Prvog dana ove sedmice zatiče nas retrogradni Merkur!

Ono što snažnije i dublje podržava njegov hod unazad je i znak u kome je, a to je znak Riba. Kao da imamo sve ono što nas zaustavlja na jednom mestu, i znak i hod, ali i ostale planete koje i te kako svojim postavkama u znaku Jarca pojačavaju karmu, učenje ponovnih lekcija iz prošlosti.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Sve ima prizvuk davnih, nesvesnih, pa i prošloživotnih grešaka, učenja, teškoća i tereta. Nije dobro započinjati ništa tokom narednih 20 dana, dok je Merkur u retrogradnom hodu (tačnije, do 10. marta), a naročito ove sedmice kad je vrlo spor.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur kroz sve kuće horoskopa – februar, mart 2020. godine

Dobar period ispred nas je za samoispitivanje, rad na sebi, duhovnosti, unutrašnjoj snazi, to jest, fokus akcija treba da prebacimo ka unutra, jer simbolika Merkura koji ide unazad kroz znak Riba, i jeste ta – setimo se našeg pravog izvora, naše svrhe i onoga što smo zaboravili da jesmo.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Znak Riba je povezan sa božanskim, podsvesnim delom nas, pa je dobro više meditirati, tihovati, otiću u manastir, na odmor, sami sa sobom popričati i okrenuti se unutrašnjem miru, jer jedino odatle može i doći mir.

Photo by Ian Keefe on Unsplash

Nakon njegovog ponovnog ulaska u direktan hod, osetićemo se snažnijim, te od tada krenuti u nove akcije, osvajanja i rad na spoljnom i objektivnom planu.

Pročitajte i ovo: Merkur u Ribama, prevrtljivac ili zanesenjak

U ponedeljak desiće se i lep aspekt između Meseca, koji je u znaku Strelca, sa Venerom u Ovnu, pa je dobro otići na masažu, mirisnu ili zvučnu kupku ili otići sa prijateljicom sa kojom se nismo odavno videli, na toplu čokoladu, jer već od sutra, utorka, Mesec menja znak u vrlo poslovni, ozbiljni i zabrinuti znak Jarca.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

U utorak će dominirati aspekti sa muškim planetama, Mesec će napraviti konjukciju sa Marsom, a predveče trigon sa Uranom. Kako je ovo dan kada je Sunce na poslednjem stepenu Vodolije, jer već od sutra ulazi u znak Riba, dobro je iskoristiti ovaj utorak za sve popravke u kući, popravke na autu, eventualne probleme sa strujom ili internetom, koji su vrlo mogući od kada Merkur krene retrogradno, pa svi tehnički uređaji znaju da polude.

U sredu, u ranim jutarnjim časovima, Sunce će za nas neprimetno skliznuti iz jednog znaka u drugi, iz Vodolije u Ribe.

Pročitajte i ovo: Uticaj Venere u Ovnu na sve znake zodijaka

Vodeni, ženski znak Riba, i njegova pasivna energija dominiraće narednih mesec dana u kolektivnoj svesti. Svakako da ovaj znak, kojeg često imaju psiholozi, ezoterici i umetnici izraženog u svojim kartama, pogoduje za ovu uspavanu atmosferu, jer su sve planete okrenute u prošlost ili zaronjene u svoj um i duboku nutrinu.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU – Žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

U toku dana, Mesec će biti aktivan, pa će napraviti napet aspekt sa Venerom, što može izazvati naglo buđenje nezadovoljstva ili brige za neku žensku osobu, sestru ili kćerku. Ipak, Mesec do kraja dana pravi dobre aspekte sa Jupiterom i Neptunom, što opet naglašava veliku maštovitost, keativnost i podsvesni princip.

