Dobre vesti imamo ove nedelje!

Planeta komunikacije u polusekstilu Jupitera do 14. maja donosi pozitivno razmišljanje i širok pogled idealan za pravljenje planova. Dobre komunikacijske veštine Merkura i otvoreno samoizražavanje čine druženje bogatim i ispunjenim. Ovaj aspekt takođe favorizuje učenje, putovanja, pregovore i trgovinu.

Sunce u konjunkciji sa Uranom na 23°06’ Bika od 9. do 16. maja ukazuje na uzbuđenje, neočekivanu promenu, samosvest, slobodu i pobunu. Da biste izbegli nemir i nervoznu napetost, bolje je biti aktivan i gledati da uradite nešto neobično nego da čekate da vam se dogodi promena. Odupiranje promenama može dovesti do neočekivanih i neprijatnih promena koje izazivaju uznemirujuće poremećaje.

Planeta ljubavi i vrednosti, Venera trenutno u Biku, u sekstilu je sa Saturnom od 11. do 15. maja, što donosi potrebu za druženjem i istinskom ljubavlju. Partnerstva bi trebalo da dožive više sigurnosti i posvećenosti. Nove veze treba da budu lojalne i trajne, a može postojati i značajna razlika u godinama. Ovo je takođe dobro vreme za štednju, ulaganje i otplatu duga.

Merkur u polusekstilu Neptuna 14. i 15. maja donosi izraženu intuiciju, empatiju i saosećanje. Aspekt je pogodan za relaksaciju, kreativnost, komunikaciju i duhovne potrage. Vaše reči postaju umirujuće i mogu biti lekovite za druge. Možete dobiti duhovne informacije kroz snove, meditaciju, duhovne vodiče ili slučajne susrete.

Prva četvrt Meseca na 25°08’ Lava u kvadratu Jupitera i Urana moglo bi da donese nagle promene. Mogle bi biti velike mogućnosti. Međutim, nestrpljenje i jaka želja da se oslobodite ograničenja mogu dovesti do neželjenih poremećaja i neočekivanih događaja. Zato nastavite oprezno, birajući koje ćete prilike pratiti i rizike koje ćete preduzeti uz određenu umerenost. Ekstravagancija i neredovito ponašanje mogu dovesti do gubitaka.

U sredu Merkur ulazi u Bika, gde ostaje do 3. juna.

Kada je Merkur u Biku, naše razmišljanje je prizemljeno, čvrsto i utemeljeno. Zdrav razum vlada nad maštovitijim razmišljanjem.

Pod ovim uticajem komuniciramo svesnije, a naši umovi su orijentisani na svet pet čula. Više volimo isprobane i verne nego nove načine razmišljanja.

Pažnja na jednu po jednu stvar može da nam pojednostavi život, ali možemo biti u opasnosti od uskog, preterano konzervativnog ili krutog razmišljanja.

Ubrzo nakon što pređe u znak Bika, u petak, 17. maja, sukobiće se sa Plutonom, planetom regeneracije, podstičući trenje ako ste previše odlučni u tome da imate prednost u svojim komunikacijama.

Merkurov kvadrat Plutona od 15. do 18. maja je najizazovniji aspekt ove nedelje. Donosi duboko razmišljanje i intenzivnu interakciju. Opsesija određenom idejom ili temom je moguća, ali izbegavajte korišćenje ekstremnih ili prisilnih metoda da biste izrazili svoje misli.

Bitno je da održavate otvoren um i ne raspravljate se zato što to može dovesti do pozitivne transformacije vašeg intelekta i stila komunikacije.

Ništa manje bitan nije ni blizak susret planete ljubavi i planete nepredvidljivih dešavanja: Venera u konjunkciji sa Uranom na 23°23’ Bika od 16. do 20. maja donosi promene i uzbuđenje uz ljubav i novac. Povećana potreba za stimulacijom može dovesti do iznenadnih promena, ili možete biti podložni neočekivanim promenama oko sebe.

Ali kako je i Sunce u konjunkciji sa Jupiterom istog dana, promene bi trebalo da budu pozitivne i prijatne. Ovo je odlična kombinacija za sastanke, posebno na mreži ili negde novo ili neobično.

Sunce u konjukciji sa Jupiterom na 28°18’ Bika od 14. do 22. maja je najsrećniji aspekt u ovonedeljnom horoskopu. Donosi sreću, optimizam i zadovoljstvo, sa mogućnostima za lični, profesionalni i duhovni rast.

Ključna reč „širenje“ se odnosi na sve oblasti života, od odnosa do bogatstva. Ovaj aspekt ponekad nosi rizik od ekscesa i pohlepe, ali ne ovoga puta jer je u sekstilu Neptuna, koji obezbeđuje dobar moral i etiku (Jupiter sekstil Neptun traje od 14. do 31. maja.)

Sunce u sekstilu Neptuna od 17. do 21. maja pojačava vašu osetljivost, intuiciju, maštu i kreativnost. Povećana psihička svest može vam dati dragocene uvide o sebi, ljudima oko vas i budućnosti. Dakle, ovo je odličan trenutak da vizualizujete ili sanjate svoju idealnu budućnost. Postavite nove ciljeve sada da biste svoje snove pretvorili u stvarnost.

OVAN

Ponedeljak i utorak su dobri dani za opuštanje, kreativnost, komunikaciju i duhovne potrage. Vaše reči postaju umirujuće i mogu da izleče druge. Vaša čula postaju akutna, što vam omogućava da pokupite mnogo dodatnih informacija putem intuicije. Možete dobiti duhovne informacije kroz snove, meditaciju ili duhovne vodiče. Vaša saosećajnija i duhovnija priroda će koristiti odnosima.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BIKOM

Od srede do nedelje donosi intenzivnije emocije i intuiciju kako bi vam pomogli da dublje upoznate sebe i druge. Imaćete tendenciju da automatski reagujete na ljude i događaje, više na osnovu svojih osećanja nego racionalnih misli. Ali ovo je dobra stvar jer možete verovati svojim instinktima. Ovo je odlično vreme da napunite baterije u udobnosti svog doma ili doma vaših roditelja. Iako se možda ne osećate ambiciozno, povećana lična popularnost i poštovanje mogu unaprediti vašu karijeru i društveni status.

BIK

Od ponedeljka do srede je odličan za promene u vašim intimnim odnosima, navikama i vašem domu. Pravljenje promena u ovim oblastima neće izazvati uznemirenje koje obično izazivaju, a možda će vam se čak pružiti i pravovremene prilike da to učinite. Neke mogućnosti uključuju preuređenje, preseljenje kući ili početak nove veze. Povećana svest o vašim podsvesnim motivacijama takođe pomaže procesu.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BLIZANCIMA

Od četvrtka do nedelje, topao, prijateljski osećaj čini ovo idealnim vremenom za deljenje emocija sa voljenima. Povećana popularnost i velikodušno raspoloženje čine ovo dobrim vremenom za druženje i izlaske. Vaša otvorenost i iskrenost će biti od koristi za intimne odnose. Uzajamno poštovanje i razumevanje mogu dovesti do veoma uspešnih ličnih i poslovnih partnerstava. Ovo je vreme dobrih osećanja i sreće.

BLIZANCI

U ponedeljak i utorak, vaša pojačana čula vas čine kreativnijim, maštovitijim i duhovnijim. Dakle, ovo je dobro vreme za umetnička dela, pisanje, muziku, filmove i pozorište. Takođe ćete biti osetljiviji na potrebe drugih. Vaše reči leče od nepretećeg, brižnog i mekog uticaja. Prosvetljujuće informacije dolaze kroz vašu pojačanu intuiciju, kao i kroz neverbalnu komunikaciju. Ovo može biti od velike koristi za prijateljstva i intimne odnose.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RAKOM

Od srede do nedelje je dobro vreme da se usredsredite na svoj profesionalni život, karijeru i ciljeve. Trebalo bi da budete odlučniji nego inače da napredujete i napravite nešto od sebe. Vaša dostignuća će biti prikazana, pa budite spremni za više pažnje nego inače. Imaćete više moći i uticaja u pravcu vašeg života i možda ćete imati više interakcije sa autoritetima i uticajnim ljudima. Biti ambiciozan i ponosan na svoje dostignuće je dobro, ali izbegavajte da izgledate arogantno ili zapovednički jer mogu da stradaju vaša reputacija i karijera.

