Posle astrološki sjajnog vikenda zbog dva harmonična sekstilna aspekta, najpre, Venere i Marsa, koji šest sati kasnije prate Merkur i Uran koji su nam stvorili dobro tlo za uzbudljiva socijalna iskustva i spremnost za šire angažovanje i sa više različitih tipova ljudi, vreme je da se suočimo za izazovima.

Mars u kvadratu Neptuna od 9. do 19. marta je varljiv i zbunjujući uticaj koji dominira u ovom nedeljnom horoskopu. Problemi u vezi mogu nastati zbog sklonosti da postanete sumnjičavi, paranoični, ljubomorni ili osvetoljubivi. Ali izbegavanje iskušenja da se deluje protiv drugih je od vitalnog značaja zbog takvih konfuznih motiva. Ne dozvolite da vas strahovi ili mašta prevladaju. Budite oprezni sa ponudama koje izgledaju previše dobro da bi bile istinite.

Pročitajte i ovo: SATURN U RIBAMA (7. mart 2023. – 13. februar 2026.) – Kristalisanje snova 

Pročitajte i ovo: Kako SATURN U RIBAMA utiče na vaš horoskopski znak i podznak (7. mart 2023. – 13. februar 2026.) 

Treća četvrt Meseca na 24°13’ Strelca u kvadratu Neptuna fokusira konfuziju i nesigurnost iz Marsovog kvadrata Neptuna na vaše emocije, intimne odnose, dom i porodicu. Čudna osećanja ili iskustva mogu vas ostaviti da sumnjate u stvarnost i možda se zavaravate ili vas neprijatelji prevare. Ovo nije najbolje vreme za proricanja ili predviđanja bilo koje vrste i trebalo bi da izbegavate da previše tumačite snove ili se držite sujeverja.

Image by halayalex on Freepik
Image by halayalex on Freepik

Sunce u konjukciji Neptuna na 25°06’ Rba od ponedeljka do subote dodatno povećava rizik od zabune, prevare i razočaranja. Možda se osećate nesigurno i krivim. Preterana idealizacija i lakovernost mogu dovesti do gubitka, skandala ili klevete. Zato bi bilo najbolje da ste iznad svih u svim poslovima. Religija i druga duhovnost ili ceremonije će vam pomoći ako izgubite veru.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Merkur u konjunkciji sa Neptunom na 25°08’ Riba od utorka do petka komplikuje diskusije i poslovne odnose zbog dezinformacija ili zabune. Zato pokušajte da se držite osnova komunikacije. Potražite profesionalni savet ako potpisujete ugovore ili se bavite državnim i pravnim pitanjima. Držite se dalje od teorija zavere, kultova, droge i alkohola.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Sunce u kvadratu Marsa od 12. do 20. marta pretvara zbunjenost i obmanu ove nedelje u razdražljivost, nestrpljenje, bes, frustraciju ili ogorčenost. Muškarci ili asertivne žene mogu pokušati da testiraju vaše granice. Pokušajte da na bilo kakve provokacije ili pretnje ne reagujete agresijom. Savetuje se odbrambeni položaj. Tražite kompromis ili se povucite.

Image by Freepik
Image by Freepik

Venera u kvadratu Plutona od utorka do subote mogla bi da dovede do borbe za moć u ljubavnim vezama dok tinjaju tenzije. Nezdrava veza se može raskinuti, ali dobro zasnovana veza će izdržati intenzitet. Trenutna privlačnost je moguća, a to bi moglo dovesti do intenzivne nove romanse. Međutim, bilo bi najbolje da budete oprezni zbog rizika od manipulacije, uhođenja, tajnovitosti, ljubomore i posesivnosti, kao i nasilja i zlostavljanja.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Venera ulazi u Bika u četvrtak, 16. marta, gde će ostati do 11. aprila, čineći nekoliko nedelja između savršenih za istraživanje. Venera smatra Bika domom, tako da možete lako da pristupite udobnosti, odmoru i iskustvima usmerenim na zadovoljstvo dok putujete tokom Venerinog boravka u drugom znaku zodijaka.

Pročitajte i ovo: VENERA u BIKU – izvor bogatstva leži u osećanju radosti, zadovoljstva i čulne ispunjenosti

Merkur u kvadratu sa Marsom od srede do subote daje sklonost ka prenagljenom razmišljanju zbog čega možete prebrzo donositi zaključke, govoriti pogrešne stvari i praviti greške. Zato je neophodno pažljivo slušati i razmisliti pre nego što govorite. U suprotnom su moguće nesuglasice, rasprave, pa čak i otvoreno neprijateljstvo. Bezbedno oslobodite nakupljenu energiju kroz kreativne projekte ili fizičku vežbu.

Image by Freepik
Image by Freepik

Sunce u konjunkciji sa Merkurom na 26°34’ Riba od utorka do nedelje pojačava užurbanu prirodu ove nedelje. Sunce i Merkur su u ravni sa Neptunom, svi u kvadratu sa Marsom. Može postati teško shvatiti sve. Preopterećenost informacijama može dovesti do isprekidanog razmišljanja, pa ćete možda imati problema da se jasno izrazite. Još jedan put do nesporazuma ili rasprava.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Venera sekstil Saturn od srede do nedelje ima smirujući uticaj i dobar je za ljubavne veze, posebno ako tražite dugoročnu posvećenost i odanost. Romantika i ljubav će izgledati manje važni od stabilnosti i sigurnosti. Spremni ste da žrtvujete kratkoročno zadovoljstvo za dugoročno dobro veze.

Pročitajte i ovo: VENERA U ZAGRLJAJU SATURNA – Poštovanje iznad ljubavi

Merkur sekstil Pluton od petka do nedelje donosi intenzivno razmišljanje i razgovore. Pronicljiva i prodorna priroda vašeg uma može otkriti tajne i zavere. Vaš moćan intelekt i snažna intuicija čine vas ubedljivim kada razgovarate sa drugima. Možete prodati poruku i ubediti druge u ideje kojih se drugi obično plaše ili kojih su oprezni. Ovo je takođe dobro vreme za studije i ispite.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT PLUTON – Mračna i složena priroda ličnosti

Girl friends photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto by halayalex – www.freepik.com

U nedelju, Merkur ulazi u Ovna gde će boraviti od 19. marta do 3. aprila 2023.

Kada je Merkur u Ovnu, manje smo zabrinuti za objektivna gledišta i objašnjenja, a više za donošenje odluke…i to, brzo! Naše misli i ideje su pionirske, a mi imamo tendenciju da govorimo spontanije i direktnije sa planetom komunikacije u smelom i asertivnom Ovnu.

Pročitajte i ovo: MERKUR u OVNU, što na um, to na drum

Za vreme boravka Merkura u prvom znaku zodijaka bavićemo se donošenjem brzih, možda čak i ishitrenih ili nestrpljivih odluka, nezavisnim mišljenjem, suprotstavljeni stavovi biće redovna pojava, komukacija biće direktna, otvorena, često neosetljiva ili tupa i nekomplikovana. Izvršne odluke, preferencija učenja kroz lično iskustvo, a ne instrukcije, brzi, možda odbrambeni ili borbeni odgovori.

Merkur u polusekstilu sa Saturnom od subote do ponedeljka donosi upornost i istrajnost da se završe teški i dugoročni projekti. Dobra koncentracija, zdrav razum i sistematski pristup pomažu vam u donošenju važnih odluka.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL MARS – Istina ponekad boli, ali neko mora da je kaže

Jupiter u polusekstilu sa Uranom od 11. do 24. marta donosi sreću, slobodu i mogućnosti da vaš život učinite uzbudljivijim i prijatnijim. Kreativna inteligencija i eksperimentisanje mogu dovesti do novih ideja i otkrića. Prethodno nestrpljenje može biti zamenjeno uzbuđenim iščekivanjem i neočekivanim prilikama.

