svojim partnerom i duboko zaronite u zadovoljstvo. Sada ćete moći duboko u sebi priznati ono što ste želeli. To će vam doneti olakšanje, pa nemojte uopšte oklevati.

Ako ste slobodni, stvari bi se odjednom mogle promeniti za vas, jer ćete verovatno sklopiti novo poznanstvo koje bi vam moglo promeniti život.

Škorpija

Nedelja će vam stvoriti izvesne probleme.

Neće vas manje pogađati situacije oko vas, a više unutrašnji glas koji vam često govori i traži da redefinišete svoju ulogu. Vaša potraga biće duhovne prirode i želećete da pogledate u sebe jasnim pogledom. To nije lako i vi to znate, ali na kraju uvek budete nagrađeni.

Šta će se dogoditi u budućnosti? Šta morate da promenite u svojoj sadašnjosti? Ko treba da ostane, a ko da ode iz vašeg života? Ovo su neka od pitanja na koja ćete pokušati odgovoriti.

Tvrdoglavi ste i znate to. Često ste puštali da vas vodi vaša sebičnost i obično vam pravi probleme. Ovog puta pokušajte da promenite svoje ponašanje i pristupite partneru sa razumevanjem i poniznošću. Osetićete mir i olakšanje, jer ćete moći da kažete sve što osećate i mislite. Romantični trenuci će vas nagraditi.

Ako ste slobodni, ne dozvolite da na vas gorčina utiče. Izađite, zabavite se, pronađite sebe i, uz naklonost planeta, neočekivano će doći ono za čim čeznete.

Strelac

Ove nedelje ćete se fokusirati na porodična pitanja.

Morate biti razumevajući i pomirljivi kada je to potrebno. Ekstremne reakcije neće imati koristi ni za koga.

Možda ćete biti iritirani ili umorni zbog nekih stvari, ali možda i drugi imaju ista osećanja prema vama. Razgovarajte otvoreno, iskreno i doći ćete do rešenja.

Tenzije će se raspršiti i mir će zavladati. Vaš odnos se poboljšava kako vreme prolazi, a ove nedelje ćete čak imati priliku da napravite neke promene. Rezultat će vas oboje nagraditi i pomoći će vam da napravite korak dalje.

Ako ste slobodni, ovih dana ćete otkriti svoj šarm i koji će vas učiniti vrlo atraktivnim. Bićete u centru pažnje i negde među svim ovim pogledima naći ćete onaj koji vas najviše privlači.

Jarac

U centru ste pažnje i vaše pregovaračke veštine su neprevaziđene.

Možete vrlo lako raditi šta hoćete i niko vam ne može odoleti. Među prijateljima ste srce bande i osoba koja daje ton svemu.

Osim što vas čini društvenim, vaša dinamičnost vam pomaže da postignete svoje ciljeve i rešite se svojih obaveza.

Ova nedelja doneće vam romantično raspoloženje sa ljubavlju u kojem ćete se divno provesti sa svojim partnerom. Možda ste u poslednje vreme imali trzavica, ali to je sve prošlost. Pred vama je novi početak, pun pozitivnih osećanja.

Ako ste slobodni, dobićete priliku da upoznate vrlo posebnog nekoga zbog koga ćete redefinisati svoj lični život.

Vodolija

Vreme je da razbijete okove koje ste stavili na sebe.

Oslobodite se mračnih misli i sumnji i volite sebe. Dozvolite sebi da grešite, glumite i živite!

Ne uzimajte u obzir reči koje čujete i želje drugih. Vaš život vam pripada i vrlo dobro znate šta vas može usrećiti.

Vaše raspoloženje će se znatno poboljšati i moći ćete da se pozabavite svojim dubljim potrebama.

Vaš ljubavni život cveta i odlikuje se jarkim bojama i toplim osećanjima. Ne morate da brinete o stvaranju raspoloženja, jer ono samo po sebi postaje romantično uz pomoć planetarne postavke.

Tegobe su sada prošlost i njihov gorki ukus je daleka uspomena. Vaša veza ulazi u nove, obećavajuće puteve.

Ako ste slobodni, nastavite sa upornošću koja vas karakteriše, jer će vam sreća pomoći da se upoznate sa vrlo dobrim potencijalnim partnerom.

Ribe

Vrlo ste blizu da ostvarite svoje planove i ciljeve.

Budite mirni i razmišljajte racionalno, kako biste preduzeli prave korake. Površno razmišljanje može pokvariti sve za šta ste se toliko trudili. Vaše raspoloženje je vrlo dobro i možete ga čak poboljšati kroz svoj društveni život.

Vaš partner je uz vas i podržava vas strpljenjem i pažnjom. Obavezno uzvratite, ostavljajući po strani svoje lične brige i štiteći partnera od vlastitih problema. Zabavljaćete se zajedno, uz neka mala iznenađenja.

Ako ste razmišljali o malom putovanju ili odmoru, sada je pravo vreme da to planirate.

Ako ste slobodni, ovaj period vam može zauvek promeniti život!