Nedelju započinjemo na blistav način, kada nas u ponedeljak obasja blistavi mlad Mesec u vatrenom Ovnu.

Ovan je prvi znak zodijaka, što je u grubim prevodima sa starogrčkog, skraćenica od Krug životinja ili „Zoo točak“. Stoga je Sunčevo ujedinjenje sa Mesecom u ovom potentnom znaku posebno moćno i lepo je vreme da postavimo svoje namere za planove koje smo rojili u svojim mislima i u skladu sa kojim sada možemo da delujemo.

Nije vreme da se toliko žanje, koliko inicira. Mlad Mesec nas podstiče da slušamo svoje instinkte, a zatim upotrebimo osećaj žurnosti uz svu dramu i vatru koju nam daje znak Ovna.

Sve o mladom Mesecu u Ovnu i njegovom uticaju na nas pročitajte u posebnom članku, na dole navedenom linku.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U OVNU, 12. april 2021. – Sreća prati hrabre (manifestacija želja, privlačenje željenog i prilike za razvoj)

S obzirom na to da je Sunce u tako pozitivnom aspektu sa planetom rasta, obilja i tradicionalno dobre sreće, Jupiterom, u znaku Vodolije, ova kombinacija Vatra / Vazduh može da bude veoma inspirativna i pruži nam dodatno samopouzdanje i smelost da napredujemo.

People photo created by prostooleh - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Pa, šta tu ima da nam se ne dopada?

Pa, recimo, to što se Pluton postavlja u kvadrat u odnosu na mlad Mesec, a to može dovesti do bitki za moć ili sukoba, otvorenih, eruptivnih  konflikata, ali posebno tamo gde se nečem novom ili svežem odupire neko ili nešto tradicionalnije.

A tamo gde je nešto ozbiljno prevaziđeno u našim životnim okolnostima i ličnim situacijama, umesto da se držimo postojano, moramo se saviti i pustiti.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Ono što je dobro u svemu tome, ukoliko se budete vladali u skladu sa navedenim, kada Mars bude formirao ozbiljno pozitivnu vezu sa Jupiterom, ovo bi nas moglo da vas osmeli, ohrabri i učini neustrašivim, posebno od sredine nedelje, kada se otrese prezasićenosti i iscrpljujuće energije Neptuna koji ga je držao u klopci u poslednjih devet dana.

Sreda je takođe poseban dan u ovoj nedelji. Naime, Venera se vraća jednom od dva horoskopska znaka kojima upravlja, ulazi u znak Bik.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Planeta ljubavi je ovde posebno primamljiva, prizemna i senzualna. Uvažavanje dobrih stvari u životu može da bude izraženije, ali bilo koji dijetni plan mogao bi da bude pod ozbiljnim pritiskom, jer kalorične delicije dobijaju sve veću privlačnost.

People photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Neki od nas mogu se dokopati izvesnog finansijskog dobitka, ali za mnoge od nas možda su veći izgledi da ćemo se osladiti uz ukusne poslastice i bogatu trpezu, ali zadržavajući se u granicama svog budžeta.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Boravak Venere u znaku Bika, od 14. aprila do 8. maja, dobra je prilika da provedemo vreme ulepšavajući svoj životni prostor ili naše bašte.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Ove nedelje takođe nastavlja da se vidi veza između prilično mini Jupiterijanske i uzdižuće vibracije Severnog Mesečevog čvora i planetarnog Ekvalizatora, što je Saturn. Ali ovde Saturn uokviruje stabilniji uticaj unutar društva. Ovo bi moglo da dovede do generalno jačeg odbijanja lažnih vesti i povećane moći velikih platformi društvenih medija.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Od petka do nedelje imaćemo Merkura, takođe, u jarkoj, optimističnoj i entuzijastičnoj vezi sa Jupiterom.

Nešto ili neko može da nas razveseli. Možda ćemo pročitati priču ili pogledati video koji ima neku motivacionu dimenziju ili možda s nekim korisno podelimo svoje ideje. Ako ste ikada pomislili da u sebi imate tu poslovičnu knjigu, sada je sjajno vreme da pokrenete svoje aktivnosti oko toga.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Pročitajte nedeljnji horoskop za svoj znak i podznak kako biste imali što širu i kompletniju sliku o tome šta biste mogli da očekujete.

Family photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovan

Početak nedelje biće za vas prilično pozitivan, pružajući vam šansu da ostvarite svoje želje i svoje ciljeve.

