Merkur u konjunkciji sa Marsom u Raku

Aspekt je aktivan do 27. juna.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovaj aspekt može da stimuliše putovanja, kontakte i poslovnu sferu života, ali moramo uzeti u obzir da je Merkur još uvek pod uticajem nepovoljnih aspekata (opozicija) sa Saturnom i Plutonom u Jarcu. Zbog toga, bez obzira na potencijale ovog aspekta, može lako dolaziti do problema i prepreka.

Pročitajte i ovo: Očekuje nas pravi medeni Mesec: Pun Mesec poznat još i kao Mesec jagoda, Mesec ruža i LRO Mesec (ponedeljak, 17. jun)

Aspekt je dobar za mentalni rad, diskusije i debate. Ova konjunkcija u znaku Raka povećava osetljivost, posebno kada se vodi diskusija o pitanjima koja su povezana sa privatnim i porodičanim životom. Sporovi mogu eskalirati u sukobe.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gudbim, onda gubim sve

Potrebno je biti fleksibilan i imati rezervni plan, ako nešto krene kako ne treba.

Budite oprezni u rukovanju mašinama i oštrim predmetima, jer ova kombinacija može izazvati povrede.

Merkur u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu

Aspekt je aktivan od 16. do 22. juna.

Ovo je period borbe za intelektualnu nadmoć. To može dovesti do konfrontacije i sukoba. Razlike u razmišljanju mogu eskalirati.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Neko može da se trudi da promeni vaše mišljenje, da vas ubeđuje ili ćete vi preuzeti takvu ulogu. Morate biti oprezni sa idejama, informacijama i činjenicama, jer one mogu biti samo propaganda. Reč se može koristiti kao ubojito oružije. Ono što se govori može imati teške posledice i destruktivnu energiju.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

Ovaj aspekt nalaže da preispitiamo najdublje i najskrivenije delove da bismo postigli razumevanje. Za istraživanja ovo je dobar period, ali nedostatak je što opsesivno fokusiranje na jednu temu može dovesti do pogrešnih zaključaka.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Budite oprezni prilikom potpisivanja ugovora. Komplikacije mogu nastati iz zajedničkih finansiranja, poreza, osiguranja ili nasledstva.

Mars u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu

Aspekt je aktivan do 27. juna.

Ova kombinacija donosi napetosti i konfrotacije u međusobnim odnosima. Međutim, ovo je i energija koja stimuliše koncentraciju snaga i mnogo toga se može uraditi u kratkom vremenu. Ali, sposobnost rada na duge staze može dovesti do preopterećenja. Teško je osetiti trenutak kada bi trebalo da se stane i odmori. To dovodi do umora, a u nekim slučajevima i do povreda. Prenaprezanje dovodi do iscrpljenosti.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi – slatkorečivi zavodnik

Ovo je period žestoke konkurencije i intenzivne borbe za vlast. Ambicije i opsesivna želja za samopotvrđivanjem dovode do konfrotacija. Ako niste oprezni možete stvoriti neprijatelje. Pokušajte da osetite granice svojih mogućnosti kako ne biste podstakli one koji su moćniji i jači od vas.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Izbegavajte iskušenja da nemilosrdno rušite protivnike, jer svako neprijateljstvo može izazvati teške i dugotrajne posledice. Izbegavajte da se sukobljavate sa autoritetima, kao i policijom. Postoji opasnost od nezakonite upotrebe sile. Važno je ne podleći provokacijama.

Venera u Blizancima u opoziciji sa Jupiterom u Strelcu i u kvadratu sa Neptunom u Ribama

Aspekti su aktivni od 20. do 26. juna.