RAK

Od ponedeljka do srede dobar je za ljubavne veze, formalne društvene angažmane, kupovinu i ulaganja. Prava ljubav je moguća; čak i nova prijateljstva će imati jaku karmičku vezu. Nove veze se mogu sporo razvijati, ali će imati jaku osnovu, biti verne i izdržljive. Kupovina za potrebe zabave, mode, kozmetike, nakita i umetnosti će imati koristi od vašeg oka za jeftino. Ovo je odlično vreme za uštedu novca i ulaganja u nekretnine.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa LAVOM

Četvrtak do nedelje donosi veću slobodu izbora, posebno u vezi sa vašom karijerom i kućnim životom. Neočekivane promene mogu dovesti do uzbudljivih prilika za napredovanje ili u novom pravcu. Ovo je odlično vreme za pokretanje promena jer ste prilagodljiviji i željni promena. Možete napraviti kompromis samo toliko da se uklopite u nova okruženja bez žrtvovanja nezavisnosti. Eksperimentisanje i bljeskovi uvida mogu dovesti do otkrića i originalnog kreativnog rada koji izražava vaš jedinstveni stil.

LAV

Ponedeljak i utorak donose vedrinu, optimizam i toleranciju, idealni za opuštanje, druženje i prepuštanje prijatnim aktivnostima. Ili, ako želite, možete produktivnije koristiti pozitivno razmišljanje da povećate svoje znanje, bogatstvo i buduće izglede. Planovi, partnerstva, pregovori, ugovori, investicije, poslovne ideje, studije i pravni slučajevi treba da budu uspešni. Velikodušnost i ljubaznost podstiču duhovni rast.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa DEVICOM

Od srede do nedelje možete uživati u lepoj ravnoteži između posla i kuće. Vaša porodica će vam pružiti svu emocionalnu podršku i hranu koja vam je potrebna da ostvarite svoj puni potencijal na poslu i učinite da to izgleda lako. Ovo je dobro vreme za proslavu kod kuće sa porodicom, poput rođendanske zabave. Radne prezentacije pred grupom ili publikom će proći dobro jer možete učiniti da se osećaju kao da ste jedan od njih. Drugi će se verovatno osećati ugodnije u vašoj blizini i misliti da vam mogu verovati.

DEVICA

Od ponedeljka do srede donosi podsticajne lične susrete i uzbudljive događaje. Osećaćete se otvorenije za promene i možda ćete ih aktivno tražiti. Ovo je dobar trenutak da isprobate nešto novo u svojoj kućnoj rutini ili privatnom životu. Intuicija jača od normalne može vas voditi u donošenju brzih odluka. Pratite svoje instinkte i maksimalno iskoristite sve prilike koje vam se nađu.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa VAGOM

Od četvrtka do nedelje, vaša osetljivost, intuicija i empatija će biti pojačani. Ovo vam omogućava da uživate u osećaju zajedništva sa voljenima, ali možda ćete morati da postavite granice sa strancima. Možda ćete imati koristi od pridruživanja ili učenja o životnoj sredini, dobrotvornim organizacijama, društvenom ili društvenom radu i grupama. Pod ovim uticajem visoke svesti mogu se bolje razumeti duhovne ili okultne teme poput astrologije. Ovo je takođe odlično vreme da pobegnete od stvarnosti maštanjem, gledanjem filmova ili čitanjem romana.

VAGA

Od ponedeljka do petka, očaravajuća privlačnost bi lako mogla da vas učini u centru pažnje. Uglađen i neopasan stil komunikacije olakšava ubeđivanje drugih, a ovo je dobar trenutak za traženje usluga. Takođe možete efikasno komunicirati na neverbalnom nivou. Povećana osetljivost na vibracionu energiju čini ovo odličnim vremenom za rad na bilo čemu što uključuje harmoniju, poput poezije, muzike i plesa.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o VAGI koje znate samo ako ste VAGA

Subota i nedelja povećavaju potrebu za promenom i uzbuđenjem u vašem ljubavnom životu. Možda ćete doživeti kratak period nestabilnosti ili drame u vašoj vezi. Međutim, fleksibilnost, otvorenost, kompromis i manja prilagođavanja će održati zdrav odnos na pravom putu. Ovo je dobro vreme za kreativan rad i isprobavanje novih tehnika ili drugačiji pristup, posebno ako ste iskusili kreativnu blokadu.

ŠKORPIJA

Ponedeljak i utorak mogu doneti iznenadnu želju da se uradi nešto uzbudljivo, novo ili neobično. Međutim, impulsivni postupci ili ekscentrično ponašanje bi izazvali nestabilnost i poremećaj. Bolja opcija je prilagođavanje i prilagođavanje u skladu sa promenljivim uslovima. Otvorenost i fleksibilnost će vam pomoći da iskoristite neočekivane prilike.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa ŠKORPIJOM

Nadamo se da će od srede do nedelje biti vreme optimizma, velikodušnosti i sreće. Stvari koje sada započnete treba da budu zasnovane na dobrim namerama, tako da ćete verovatno biti uspešni. Provođenje kvalitetnog vremena sa voljenim osobama sada bi bilo posebno korisno. Vaš stav brige i podrške može doneti nova prijateljstva i usluge drugih. Značajna žena u vašem životu pozitivno će uticati na vaš lični ili duhovni razvoj.