Vaša energija će dostići vrhunac, tako da će nedelja početi vrlo dinamično. Sredinom nedelje moraćete da budete oprezni, jer ćete razviti tendenciju da rizikujete, što bi se moglo pokazati štetnim za vaše finansije i vaše profesionalne poslove.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Takođe. možete postati ukočeni i tvrdoglavi, čak i ako na kraju uspete da ispunite svoje potrebe.

Vikend će biti idealan završetak vaše nedelje; komunikacija će biti opuštena i razigrana, sve dok ne postanete nestabilni u svojim odlukama.

Morate da budete vrlo oprezni kako biste održali ravnotežu u svojoj vezi. Izražavate svoja osećanja bez ograničenja, a ponekad ćete i preterivati. Ovo može da uguši vašeg partnera i napadne njegov lični prostor.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Pokušajte da zadržite distancu koja će im omogućiti određeni stepen nezavisnosti; na kraju krajeva, i ovo je nešto što želite.

Na vreme napravite planove za vikend kako biste te dane iskoristili na najbolji mogući način.

Bik

Ove nedelje imate mnogo pozitivnih stvari, ali neki dani doneće vam teške situacije. Budite vrlo oprezni i izbegavajte prepreke koje će se pojaviti.

Iskoristite početak nedelje da biste postigli svoje ciljeve i prilagodili se novim situacijama. Narednih dana pokušajte da budete rezervisaniji, jer neće biti teško raskinuti bilo kakve veze kako biste se osećali slobodno.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Ostanite smireni i kontrolišite svoja osećanja što je više moguće. Pazite da ne budete previše navalentni i uporni, jer bi vas ljudi oko vas mogli odbiti.

Tokom vikenda biće vam vraćeno za sve ove gnjavaže.

U ljubavnom životu ćete se približiti partneru i dozvoliti svom intenzivnom osećaju da ojača vezu. Naravno, sve što pređe granice postaje zamorno ili dosadno, zato budite sigurni da kontrolišete način na koji izražavate svoja osećanja, ali i bilo kakve iracionalne misli koje bi se mogle dogoditi.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

U nedelju ćete dobiti priliku da govorite lako i direktno, oslobađajući se velike težine.

Ako ste slobodni, dobar je dan da stupite u kontakt sa osobom do koje vam je stalo.

Blizanci

Ova nedelja doneće vam razne emocije i zanimljive situacije.

Planete u vama bude neočekivana osećanja, nateraće vas da preterujete, gurnuti vas do krajnjih granica, ali takođe će vam pomoći da ispunite svoje potrebe, postignete svoje ciljeve i pomognete onima oko vas.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Način na koji koristite energiju planeta definisaće rezultat. Mogli biste postati ukočeni i tvrdoglavi, a takođe i prilično rezervisani. Ne zaboravite da svaka loša situacija ima i pozitivnu stranu.

U nedelju ćete biti vrlo dobri u komunikaciji sa ljudima oko sebe.

Početak nedelje biće vrlo pozitivan za vas, pružajući vam priliku da izrazite svoje bogate i intenzivne emocije.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Pokažite svoju ljubav i velikodušnost prema partneru i ostavite svaku toksičnu misao izvan svoje veze. Ostanite rezervirani i sačekajte do vikenda da biste dali bilo kakva opažanja i otvorili duboke rasprave.

Rak

Ova nedelja vam donosi dobro raspoloženje, prosperitet i pomoć u postizanju vaših ciljeva. Poboljšaćete svoje ponašanje i povećati energiju.

Ne dozvolite da vas sklonost ka samostalnosti i nezavisnosti odvede do preterivanja i tvrdoglavosti. Ne zanosite se svojim emocijama, posebno tokom vikenda.

Održavajte ravnotežu i iskoristite dobru komunikaciju koja može olakšati odnose i kontakte.

Ove nedelje ćete pronaći način da izrazite svoju velikodušnost i ljubav, čineći svog partnera srećnim i vedrim. Ako želite da izbegnete bilo kakve tenzije, sputajte svoju tendenciju da budete nezavisni, pogotovo jer to izražavate na iracionalan način.

Tvrdoglavost vam može pomoći u nekim životnim aspektima, ali neće pomoći vašoj vezi.

Tokom vikenda možete se suočiti sa nekim privremenim smetnjama u vezi.

Flower photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Lav

Ove nedelje je sve zbrkano, jer su planetarni uticaji prilično konfliktni i poljuljaće vašu emocionalnu osnovu.

