Na samom početku nedelje, retrogradni Merkur u Devici u finom aspektu sa planetom akcije i energije, Marsom, u Vagi, podstiče iskrenu, direktnu komunikaciju. Ovo nam omogućava da budemo direktni, a da ne vređamo ljude, što je idealno za pregovore i poslovne odnose.

Takođe je korisno za mentalni rad kao što je učenje, polaganje ispita i popunjavanje obrazaca i prijava.

Imajte na umu, ovo je nedelja mladog Meseca u Devici, i to u vrlo bliskom odnosu sa R Merkurom, to jest, stacionarno retrogradnim, što je faza kada je njegovo R delovanje najjače!

U petak, 15. septembra, pred svitanje, tačno u 03.39 časova prema srednje evropskom vremenu, imamo mlad Mesec na 21°59’ Device u konjukciji sa fiksnom zvezdom Denebola na 21°56’ Device, što pomaže da razvijete svoje talente za napredovanje u karijeri.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Bogatstvo i sreća su mogući, ali možda neće trajati. Nemir zbog gluposti. Denebola daje brzi sud, očaj, žaljenje, javnu sramotu, nesreću od prirodnih elemenata i sreću pretvorenu u bes. Svoje urođenike čini plemenitim, smelim, samokontrolisanim, velikodušnim i zauzetim poslovima drugih ljudi.

Pročitajte i ovo: Kako se ŠKORPIJA slaže sa ostalim znacima zodijaka

Zanimljivo je da je Merkur stacioniran retrogradno 23. avgusta na 21°51’ Device.

Više o uticaju mladog Meseca čitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto.

Istog dana, u petak, Merkur zvanično okončava retrogradni hod na 08°00’ Device i usmerava se direktno.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Sunčev trigon Urana od srede do nedelje povećava vaše samopouzdanje, samosvest i intuiciju. Ovo vam omogućava da izrazite jedinstveniju ili neobičnu stranu svoje ličnosti. Osećaćete se kao da probate nešto novo van svoje rutine. Ovo je odličan period da napustite svoju zonu udobnosti i proširite svoj društveni krug sa nekim izvanrednim ljudima.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Venera u kvadratu Jupitera od 12. do 20. septembra je idealna za zabavu, ali ne i za naporan rad. Trebalo bi da se osećate srećno, optimistično, velikodušno i prijateljski.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Međutim, problemi će nastati ako se bavite ozbiljnijim stvarima koje zahtevaju odgovoran ili konzervativan stav. Morate voditi računa da ne snizite svoje standarde za odabir partnera i ljubavne sastanke, što bi moglo dovesti do pogrešnih izbora ili neugodnih situacija.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

A sad prelazimo na nedeljne prognoze za svaki znak i podznak!

Image by mrsiraphol on Freepik

OVAN

Od ponedeljka do srede, povećana emocionalna osetljivost vam omogućava da lako uspostavite bliske emocionalne veze sa drugim ljudima. Ovo je odličan trenutak za uživanje u prisećanju sa članovima porodice. Ovo je takođe dobar period za Ovna da podelite svoja osećanja kroz pisane ili izgovorene reči. Možete skinuti stvari sa grudi, posebno probleme u vezi. Razgovor sa ženama i članovima porodice biće emocionalno hranljiv. Vaša otvorenost i razumevanje promovišu iskreno prijateljstvo.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Od četvrtka do nedelje, vaše emocije, mašta i kreativnost su pojačani. Prijatelji vam mogu doći po utehu ili rame za plakanje. Nova romansa je moguća i imala bi osećaj srodne duše. Kreativni i umetnički radovi kao što su muzika, kompozicija i video su favorizovani. Možda ćete dobiti inspiraciju da napravite iskorak u projektu koji je izazvao frustraciju.

BIK

Ponedeljak i utorak donose duboka emotivna iskustva koja obogaćuju intimne odnose. Ovo je sjajno vreme da se eliminišu loše navike, opsesije i emocionalne kompulzije. Možete se osloniti na snažan unutrašnji osećaj ravnoteže, plus uživati u boljem razumevanju pripadnosti sa svojim partnerom, porodicom, prijateljima i širom zajednicom. Upoznavanje sa nekim novim sada bi se osećalo intenzivno karmično i moglo bi da promeni život.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se uvek u isto, što nam potvrđuje natalna karta partnera

Od srede do nedelje, nedostatak inhibicije vam omogućava da potpunije izrazite svoj identitet, više u skladu sa onim što jeste. Ovo je oslobađajući period za Bika i možda ćete biti prijatno iznenađeni neočekivanom promenom. Mogli biste otkriti nove načine obavljanja starih stvari koristeći nove tehnologije. Promene u vašem životu daju vam više stimulacije i uzbudljiv pogled na budućnost. Ovo je dobro vreme za internet upoznavanje.

BLIZANCI

Od ponedeljka do srede donosi dobro izbalansirane emocije, strast i harizmu koja je savršena za ostvarivanje vaših želja za intimnošću jačim nego inače. Trebalo bi da se osećate opuštenije kada se družite i da vam bude udobno u centru pažnje. Ovaj period Blizanaca je odličan za borbu za dostojan cilj, zalaganje za svoja prava ili odbranu voljenih. Imate hrabrosti i samopouzdanja da budete odlučniji i da podelite svoja osećanja.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Od četvrtka do nedelje, možda ćete se naći na pravom mestu u pravo vreme, što će vam pomoći na novom putu napred. Stvari će izgledati kao da će vas kliknuti i možda ćete postati centar pažnje. Moguća je nova karmička veza sa nekim ko vam olakšava duhovni rast. Možda osećate da niste sami i da idete u pravom smeru da ispunite svoju sudbinu. Samo budite sigurni da se svesno trudite jer možda mislite da će sve doći na svoje mesto.

RAK

U ponedeljak i utorak možete se osećati smelije, harizmatičnije i strastvenije. Trebalo bi da odajete posebnu vrstu privlačne i zabavne energije. Ovo je odlično vreme da bez ograničenja podelite svoja snažna, tužna i srećna osećanja. Možete biti direktni i samopouzdani, a da ne izgledate zapovednički ili nepristojni. Drugi će ceniti i poštovati vašu otvorenost i iskrenost. Ako ste stidljivi, ovo je idealno vreme da se povežete sa svojom seksualnošću i podelite svoje strastvene želje.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Od srede do nedelje donosi promenu i uzbuđenje u ovom periodu za Raka bez izazivanja uznemirenosti i haosa. Možda ćete osetiti trzaj ili osećaj iščekivanja da će se nešto dobro dogoditi. Mogući su slučajni susreti, a privući će vas neobični ljudi. Ovo je odlično vreme da prekinete loše navike i napustite dosadne ili nezdrave veze.

LAV

Od ponedeljka do srede, trebalo bi da imate dodatnu mentalnu energiju i koncentraciju za papirologiju, studije i ispite. Brzo razmišljanje i odlučnost vam omogućavaju da sa samopouzdanjem pravite planove. Ubedljiv stil komunikacije čini ovaj period Lava idealnim za debatu, traženje usluga i javno govorenje. Biti avanturističkiji i rizikovati trebalo bi da dovede do pozitivnih rezultata. Sreća prati hrabre!

Pročitajte i ovo: Kako osvaja Mars

Od četvrtka do nedelje, možda ćete se više osećati kao da se opustite nego da radite nešto poput teškog posla. Prijatelji, ljubavnici, porodica i deca biće izvor zadovoljstva. Poslovna pitanja bi trebalo da budu profitabilna; možete se osloniti na dobre diplomatske i pregovaračke veštine. Oko za jeftino i dobar smisao za modu čine ovo idealnim vremenom da se ulepšate kozmetikom, novom frizurom ili tetovažom. Znajte gde da povučete granicu sa samoudovoljstvom, posebno hranom i alkoholom.

DEVICA

Ponedeljak i utorak mogu doneti nesuglasice zbog parohijalizma ili ćudljivosti. Vaše emocionalne predrasude utiču na vaše misli, a vaše intelektualno rezonovanje može uticati na vaša osećanja prema osobi ili predmetu. Najbolja upotreba ove napete energije je težak mentalni rad. Možete kritički ispitati obe strane dok usavršavate svoje ideje. Inače, ovo je odlično vreme za sređivanje kuće.

Pročitajte i ovo: Postoje li loši aspekti i loše natalne karte?

Od srede do nedelje donosi veću slobodu izbora, posebno u vezi sa karijerom i životom u kući. Neočekivane promene mogu dovesti do uzbudljivih prilika za napredovanje ili u novom pravcu. Ovaj period za Device je odličan za pokretanje promena jer ste prilagodljiviji i željni promena. Možete napraviti kompromis samo toliko da se uklopite u nova okruženja bez žrtvovanja nezavisnosti. Eksperimentisanje i bljeskovi uvida mogu dovesti do prodora i originalnog kreativnog rada koji izražava vaš jedinstveni stil.

VAGA

Od ponedeljka do srede, bićete vođeni da uspete sa jakim osećajem svrhe i inicijativom. Možete brzo da postignete mnogo posla sa hrabrošću i borbenim duhom da preuzmete skoro sve. Možete biti direktni i iskreni koliko god želite u ostvarivanju svojih želja i traženju podrške drugih. Druženje i vaš ljubavni život imaju koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti.

Pročitajte i ovo: Skrivena simbolika Mesečevih čvorova

Četvrtak do nedelje donosi ljubav i harmoniju. Drugi ljudi će vas smatrati privlačnim, pa je ovaj period za Vage idealan za zabavljanje i sklapanje novih prijatelja. Postojeći odnosi mogu imati koristi od više topline i privrženosti. Iskoristite ovu priliku da rešite probleme u vezi u svom ličnom ili profesionalnom životu. Verovatno vam se ionako neće mnogo dopasti da idete na posao. Više biste voleli da provedete kvalitetno vreme sa voljenim osobama ili da započnete odmor.