Ovo je period kada se aktivira društveni život. Ali, novi odnosi i nova partnerstva u ovom trenutku imaju potencijal za probleme koji ne moraju biti očigledni u početku.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Preterana očekivanja i iluzije donose emotivna razočarenja, ali i finansijske promašaje. Umerenost u svemu i oslanjanje na zdrav razum je najbolja taktika.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Nepovoljan period za investicije, zajmove, veće kupovine, kao i za kupovinu luksuznih predmeta i umetničkih dela. Može doći do pravnih i administrativnih problema. U ovom trenutku bolje je ne preuzimati obaveze, pogotovo finansijske. Troškovi mogu premašiti prihode.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Ovo je vreme i za tajne odnose i skrivene susrete. Međutim, ipak, razmišljajte o taktici delovanja kako se ne bi otkrilo ono što želite da čuvate u tajnosti.

Ovan

Ovo je period mogućih konflikata sa drugim ljudima. Moraćete da se nosite sa stresnim i negativnim situacijama ove nedelje.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Nepovoljne situacije mogu se pojaviti niotkuda. Ovo će vas učiniti prilično ranjivim. Ono što može biti narednih dana korisno je fokusiranje na neka nova znanja. Zbog toga, naredni dani su povoljni za početak novog učenja, seminare i predavanja.

Pročitajte i ovo: Kako nas manipulišu

Bik

Izbegavajte komunikaciju sa osobama koje vam crpe energiju. Najbolje je da se fokusirate na najvažnija pitanja i da ne tražite pomoć od drugih.

Nezavisnost će biti visoka cena. Morate postavljati nove ciljeve i tražiti motivaciju.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Ne žurite sa pitanjima u partnerskim odnosima, jer ćete u suprotnom završiti odnos. Ako ste već duže vreme u partnerskom odnosu, gledajte da oživite strast. Posvetite više vremena porodici i prijateljima.

Pročitajte i ovo: Najčešće greške u upravljanju konfliktima i kako ih prevazići

Blizanci

Uzimate nekoliko slučajeva i poslova odjednom, što neće doneti dobre rezultate. Ovo ima štetan uticaj na vašu produktivnost. Posledice grešaka mogu biti nepovratne. To se ne odnosi samo na poslovnu sferu života, već i na ljubavnu.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Žurba će biti jednaka neuspehu. Obavljajte sve poslove sa potpunom odgovornošću. Ne donosite brze odluke, pogotovo u privatnoj i porodičnoj sferi života. Ako se upustite u otkrivanje nekih tajni, budite oprezni da na naiđete na jače od sebe.

Pročitajte i ovo: Da li je vreme da konačno date otkaz

Rak

Nemojte se bojati da preduzmete prvi korak, kako biste mogli da razumete kako će se događaji odvijati.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Vreme je da sledite izabrani put. Čak i ako stvari uzmu neočekivani obrt, morate se kretati, što će vam pomoći da lakše izbegnete neugodne prepreke. Važno je da ne padnete u melanholiju, a sloboda delovanje će zavisiti od vašeg mentalnog stava.

Pročitajte i ovo: Ćutanje je moć! Iskoristite je u svoju korist!

Lav

Morate trošiti vreme i energiju veoma oprezno. Poželjno je imati jasne planove za celu nedelju. Budite odgovorni u izboru ljudi sa kojima radite. Mnogi od njih mogu biti energetski vampiri.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Privremene prepreke predstavljaju samo test spremnosti da počnete nešto novo i uzbudljivo. Pokušajte da se držite planiranog puta i da ne dozvolite da vas ometaju sitnice. Umirite ponos i objektivno pristupite ispunjavanju dužnosti.

Pročitajte i ovo: Mobing – psihičko i seksualno zlostavljanje na radnom mestu

Devica

Važno je da postupate razumno, u skladu sa situacijom. Možete postići dobre rezultate, ako se fokusirate na dužnosti i ne prelazite ovlašćenja koja su vam data. Mogućnost unutrašnjih strahova i konfuzije.

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Većina strahova je neosnovana i samo odugovlače dugo očekivane rezultate. Neke situacije bi trebalo posmatrati dalje od horizonta događanja.