Nedelja započinje napetošću u osećanjima i preterivanjem. Međutim, vaše socijalne veštine su vrlo dobre. Ovo vam daje naklonost i prihvatanje od strane vaše zajednice.

Kako nedelja bude odmicala, osećaćete neodoljivu želju da se rešite okova i okusite osećaj slobode. Bićete razdražljivi, brzopleti i nestrpljivi. Opustite se i pronađite svoje ritmove, čak i kada je napetost velika.

Pred kraj nedelje, međutim, raspoloženje će postati mirnije i moći ćete da iznivelišete stvari uz pomoć vešte komunikacije.

U ljubavnom životu morate uložiti puno napora da biste zadržali svu ovu intenzivnu energiju svakodnevnog života. Napetost je raspršena u atmosferi i morate diskretno da upravljate njom i isključite je iz veze.

Pronaći ćete pravi način da izrazite svoju ljubav, tako da ona postane nežni dodir koji će ublažiti bol.

U nedelju iskoristite dan za razgovor sa partnerom i duboko udahnite zadovoljstvo i olakšanje.

People photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Devica

Ovo neće biti laka nedelja, ali to ne znači da bi trebalo da izgubite optimizam. Doživećete mnogo uspona i padova zbog protivrečnih sila.

Početkom nedelje vaša intuicija će se pojačati i moći ćete da osetite predstojeći razvoj događaja. Kako nedelja bude odmicala, osećaćete potrebu da se oslobodite svega što vas pritiska.

Ne pravite ishitrene poteze ili se ne ponašajte neodgovorno zbog vaše nejasnoće. Pokažite svu izdržljivost i strpljenje koji su vam preostali.

Vikend će vas, međutim, nagraditi slatkim trenucima. Komunikacija će biti opuštena i razigrana, pa čak i nekoliko promena u mišljenju može vam biti oprošteno.

Morate se malo opustiti vodeći smiren razgovor o svojim osećanjima sa partnerom. Ne oklevajte da to učinite, jer će rezultat nagraditi vas i vašeg partnera.

Ako ste slobodni, pravo je vreme da se pomerite bar jedan korak prema osobi koja vas zanima. Svaka inicijativa koju preduzmete biće nagrađena. Spori koraci će vam pomoći da se lepo provedete.

Water photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vaga

Ove nedelje neće biti lako, posebno kada je u pitanju vaš ljubavni život.

Imaćete tendenciju da se osećate stresno i zbog najjednostavnijih stvari, pa ćete osećati veliki pritisak i napetost. Bićete prilično razdražljivi i zbog toga biste mogli izgubiti živce.

Pokušajte da ograničite svoju žurbu, dajući stvarima vremena da evoluiraju. Iskoristite svoju tvrdoglavost i dinamičnost u korist svog profesionalnog i ličnog života.

U subotu će biti velika napetost, pa dan neće biti pogodan za nove početke ili za interakciju sa važnim ljudima. Ograničite se na opuštenije situacije koje neće testirati vaše snage i ograničenja.

Vrlo brzo stvari će naći novu ravnotežu. Na kraju će se uspostaviti dobra komunikacija i to će pozitivno uticati na nastale situacije.

U ljubavnom životu moraćete da se opustite, zatvarajući vrata svim toksičnim osećanjima ili mislima. Ovo će vam pomoći da održite ravnotežu.

Naravno, ovo neće biti tako lako, pa je neophodno direktno i iskreno razgovarati sa partnerom.

Ako ste slobodni, celokupno raspoloženje ne favorizuje nove početke, ali znajte da će nedelja biti veoma važna za prvi korak. Sve što treba da uradite je da preuzmete inicijativu.

Škorpija

Ovo definitivno neće biti mirna i glatka nedelja za vas. Pojaviće se intenzivne emocije i one će uticati na vaše celokupno ponašanje.

Nedelja će započeti snažnim osećanjima, dobrom intuicijom i prosperitetom. To će vam dati snagu da se suočite sa onim što dolazi.

Otprilike sredinom nedelje osetićete intenzivnu potrebu da postanete samostalniji i nezavisniji i to će promeniti situaciju. Više nećete moći da se oduprete ovom svom skrivenom osećaju, pa ćete pokušati, uporno, da dokažete da to možete sami da napravite.

Možda bi trebalo da usmerite ovu tendenciju u korist vaših profesionalnih poslova.

