Sedmica kreće velikom promenom na nebu koju ćemo svi osetiti jer Venera, planeta vladarka emocija koje su povezane sa ljubavlju i uživanjem, ulazi u novi znak, iz znaka Vodolije prelazi u znak Riba!

Prvog dana ove sedmice desiće se još promena i planetarnih aspekata. Sunce, koje se nalazi još ove sedmice u znaku Jarca, napraviće u ponedeljak konjukciju sa Saturnom i Plutonom, koji su i dalje na istom stepenu, pa će Sunce istog dana napraviti dve konjukcije, sa Plutonom a nešto kasnije i sa Saturnom.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Istog dana, Mesec ulazi u znak Device, te aktivira i Urana trigonskim aspektom, pa svi aspekti ovog dana napraviće veliku aktivnost i uzburkati naše emocije, ali i ozbijnije događaje koje može da donese konjukcija Sunca sa ovim planetama preko kojih će da pređe tokom dana.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Sunce u Jarcu, u dodiru sa Saturnom, a naročito sa Plutonom, nije lagan, pa se svi možemo osećati teško, lošeg raspoloženja, fizički ispcrpljeno ili bolesno, ali isto tako možemo da utonemo u obaveze, misli koje su povezane sa dugovima, ali i  da smo u kontaktu sa opasnijim situacijama, koje mogu da se iznenada stvore, a na koje ne možemo da utičemo, sve u zavisnosti od naše postavke Sunca ili neke naše važne tačke koja se nalazi na 22°, na kome će se dešavati konjukcija.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Dan, iako može generalno biti iscrpljujući i doneti umor i teškoće, kako bude odmicao ka večeri donosi i promene raspoloženja, naročito od trenutka kada u večernjim satima Venera uđe u znak koji voli i u kom je egzaltirana – znak Riba. Ovo je znak u kome Venera svoje ljubavne mreže baca po moru naših misli, želja i pojačava maksimalno sve ono što potajno želimo da se desi.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Venera u Ribama ukazuje na tajne ljubavi, želje, stidljive i nedorečene poglede koji potpiruju maštu. Ovakvu Veneru u natalnoj karti imaju slikari, umetnici, pesnici, svi oni koji idealiziraju jednu ženu – nedostižnu, Boginju, koja je istkana od pene vode koja svetluca po njenom besprekornom telu…pravo vreme počinje za sve koji se upuštaju u nove veze, koji su se tek upoznali i kreću u flert, zavođenje, duge poglede uz čaše vina.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Photo by Greg Rakozy on Unsplash

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Venera će u ovom ženskom, intuitivnom i pasivnom znaku biti do 8 . februara, pa iskoristite ovu poziciju za pletenje snova koji mogu da se ostvare i konkretizuju od 8. februara, kada ova vladarka naših srca promeni znak i pređe u Ovna.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Utorak je dan u kojem atmosfera može da splasne, naročito posle velike euforije i dešavanja iz prethodnog dana. Imaćemo podršku Meseca koji je u Devici i pravi dobre aspekte ka stelijumu planeta koji se nalazi u znaku Jarca, a koji čine Sunce, Merkur, Jupiter, Južni Mesečev čvor, Saturn i Pluton.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Radna atmosfera biće na zavidnom nivou, te fokus svog interesovanja trebalo bi prebaciti na tekuće obaveze i utonuti u svakodnevnicu. Možda je dobro ostati kod kuće, ako su vam preostali dani od odmora i očistiti stan ili kancelariju od nepotrebnih stvari i papira.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Photo by Tim Tiedemann on Unsplash

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Već sutradan, u sredu, kreće prvi aspekt Venere, i to sa Uranom, a ova kombinacija baš obećava iznenadna i neočekivana dešavanja u ljubavnom smislu. Sreda je dan usmeren na odnose, jer i Mesec ulazi u znak Vage. Venera i Uran u sekstilnom odnosu mogu da donesu neobične susrete, drugačije udvaranje od onoga na šta smo navikli.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Moguće je da će nam doći čudne misli i da iznenada donesemo savim drugačije odluke nego što smo i sami mislili. Uglavnom će sve biti povezano sa ljubavnim i emotivnim odnosima, pa iznenadni izlazak sa nekim na koga pre nismo ni mislili ili iznenadan poziv za izlazak promeniće celi dan u zabavu, pa i filmska dešavanja.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Druga važna promena dolazi u četvrtak. Merkur ulazi u znak Vodolije i on je prvi u redu koji će da izađe iz velikog stelijuma planeta u Jarcu. Merkur u Vodoliji donosi promene u brzini misli i donošenja odluka, pre svega. Merkur u Vodoliji odnosi se i na komunikaciju preko interneta, brza i kraća putovanja, neobične i inovativne ideje.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Photo by Greg Rakozy on Unsplash

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Pokreće nas na drugačije razmišljanje od ustaljenog, pa je ova promena veliko osveženje, te ga treba konstruktivno iskoristiti. Kako je Merkur u vrlo brzom hodu, te već od 3 . februara ulazi u znak Riba, njegovi tranziti će biti brzi i kratki.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

U petak će biti već na drugom stepenu znaka Vodolije i praviće kvadratni, napet aspekt sa Uranom. Interesantno je da će u tom trenutku biti dosta planeta na drugom stepenu na nebu, te može postojati latentna napetost i pojačana potreba za konfliktom u dijalogu koja vrlo lako može da se pretvori u ozbiljnu svađu.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Naročito je bitno da tog dana, ali i dan posle, ne krećemo na put, jer Merkur i Uran u lošem aspektu daju nepažnju u saobraćaju, pa loše vesti sa ulica upravo zbog prevelike brzine mogu biti glavne vesti. Kako je Merkur u znaku Vodolije, mogući su problemi i sa vazdušnim saobraćajem ili pak loš internet, veći problemi sa virusima u kompjuterima ili uopšte problemi sa tehničkim stvarima.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Photo by Klavs Anson on Unsplash

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak! 

Nedelja je dan kad Sunce prolazi preko poslednjeg stepena Jarca i već narednog dana, rođeni u znaku Vodolije počeće da slave svoje rođendane.

Pročitajte i ovo: Vodolija – budite uvek spremni na neočekivano

Poslednji dan ove nedelje preporučujem da provedete kod kuće, jer će se i dalje osećati napet aspekt Merkura i Urana, a kako je Mesec u znaku Škorpiona tog dana, strasti u vezi nekih ideja ili tvrdoglavo zastupanje svojih stavova mogu jedino da nas izbace iz takta, naročito od starijih članova porodice.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ipak, savet je idite na nedeljni ručak kod svojih najmilijih, jer duboka povezanost sa precima, patnjama ili dugovima našeg porodičnog stabla može da se i isceli, tako što prihvatamo datost, u miru i ljubavi prema našim najbližim, saosećanjem, bliskošću, toplim pogledom i zagrljajem.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!