Ma, boli me uvo za sve, ja imam svoje sne…kaže Lepa Brena u jednoj od svojih pesama, verovatno pod uticajem Merkura u Vodoliji koji će podjednako i nas uticati tokom naredne nedelje.

Pročitajte i ovo: SVE O KINESKOJ GODINI DRVENOG ZMAJA 2024. 

Ali to ipak nije najjači planetarni uticaj nedelje. Vodolija preteže! Čak četiri od pet ličnih planeta okuplja se naredne nedelje u 11. znaku zodijaka. Pored Sunca i Merkura, Mars i Venera se useljavaju ruku pod ruku, kao pravi ljubavni par zodijaka. Prvim korakom, najpre Mars naleće na minu – Plutona, svoju višu oktavu, a onda i Veneru povlači za sobom. Kakva će to eksplozija (emocija, strasti, nasilja?!) da bude! Dobro proverite gde vam pada prvi stepen Vodolije u natalnom horoskopu da biste shvatili koje područje života će ova planetarna oluja da zahvati. Ali može li se manje očekivati za dan zaljubljenih?!

Pročitajte i ovo: MARS KONJUNKCIJA PLUTON – Erupcija strasti

Dodajući zamah sezoni Vodolije, Mars ulazi u Vodoliju 13. februara  i ostaje tamo do 22. marta. U astrologiji, Mars je naš pogon, energija, strast i motivacija. To je naša životna snaga. To je naša iskra, koja nas tera napred da preduzmemo neophodne korake da stvorimo svoje želje.

Pročitajte i ovo: Lunarna Nova godina 2024: Pročitajte kako će kineska Nova 2024. uticati na vaš horoskopski znak

Nekoliko dana posle Marsa, i Venera 16. februara ulazi u carstvo Vodolije, gde će ostati do 11. marta. Što je više planeta u jednom znaku, to je energija tog znaka više fokusirana i osećana.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – Fatalna privlačnost i opasne veze

Više o osobinama i uticaju Marsa u Vodoliji i Veneri u istom znaku pročitajte u posebnim člancima na portalu Sito&Rešeto.

Pregršt je planetarnih aspekata i događanja, previranja ove nedelje. Stoga, planeta ljubavi namiče ružičaste naočare na svoj prkosni nosić pod uticajem sekstila sa prevrtljivim Neptunom koji je aktivan od 11. do 15. februara, što je pozitivan uticaj koji obično čini da se ljudi osećaju spokojno, sanjivo i romantično. Međutim, ovaj suptilni aspekt će uglavnom biti prigušen izuzetno moćnom konjunkcijom Mara i moćnog Plutona.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Egzaktni sudar titana dešava se u sredu, 14. februara na 00°46’ Vodolije. Mars u konjunkciji sa Plutonom aktivan od 10. do 17. februara je najznačajniji uticaj ove nedelje. Donosi neverovatno povećanje ambicije, seksualnog nagona i žudnje za moći.

Pročitajte i ovo: MARS U VODOLIJI okuplja oko zajedničkog cilja, a slobodan, nezavisan i originalan

Sklonost sebičnosti može dovesti do nemilosrdnog ponašanja, pa čak i nasilja. Ovo se može izbeći izražavanjem ove svojevoljno energije i pokušajem da ostvarite svoje želje uz razmatranje drugih. Možete biti sebični, a da pritom ne nanosite štetu drugima. Ako morate da se takmičite ili ste ugroženi, možete da iskoristite svoju ratničku energiju da biste se borili i pobedili.

Pročitajte i ovo: VENERA U VODOLIJI – Slobodna i svoja, otvorena za provod, zabavu i nove trendove

Sunčev polusekstil Neptuna od 13. do 16. februara je još jedan suptilan, ali pozitivan uticaj koji donosi povećanu osetljivost, intuiciju, maštu i kreativnost. Povećana svesnost može vam dati dragocene uvide o sebi, ljudima oko vas i budućnosti.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Niske strasti, provokacije i međusobno nadmudrivanje

Prva četvrt Meseca na 27°26’ Bika u sekstilu Neptuna čini snove i maštu življim i kreativnijim. Vaša intuicija i psihičke sposobnosti mogu postati jače i tačnije. Ovo je dobra Mesečeva faza za meditaciju i druge duhovne aktivnosti. Povećana osetljivost i saosećanje mogu imati povoljan uticaj na vaše odnose.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

U petak, 16. februara, Venera ulazi u Vodoliju.

Venera u Vodoliji predstavlja napredan i tolerantan stav. Onima u vezama je potrebna pažnja, pa će učiniti sve da se istaknu kao drugačiji, pa čak i pomalo provokativni. Oni više vole da idu svojim putevima u romantičnim vezama i ne plaše se da uzdrmaju stvari.

