Ova sedmica interesantna je zbog velikih dešavanja na nebu, koja će i te kako uticati na naše ponašanje i događaje u budućnosti, pa je bitno da se upoznamo sa njima i da se unapred pripremimo na njih.

Naime, stiže nam pomračenje Sunca na samom početku znaka Raka, Merkur kreće retrogradnim hodom, po drugi put ove godine, ovog puta kroz znak Raka, a ulazimo i u novo godišnje doba – leto.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Prvog dana ove sedmice aktiviran je samo Mesec, koji svojim brzim hodom samo donekle podigne atmosferu u smeru dnevnih aktivnosti u simbolici planeta sa kojima pravi aspekte.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Ovog dana, prvi aspekt će se desiti vrlo rano, što ćemo sigurno i prespavati, a sledeći, u toku dana su sa Jupiterom i Plutonom koji su napeti.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Stoga, dan nije dobar za bilo kakve poslovne transakcije, niti za nove akcije, jer će preovlađivati strah i blokiraće nas sumnja, tako da očito nismo spremni na nove korake.

Photo by Jack Anstey on Unsplash

Mesec je i dalje u znaku Ovna, pa dosta površno i brzo možemo preći preko nekih važnih dokumenata, te savet je ostavite sve važne poslove za sutradan.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

U utorak, Mesec ulazi u znak Bika, i jedini aspekt koji pravi je sa Satunom, i to, kvadrat.

To može u toku dana da nam pojača brige i teškoće u komunikaciji, ali i neke zdravstvene probleme, naročito ako su hronični. Ipak, dan je miran, bez velikih oscilacija.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Sreda je, takođe, dan sa minimalno aktivnosti na nebu, te u rano jutro stiže konjukcija Meseca i Urana, koja će proći do prve kafe.

Photo by Michael Held on Unsplash

Drugi aspekt je pozitivan, Mesec pravi dobar aspekt sa Merkurom, što može da nam donese dobru komunikaciju, brzu i uspešnu u dogovorima, naročito uz ukusno jelo i piće.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Merkur je ovog dana stacionaran, što znači da je vrlo spor, jer sutradan, dakle, u četvrtak, 18. juna, kreće retrogradno.

Možemo da se osećamo upravo tako, kao da stojimo u mestu, da smo ošamućeni i nismo bistre glave.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Četvrtak je dan, pored ovog vrlo važnog astrološkog fenomena, kada i Mesec menja znak, prelazi u Blizance, te simbolika celog dana može da bude povezana sa vraćanjem na neke stare priče, ljude ili na komunikaciju i razgovore koji nisu završeni, a prekinuti su pre njegovog ulaska.

Photo by Ugur Peker on Unsplash

To znači da vrlo lako može da se desi da ne budemo fokusirani, misli iz prošlosti, kao i slike, mogu da nam smetaju i da same nadolaze.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Merkur će ujutro ući u svoj retrogradni hod, sa 14° Raka, i kroz svoj retrogradni hod u trajanju od 24 dana, sve do 12. jula, doći će do 5° Raka.

Svi već znamo šta nas očekuje u ovom periodu, poučeni iz prošlih iskustava kad je ova planeta komunikacije, misli i mentalog dela nas u retrogradnom hodu. Nije dobro ništa započinjati, ništa potpisivati, ništa kupovati.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

A ovog puta Merkur je retrogradan kroz znak Raka, pa su porodične priče ponovo aktuelne, naročito sa roditeljima i decom. Lepo bi bilo iskoristiti ovaj period za ponovno uspostavljanje eventualno poljuljanih odnosa  sa nekim iz porodice.

Photo by Liana Mikah on Unsplash

Lepo bi bilo otputovati na zajednički odmor, u krugu familije, u kućicu na selu, setiti se svojih korena, biti u prirodi i cveću.

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

U toku ovog dana Mesec će napraviti i nekoliko lepih aspekata, i to sa muškim planetama, Marsom, Jupiterom i Plutonom, pa akciju u vidu spremanja kuće, renoviranja, čišćenja podruma, ormara ili vikendice, bilo bi idealno započeti.

Dan posle, u petak, opet se nebo za trenutak smiruje, daje nam vremena da udahnemo vazduh, odmorimo.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Mesec će ovog dana napraviti u toku jutarnjih časova lep aspekt sa Venerom.

Photo by Luke Stackpoole on Unsplash

Pre toga, na samom početku dana, tačnije, tokom noći, Mars i Pluton napraviće dobar, sekstilni aspekt među sobom, što govori o podršci koju imamo iz naše korenske čakre.

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

To možemo tako i simbolički opisati, ali sve što nam daje snagu u narednom periodu ide od naših predaka, naše vitalne, životne energije i njenog kapaciteta, od instinkta i brzine kojom reagujemo na opasnosti.

Probudite instinktivni deo i u narednim danima imaćemo snagu iz ovog dela u toku svakodnevnih dešavanja.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

U subotu nam stiže leto! I naravno, rođendani Rakova, jer Sunce kreće u ovaj prvi letnji znak.

Photo by Holly Mandarich on Unsplash

Okrećemo se porodičnim temama, okupljanjima, odmoru i uživanju u domu i ukućanima.

Ipak, Sunce će ući u ovaj znak tek u poslednjih sat vremena ovog dana, tačnije u 23.33h, pa do tada aktiviran je Mesec, ali i Mars, koji će napraviti još jedan dobar aspekt sa Jupiterom.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Ujutro ovog dana Mesec će napraviti kvadratni aspekt sa Neptunom, što može da unese nemir, konfuziju u ovo jutro, naročito što i Sunce ide kroz prazan hod poslednjeg stepena Blizanaca, a zatim pravi i kvadratni aspekt sa Marsom, što govori o pojačanoj agresiji, preteranim reakcijama ili prejakoj energiji koja može da se oseća pred pomračenje Sunca, koje se dešava u nedelju, poslednjeg dana ove sedmice.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Interesantno je da je nedelja rezervisana samo za ovaj veliki događaj, te drugih aspekata nema.

Photo by S Alb on Unsplash

Takođe je interesantno da će tokom ovog dana biti čak pet planeta u retrogradnom hodu, što govori o dosta intenzivnim emocijama i buđenju nekih prošlih događaja u našem životu.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Pomračenje ­Sunca ( konjukcija Sunca i Meseca / mlad Mesec) dešava se u nedelju ujutro, tačno u 08.40h, i to, na nultom stepenu Raka.

Moramo da se podsetimo da se pomračenje Meseca desilo pre 14 dana, te su događaji, veoma bitni za određene znakove, trebalo da se dese u ovom osetljivom periodu između dve eklipse.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Razmislite o tome kakve ste emocije, uvide ili pak dešavanja imali ili proživeli u poslednje dve sedmice.

Photo by Logan Isbell on Unsplash

Sada pomračenje Sunca donosi na objektivnom nivou promene, pomeranja ili aktivnosti, naročito za znakove Raka i Jarca, kao i za ostala dva kardinalna znaka, Ovna i Vagu, i to prvih desetak stepeni ovih znakova (prva dekada ovih znakova).

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Naročito je bitan nulti stepen na kojem se dešava eklipsa, pa svi koji imaju u svojim natalnim kartama ili godišnjim prognozama ovaj stepen aktiviran, mogu da se pripreme na važne, intenzivne, a možda i životne događaje u svom životu.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Preporuka za ovaj dan je da budete mirni, otvoreni i spremni da prihvatite promene, koje pomračenja uvek donose.