Flower photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com
Foto Freepik.com

OVAN

Ponedeljak i utorak donose strast, romantiku, glamur i luksuz. Povećana senzualnost i popularnost čine ovo odličnim vremenom za druženje i izlaske. Ali duhovna ili duševna zajednica je za vas od suštinskog značaja kao i erotska mašta u spavaćoj sobi. Ovo je takođe dobro vreme za umetnički i drugi kreativni rad. Sada se favorizuje i ulepšavanje, a trebalo bi da imate dobar smisao za modu za odeću, nakit, kozmetiku i tetovaže.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od srede do nedelje, trebalo bi da se osećate optimističnije, otvorenije i avanturistički nego obično. Ovo je odlično vreme da se opustite i sledite svoje instinkte. Ovo je posebno važno ako ste stidljivi ili ako je vaš život nedavno stagnirao. Sreća je na vašoj strani i biće prilike da napravite pozitivne promene u vašem životu. Osećaj manje uzdržanosti omogućava vam da rizikujete da biste maksimalno iskoristili ove mogućnosti. Nova romansa, putovanja, kreativni proboji i više novca su mogući.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

BIK

Od ponedeljka do petka, očaravajuća privlačnost bi lako mogla da vas učini u centru pažnje. Uglađen i nepreteći stil komunikacije olakšava ubeđivanje drugih, a ovo je odličan trenutak za traženje usluga. Takođe možete efikasno komunicirati na neverbalnom nivou. Povećana osetljivost na vibracionu energiju čini ovo savršenim vremenom za rad na bilo čemu što uključuje harmoniju, poput poezije, muzike i plesa.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Subota i nedelja donose intelektualne uvide koji će vam pomoći da steknete dublje znanje o bilo kojoj temi. Razumećete ideje koje ste ranije shvatali samo površno. Ovo je odlično vreme za proučavanje skrivenih i tajnih stvari kao što su astrologija i psihologija. Mogli biste da upoznate nekoga ko snažno utiče na vašu svest ili značajno utiče na vaše razmišljanje. Ovo je sjajno vreme za učenje, ali i za podučavanje.

City photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

BLIZANCI

Ponedeljak i utorak bi mogli biti niska tačka vaše energije u vezi sa seksualnošću i konkurentnošću. Vaša želja za svim maštovitim ne poklapa se sa stvarnošću u ovom trenutku. Tako ste podložniji samoobmani i da vas drugi prevare. Ovo nije vreme da rizikujete ili jurite za dugama. Razočaranje i gubitak su verovatni ako postanete asertivni ili pokušate da ostvarite svoje najjače želje. Najbolja opcija sada je da sačuvate ili izrazite svoju energiju kroz kreativni ili duhovni izlaz.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Sreda do nedelje donosi prijatna iznenađenja i uzbudljive prilike. Mogući su iznenadni finansijski nenapredni prihodi, unapređenje ili romansa. Možete postati nezavisniji i proširiti svoju svest. Videćete opcije tamo gde ih niste videli. Veća fleksibilnost i otvorenost mogu dovesti do prodornih rešenja.

Background photo created by Waewkidja - www.freepik.com
Foto Freepik.com

RAK

Od ponedeljka do četvrtka povećava osetljivost na vaše okruženje i empatiju prema drugima. Dobićete dublje i šire razumevanje svog mesta u svetu. Važno je da ćete možda shvatiti da je postizanje vaših ciljeva i snova neophodno pre nego što možete pomoći drugima. Veze će uživati u više duhovnog povezivanja, a seksualni odnosi će biti nežniji i ljubazniji.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje je odlično vreme da postignete istinsku stabilnost u vašem ljubavnom životu. Može da počne značajna nova veza, a to može biti sa mnogo mlađom ili starijom osobom sa jako suđenim kvalitetom. Bilo da se radi o novoj ili postojećoj vezi, neće biti iluzija i imaćete realna očekivanja jedno od drugog. Ovo je takođe dobro vreme za poslovne i profesionalne odnose zbog međusobnog poverenja i razumevanja.