U ljubavnom životu iskoristite ove dane da naučite nešto. Prekomerne emocije vam ne pomažu da razmišljate racionalno i to će uticati na vašu vezu.

Održavajte ravnotežu koliko god možete i sačekajte do nedelje da biste plodno, otvoreno razgovarali sa svojim partnerom. Biće to najprikladniji trenutak da se stvari razjasne i postave ispravno.

Ako čak i tada smatrate da niste u stanju da rešite svoje probleme, možda ćete morati da razmislite o budućnosti vaše veze.

Strelac

Ova nedelja će vam doneti neke poteškoće, bar dok ne uspete da vratite komunikaciju na kolosek i ne rešite se osećaja krivice. Do tada ćete morati da budete oprezni.

Kontrolišite svoju tvrdoglavost i potrebu da dokažete da to možete sami. Pronađite svoj skriveni balans usred sila koje deluju suprotno i koje će stvoriti previranja i poteškoće.

Nedelja može biti pozitivna, ako uspete da se krećete iskreno i smireno.

Doživećete intenzivne emocije i strast, kao i potrebu da se približite partneru i izrazite se bez laži i izgovora.

Kasnije tokom nedelje pritisak će biti intenzivan i vaše ponašanje bi moglo postati arogantno. Držite loptu na zemlji, pokažite malo razumevanja i vodite suštinski razgovor o svim aspektima vaše veze.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Jarac

Ove nedelje ima nekoliko zamki, ali i mnogo poklona koje će vam doneti.

Sve će početi na povoljan način, ali pripazite na svoj stav, jer vaša stalna tendencija da pomažete drugima može da vas učini žrtvom.

Vaše ponašanje će biti poboljšano i vaša energija će oživeti svaku ćeliju vašeg tela. Bićete tvrdoglavi i dinamični, pa zašto se ne biste koristili ovim karakteristikama da se borite za svoje planove i ideje?

Tokom vikenda i nakon nedelju dana napora moći ćete da rešite probleme i nesporazume.

U ljubavnom životu moći ćete da se dobro zabavite sa partnerom, sve dok održavate pozitivno raspoloženje i kontrolišete višak emocija.

Uticaji planeta čine vas tvrdoglavim i netaktičnim, pa imajte to na umu ako želite da kontrolišete ove reakcije. Tako ćete zaštititi svoju vezu od teškoća.

Ako ste slobodni, posvetite vreme postizanju mira sa sobom.

Vodolija

Naredna sedmica neće biti laka. Biće dobrih dana, ali i teških.

Stvari će biti prilično teške i moraćete da budete mirni. Ne podlegnite opsesijama koje će nastati tokom nedelje.

Vaša potreba za autonomijom čini vas spremnim da rizikujete, brzopletim i bez zadrške. Pazite da ne napravite probleme koje ćete teško rešiti.

Nedelja će vam pružiti priliku da svoje stavove na pravi način predstavite ljudima koje želite. Komunikacija će postati sadržajna i oslobođena pritiska.

Vaš ljubavni život je na dobrom mestu i imaćete priliku da se obratite partneru tako što ćete smisleno razgovarati s njim.

Početak nedelje pruža šansu za dobru komunikaciju, pa tako i njen kraj. Sredinom nedelje morate biti oprezni i izbegavati sve krajnosti. Uz ljubazan i uzdržan stav, raspoloženje možete učiniti toplijim i osećajnijim.

City photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ribe

Ova nedelja će vam doneti kolebanja i ekstremne emocije.

Početak nedelje biće pozitivan, sa puno osećaja, interesovanjem za druge ljude i intenzivnom velikodušnošću.

Međutim, nedelja će postepeno postajati sve užurbanija, jer ćete imati tendenciju da dokazujete da možete sami sve da napravite. Postajete uporni, brzopleti i razdražljivi.

Planete će vam pomoći da ispunite svoje potrebe i neće vam predstavljati posebne izazove. Zauzeti ste, ali znate kako da odvojite vreme.

Tokom vikenda, međutim, bićete skloniji greškama i dešavanja će biti turbulentna.

Moći ćete da napravite male korake napred u vašoj vezi. Sve zavisi od toga koliko dobro komunicirate sa partnerom i kako se zajedno nosite sa teškim i izazovnim poteškoćama.

Ove nedelje moraćete da budete strpljivi, jer će negativni uticaji biti snažni. Što ste rezervisaniji i neposredniji, to bolje za vas.