Merkur je napokon direktan, a time se završava i sva drama koju smo imali proteklih meseci. Vreme je da razbistrimo glave!

Bilo je neumoljivo, dugo i teško. Sve je to sigurno imalo veliki uticaj na svet u kojem živimo. Sada je trenutak obračuna! Planete se tačno poravnavaju, isporučujući nam istinu u jakim kontrastima. Očekujte maksimalni intenzitet sredinom nedelje – posebno u utorak, sredu i četvrtak.

Kad Merkur u Raku konačno krene punom snagom, vesti će nastaviti da pristižu. Proći će malo vremena pre nego što dobijemo potpunu sliku. Stoga, načuljite uši! Do kraja nedelje, bićete spremni da se posvetite određenom toku akcije.

Iako će Merkuru biti potrebno još neko vreme da izađe iz svoje senke i vrati se na tačku (stepen) sa koje je krenuo u svoj drugi ovogodišnji retrogradni hod, što znači da je i dalje usporen i nije još uvek u punoj snazi, slobodno možemo da odahnemo i da se pozabavimo svim onim stvarima koje smo bili stavili na čekanje – sada ponovo možemo da pregovaramo, dogovoramo se, potpisujemo ugovore, kupujemo nove električne aparate, bez bojazni da sa njima možda nešto neće biti u redu u nekom narednom periodu.

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

Stoga, nazdravimo u to ime! Podršku imamo od trenutno aktivnog vodenog trigona između Sunca u Raku i Neptuna u Ribama.

Kako je aspekt egzaktan u nedelju, 12. jula, a biće aktivan do utorka, eto nam i kiše, a to je i razlog ako se osećate tromo, teško i pospano, kao da ste puni vode ili vas je kamion pregazio. Sve je to od previše vode u (planetarnom) opticaju.

Pročitajte i ovo: Dnevni planetarni časovnik

Inače, trigon Sunca i Neptuna povećava osetljivost na okolnosti i okruženje u kojima živimo i empatiju za druge. Steći ćete dublje i šire razumevanje svog mesta u svetu. Dolazi do stvaranja dubljeg duhovnog povezivanja u odnosima, dok će partnerski odnosi biti nežniji i ljubavniji.

U ponedeljak, Mesec ulazi u znak Bika, i tokom dana napraviće konjunkciju sa Uranom, planetom naglih i neočekivanih promena, tako da nedelju počinjemo poprilično nestabilno, kao da smo ustali na levu nogu.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Ovaj aspekt oseća se kao podsvesna impulsivnost. Iznenadni događaji mogu rezultirati poremećajima u odnosima, porodičnim sporovima ili naglim promenama smera u vezi sa bliskim vezama. Može doći do poremećaja apetita i spavanja.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Ako previše razmišljate ili pokušavate da budete strpljivi, verovatno nećete uspeti u tome. Očekujte da se početkom nedelje osećate pomalo izolovano ili odvojeno od svojih najmilijih. Možda je i bolje tako da ne bi došlo do naprasnih i neprijatnih emotivnih izliva i svađa. Aspekt je aktivan u ponedeljak i utorak.

Kada u utorak i sredu Sunce iz Raka napravi aspekte opozicije sa Jupiterom i Plutonom u Jarcu, više nećete imati sumnje u puni uticaj virusa Covid-19 na svet oko vas.

U utorak se Mars u Ovnu sastaje sa Hironom, što znači da smo spremni da se suočimo sa bolom i započnemo proces isceljenja. Sada punih šest meseci dolazi u oštru perspektivu. To je trenutak istine!

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Sunce i Jupiter prave egzaktan aspekt opozicije u utorak, 14. jula, upirući snažno reflektore na vaše nade i snove, osvetljujući promašaje i uspehe. Pod uticajem ovog aspekta od nedelje do četvrtka otvaraju se mogućnosti za uspeh, sreću i dobitke.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Međutim, ako pustite da vam bilo kakva naznaka sreće udari u glavu u ovom trenutku, mogli biste da se suočite sa gubitkom, neprijatnošću i drastičnim padom samopoštovanja. Razmislite – gde još uvek možete uspeti ako malo prilagodite svoje ciljeve postavljene za ovu godinu? Jasno vam je da treba da snizite kriterijume, zar ne?!

Posle Jupitera, na redu je Pluton da primi sunčeve zrake. Dakle, u sredu Sunce pravi egzaktan aspekt opozicije sa Plutonom. To vam je efekat omamljujuće puške!

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Sredina nedelje, a time i sredina meseca, može vas ostaviti zapanjene! Neka laserski zraci probiju štroku. Neka istina zasija! Pustite prošlost, ispraznite se i pređite na drugu stranu. Sada je vreme da se osmisli nova vizija i primene one promene koje će vam osigurati dugoročni opstanak i pobedu.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Sunce nasuprot Plutonu od ponedjeljka do petka može doneti krizu sa vašim samopoštovanjem, patnerskom vezom ili nekim događajem. U vezama možete da budete predmet (ili počinilac) manipulacije. Ovaj aspekt, takođe, aktivira ljubomoru i dominaciju, ali i špijunažu.

Možda je najvažnije od svega to što Mars ove nedelje aktivira Hirona u Ovnu. Sve vrste starih emotivnih povreda i gneva mogu da izrone na površinu, vrišteći za pažnjom! Ovo može da bude bolan trenutak, ali i duboko isceljujuć.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Jednostavno, ne možete da poreknete tu narastajuću ranu koju su nedavni događaji ostavili na vašem svetu. To je slon u sobi. Ali ovog puta, umesto da zurite u to, vreme je da preuzmete stvari u svoje dve ruke. Vreme je da nešto učinite u vezi s tim!

