Nedelju počinjemo Venerinim ulaskom u znak Vage, a završavamo je Sunčevim ulaskom u znak Device. Znate li šta to znači? Zdravo, jeseni! Koliko god to (nekima) zastrašujuće bilo, ulazimo u završnicu godine. Stoga, zavrnite rukave!

Ali krenimo redom! Kao što rekoh, planeta ljubavi menja znak, napušta pronicljivu, urednu i vrednu Devicu i dolazi kući, u znak svog drugog vladarstva, gde se oseća najbolje i gde je najlepša, najšarmantnija i poslednja romantičarka, znak Vage.

Iako joj je ponekad teško da se iz Vage odluči i donese odluku, tokom ovog tranzita punu podršku daće joj stameni Saturn i Jupiter kroz sjajne trigone iz Vodolije, što će doprineti stabilizaciji ljubavnih odnosa u narednom periodu. Venera u Vagi ostaje do 10. septembra.

Više o Veneri u Vagi pročitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Travel photo created by awesomecontent - www.freepik.comU ponedeljak Merkur iz Device pravi inkonjunkciju sa retrogradnim Saturnom iz Vodolije, što znači od nedelje do utorka može doneti probleme ako se pojave skriveni strahovi i negativne misli.

Sumnja i cinizam su mogući ako uvek prvo pogledate najgori mogući scenario. Odlaganje svake vrste je moguće i možda će vam trebati dodatno vreme za donošenje odluka.

U utorak Sunce u inkonjunkciji sa Plutonom donosi nagomilavanje pritiska koje može rezultirati neurotičnim, opsesivnim ili destruktivnim ponašanjem sve do četvrtka.

Događaj ili osoba mogu izazvati prekretnicu pokušavajući da vam oduzmu ličnu moć. Kompromis je potreban jer nema da ili ne odgovora, samo siva područja.

U sredu Merkur u konjunkciji sa Marsom na 12°48’ Device beleži porast mentalne aktivnosti i komunikacije što ćemo osećati sve do petka. Fokusirano i akutno razmišljanje čini ovo vreme dobrim za mentalni rad, poput studija, istraživanja i rešavanja enigmi.

Od srede do subote Sunce nasuprot Jupitera donosi mogućnosti za uspeh, zadovoljstvo i povećanu sreću. Ali ako pustite sreću da vam se dogodi, ovaj tranzit može dovesti do gubitka, neugodnosti i smanjenja samopoštovanja.

To jest, preterivanja koje vas može odvesti na stranputicu, zato uvek budite oprezni sa Jupiterovim aspektima.

Party photo created by aleksandarlittlewolf - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vreme je za avanture! U petak, 20. avgusta, planeta revolucionarnih promna i iznenadnih dešavanja, Uran, kreće na svoj dugi godišnji retrogradni hod sa 14°47’ Bika, što je generalno povezano sa unutrašnjim promenama kao odgovorom na spoljne promene u vašem životu.

Za vreme svoje retrogradnosti tokom 2021. godine, koja se završava 19. januara 2022. godine na 10° Bika, Uran donosi uzbuđenje, inicijativu, radoznalost i osećaj avanture. Više o retrogradnom Uranu tokom 2021. čitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Od srede do subote Merkurov trigon sa Uranom unosi promene i uzbuđenja u vaš život bez izazivanja uznemirenosti i haosa. Pratite svoju intuiciju, posebno u odnosima u kojima možete iskoristiti priliku da probijete led. Mogući su slučajni susreti, kao i da privučete neobične tipove ljudi.

Posle planete zadužene za vaš svakodnevni život (Merkur), i planeta akcije (Mars) pravi sjajan trigon sa planetom promena (Uran).

Od srede do naredne srede, Marsov trigon sa Uranom donosi mnoge jedinstvene mogućnosti za doživljavanje novih iskustava, aktivnosti, osećanja i odnosa. Ovo je dobro vreme za pokretanje novih projekata sa naletom odvažne energije.

Uzbudljiva nova romansa je moguća jer vaš seksualni nagon i fizička privlačnost uživaju u ovom planetarnom aspektu.

Travel photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kraj nedelje obeležiće pun Mesec u Vodoliji, i to, drugi zaredom u istom znaku, takozvani plavi Mesec. Avgustovski pun Mesec, u nedelju, 22. avgusta, na 29°37’ Vodolije, donosi potencijal za lični, materijalni i duhovni rast i sreću.

Ima posebno dobar uticaj na intimne odnose, odličan je za pronalaženje dugoročnog partnera ili za uzbudljivo druženje za jednu noć.

Parovi mogu pronaći veću posvećenost, a istovremeno uživati u stimulativnijim i avanturističkim aktivnostima.

Istog dana i Sunce menja znak. Device, drage, srećan vam rođendan!

Kao što rekoh na početku, napušta uzbudljivi znak Lava, letu je mome kraj… i prelazi u Devicu. Vreme je da se posvetimo radu, spremanju zimnice i redovnim dužnostima.

Sunce u Devici ostaje do 22. septembra.

Ali o tom – potom, a sada da pređemo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak i podznak.

Food photo created by haritanita - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovan

Ova nedelja će vam doneti obilje erotike koja će uravnotežiti turbulencije na poslu i kod kuće.

Suočite se sa preprekama na pametan način, ako želite pozitivan ishod. Uživajte u ljubavi i provedite prijatno vreme sa svojim partnerom ili flertujte sa ljudima koji će vam se obratiti.

Ne gubite ovaj pozitivan period; maksimalno iskoristite to u korist svog ljubavnog života. Ako imate vezu koja bi mogla imati budućnost, pokušajte da je obnovite i učvrstite njene temelje.

Do sredine nedelje ćete doživeti veliki stres zbog osećaja da nešto nije u redu. Ne dozvolite da vas ovaj osećaj sruši i ne stvarajte nepotrebne sukobe. Iskoristite svoju izuzetnu mentalnu moć da se nosite sa stvarima.

Ako ste slobodni, držite oči otvorene. Imaćete priliku da izađete i flertujete više nego što to obično činite.

Bik

Ova nedelja će vam pomoći u svim stvarima koje vas muče i konačno ćete uspeti da ostvarite svoje tajne snove.

U vašem profesionalnom životu uskoro će se pokrenuti neki planovi i dobićete dobre vesti. Budite pažljivi nakon sredine nedelje jer biste se mogli suočiti sa poteškoćama u svojim finansijama.

Ne pokušavajte da započinjete nove poduhvate ili preduzimate nove projekte. Uslovi će kasnije biti jasniji i prikladniji.

Vaš ljubavni život zahteva pažljivo rukovanje i izražavanje, jer biste lako mogli biti pogrešno shvaćeni i stvoriti sukobe. Otkriće se i tajni planovi, kao i određene dileme koje će vaše potrebe postaviti protiv vaših vrednosti.

Zapamtite da, ako nešto ne završite, ne možete započeti nešto novo. Stavite tačku na kraj, uprkos emocionalnoj ceni. Uskoro ćete to prevazići i osećati se bolje.

Ako ste slobodni, nemojte se iznenaditi razvojem događaja koje će vam povećati samopouzdanje.

Blizanci

Ove nedelje ćete se baviti praktičnim stvarima i naći ćete način da ih rešite.

Neke manje prepreke će se pojaviti sredinom nedelje, kod kuće ili na poslu; pobrinite se da se s njima nosite na miran način.

Verujte svojoj intuiciji i prenesite svoje ideje i planove na viši nivo. Uslovi će vam pomoći da podržite svoje izbore, pokrenete snove i rešite probleme koji vam blokiraju put.

Ove nedelje će neke turbulencije u vašem ljubavnom životu zahtevati pažljivo rukovanje. Stalno ćete razmišljati o problemima svoje veze i to će ih učiniti većim.

Morate stvari staviti u perspektivu i opustiti se. Kraj nedelje doneće vam mir koji ste tražili. Lepo ćete se provesti sa prijateljima i krenuti na kratka putovanja koja će vas razveseliti.

Rak

Početak nedelje vam daje samopouzdanje, snagu i sposobnost pregovaranja. Moći ćete sa značajnim uspehom da predstavite svoje planove.

Nakon sredine nedelje, u vašem ličnom životu će se pojaviti problemi, kako na društvenom tako i na porodičnom nivou. Ne brinite, međutim, jer će oni stvoriti nove baze koje će vam koristiti u budućnosti.

Pejzaž vašeg života će se raščistiti; verovatno vam je to potrebno. Pred kraj nedelje budite oprezni u svojim finansijama i izbegavajte nepotrebnu potrošnju i kupovinu. Uslovi za to još nisu povoljni.

Vaš libido će biti povišen i to će vas učiniti neverovatno šarmantnim. Da li je vreme da iskoristite svaku priliku za novi početak svog ljubavnog života?

Međutim, nemojte se ponašati neozbiljno. Možda ćete se suočiti sa izazovima koje morate zanemariti kako biste zaštitili svoju postojeću vezu.

Lav

Ove nedelje morate da sednete i odvojite malo vremena za razmišljanje.

Ovi dani neće biti pogodni za sprovođenje naših profesionalnih planova. Umesto toga, napravite novi plan koji će vam pomoći u sledećim koracima.

Vaš dinamizam će vas navesti da razmišljate jasno i odlučno.

Krajem nedelje budite oprezni u svojim finansijama. Potrošite novac na ono što je potrebno, a sve ostalo odložite za budućnost, kada će stvari za vas biti pozitivnije.

Vaš ljubavni život oživeće ove nedelje, jer će bolja komunikacija pomoći vašoj vezi. Vaš partner će razumeti vaše želje i ostvariti ih, kako bi vam dokazao svoju ljubav.

Ako ste slobodni, u vaš će život ući novi, privlačni ljudi. Birajte mudro i ne zanosite se svojim osećanjima.

Devica

Ova nedelja će vam ponuditi dubok udah u oblasti vaših finansija.

Morat ćete, međutim, razlikovati potrebne troškove od nepotrebnih. Ovo će vam pomoći da uravnotežite emocije.

Vaš profesionalni život je favorizovan ove nedelje, pa ćete uskoro videti vrlo pozitivne rezultate.

Morate da organizujete svoj raspored da biste se nosili sa brojnim obavezama. Imate sve što je potrebno za uspeh.

Ova nedelja će vam doneti vrlo erotsko raspoloženje, zajedno sa posvećenošću i pažnjom vašeg partnera. Učiniće sve da zadovolje vaše želje.

Ako ste slobodni, ovo je period koji obećava bolje dane za vas. Upoznaćete veoma zanimljivu osobu kroz svoj krug prijatelja, koja bi na kraju mogla biti vaša druga polovina.

Vaga

Iako vam ove nedelje komunikacija nije naklonjena, uspećete da se dobro zabavite.

U svom društvenom krugu, vi ste u centru pažnje. Znate kako da zabavite prijatelje.

Na poslu ćete se suočiti sa nekim poteškoćama krajem nedelje, što će vas izbaciti iz takta i otežati vam život. Budite oprezni i ništa ne prepuštajte slučaju; pravite čvrste planove, organizujte se i pridržavajte se svog rasporeda, ako želite da postignete najbolje rezultate.

Što se više trudite, veća je verovatnoća da ćete uspeti.

Ako ste slobodni, vaš ljubavni život će se uskoro promeniti. Uslovi su veoma pozitivni i pružaju vam mnoge mogućnosti da upoznate pravu osobu, sve dok želite da se to dogodi.

Ako ste u vezi, uživaćete u kvalitetnom vremenu sa porodicom. Ovo vam je toliko potrebno.

Škorpija

Budite oprezni i iskoristite ovo pozitivno vreme.

Došao je trenutak da sprovedete svoje planove i to će početi u narednih nekoliko dana. Sve što vam je potrebno su doslednost, aktivnost i sposobnost da ostavite po strani osećanja koja vas sputavaju i uništavaju vašu kreativnost.

Iskoristite priliku, jer dobro znate da se takve šanse ne pojavljuju često. Ne dozvolite da vas vaša loša strana sputava.

S druge strane, u vašem ličnom životu sreća vam se osmehuje i daje vam najdragoceniji dar, radost što ste sa ljudima koje volite. Cenićete svaki trenutak s njima, a to će biti dovoljno da napunite baterije emocijama.

Porodica i prijatelji su vam bliski, zato se zabavite i zaboravite na svoje nevolje. Tokom ove nedelje osećaćete se energično i ispunjeno životom. Iskoristite ovo u korist svoje veze i provedite neko lepo vreme sa svojim partnerom, ostavljajući po strani takmičarsko ponašanje iz prošlosti.

Ako ste slobodni, važnu ulogu igraće vaši voljeni, koji će vas zabaviti i smiriti. Tako će vam raspoloženje biti vidljivo osveženo krajem nedelje.

Strelac

Ova nedelja će vas naučiti novu lekciju o tome kako da gledate na život.

Tačnije, biće prigoda zbog kojih ćete steći drugačije razumevanje onoga što se dešava oko vas i naučićete da se prema stvarima odnosite drugačije.

Postoje trenuci kada osećate da ste dostigli svoje granice i osećate zasićenje na svakom nivou. Videćete, međutim, da je u vreme prosvetljenja potrebna samo sekunda da promenite svoje poglede i svoje izbore.

Stvari koje su vas opteretile dobijaju drugačije značenje i sposobni ste da krenete dalje osveženo.

Krajem nedelje budite rezervisani za pitanja koja se tiču vaših finansija i vašeg posla. Čuvajte se novih početaka. Ne preduzimajte nikakve važne korake pre nego što sve uzmete u obzir.

Pitanja vezana za vašu porodicu zahtevaju više vašeg angažmana i nove odgovornosti će vam biti dodeljene.

Vreme je da primenite svoje organizacione i administrativne sposobnosti kako biste se efikasno nosili sa obavezama. Ako smatrate da vam je potrebna pomoć, možete se obratiti partneru ili porodici.

Ako ste slobodni, krajem nedelje ćete imati priliku da se zabavite i uživate u društvu svojih najmilijih. Napunite baterije.

Jarac

Ova nedelja će biti veoma zahtevna na poslu, ali ćete istovremeno imati priliku da se raspištoljite i zabavite.

Morate biti koncentrisaniji i uporniji da biste ispunili zahteve svog posla, pa pokušajte da dobijete pomoć od kolega. Okruženi ste ljudima koji vas mogu podržati i olakšati vam teret.

Vaš lični život nagradiće vas lepim trenucima, sve dok izbegavate ozbiljne rasprave i analize. Bavite se jednom po jednom, u protivnom ćete se možda razočarati.

Ova nedelja će biti pozitivna za vaš ljubavni život. Vaše dobro raspoloženje provešće vas kroz lepe trenutke sa prijateljima i porodicom.

Krajem nedelje ćete imati priliku da se opustite pored partnera, pod toplim pokrivačem vaše ljubavi.

Ako ste slobodni, novi ljudi će vam pokucati na vrata, flertovati sa vama i učiniti da se osećate dobro.

Vodolija

Ova nedelja za vas nije negativna, ali to ne znači da će sve proći glatko.

Generalno, bićete dobro raspoloženi, ali ćete takođe morati da se nosite sa neočekivanim događajima koji će vas malo zabrinuti i učiniti da osetite pritisak. Međutim, ljudi oko vas mogu vam pomoći, sve dok to od njih tražite.

Sredinom nedelje kontrolišite svoje ponašanje, jer će ljudi u vašim društvenim krugovima često osuđivati i ogovarati. Vaš stav na poslu bi trebalo da bude sličan.

Ostanite mirni i zanemarite neka odlaganja koja će se dogoditi. Posvetite svoje vreme alternativnim aktivnostima.

Podmirite neizmirene obaveze koje potiču iz prošlosti i za koje do sada niste imali vremena da njima upravljate. Ukratko, tražite pozitivnu stranu, jer ona definitivno postoji.

Osim toga, nemate posebno zahtevna pitanja za rešavanje. Iskoristite ovo i opustite se.

Vaš ljubavni život je favorizovan ove nedelje, a to znači da možete otvoreno pokazati svoju ljubav onima koji to zaslužuju i zauzvrat primiti njihovu.

Ova nedelja je takođe idealna ako želite da komunicirate sa svojim partnerom i izrazite svoje pritužbe ili razmišljanja. Ne bojte se, jer će vas rezultat nagraditi. Približićete se svom partneru i oboje ćete imati koristi od toga.

Ako ste slobodni, ovi dani su idealni za dosezanje ljudi koji će vas očarati. Imaćete priliku da se zabavite i uživate.

Ribe

Ova nedelja će vam dati priliku da pokažete svoju društvenost, koja vas mnogo brine i stalno vas tera da tražite nova poznanstva.

Učestvovaćete u dobrotvornim događajima koji će pomoći drugima u njihovim problemima i ovaj altruizam će vas ispuniti toplinom.

Na poslu će uspeh biti rezultat vaše profesionalnosti; imate mogućnost da organizujete, planirate i izvršite sve što vam je dodeljeno.

Vaš razvoj će doći prirodno i učiniće vas veoma ponosnim.

Ovo će biti lepa nedelja za vaš ljubavni život, puna toplih porodičnih trenutaka. Vaši voljeni će tražiti vaše prisustvo i provešćete kvalitetno vreme zajedno.

Ako ste slobodni, uskoro ćete upoznati svoju drugu polovinu.