Pročitajte i ovo: Spoj Marsa i Venere – Strast bez pokrića – Šta se skriva iza?

Merkur u kvadratu Urana od 15. do 18. februara donosi uzbuđenje i promene ali i napetost i neizvesnost. Neočekivane vesti mogu vas naterati da promenite planove. Normalan tempo života se povećava i možda ćete imati uznemirujući osećaj da uvek morate da sustižete zaostatak. Budite posebno pažljivi kada pravite planove ili vodite računa o detaljnoj papirologiji. Međutim, povećana sposobnost da se stvari posmatraju drugačije može dovesti do originalnih ideja i kreativnih otkrića.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT URAN – Britak um ali jezik brži od pameti (a reže kao oštrica noža)

Venera u konjunkciji sa Plutonom na 00°51’ Vodolije od 15. do 19. februara, egzaktno u subotu, 17. februara, je još jedan snažan uticaj u ovom nedeljnom horoskopu. To dramatično povećava vašu potrebu za ljubavlju i privrženošću. Želite da doživite druženje na dubljem, intenzivnijem nivou. Ovo može dovesti do trenutne privlačnosti, divljeg seksa ili duboke i karmičke veze. Međutim, postoji rizik od posesivnosti, ljubomore i drugog kontrolnog ili manipulativnog ponašanja. Nasilja, naročito, stoga – oprez!

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Nedelju zatvaramo još jednom planetarnom promenom – 18. februara Sunce ulazi u poslednji znak zodijaka. Ribama srećni rođendani, a mi ostali slavimo osvetljeno područje života kojima nam vladaju Ribe u natalnom horoskopu.

Idemo dalje!

Image by kjpargeter on Freepik
Image by kjpargeter on Freepik

OVAN

U ponedeljak i utorak, vaša osetljivost, intuicija i empatija će biti pojačani. Ovo vam omogućava da uživate u osećaju zajedništva sa voljenima, ali možda ćete morati da postavite granice sa strancima. Možda ćete imati koristi od pridruživanja ili učenja o životnoj sredini, dobrotvornim organizacijama, društvenom ili društvenom radu i grupama. Pod ovim uticajem visoke svesti mogu se bolje razumeti duhovne ili okultne teme poput astrologije. Ovo je takođe dobar početak vašeg nedeljnog horoskopa Ovna da pobegnete od stvarnosti sanjarenjem, gledanjem filmova ili čitanjem romana.

Pročitajte i ovo: Astrološki znaci i njihove slabosti

Od srede do nedelje, trebalo bi da postanete strastveni prema ljubavi i stvarima koje volite. Bilo da je u pitanju druga osoba, hobi ili bilo šta drugo, postaćete dublje uključeni u ono što volite. Trebalo bi da uživate u povećanoj popularnosti zbog intenzivne podsvesne privlačnosti koju osećaju drugi. Moguća je nova duboka veza. Ovo je dobar trenutak da testirate nivo lojalnosti i posvećenosti u ljubavnoj vezi i prijateljstvu.

BIK

Od ponedeljka do četvrtka donosi snažnu volju i intenzivnu odlučnost da se uspe. Bićete hrabri i samouvereni, sa snažnom harizmom i seksualnom privlačnošću. Možete uspeti sa najizazovnijim i najsloženijim zadacima uz naizgled beskrajnu količinu energije i inicijative. Vi ćete imati moć i uticaj, tako da je od suštinskog značaja da svoju moć koristite mudro. Drugi će biti magnetno privučeni vama, čineći mogućom romansu koja će vam promeniti život.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje, trebalo bi da se osećate osetljivije, negovanije, saosećajnije, romantičnije, maštovitije i kreativnije. Bićete veoma osetljivi na osećanja drugih i trebalo bi da verujete svojim instinktima, posebno u vezi sa pitanjima vezanim za vezu. Veoma romantično i duhovno prijateljstvo ili ljubavna veza mogla bi da počne sada. Ovo je dobro vreme za meditaciju, lucidno sanjanje, proučavanje i praktikovanje bilo čega što je povezano sa okultnim i duhovnošću.

BLIZANCI

Ponedeljak i utorak su dobri za postavljanje ciljeva kako biste ispoljili svoje nade i snove za budućnost. Jaka vera i moralni integritet pomažu vam da ostanete verni svojim duhovnim idealima bez žrtvovanja svojih potreba ili nivoa udobnosti. Vašem putu ka uspehu može pomoći snažno samopouzdanje i pouzdanija intuicija. Ovo je takođe dobar trenutak za početak nove romanse. Postojeće veze će uživati u većoj duhovnoj bliskosti i vezivanju, a seksualni odnosi će biti nežniji i ljubazniji.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od srede do nedelje donosi intenzitet u vaš ljubavni život. Veze postaju ozbiljnije, pa čak i vitalne za vaše blagostanje. Snažniji nivo privlačnosti, i emocionalne i seksualne, čini ovo odličnim nedeljnim horoskopom Blizanaca za zabavljanje. Trenutna privlačnost, karmički odnosi i padanje do ušiju su sve moguće. Visoko samopoštovanje i ljubav prema sebi takođe čine ovo odličnim vremenom za pozitivne transformacije u postojećim odnosima.

RAK

Od ponedeljka do petka donosi strast, romantiku, glamur i luksuz. Povećana senzualnost i popularnost čine ovo odličnim nedeljnim horoskopom Raka za druženje i izlaske. Ali duhovna ili duševna zajednica je za vas od suštinskog značaja kao i erotska mašta u spavaćoj sobi. Ovo je takođe dobro vreme za umetnički i drugi kreativni rad. Sada se favorizuje i ulepšavanje sebe, a trebalo bi da imate dobar osećaj za modu za odeću, nakit, kozmetiku i tetovaže.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja predstavljaju intenzivan pritisak na vaše najbliže odnose. Niotkuda, vi ili vaš partner se možete osećati krajnje sumnjičavi, ljubomorni, posesivni ili ugroženi. Onda, odjednom, možda imate posla sa dramom u vezi zbog manipulacije ili igre moći. Korišćenje vaše povećane moći privlačnosti može ispuniti vaše intenzivne želje, ali ne bi pomoglo evoluciji vaše duše.

LAV

Od ponedeljka do četvrtka donosi osećajnost i senzualnost i idealan je za strastvene romantične susrete. Vaša povećana magnetna privlačnost privući će nežnu, brižnu osobu, možda pravu srodnu dušu ili duhovnog partnera. Ovaj nedeljni horoskop za Lava je povoljan za kupovinu odeće, kozmetike i nakita za sebe, plus bilo šta da ukrasite svoj dom ili dodate luksuz u vaš život.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje, povećana lična moć daje vam mogućnost da utičete na ishode u vašem životu. Talenat za duboko istraživanje i istraživanje omogućava vam da otkrijete tajne i dođete do dna bilo koje misterije. Ova probna priroda se takođe primenjuje na psihološkom nivou. Dakle, ovo je odlično vreme za razbijanje loših navika i rešavanje poteškoća u vezi. Složena dinamika odnosa će vam postati očiglednija.

DEVICA

Od ponedeljka do četvrtka donosi potencijal za novu romansu ili više saosećanja i duhovnog povezivanja u postojećoj vezi. Ovaj nedeljni horoskop Device je odličan za prepuštanje kreativnom hobiju ili opuštanje uz film ili omiljenu muziku. Otkrićete da vas privlači bilo šta lepo i poželećete da se držite podalje od bilo kakvih situacija ili okruženja koja su oštra ili agresivna.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje trebalo bi da donese više mira i manje stresa kako biste mogli da uživate u opuštanju sa voljenima i podelite trenutke intimnosti. Porodično povezivanje bi bilo emocionalno ispunjeno jer se dublje povezujete i razumete osećanja drugih članova porodice, posebno žena. Trebalo bi da intuitivno donosite prave izbore i razumete šta uopšte želite. Ovo je dobar trenutak da se promovišete i poboljšate svoj imidž u javnosti.

VAGA

U ponedeljak i utorak, trebalo bi da se osećate saosećajnije, maštovitije i romantičnije. Možda ćete osetiti želju da sledite duhovniji put, koji ne mora da bude posledica neke zdravstvene krize ili gubitka puta. Ovo bi donelo ispunjenje bez odustajanja od materijalnih stvari koje donose udobnost i sigurnost. Mogli biste uživati u bližoj duhovnoj vezi sa svojim partnerom ili upoznati nekoga posebnog sa kim se možete povezati.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od srede do nedelje možete računati na povećanu popularnost i seksipil. Dakle, ovaj nedeljni horoskop za Vagu je odličan za začinjanje vašeg ljubavnog života. Postojeća veza mogla bi da doživi pozitivnu transformaciju sa više strasti i posvećenosti. Nova veza bi bila intenzivna i mogla bi uključivati aferu ili druge komplikacije. Opsesije i fascinacije su sada moguće i ne samo u vezama.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do srede je savršen za romantiku, opuštanje i sanjarenje. Vaš ljubavni život će imati koristi od vaše povećane nežnosti i sposobnosti da se povežete na duhovnom nivou. Snažan osećaj saosećanja i želja da se bude od pomoći čini ovo dobrim vreme za pridruživanje dobrotvornoj organizaciji ili pomoć manje srećnim ljudima. Ovo je takođe dobar nedeljni horoskop Škorpije za gledanje filmova, zabavu posetilaca i ulepšavanje okoline.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Četvrtak do nedelje donosi sposobnost da se izvrši velika moć i uticaj na druge ljude. Ovo može biti posebno korisno u postizanju vaših ciljeva, a na mnoge ljude to može pozitivno uticati. Svesna svest o svojoj moći i uticaju znači da možete biti tiho zadovoljni i ponosni na svoja dostignuća, ali ne egoistični ili hvalisavi. Takođe bi trebalo da imate dobre odnose sa ljudima od moći i uticaja. Ovo je dobro vreme za otkrivanje tajni, istraživanje i sticanje dubljeg razumevanja misterioznih ili okultnih tema.

STRELAC

Od ponedeljka do četvrtka donosi nalet energije usmerene ka cilju koja je intenzivna, ali dobro regulisana, pruža izdržljivost i izdržljivost. Ovaj nedeljni horoskop za Strelca savršen je za rešavanje zahtevnih projekata koji su se ranije činili preteškim za postizanje. Nešto duboko u vama pokreće vas, iskonska vrsta instinkta za preživljavanje. Snažno ćete projektovati svoju fizičnost i seksualnost i izgledaćete najatraktivnije. Takođe možete snažno projektovati sebe u duhovnoj ili psihičkoj areni.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje produbljuje vaša osećanja ljubavi na intenzivan nivo. Nećete ostaviti kamen na kamenu da otkrijete prava osećanja vašeg partnera ili potencijalnog partnera, možda čak i vaša prava osećanja. Možda ćete se više „zaljubiti“ u seks nego inače, a ovo je dobar trenutak za eksperimentisanje sa tabu oblastima seksualnosti. Privatnost je sada neophodna. Možda želite da zadržite tajnu vezu ili otkrijete tuđe tajne. Afere su takođe moguće, a duboka nova romansa mogla bi da počne.

JARAC

Od ponedeljka do petka donosi ogromnu energiju za postizanje vaših ciljeva i strastvenih želja. Kada se odlučite za pravac delovanja, nastavićete sa odlučnošću dok ne postignete svoj cilj. Neće biti odugovlačenja i sa lakoćom možete ostati fokusirani. Ovaj nedeljni horoskop za Jarca je savršen za izlaske. Vaša seksualna energija će biti provokativna sa nagoveštajem misterije ili opasnosti, ali i dalje primamljiva.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja donose prilike da povećate svoju moć i autoritet. Ovo će poboljšati vaše samopouzdanje i pomoći vam da reformišete svoj život. Osećaćete se više motivisanim da napredujete i postignete svoje ciljeve. Odnosi mogu izgledati intenzivniji, ali na dobar način. Ovo je odličan trenutak da potražite pomoć od šefova, drugih važnih ljudi u vašem životu, korporacija ili vladinih agencija.

VODOLIJA

Ponedeljak i utorak donose povećanu osetljivost, intuiciju, maštu i kreativnost. Povećana psihička svest može vam dati dragocene uvide o sebi, ljudima oko vas i budućnosti. Dakle, ovo je odličan trenutak da vizualizujete ili sanjate svoju idealnu budućnost. Postavite nove ciljeve sada da biste svoje snove pretvorili u stvarnost. Veća empatija i prijemčivost znače da će vaši odnosi imati koristi od zajedničkog razumevanja koje može biti neverbalno.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od srede do nedelje, druženje postaje kritičnije jer osećate čežnju da delite ljubav sa nekim posebnim. Ako ste slobodni, možda ćete postati odlučniji da upoznate nekoga. Nova romansa bi sada bila intenzivna i koja će promeniti život. Postojeća veza može postati strastvenija, intenzivnija ili duboka kroz seksualno istraživanje ili deljenje tajni. Takođe možete dinamično izraziti svoje skrivene kreativne talente.

RIBE

Od ponedeljka do petka donosi povećanu ambiciju, uticaj i seksualni nagon. Ovo je odličan nedeljni horoskop za Ribe da samostalno radite na nečemu što vas zanima. Imaćete izdržljivost i snagu da uspete u teškim zadacima. Nalet kreativnosti može se iskoristiti za značajne transformacije u vašem životu. Ako morate da se takmičite ili ste ugroženi, onda možete da iskoristite svoju ratničku energiju da biste se borili i pobedili.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja, vaše snove i mašta će biti življi i kreativniji. Ovo je dobro vreme za meditaciju i druge duhovne aktivnosti jer ćete uživati u duhovnoj zaštiti. Mistična privlačnost i sparna privlačnost povoljno će uticati na vaše odnose. Možete se dublje povezati sa svojim voljenima, posebno članovima porodice, partnerima i ženama uopšte.