STRELAC

U ponedeljak i utorak vaša čula postaju akutna, što vas čini izuzetno osetljivim na svu energiju vibracija. Vaše intuitivne sposobnosti i psihički utisci su sredstva za vašu komunikaciju i odnose. Drugi bi trebalo da vole da se motaju oko vas jer ćete znati kada se osećaju loše, tako da možete biti saosećajni kada drugi nisu. Ovo je dobro vreme za umetnički i kreativni rad, od pevanja do pisanja.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa JARCEM

Od srede do nedelje trebalo bi da donese više mira i manje stresa kako biste mogli da uživate u opuštanju sa voljenim osobama i podelite trenutke intimnosti. Porodično povezivanje bi bilo emocionalno ispunjeno jer se dublje povezujete i razumete osećanja drugih članova porodice, posebno žena. Trebalo bi da intuitivno donosite prave izbore i razumete šta uopšte želite. Ovo je odličan trenutak da se promovišete i poboljšate svoj imidž u javnosti.

JARAC

Od ponedeljka do srede idealan je za pronalaženje prave ljubavi i posvećenosti. Odnosi imaju koristi od vašeg razumnog pristupa i stalne naklonosti. Nova romansa može biti sa nekim iz druge starosne grupe i verovatno biti dugotrajna, srodna duša. Postojeći odnosi uživaju u bližoj povezanosti i stabilnosti. Ako je veza u poslednje vreme bila stresna, uzajamno poštovanje i pogled na praktične rezultate pomažu vam da rešite problem i pronađete rešenje.

Pročitajte i ovo: Kako se Škorpija slaže sa drugim horoskopskim znacima 

Od četvrtka do nedelje trebalo bi da bude vreme sreće i optimizma kada dobre stvari dolaze brže. Treba da budete druželjubivi i možete očekivati dobre odnose sa voljenima i ljudima na poslu i u grupnim aktivnostima. Ovo je dobro vreme za stvaranje bogatstva, studije, putovanja, poslovna i pravna pitanja. Možda ste više zainteresovani za religiju/duhovnost, politiku, društvena pitanja i filozofiju.

VODOLIJA

Ponedeljak i utorak donose osećajnost, intuiciju, kreativnost i maštu. Vaše misli i komunikacije se okreću duhovnim temama, misterijama, okultizmu i tajnama. Vredan uvid se može steći kroz meditaciju, sanjanje i psihičku percepciju. Možete da podelite ove uvide kroz saosećajne reči podrške i nesebične reči. Ovo je dobro vreme za gledanje filmova, slušanje muzike i opuštanje.

Pročitajte i ovo: VENERA KVADRAT SATURN – TUGA U LJUBAVI

Od srede do nedelje donosi samopouzdanje, inicijativu, otvoren stav i osećaj za avanturu. Možete biti direktni i asertivni sa ljudima, a da ne delujete agresivno ili nasrtljivo. Ako ste stidljivi, ovo je odličan trenutak da napravite prvi korak jer ćete ostaviti odličan prvi utisak. Izgledaćete snažno, seksi i smelo. Ovo je dobro vreme za upoznavanje novih ljudi, preuzimanje rizika, seks, takmičarski sport i poslovanje.

RIBE

Od ponedeljka do srede je potrebna ljubav i druženje. Lojalnost i privrženost mogu biti nagrađeni većim poštovanjem i posvećenošću, ali ispoljavanje naklonosti može da ostane u pozadini ozbiljnih pitanja i praktičnih stvari. Možete se osloniti na takt i dobro rasuđivanje ako izlazite i možda ćete privući nekoga iz druge starosne grupe. Kreativno, možete biti veoma produktivni i dati oblik lepoti i harmoniji.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje donosi poriv da tražite novu slobodu i uzbuđenje kroz vaše veze. Uzbudljiva promena može učiniti postojeće odnose zanimljivijim i manje rutinskim. Ako ste slobodni, moguća je neočekivana nova romansa koja je potpuno drugačija od svega što ste ranije iskusili. Kreativni proboji su mogući, a vi možete razviti jedinstveni stil. Moguć je i finansijski bonus iznenađenja.