ŠKORPIJA

U ponedeljak i utorak, vaše snove i mašta će biti življi i kreativniji. Vaš početak ovog perioda Škorpije je dobar za meditaciju i druge duhovne aktivnosti jer ćete uživati u duhovnoj zaštiti. Mistična privlačnost i sparna privlačnost povoljno će uticati na vaše odnose. Možete se dublje povezati sa svojim voljenima, posebno članovima porodice, partnerima i ženama uopšte.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Od srede do nedelje pojačana je intuicija, a bljeskovi uvida dovode do samootkrića i otkrića. Ovi uvidi se kombinuju sa povećanim samopouzdanjem, omogućavajući vam da izrazite jedinstveniju ili neobičnu stranu svoje ličnosti. Osećaćete se kao da probate nešto novo van svoje rutine. Ovo je odličan trenutak da napustite svoju zonu udobnosti i proširite svoj društveni krug sa nekim izvanrednim ljudima.

STRELAC

Od ponedeljka do srede donosi uravnoteženo, racionalno razmišljanje o vašim ciljevima. Možete impresionirati nadređene svojim idejama za poboljšanje produktivnosti i timskog rada u karijeri. Ovo je dobar period za Strelca da tražite unapređenje ili povećanje plate, položite ispite i prijavite se za novu poziciju. Takođe možete pridobiti ljude pod vašim nadzorom ili brigom. Dakle, ovo je dobar trenutak da ubedite, ohrabrite, podučite i obučite druge.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Od četvrtka do nedelje, stvari ljubavi, lepote i naklonosti dolaze u središte vašeg života. Zato ne propustite ovu priliku da nekome kažete da ga volite. Ionako bi ti trebalo da vikneš sa krovova. Ako se osećate dobro i volite sebe, lakše je voleti druge i dobro se zabavljati. Ovo je savršeno vreme da započnete vezu, započnete zabavljanje, verite se ili venčate

JARAC

Ponedeljak i utorak donose dobro izbalansirane emocije, strast i harizmu koji su savršeni za ostvarivanje vaših želja za intimnošću jačim nego inače. Trebalo bi da se osećate opuštenije kada se družite i da vam bude udobno u centru pažnje. Ovo je takođe odličan trenutak da se borite za dostojan cilj, zauzmete se za svoja prava ili branite svoje voljene. Imate hrabrosti i samopouzdanja da budete odlučniji i da podelite svoja osećanja.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, duboka i snažna osećanja, strastvena romansa

Od srede do nedelje planetarni uticaji donose pozitivnu promenu i uzbuđenje u vašem životu. Otvoreniji um i spremnost na rizik omogućava vam da u potpunosti iskoristite neočekivane prilike koje mogu dovesti do iznenađujućeg novog pravca u životu. Možete zauzeti svež i inovativan pristup svemu što radite. Ovo je odlično vreme za putovanje, preseljenje ili oslobađanje od materijalnih dobara ako vam ograničavaju slobodu.

VODOLIJA

Od ponedeljka do srede je odličan za pregovore i poslovne odnose. Vaša direktnost i mentalna budnost vam omogućavaju da budete ubedljivi, ali ne i preteći. Drugi će lako razumeti vaše gledište i trebalo bi da poštuju vaše mišljenje. Ovo je takođe dobro vreme za sav mentalni rad kao što je učenje, polaganje ispita i popunjavanje formulara i prijava. Lokalna putovanja i pravljenje planova bi trebalo da budu isplativi.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

Od četvrtka do nedelje, trebalo bi da se osećate ljubavno i privrženo. Dakle, ovaj period za Vodolije je odličan za opuštanje i uživanje u kvalitetnom vremenu sa prijateljima, ljubavnicima i porodicom. Povećani lični šarm i lepota donose društvenu popularnost i uspeh ako se zabavljaju. Vaša otvorenost i iskrenost u deljenju svojih osećanja podržavaju pravo prijateljstvo i iskrenu ljubav. Mogu se steći novi prijatelji ili može početi značajna nova romansa.

RIBE

U ponedeljak i utorak, trebalo bi da se osećate snažno, seksi i hrabro. Možete preuzeti inicijativu i delovati strastveno kada su vaše emocije uzbuđene. Vaši brzi instinkti i borbeni duh se mogu iskoristiti da se zauzmete za sebe ili odbranite svoj dom i porodicu. Ovo je odličan početak nedelje za Ribe za poboljšanje seksualnih odnosa sa partnerom ili za pronalaženje novog partnera za igru. Povećana harizma i seksipil učiniće vas popularnijim u društvenim situacijama.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Od srede do nedelje, trebalo bi da uživate više slobode da izrazite svoju jedinstvenu ličnost i sledite svoje ciljeve. Veća samosvest, otvorenost i prilike donose nova i raznovrsna iskustva i avanture kako bi vaš život učinili zanimljivijim i uzbudljivijim. Bljeskovi uvida i psihičke svesti mogu dovesti do otkrića o vama samima kako biste otkrili svoj puni potencijal. Drugi ljudi koje sretnete takođe vam mogu pomoći da napustite svoje stare običaje.