Pred nama je relativno mirna sedmica.

Ipak, ova sedmica je interesantna jer sledi promena pozicije Sunca na nebu, te iz znaka Ovna ulazi u znak Bika. Pa, srećan rođendan, dragi Bikovi!

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Prvi dan ove sedmice dočekaćemo ulaskom Meseca u znak Jarca. Ovo je dosta teška pozicija za Mesec, jer Jarac izaziva brige i strepnje, težinu, a ponekad i bolest kad se nađe sa osetljivim Mesecom u kombinaciji.

Pročitajte i ovo: MARS u VODOLIJI, okuplja oko zajedničkog cilja, a opet slobodan, nezavisan i originalan

U toku dana, Mesec će napraviti i napet odnos sa Merkurom, pa i komunikacija neće biti lagana ovog dana, te napetost i nervoza, prouzrokovane teškim temama, mogu da nas zaokupe tokom celog dana.

Photo by Michael Held on Unsplash

Ipak, u toku dana desiće se i Mesečev trigonski aspekt sa Uranom, koji je brz i dobar aspekt, pa pred kraj dana mogu da nam padnu i neke inovativne ideje na pamet, da se osećamo ubrzano i da ipak imamo osećaj da nije sve stalo, da se nešto i pokreće, makar u našim glavama.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Utorak je dan kada Sunce pravi vrlo jak aspekt sa Plutonom, pa ove dve planete u lošim odnosima donose dosta različitih energija, a koje se svode na borbu života i svetlosti, kojim vlada Sunce, i straha, smrti i tame, koje predstavlja Pluton.

Pročitajte i ovo: MERKUR u OVNU, što na um, to na drum

Obe planete su na dobrim pozicijama za sebe, što govori o borbi, možda i unutar nas, ali i na spoljnom nivou života i smrti, svetla i tame.

Photo by Jack Anstey on Unsplash

Ko će pobediti zavisi od naših ličnih pozicija u horoskopu, ali da je težak aspekt i dan koji donosi teške vesti, povećanu globalnu fokusiranost na mračnije teme i borbu za život, to je fakat.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

U toku ovog dana, Mesec će napraviti i dobar odnos sa Neptunom, pa se jača vera i naša duhovna borba, te ovaj aspekt aktivira našu nadu i veru da će ipak sve biti dobro.

Sreda je dan kad je aktiviran Mesec i aspekti koje on pravi menjaju atmosferu i energiju, pa i naše emocije i interesovanje može da luta, da se menja iz sata u sat.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Mesec će konjunkcijom sa Jupiterom i Plutonom u znaku Jarca da ponovo aktivira teme finansija, informacija na tu temu, kao i to da se ekonomska pitanja stavljaju u prvi plan.

Photo by Liana Mikah on Unsplash

U toku dana, Mesec menja znak i ulazi u Vodoliju, pa političke teme, globalna zabrinutost i uopšte socijalna pitanja biće aktivni ovih dana, naročito danas, jer znak Vodolije jeste povezan sa velikim udruženjima, društvom i samim čovekom i njegovom budućnošću.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Od ovog dana energija se smanjuje, opadaju sve vrste aktivnosti, jer Sunce dok ne uđe u znak Bika, do kraja nedelje, ne pravi niti jedan aspekt, što se astrološki zove prazan hod, pa možemo da se osećamo u kolektivnom smislu, zakočeno i zaustavljeno, da ne vidimo novi početak jer još kraj nije došao.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Mesec će u sredu, pred kraj dana, napraviti konjunkciju sa Saturnom i uneti ozbiljnost u sve ove teme koje se kad-tad moraju pokrenuti, kuda dalje u ekonomskom, finansijskom i socijalnom smislu.