Photo by Artem Verbo on Unsplash

Ovo veče je dobro za izlazak u bioskop, odlazak na neku psihološku radionicu ili razgovor sa nekim koga poštujemo u profesionanom smislu, kao nekog mudrog učitelja.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU traži viteza koji će osvojiti njeno srce

Četvrtak je dan kad možemo osećati brigu i teret obaveza jer Mesec pravi konjukcije sa Saturnom i Plutonom, ali i teško suočavanje sa realnošću.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Naime, tog dana u poslepodnevnim časovima Jupiter će napraviti vrlo lep, sekstilni aspekt sa Neptunom. Ove dve planete, obe vladari znaka Riba, morskih dubina i poniranja u sve vrste dubokih uvida i spoznaja, daće nam krila, možda i više nego što realnost dopušta, da se vinemo u maštu, podsvest, snove.

Photo by Modestas Urbonas on Unsplash

Ovaj aspekt je veoma dobar za sve ljude koji traže nešto iza kulisa, nešto više, od nekih filozofskih i religioznih pitanja, do samih ljudskih pitanja – ko smo mi, šta nam je svrha i kuda idemo.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Veče je dobro za odlazak na klizanje, neku filozofsku tribinu ili za čitanje neke knjige koja nam raspiruje maštu, kreativnost ili je povezana sa nekim dubljim i tajnim znanjima. Pred kraj dana, Mesec tom raspoloženju doprinosi svojim ulaskom u znak Vodolije.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

Petak je dan kada se dve muške, brze energije, u vidu planeta Marsa i Urana aspektuju na trigonski način. Obe planete biće u egzaktnom aspektu trigona po trećem stepenu, što govori o velikoj brzini misli, razmeni informacija, putovanja, saobraćaju, pa ovu podršku treba iskoristiti ako želimo da dobijemo ili da podelimo neke informacije na internetu.

Photo by Julian Paul on Unsplash

Dan pruža srećne završetke svih nezgoda, već ranije započetih pregovora, kratkih akcija i slično.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Subota, dan kad i Sunce pravi dobar aspekt sa Uranom, a Mesec sa Venerom, može da nam pruži spoj nečega što nismo mislili da će se složiti. Od zajedničkog ručka sa ljudima sa kojima nam se činilo nemoguće naći zajednički jezik ili temu, ručka sa dečkom i tatom ili sa šefom.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Poslovne ideje ovog dana mogu biti vrlo neobične, alternativne i drugačije nego inače. Dobar dan za odlazak na bionergetski tretman, na neki dobrotvorni koncert, dan za podršku nekome ko se odavno bori za nove ideje, originalnim ljudima i njihovim proizvodima. Ovaj dan budi entuzijazam u bolju budućnost, prihvata različitosti pa sve što želite na taj način da spojite, uradite upravo u subotu!

Photo by Teddy Kelley on Unsplash

Nedelja je vrlo važan astrološki dan, jer tog dana kreće novi lunarni ciklus, što znači da je ovog dana mlad Mesec. On se dešava jednom mesečno, ovog puta kreće iz znaka Riba, pa možemo da kažemo da rođendani Riba, koje će naročito sijati ovog dana, mogu da krenu.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu trigon Uran u Biku otvara vrata srećnim okolnostima i plodnim idejama

Ipak, u predvečerje ovog dana, Venera će napraviti napet aspekt sa Jupiterom, što donosi jednu tešku atmosferu, pre svega, preterivanja u emotivnim izlivima, nezadvoljstvu ili, pak, u hrani.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Jupiter se nalazi u znaku Jarca, a Venera u Ovnu, pa će sve hirovite prohteve ove žene ratnice biti zakočene i neodobrene od njenog partnera, mudrijeg i ozbiljnijeg, koji je u društvu Saturna, Plutona i Marsa, vrlo osnažen njihovim prisustvom i dominacijom ovog znaka, svakako da smeta neobuzdanoj, svojeglavoj, u strasti izgoreloj Veneri.

Savet je ženama i devojkama da ne traže previše od svog partnera, da spuste kriterijume i prihvate da tog dana budu samo – lepe.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter