Ova sedmica kreće mirnije, što se tiče aspekata i događaja na nebu, ali kako se budemo bližili kraju ove nedelje, osetićemo i aktivaciju planeta i njihovih promena, koje će kulminirati za vikend.

Prvi dan ove nedelje nas može poremetiti samo tranzitom Meseca koji se kreće kroz znak Lava i koji će praviti u toku dana napet aspekt sa Marsom.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Treba da znamo da su aspekti Meseca najbrži, jer Mesec dva dana ide kroz jedan znak, te dva sata može da ima egzaktan aspekt sa nekom planetom. Zato kažemo da su to brzi aspekti koji u toku dana mogu da aktiviraju najčešće brze emocije, bes ili neki konflikt, u našem slučaju u ponedeljak, jer će tada biti aktiviran kvadrat Meseca i Marsa.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u novogodišnjoj noći

Obe planete se nalaze u fiksnim znacima, Lava i Škorpiona, te kako se ovaj aspekt dešava u jutarnjiim časovima, moguće su nervoze i izlivi besa na poslu, konflikt sa šefom ili pak sa nekim gde mi uporno držimo svoje mišljenje i borimo se za njega, baš kao i druga strana, te nema rešenja niti kompromisa.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

Ovaj aspekt prolazi brzo, te do kraja dana nema većih promena.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

U utorak, Mesec ulazi u znak Device, pa kako se na nebu većina planeta nalazi u zemljanim znacima, dolazi do aktivacije protočnih i skladnih aspekata i događaja, što znači da imamo podršku na nebu da završimo sve poslove i planove koje smo zacrtali, jer će nam sve lepo kliziti.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Mesec u Devici aktivira radnu atmosferu, pa ćemo imati podršku najviše u poslovnoj sferi, kao i ako želimo da sređujemo kuću, papire, bavimo se administracijom ili pak kupovinom za naredne praznike.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Moguće su iznenadne pozitivne vesti, informacije, ali i neki dobici.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Sreda je dan kada se aktivira i pozitivan aspekt Marsa i Saturna. Mars, od kad ide znakom Škorpiona, ima podršku i od Plutona i Saturna, koji se nalaze u znaku Jarca, te stabilnost i jačina muških planeta može ovog dana da se oseti u vidu velike energije koju možemo osetiti, snage i balansa unutar nas.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu trigon Uran u Biku otvara vrata srećnim okolnostima i plodnim idejama

Dobar dan za naporniji trening, ali i za razgovor sa starijim porodičnim članovima. Pozitivan ishod svega što čekamo da bude rešeno, te odgovornost i ozbiljnost koju očekujemo od drugih biće izražena, pa se možemo osećati sigurno i na pravom putu, bilo da se radi o poslu ili pak emotivnoj vezi.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Tog dana jedino tranzitni Mesec može da nam unese nemir i nejasnoće u mislima i realizaciji svakodnevnih stvari, jer će praviti dvosatnu opoziciju sa Neptunom, i to, usred podneva, pa ovaj aspekt može da naglasi i potrebu za jasnoćom ili definisanjem nekih projekata, poslova, planova i dogovora, koji će se moguće odugovlačiti naredna dva dana, jer planeta Merkur će u petak, po treći put, pre i u toku, a sad i posle svog retrogradnog hoda praviti poslednji kvadrat sa Neptunom.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

To definitivno donosi i konfuzne misli i nejasne situacije koje treba do kraja nedelje i da se završe. Možda je najbolje ne donositi nikakve važne odluke tih dana ili pričekati skorašnji ulazak Merkura u znak Jarca, kad će se sve lepo i najverovatnije samo od sebe, definisati.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

U četvrtak Mesec ulazi u znak Vage. Mora se uzeti u obzir da tog dana Venera, vladarka znaka Vage, ide poslednjim stepenom Jarca, te u ranim jutarnjim časovima petka ulazi u Vodoliju!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Iako znamo da Mesec u Vagi podržava lepe i umetničke momente, druženja i okupljanja, ovog puta je možda bolje biti sam sa sobom, barem ovog dana, jer dosta formalnosti i krutosti u razgovorima može biti, dosta hladnih i neugodnih reči, koje mogu biti grube, iako nenamerno, upućene nekom ko ih ne zaslužuje.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Možemo se osećati usamljeno, iako smo okruženi dragim ljudima, pa je dobro ostati kod kuće i čitati ili pak gledati neki angažovani ili politički triler.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak! 

U petak u ranim jutarnjim časovima, sreća po nas, dešava se već pomenuti aspekt kvadrata između Merkura i Neptuna, pa je moguće da ćemo kroz snove prosanjati ovaj nezgodni aspekt.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Neptun je, inače, zadužen za vladavinu snovima i podsvesnim dubinama našeg bića, a kako Merkur u lošem kontaktu sa njim daje potpuno nejasno i pogrešno vidjenje nekih događaja, nesporazume i nerazumevanje, ali i u saobraćaju lošiju vožnju, nezgode zbog nevremena, magle ili snega, savet je ne kretati baš to jutro na put.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Nedugo zatim, Venera će ući u vazdušni, muški znak Vodolije i doneti osećaj, narednih mesec dana, da smo svi jednaki, da saosećamo sa tegobama i patnjama celog čovečanstva i da se osećamo povezani i bratski nastrojeni prema ostalima.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Ova Venera, pre svega, donosi prijateljske ljubavi, ljubavi koje su intelektualne i da smo sa drugom sobom povezani sličnim mislima, uverenjima i idealima.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Ulaskom Venere u ovaj znak možemo reći da počinju druženja koja prethode dočeku Nove godine, te atmosfera u gradu i generalno postaje opuštenija, svi postaju druželjubiviji i bliskiji. Svi smo mi braća, deviza ove Venere može doneti malo osveženja u svakodnevnoj rutini.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku, od 11. avgusta 2019. do 10. januara 2020. godine

Ali ne zadugo, jer se uskoro sprema nova promena – Sunce u nedelju, u ranim jutarnjim časovima izlazi iz znaka Strelca u znak Jarca, a to znači da i zvanično počinje zima.

Pre nedelje, koja obiluje raznim aspektima, moramo se pričuvati u subotu večernjeg  napetog aspekta Meseca sa Uranom, koji je tog dana ušao u Škorpiona.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Nagle i neočekivane stresne informacije, događaji ili vesti mogu da nam unesu nemir i anksioznost, naročito i neku vrstu straha ili preteranih emocija, koje mogu da nas poremete, a koje mogu da dobace i sutradan, jer Venera pravi kvadrat sa Uranom, nedugo posle ulaska Sunca u znak Jarca.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Ove dve planete, emotivne po svojoj energiji, mogu da nam donesu veće izlive ljubomore ili pak potrebe da se oslobodimo tenzija koje nosi zajednički život a koji je problematičan u poslednje vreme. Venera u Vodoliji, naročito za znake kojima je ona vadarka – za Bika i Vagu, može doneti raskide i iznenadne prekide veza.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Strelca, u natalu i tranzitu

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

I za kraj dana, čeka nas Mars i Pluton u sekstilnom aspektu, aspektu koji donosi dobru energiju, ako imamo cilj i plan i ako smo posvećeni onome što želimo.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Sve je moguće ostvariti, kaže nam ovaj aspekt, samo je pitanje da li imamo konkretan cilj.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.