Photo by Holly Mandarich on Unsplash

U četvrtak, u ranu zoru, Mesec će aktivirati ljubavne planete, tj. napraviće konjunkciju sa Marsom i trigonski aspekt sa Venerom, ali kako se ovi aspekti dešavaju vrlo rano, neće mnogo uticati na naše dnevne tokove.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Vrlo miran dan je pred nama, ali i petak, kada Mesec menja znak u Ribe i donosi pospaniju atmosferu, naročito što neće biti od tada do kraja dana nijedan aktivan aspekt među planetama.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Pre nego promeni znak u Ribe, Mesec će napraviti sekstilni odnos sa Suncem, pa je ovo poslednji, pred mlad Mesec, kontakt ove dve planete.

Photo by S Alb on Unsplash

Mesec je u opadajućem ciklusu, pa kako i Sunce nema nikakvih aspekata dok ne promeni znak, ovaj dan možemo iskoristiti da sumiramo naše dosadašnje uspehe, kako na fizičkom, tako i u duhovnom smislu.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Ovaj dan je dobar za smirenje, meditaciju, potpunu tišinu, jer nas u tome i te kako podržava nebo.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Subota je dan kad dolazi do lepog aspekta između Venere i Merkura, koji možemo u pozitivnom smislu iskoristiti, pre svega, u kreativnom domenu – u svim poslovima koji su povezani sa zanatima ili pak komunikacijom, savetima, kontaktima sa ljudima koji su nam podrška, od nekih prijatelja čije savete rado slušamo, do terapeuta koji mogu da nam pomognu da razlučimo svoje naredne korake i da ovog dana budemo u kreativnoj i mentalnoj snazi da se pokrenemo ka izgradnji novih uspeha.

Photo by Gozha Net on Unsplash

Tome će pridoneti i dobar odnos Meseca i Urana, pa ćemo imati i originalne ideje,  pokrenuti nove poslove i preko društvenih mreža ili interneta.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Mesec će do kraja dana napraviti još jedan, doduše, napet aspekt sa Venerom, ali to može da bude i pozitivno i da nas taj aspekt dodatno potera da radimo na sopstvenom zadovoljenju, a koje tražimo od drugih.

Pročitajte i ovo: Dnevni planetarni časovnik

Dolazimo do nedelje, poslednjeg dana ove sedmice, koji je vrlo interesantan i najjaktivniji po pitanju planetarnih dešavanja. Pre nego što Sunce, nakon mesec dana prolaska kroz znak Ovna, uđe u novi znak – hedonistički, ženski, zemljani znak Bika, u toku dana desiće se konjunkcija Meseca i Neptuna, koji zajedno donose jačanje intuicije, snova, sanjarenja i vizija.

Photo by Ugur Peker on Unsplash

Ipak, ovaj aspekt koji brzo prolazi, mora da se protumači u sklopu kompletne slike ovog dana, jer će se malo posle desiti i sekstilni aspekt između Merkura i Marsa.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Ono što je interesantno za objasniti je da Mars i Venera, iako su u trigonskim znacima, a to znači imaju lep odnos, ne dolaze u egzaktan aspekt, jer Venera usporava, zbog svog retrogradnog hoda na koji se sprema sredinom maja.

Mars je sad na nebu brži, što se ne dešava u normalnim okolnostima.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Zato će Merkur, koji je dan pre napravio odnos sa Venerom, a danas sa Marsom, da ih spoji, a to znači nekim posrednim putem ili preko neke treće osobe, ove planete – dva ljubavnika će, ipak, doći u kontakt i ostvariti komunikaciju.

Photo by Tom Grimbert on Unsplash

Od četvrtka do nedelje ove sedmice, na nebu traje uticaj ovog lepog odnosa između tri  planete koji se zove lotos kombinacija, pa ovo mogu biti lepi dani u ljubavnom smislu, naročito za znakove u kojima se nalaze ove planete, tj. vazdušne znake.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Posle ovoga, Sunce menja znak, ulazimo u drugi mesec proleća, kad se priroda i njene promene stabilizuju, dolaze topliji dani i sve više Sunca koje daje život.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Bik je znak koji najbolje zna da uživa u ovozemaljskim plodovima, pa je vreme i za sve nas da se okrenemo vedrijim temama, ljubavi i zadovoljstvu koju nam  pruža i dalje naša planeta, priroda i budi sreću u samom saznanju da smo živi!