Vrlo važna i intenzivna sedmica je pred nama, što se tiče planetarnih promena.

Ove sedmice dočekaćemo ulazak Sunca u znak Ovna, tj. proleće, ali i ulazak Saturna u znak Vodolije! Doduše, na kratko, jer će tokom leta ponovo kroz svoj retrogradni hod ući u znak Jarca, ali ovaj ulazak možemo opisati kao najavu za veliku promenu koja nas čeka krajem godine, kad gotovo u isto vreme Saturn i Jupiter uđu u znak Vodolije!

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Krenimo redom. Već u ponedeljak Merkur će ući u znak Riba, a tokom dana i Mesec će promeniti znak, i to, u Jarca, pa će ove dve planete tokom večeri imati lep odnos.

Merkur je već bio u znaku Riba, tokom svog retrogradnog hoda, pa sad opet ide istim putem kroz ovaj znak.

Pročitajte i ovo: Merkur u Ribama, prevrtljivac ili zanesenjak

Merkur u Ribama donosi nejasnost u mislima, definisanju i koncentraciji, ali već smo prošlih meseci to i osetili na svojoj koži.

Izdržite još jedan prolazak preko istog puta, ali kako je sad Merkur u direktnom hodu, mogući su i konkretniji dogovori ili pak potpisivanja, ukoliko ste čekali na njih.

Photo by GREG KANTRA on Unsplash

Kako je u ovom znaku Merkur loše pozicioniran, bolje je pričekati kraj meseca, a najidealnije bilo bi da sačekate 11. april, kada Merkur ulazi u znak Ovna, pa daje bolje mogućnosti oko ugovaranja, kupovine i prodaja, kojiima, inače, on vlada.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Venera u Biku, od 5. marta do 3. aprila

Utorak je dan sa vrlo lepom nebeskom energijom, pa sve što nam se čini nemoguće ostvarljivim, može da se desi, naročito u emotivnom smislu, jer Mesec pravi odličan aspekt sa Venerom.

Takođe, ovog dana Sunce će se nalaziti na stepenu egzaltacije Venere, što uvek aktivira i potencira bajkovita dešavanja na ljubavnom planu. Moguće je da budemo inspirativni, maštoviti i vrlo raspoloženi za druženje i davanje ljubavi.

Pročitajte i ovo: VENERA u BIKU – izvor bogatstva leži u osećanju radosti, zadovoljstva i čulne ispunjenosti

U sredu, Mesec, koji je ušao prvog dana ove nedelje u znak Jarca, dolazi do stelijuma planeta koje se nalaze u ovom znaku (Jupiter, Pluton i Saturn) i pravi konjukcije sa njima tokom celog dana.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Na početku dana, napraviće sekstilni odnos sa Neptunom, što možemo iskoristiti u smislu pronalaženja rešenja za neke probleme, u zamislima i idejama oko novih projekata, ali i biti pospani, jer Neptun može da se aktivira na globalnom nivou u vidu mokrog i kišnog vremena.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

U toku dana bićemo pod velikim uticajem puno planeta u Jarcu, pa se možemo osećati teško, pod teretom, pritiskom, ali kako se i Jupiter nalazi u ovom znaku, i da smognemo snage da se izborimo sa težinom svakodnevnice.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

U četvrtak Mesec ulazi u znak Vodolije i prvi aspekt koji pravi jeste kvadrat sa Uranom.

Vrlo brze promene, emocije i dešavanja mogu nam se događati ovog dana, ipak, sa dobrim ishodom, jer ovog dana Sunce pravi dobar odnos sa Saturnom.

Photo by Raphael Rychetsky on Unsplash

Ove dve planete u dobrom odnosu nam daju stabilnost i podršku u svemu što je kvalitetno, u šta smo dali i uložili dosta energije.

Ukoliko je jutro bilo stresno, ostatak dana možemo da provedemo u kvalitetnim razgovorima sa starijim ljudima, šefom, ocem ili da pravimo neke dugoročne planove koji su izvodljivi u narednom periodu.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

U petak ujutro, tačnije, u zoru, Sunce ulazi u znak Ovna i kreće novi godišnji ciklus na planeti Zemlji. Pa, srećna nam Nova astrološka godina, jer početak Zodijaka kreće sa znakom Ovna, tačnije, kad Sunce uđe u ovaj znak, tada kreće zvanično proleće ili prolećna ravnodnevnica.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovo je dan kad podjednako traju dan i noć i od ovog trenutka dani su sve duži, priroda se budi, Sunce jače sija…

Photo by Christopher Burns on Unsplash

Prvi aspekt koji se dešava ulaskom sunca u Ovna jeste kvadrat između Meseca i Venere, koji nam može probuditi nezadovoljstvo, ali samo na kratko, jer ovaj tranzit traje dva sata.

Sledeći veći i duži aspekt konjunkcije ide između Marsa i Jupitera, pa će ovo, po svemu sudeći, biti dinamičan dan, pun akcije i priliva snažne energije, sreće i snage – one koje samo može da nam ulije sunčan i vedar dan.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom

U subotu dolazi promena Mesečevog znaka – on ulazi u znak Riba, te prvi aspekt koji pravi jeste konjukcija sa Merkurom, koji je, takođe, na samim početnim stepenima Ribe.

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Ova konjukcija može da nas insipiriše da počnemo da pišemo nešto, pozabavimo se svim administrativnim poslovima, sređivanjem papira, itd. Takođe, ovo je dobar dan za kupovinu ili kulturno – umetničke aktivnosti.

Photo by Šárka Jonášová on Unsplash

Nedelja je dugo očekivani dan kada Saturn, nakon dve i po godine prolaska kroz znak Jarca, ulazi u znak Vodolije, u kojem će biti do 2. jula, a zatim u svom retrogradnom hodom se vraća u znak Jarca, te definitivno od 17.12.2020. ulazi u Vodoliju!

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Svakako, očekuje nas velika energetska promena tokom proleća zbog ove promene.

Ovu planetarnu promenu mogu da opišem kao otvaranje vrata da zagušljivi vazduh izađe iz prostorije i da uđe nov, sveži vazduh.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Kombinacija planete i znaka sama po sebi odnosi se na velike promene koje se dešavaju u društvu, socijalnom domenu, a na ličnom planu, među prijateljima, udruženjima, ali i ograničenjima koje Saturn i te kako zna da postavi.

Photo by Shwa Hall on Unsplash

Saturn je i dalje vrlo jak, jer je on suvladar znaka Vodolije, pored Urana, pa će ovu promenu najviše osetiti svi fiksni znakovi, naročito Vodolije, koje će se suočiti sa svom težinom koju nosi sa sobom planeta Saturn.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Raznih promena, najviše na društvenom planu, možemo očekivati ovom promenom, jer Saturn jeste planeta koja vlada desetom kućom zodijaka, a koja se odnosi na sistem, društvene norme i status.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Kako je Vodolija znak koji je povezan sa brzinom komunikacije, internetom, udruženjima, organizacijama za pomoć i podršku ugroženih ljudi, svom vrstom alternative, dolazi vreme definisanja upravo ovih tema.

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Kao pripomoć i dodatni efekat, u nedelju će se desiti egzaktan sekstil Merkura i Urana, koji donosi brze misli, pozitivne akcije, spoj analitičkog uma i brzog intelekta, pa će nam ovaj aspekt udahnuti i sveže misli, konstruktivne ideje i želju za ekspanzijom.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Jednom nogom ulazimo u vreme Vodolije, koje će se krajem godine i drastičnije osećati kad i  Jupiter uđe u njega!

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter