Ovonedeljno pomračenje Meseca u petak je eho energija koje će dominirati većim delom 2022.

Zašto? Pa, javlja se u znaku Bika, a sledeće godine biće dva pomračenja u ovom znaku, ali i dva u suprotnom znaku Škorpije, gde Sunce, uz Merkur i Mars, nastavlja da boravi ove nedelje.

Pun Mesec u znaku Bika, u petak, 19. novembra 2021., je delomično pomračenje Meseca. Pomračenje će se dogoditi na tzv. mikromesecu. Ovo će biti najduže delimično pomračenje Meseca od 1440. godine i najduže do 2669. godine.

Usklađuje se sa Algolom u konjunkciji, najrazornijom zvezdom na nebu. Uzrokuje nesreću, nasilje i bolest. Dakle, duhovno značenje novembarskog punog Meseca odnosi se na korišćenje iskrenosti, vere, snažnog osećaja svrhe da evoluirate svoju dušu na viši nivo.

Zajedno sa severnim Mesečevim čvorom, energija koja zajedno utiče na nas da plešemo u Biku sredinom januara sledeće godine, kada se čvorovi sele iz Blizanaca i Strelca u Bika i Škorpiju, traži od nas da steknemo nova razumevanja o tome kako koristimo resurse, posebno prirodne resurse (Bik, zemaljski znak), kao i kako koristimo naša finansijska sredstva, ali podjednako razmotriti kojih se vrednosti držimo, ili šta je zrelo za transformaciju.

Pročitajte i ovo: MERKUR U ŠKORPIJI, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Transformacija dolazi od uticaja planete promene, Plutona, aspektom u odnosu na Sunce i pomračenje. Možda ćemo morati da postanemo svesniji svoje potrošnje, a takođe i načina na koji zarađujemo novac.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Sunce u kvadratu sa Jupiterom, od subote do srede, može učiniti da se osećate samopouzdano, ponosno, srećno i optimistično. Sreća i uspeh su mogući, ali preterano samopouzdanje i preterivanje u tome mogu dovesti do gubitka i sramoćenja. Ovo je vreme za poštovanje, umerenost i samodisciplinu. Zabavite se, ali nemojte preterivati u tome.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se uvek u isto, što nam potvrđuje natalna karta partnera

Međutim, ovo je nedelja sa, takođe, neverovatno dinamičnim romantičnim potencijalom.

To je zato što dve planete duboke ljubavi, Venera i Mars, sarađuju, ali na način koji stvara intenzivnu privlačnost, ali i šansu da nešto evoluira tako da bude dugotrajnije.

People photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto by wirestock, Freepik.com

Sunčev sekstil Plutona, od nedelje do četvrtka, donosi takvu magnetsku privlačnost da možete imati mnogo uticaja na druge ljude, a da se uopšte ne trudite. Možete iskoristiti ovu povećanu snagu da se pokrenete stvari do velikih dostignuća. Tome pomaže ogroman nagon i odlučnost, podstaknuti dubokom željom da napravite nešto od sebe.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Pošto je Uran takođe blistavo povezan sa Venerom, čak i postojeće veze mogu imati koristi od ovog aspekta na način da malo bolje sagledaju svoje veze i pokušaju da pronađu načine da unesu malo više svežine i spontanosti u svoje odnose.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Venera u trigonu sa Uranom od utorka do nedelje donosi poriv da probate nešto novo i trebalo bi da imate više slobode da se krećete.

Ovo je uzbudljivo vreme za vaš društveni život, ljubavni život, a možda i vaše finansije. Električna ili čudna vrsta privlačnosti dobar je znak za izlaske.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT NEPTUN, konfuzija, laži i pogrešne odluke

Ako dođe do toga da neko nov uđe u vaš život, što pod uticajem ovog aspekta može lako da se desi, verovatno bi bio veoma drugačiji, stimulativan i otvorenog uma.

Ako je veza postala ustajala i zamorna, Mars u opoziciji sa Uranom može stvoriti određeni potencijal za sukobe i nesuglasice, ali sa Merkurom, planetom govora i misli, u očaravajućem i nežnom uglu prema Neptunu, i dubokom i prodornom Plutonu, razgovarajući o bilo kakvim pitanjima, bilo da se tiču intimnosti ili novca, ili zaglavljenih obrazaca ponašanja, može biti od koristi uvid da svi možemo biti zarobljeni strahom i odbranom, a dijalog, kada jednom poteče, može biti oslobađajući i isceljujući.