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Marsov polusekstil sa Uranom od ponedjeljka do petka donosi inicijativu, inspiraciju i motivaciju. Mogla bi vam se pružiti jedinstvena prilika za neki novi inovativni doživljaj, pokretanje neke nove aktivnosti, osećanja i odnosa.

Kako ova planetarna dešavanja utiču na vaš mali deo neba? Pročitajte nedeljni horoskop za vaš horoskopski znak i podznak.

OVAN

Dragi Ovnovi, u znaku i poznaku, ove nedelje budite spremni na iznenadne i neočekivane potrebe koje će se pojaviti i pronaći prave načine kako da ih zadovoljite. Ne trošite energiju.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Vaš ljubavni život prolazi kroz tranziciju i osećaćete se kao da hodate po žici. Određeni planovi koji će se odvijati u senci uticaće na vaš lični i profesionalni život. Istražite ih i otkrijte kako ne bi uticali na vašu budućnost.

BIK

Dragi Bikovi, u znaku i poznaku, društvenost je vaše glavno oružje ove sedmice. Druženje i putovanja veoma su povoljna, pa su tako i nove saradnje i preispitivanje postojećih.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Problem za koji ste mislili da je rešen sada će se ponovo pojaviti i moraćete to rešiti na diplomatski način, kako biste ga savladali, jednom zauvek.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, u znaku i podznaku, ova će nedelja biće puna obaveza za pripadnike vašeg znaka, pošto će mnoge stvari koje uzimate zdravo za gotovo biti van kontrole. Birokratska pitanja i pitanja nekretnina će vam jako smetati.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Porodica možda nešto zahteva od vas, ali ste odlučni da utvrdite šta je vaše. Nemojte podleći pritisku, ma koliko primamljive ponude bile u igri, i donesite odluku hladne glave.

RAK

Dragi Rakovi, u znaku i podznaku, ove nedelje vam je potrebna pažnja, posebno na polju odnosa.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Pazite s kim delite svoje tajne, da ne budete suočeni sa nekim veoma neprijatnim iznenađenjima, a neki od vaših ličnih problema biće svuda rasprostranjeni putem radio Mileve. U svakom slučaju, vaša finansijska i lična pitanja biće generalno pozitivna.

LAV

Dragi Lavovi, u znaku i podznaku, ono što vam je potrebno ove nedelje su optimizam i energija. S druge strane, protiv čega se morate boriti je skepticizam i sumnja. Planete će vam pomoći da otkrijete nova interesovanja, ciljeve i ideje u svom životu.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Štaviše, one će vam pomoći da se pozabavite nekim zdravstvenim problemima sa kojima se suočava neko vaš ili neko koga volite.

DEVICA

Drage Device, u znaku i podznaku, ova nedelja će vam biti teška, pa sebi dugujete da budete strpljiviji, manje pod stresom, prilagodljiviji novim činjenicama i manje nagli.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Inače će vam nestati fizička i emocionalna otpornost i na kraju ćete napraviti poteze koji će vam dati pogrešne rezultate.

Budite oprezni u upravljanju finansijama i ne ulazite u nove kupovine ili ponude, osim ako očigledno nema garancije da će biti uspešne.

VAGA

Drage Vage, u znaku i podznaku, ova nedelja će vam doneti nemire, jer će obnavljati dosadašnje obaveze koje ste zapostavili ili bi vas mogla nagnati da razgovarate o nekim stvarima koje izbegavate.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

U svojim poslovima morate da pokažete da ste mirne glave i da reagujete sa manje stresa, jer će planete uskoro promeniti sve. Dobro razmislite pre nego što kažete ili uradite bilo šta.

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, u znaku i podznaku, ove nedelje suočićete se sa mnogim promenama, prilikama i prijatnim iznenađenjima. Ako krenete metodično i sa planom, uspećete da ostvarite svoje snove.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Morate shvatiti da je došlo vreme da prihvatite svoje potrebe i, na kraju, pokrenete svoje planove. Budite pažljiviji i ne osnažujte svoje veze ili saradnju.

STRELAC

Dragi Strelčevi, u znaku i podznaku, ova će vam sedmica pomoći da pronađete rešenja za probleme koji vas muče.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

To ne znači da bi trebalo da zanemarite svoje obaveze ili se podate trojanskim konjima koji daju obećanja. Morate više da radite, budete odgovorniji i prestanete da donosite odluke u trenutku.

JARAC

Dragi Jarčevi, u znaku i podznaku, sreća će biti na vašoj strani ove nedelje, jer će vam planete pomoći da rešite bilo koja pitanja koja bi se mogla pojaviti.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Krećete se veoma dinamično i uskoro ćete videti relevantna dešavanja.

Budite malo strpljiviji prema bilo kakvim kašnjenjima koja mogu nastati i klonite se tračeva i razgovora o ljudima iz vašeg profesionalnog okruženja.

VODOLIJA

Drage Vodolije, u znaku i podznaku, ove nedelje će vas mučiti neka pitanja u vašoj porodici. Možda ćete morati da uložite značajne napore da ih razrešite, žrtvujući svoje slobodno vreme.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Znajte da će oni biti samo privremeni, ali još će im trebati vremena i truda da budu razrešeni. Restrukturiranje vaših finansija biće još jedna važna briga, jer svakako treba da napravite određene poteze u upravljanju svojim budžetom.

RIBE

Drage Ribe, u znaku i podznaku, ove nedelje planete će vas primorati da promenite svoje aktivnosti i svoj način razmišljanja u celini. Glavne revizije biće izvršene u vašem ljubavnom životu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Trebalo bi da postanete odvažniji u svojim novim izborima ljubavi i karijere, jer će vam sreća pomoći da napredujete i ostvarite važne ciljeve.