Vikend će biti koristan za samoanalizu i samokritiku. Potrebno je da pronađete način kako da se zaštitite od negativne energije drugih.

Pročitajte i ovo: Kako da vežbanjem svesnosti povećamo osećaj zadovoljstva životom

Vaga

Bolje je ne menjati dosadašnju taktiku i rad. Mogućnost novih poznanstava. Možete tražiti pomoć od prijatelja. Neke stvari neće ići tako brzo, kao što očekujete. Važno je da izabarete pravu strategiju, kako ne biste pogrešili.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Nemojte da se prevarite donošenjem brzih odluka.

Krajem nedelje dobićete šansu da napravite proboj i da se na nekoliko koraka približite bliže cilju. Važna je akcija, bez odlaganja.

Pročitajte i ovo: Perfekcionizam – glad za prihvaćenošću i ljubavlju

Škorpija

Potrebno je prihvatiti svoju sudbinu, kako biste naučili da upravljate energijom i usmeravate je ka rešavanju postavljenih zadataka. Imaćete mogućnost da radite na svojim greškama i da napustite lažne ciljeve koji nikuda ne vode.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Da bi se budućnost sigurnije razvijala, potrebno je da steknete neke dodatne veštine. To će proširiti horizonte i otvoriti nove mogućnosti.

Ne pokušavajte da popravljate druge ljude, jer je to gubljenje vremena.

Pročitajte i ovo: Danas ti se smeju, a već sutra žele da ti budu najbolji prijatelji

Strelac

Nepromišljenost i avanturizam neće doneti ništa dobro. Posvetite se samo onim pitanjima koja imaju smisla. Nemojte se hvaliti i ne objavljujte svoje planove velikom broju ljudi, da se ne bi uključili problemi sa ljudskim faktorom.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Slušajte unutrašnji glas koji će vam pomoći da izbegnete greške. Budite što je više moguće oprezni. Oslobodite se pristrasnosti, kako biste se uhvatili u koštac sa neophodnim poslovima.

Pročitajte i ovo: Stalo ste zauzeti? Od čega, zapravo, bežite?!

Jarac

Ali nema smisla paničiti. Nakon kraćeg vremena, biće vam jasno šta treba da uradite. Pored ovoga, ipak ćete imati mogućnost kontrole i dovoljno samopouzdanja.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Ako možete da pobedite trvdoglavost, na kraju neće biti teško uraditi ono što ste planirali. Važno je da prihvatite uslove igre i nastavite razvoj u svim pravcima. Nemojte se fokusirati na zastarele metode. Budite, ipak, inovativniji.

Pročitajte i ovo: Zašto zavist dominira odnosima?

Vodolija

Akcenat je na rastu i razvoju. Ako budete slušali svoju intuiciju, možete postići ono što ste planirali. Imaćete dobru procenu da pogodite najbolje vreme za prevazilaženje prepreka jednim udarcem.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Krajem nedelje biće vredno da zauzmete poziciju posmatrača. Važno je da budete iskreni prema sebi i svom okruženju. Pokušaji varanja neće dovesti ni do čega dobrog. Sledite pravila započete igre i ne podležite provokacijama od strane loših ljudi.

Pročitajte i ovo: Zašto varamo svoje partnere?

Photo by Edgar Chaparro on Unsplash

Ribe

Nemojte se bojati odgovornosti i ne zakopavajte svoje talente.

Početkom nedelje su moguće povoljne ponude koje će otvoriti atraktivne izglede. Važno je da ostanete mirni, kao i da zadržite distancu sa ljudima koji nameću svoje mišljenje.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Ako budete neozbiljni u svojim dužnostima, na kraju nedelje se možete suočiti sa problemima. Držite se obećanja i nemojte davati lažne nade.

Pročitajte i ovo: Kako da se nosite sa šefom koji vas maltretira

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.