Pročitajte i ovo: Astrološki znaci i njihove slabosti

Mars je naspram Urana, od 14. do 20. novembra, tako da poremećaji i nervozna razdražljivost mogu da poremete vašu rutinu ove nedelje, posebno ako se ljutnja i frustracija gomilaju već neko vreme. Impulsivnost i nepoštovanje tradicije mogu vas navesti da se oslobodite odgovornosti i obaveza.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Merkurov trigon Neptuna, od srede do petka, donose pojačanu percepciju i osetljivost da vidite širu sliku i da vas ne ometaju manje značajne stvari. Zatim, možete podeliti svoje ideje ili teorije s mnogim ljudima na lako razumljiv i privlačan način. Vaše maštovite, intuitivne i kreativne veštine su poboljšane.

Pomračenje Meseca u petak, na 27°14’ Bika, u konjunkciji je sa Algolom, najrazornijom zvezdom na nebu, kao što rekosmo na početku. Uzrokuje nesreću, nasilje i bolest. Iskrenost, duboka vera, snažan osećaj svrhe će umesto toga podstaći pozitivnu transformaciju i duhovnu evoluciju. Možete pristupiti najdubljim najmračnijim područjima vaše podsvesti, izlažući ih kako biste eliminisali strah i izlečili traumu iz prošlosti.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Ova faza pomračenja traje do pomračenja Sunca 30. aprila 2022. godine, stoga, posebno obratite pažnju na poseban članak o ovoj lunaciji, a time i njegov uticaj na vaše lične planete.

Merkur u kvadratu sa Jupiterom od petka do ponedeljka donosi velike nade u budućnost što ovo vreme čini dobrim za pravljenje planova.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Ali iako možda imate pozitivan i širok pogled na svet, važno je da se fokusirate na manje detalje. Nedostatak koncentracije ili nemogućnost fokusiranja može dovesti do nekih grešaka u prosuđivanju ili grešaka na delu.

Merkurov sekstil Plutona, od petka do ponedeljka, donosi duboko i intenzivno razmišljanje i razgovore. Pronicljiva i prodorna priroda vašeg uma može otkriti tajne i zaplete.

Vaš moćan intelekt u kombinaciji sa jakom intuicijom čini vas vrlo uverljivim kada razgovarate s drugima. Ovo je takođe dobro vreme za studije i ispite.

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

I za sam kraj neselje, sledi promena na nebu! Sunce menja znak, iz Škorpije prelazi u Strelca, u kome ostaje do početka zime. Večitim pozitivcima zodijaka želimo srećno novo leto!

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što širu i jasniju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva, da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

Ovan

Ove nedelje će vam biti teže da komunicirate sa ljudima oko vas.

Uskoro ćete ući u ozbiljan sukob sa ljudima sa kojima se ionako uvek niste slagali. Ne uzdržavajte se i ne prihvatajte stvari sa kojima se ne slažete, jer ćete se kasnije kajati.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u novogodišnjoj noći

Ostanite verni svom mišljenju i budite iskreni sa svojim kolegama. Saznanje da nikada niste pravili kompromise će umiriti vašu savest.

Skloni ste da trošite svoje vreme i energiju na male, trivijalne stvari koje nisu važne. Ovo opterećuje vaš odnos nepotrebnim problemima i stalnim prigovaranjem.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Promenite svoj stav, jer ćete na kraju uništiti svoju vezu. Prekinite ovu dosadnu rutinu i uradite nešto zanimljivo sa svojim partnerom, kako biste ponovo zapalili iskru između vas.

Ako ste slobodni, prestanite da silite stvari. Opustite se, zabavite i sve će se desiti kada dođe vreme.

Bik

Stvari ne izgledaju sjajno, ali krajem nedelje imaćete priliku da se nosite sa nekim od svojih problema i ostvarite ciljeve koje ste zacrtali.

Vaše stabilne finansije, zajedno sa prosperitetom u vašem ljubavnom životu, čine vas srećnim i smirenim i pomažu vam da se fokusirate na svoje planove.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Morate da rešite probleme koje stvaraju stalni sukobi i svađe kroz koje vi i vaš partner prolazite u poslednje vreme. Zajedno možete razgovarati i smisliti rešenja koja će vas oboje zadovoljiti.

Pokušajte da ne budete tvrdoglavi i ukočeni, kako biste održali pozitivno raspoloženje u komunikaciji.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Ako ste slobodni, prestanite da se trudite da nađete nekoga i uživajte u svom životu, bolje vodeći računa o sebi.

Blizanci

Ove nedelje vaš život će biti nestabilan i pun promena raspoloženja i neprijatnih dešavanja.

Plašićete se da ćete, u okviru svih ovih turbulencija i konfuzije, možda propustiti prilike koje će vam se pojaviti u vašem profesionalnom životu. Opustite se, ne dozvolite nikome da utiče na vas ili na vaše rasuđivanje i verujte svojim instinktima da biste stigli tamo gde želite.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Stvari će biti napete u vašem ljubavnom životu. Ostanite mirni i ne gurajte ih do ivice, inače možete sve pokvariti rečima i delima koje zapravo ne mislite. Imajte više razumevanja sa svojim partnerom i dajte sve od sebe da ih emocionalno ispunite i pomognete im da se opuste.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Ako ste slobodni, pokušajte da razumete ljude koji vam prilaze i tek onda ih pustite u vaš život.

Rak

Ove nedelje, strpljenje i doslednost će vam pomoći da dovedete svoj život u red.

Pažljivo planirajte svoje korake i sprovodite ove planove samo kada ste sigurni da će uspeti. Morate biti organizovaniji i pažljiviji u svojim potezima. Budite strpljivi i na kraju će sve doći na svoje mesto.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Planete favorizuju vašu vezu ovih dana. Držite se dalje od ljudi koji bi vam mogli praviti probleme i pobrinite se da vi i vaš partner komunicirate otvoreno i iskreno.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Ako ste slobodni, nemojte trošiti energiju na besmisleno flertovanje. Fokusirajte se na važan cilj.

Lav

Ova nedelja će vam doneti pozitivan i optimističan osećaj.

Konačno ćete uspeti da napravite plan za svoj život i ostvarite svoje snove i ciljeve. Nemate o čemu da brinete, pošto imate naklonost planeta.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Morate da promenite svoj ljubavni život na bolje. Ostavite svoj ego po strani i prestanite da budete naporni i zahtevni sa svojim partnerom. Smirite stvari. Iskreno razgovarajte i zajedno priznajte svoje greške, kako biste pronašli zajednička rešenja koja će povratiti mir među vama.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Ako ste slobodni, preispitaćete nekoliko stvari u svom životu i napravićete neke promene koje vam se čine neophodnim. U vašem životu će se pojaviti novi ljudi; jedan od njih bi mogao biti onaj za vas.

Devica

Ova nedelja će promeniti činjenice u vašem ličnom i profesionalnom životu.

Konačno ćete uspeti da se otarasite svih negativnih stvari koje su vam otežavale dane i sa novim naletom samopouzdanja uzvisićete se.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Očekujte naklonost planeta da poboljšate i svoje finansije.

Između vas i vašeg partnera postoji značajna udaljenost. Morate nešto da uradite u vezi sa ovim. Izrazite svoja osećanja ljubavi i nežnosti i ponovo zapalite vatru između vas.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Ako ste slobodni, želite da promenite svoj život, ali ove nedelje izgleda da planete ne žele da ispune vašu želju.

Vaga

Ova nedelja donosi mnogo uspona i padova u svim oblastima vašeg života.

S jedne strane, to će vam pomoći da se nosite sa profesionalnim pitanjima, a sa druge će blokirati razvoj vaših planova. Ostanite smireni i fokusirani i naporno radite da biste uspeli.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

U poslednje vreme ste skloni iskušenju. Budite veoma oprezni da ne uradite neku glupost zbog koje ćete se kasnije kajati, ali nećete moći da ispravite. Ne želite da povredite svog partnera, pa ga ili pustite da ode i živi svoj život ili ostanite sa njim i ponašajte se bolje.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Ako ste slobodni, očekujte nedelju senzualnosti i erotskih avantura. Uživajte!