LAV

Ponedeljak i utorak donose glamur ili intrigu u vaš život ili delikatnu ravnotežu između to dvoje. Možda ste osetljiviji na negativnu energiju, pa je od suštinskog značaja da budete u blizini pozitivnih ljudi. U suprotnom, moguća je konfuzija, sumnja u sebe i nisko samopoštovanje. Lični odnosi mogu biti predmet nepoštenja i obmane. Takođe možete biti posebno osetljivi na lekove i alkohol i podložniji infekcijama i trovanju.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od srede do nedelje donosi sreću, slobodu i prilike da svoj život učinite uzbudljivijim i prijatnijim. Ovo je odlično vreme za rešavanje složenih zadataka koji su u prošlosti izazivali frustracije ili ograničenja. Kreativna inteligencija i eksperimentisanje mogu dovesti do novih ideja i otkrića. Prethodno nestrpljenje će brzo biti zamenjeno uzbuđenim iščekivanjem i neočekivanim prilikama.

DEVICA

Ponedeljak i utorak mogu doneti zabunu, prevaru i razočarenje. Možda se osećate nesigurno, krivim i izvinjenim. Preterana idealizacija i lakovernost mogu dovesti do gubitka, skandala ili klevete. Zato bi bilo najbolje da ste iznad svih u svim poslovima. Možda će vam takođe biti teško da budete motivisani ili entuzijastični u vezi bilo čega, teškog posla. Religija i druga duhovnost ili ceremonije će vam pomoći ako izgubite veru.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od srede do nedelje je dobro vreme za ljubavne veze, formalne društvene angažmane, kupovinu i ulaganja. Prava ljubav je moguća; čak i nova prijateljstva će imati jaku karmičku vezu. Nove veze se mogu sporo razvijati, ali će imati jaku osnovu, biti verne i izdržljive. Kupovina za potrebe zabave, mode, kozmetike, nakita i umetnosti će imati koristi od vašeg oka za jeftino. Ovo je odlično vreme za uštedu novca i ulaganja u nekretnine.

VAGA

U ponedeljak i utorak, vaši racionalni misaoni procesi mogu postati pod uticajem vaše mašte i osetljivosti na načine koje je teško razumeti. Sanjarenje ili maštanje mogu imati zbunjujući uticaj na vašu komunikaciju što može izazvati osećaj izolacije ili usamljenosti. Previše izloženosti negativnim ljudima učinilo bi da se osećate slabo, a onda biste morali da se povučete na bezbedno, mirno mesto da biste se oporavili.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od srede do nedelje donosi ličnu slobodu, sreću i kreativnost, čineći vaš život prosperitetnijim i uzbudljivijim. Biti entuzijastičan u učenju i iskusiti sve što možeš je najbolja opcija. Neočekivane prilike i srećne pauze su verovatne, a ovo bi trebalo da bude odličan trenutak da rizikujete da biste povećali svoje bogatstvo. Vaš optimizam i samopouzdanje privući će druge uzbudljive ljude koji dele vašu želju za životom. Poriv da napravite pozitivne promene u svom životu može se odnositi i na društvena i politička pitanja.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do petka, osećaćete se duhovno povezanije sa prijateljima i porodicom. Vaša povećana empatija i zabrinutost mogu imati oživljavajući efekat na druge, što bi se moglo materijalizovati kao više uključenosti u grupe svih vrsta. Međutim, verovatno ćete imati koristi od individualnije potrage za duhovnim prosvetljenjem kroz knjige, kurseve učenja ili konsultacije sa guruima, čitaocima Tarota, astrolozima ili vidovnjacima.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

U subotu i nedelju imaćete veliku moć ubeđivanja i moći ćete da utičete na druge ljude. Intenzivno razmišljanje i komunikacija čine ovo odličnim vremenom da se dođe do dna problematičnih pitanja. Tajne možete otkriti proučavanjem i istraživanjem ili ispitivanjem i ispitivanjem drugih. Moguća su duboka otkrića, a možda ćete otkriti nešto veoma otkrivajuće o sebi iz dubine svoje duše.

STRELAC

U ponedeljak i utorak će vam možda trebati pomoć da se motivišete i obeshrabrite ili zbunite. Problemi u vezi mogu nastati zbog sklonosti da postanete sumnjičavi, paranoični, ljubomorni ili osvetoljubivi. Ali izbegavanje iskušenja da se deluje protiv drugih je od vitalnog značaja zbog takvih konfuznih motiva. Ne dozvolite da vas strahovi ili mašta prevladaju. Budite oprezni sa ponudama koje izgledaju previše dobro da bi bile istinite.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od srede do nedelje daje entuzijastičan poriv za traženjem novih i uzbudljivih avantura. Putovanje i istraživanje različitih kultura pružilo bi vam iskustvo za kojim žudite. Međutim, takođe nalazite zadovoljstvo u pomeranju granica svog uma kroz filozofsko ispitivanje. Izuzetna sreća donosi nagrade od preuzimanja rizika. Trebalo bi da se osećate velikodušnije, vedrije, otvorenije i optimističnije. Ovo je odlično vreme da napravite značajne promene u svom životu.

JARAC

Od ponedeljka do četvrtka, trebalo bi da se osećate saosećajnije, maštovitije i romantičnije. Možda ćete osetiti želju da sledite duhovniji put, koji ne mora da bude posledica neke zdravstvene krize ili da izgubite svoj put. Ovo bi donelo ispunjenje bez odustajanja od materijalnih stvari koje donose udobnost i sigurnost. Mogli biste uživati u bližoj duhovnoj vezi sa svojim partnerom ili upoznati nekoga posebnog sa kim se možete povezati.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje je dobro vreme za zabavljanje, posebno ako tražite dugoročnu posvećenost i lojalnost. Romantika i naklonost će izgledati manje važni od stabilnosti i sigurnosti, a vi ste voljni da žrtvujete kratkoročno zadovoljstvo za dugoročno dobro veze. Vaša samodisciplina se proteže i na vaše finansije, tako da je ovo odlično vreme da uštedite novac, otplatite dug i napravite razumna ulaganja u nekretnine, obveznice, umetnost ili nakit.

Travel photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

VODOLIJA

Od ponedeljka do četvrtka je dobro vreme da postavite ciljeve kako biste ispoljili svoje nade i snove za budućnost. Jaka vera i moral znače da možete ostati verni svojim duhovnim idealima bez žrtvovanja svojih potreba ili nivoa udobnosti. Vašem putu ka uspehu može pomoći čvrsto samopouzdanje i pouzdanija intuicija. Ovo je takođe odlično vreme za početak nove romanse. Postojeće veze će uživati u većoj duhovnoj bliskosti i vezivanju, a seksualni odnosi će biti nežniji i ljubazniji.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od petka do nedelje donosi srećne pauze i uzbudljive susrete. Ovo je odličan trenutak da probate nešto novo i drugačije. Ovo bi moglo da varira od nove frizure do prekomorske avanture. Sada možete da rizikujete i osećate se optimistično u pogledu uspeha. Imaćete dodatnu slobodu i spremnost da pomerite granice i istražite novu teritoriju. Neočekivane prilike će vam ponuditi novi put napred i zadovoljiti vašu potrebu za pozitivnim promenama.

RIBE

U ponedeljak i utorak će vam možda trebati pomoć da se motivišete i obeshrabrite ili zbunite. Problemi u vezi mogu nastati zbog sklonosti da postanete sumnjičavi, paranoični, ljubomorni ili osvetoljubivi. Ali izbegavanje iskušenja da se deluje protiv drugih je od vitalnog značaja zbog takvih konfuznih motiva. Ne dozvolite da vas strahovi ili mašta prevladaju. Budite oprezni sa ponudama koje izgledaju previše dobro da bi bile istinite.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: Evo ko će pronaći ljubav u GODINI ZECA (i saveti kako da to učinite)

Od srede do nedelje povećava se potreba za društvom, ali ono mora biti duboka i prava ljubav. Sa postojećim partnerom, želećete sigurnost ili više posvećenosti. Nove veze su moguće, ali vas neće zanimati veze za jednu noć. Moguća je veza između nastavnika i učenika, ili može postojati značajna razlika u godinama. Praktičan i zdravorazumski pristup pomaže u rešavanju svih nedavnih poteškoća u vezi.