Škorpija

Postoje stvari u vašem životu zbog kojih se osećate neprijatno.

Ova nedelja je pogodna za promene koje će konačno promeniti činjenice i učiniti vas srećnim. Ne dozvolite da vas vaš entuzijazam uvuče u ishitrene poteze koji mogu imati direktan uticaj na vaš lični život.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Odluke koje ćete morati da donesete za budućnost svog posla će zahtevati temeljno razmatranje i analizu, ako želite da izbegnete zamke.

U svom privatnom životu osećate potrebu da svoju vezu podignete na viši nivo. Želite da to ozvaničite i učinite značajnim, jer ste potpuno sigurni u to.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Ako ste slobodni, upoznaćete nove ljude koji će vas očarati. Ulazak u trajnu vezu neće biti lak, ali nemojte biti razočarani.

Strelac

Ove nedelje će se desiti mnogi neočekivani događaji, pozitivni i negativni, koji će vas iznenaditi i dezorijentisati.

 Pročitajte i ovo: Vodolija – budite uvek spremni na neočekivano

Uspećete da ispunite neke svoje zadatke i ciljeve, dok ćete dobiti nove mogućnosti koje će koristiti vašem radu. Verujte svom instinktu i bićete nagrađeni.

U poslednje vreme stalno se žalite i gurate partnera na ivicu nerava. Morate da promenite svoj stav i razgovarate sa partnerom, ako želite da sačuvate svoju vezu.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Ako ste slobodni, završite sa prošlošću zauvek i gledajte napred.

Jarac

Ove nedelje ćete se fokusirati na finansijska pitanja i na izmirenje porodičnih obaveza.

Ako ste metodični i organizovani, uspećete da se nosite sa svime efikasno. Vaš lični život je posebno favorizovan, bilo da ste slobodni ili u vezi.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Morate prestati da se pretvarate da je sve u redu u vašem ličnom životu. Usudite se da pogledate istinu i promenite svoj stav.

Budite diplomatski i pomirljivi i izbegavajte sukobe i svađe sa partnerom. Vaša veza zavisi od toga kako se vas dvoje nosite sa stvarima, tako da ako želite da stvari budu glatke, morate se približiti i izraziti svoju ljubav i interesovanje jedno za drugo.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Ako ste slobodni, vaša senzualna aura će privući mnoge ljude i osećaćete se živo i lepo.

Vodolija

Vaša opsesija prošlošću vam ne dozvoljava da nastavite sa svojim životom.

Završite sa prošlim pričama jednom zauvek i počnite da pravite nove planove za svoju budućnost. Pravni problem će biti rešen, što vam daje dubok dah.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Krajem nedelje budite oprezni sa rečima i delima, jer biste mogli da požalite zbog stvari koje kažete ili uradite.

Vaš ljubavni život je trenutno veoma komplikovan. Ako ste u vezi, razmislite o tome da odvojite malo vremena nasamo da se smirite, kako biste izbegli da se svađate sa svojim partnerom. Pokušajte da budete mekši i ljubazniji.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš partnera preko društvenih mreža

Ako ste slobodni, budite otvoreniji za flert i komplimente. Prošli ste kroz mnogo toga, ali isključivanje vam neće pomoći da stvorite život za sebe.

Ribe

Ove nedelje ćete konačno naći vremena da razmislite o svom životu, shvatite šta ste do sada postigli i odlučite šta morate da radite od sada.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Uočićete svoje greške i zauzeti drugačiji stav kako ih ne biste ponovili u budućnosti. Krajem nedelje, niko vas neće moći sprečiti da ostvarite svoje snove. Nerešena porodična pitanja biće rešena zajedničkim snagama.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Ova nedelja će vam doneti pozitivna iznenađenja u vašem ličnom životu. Vaša veza će biti idealna i čak bi mogla postati zvanična. Ako već jeste, mogli biste da odlučite da imate bebu i unesete još više radosti u svoj uredan život.

Ako ste slobodni, sreća će biti na vašoj strani. Napravite prvi korak i priđite osobi koja vas zanima.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.