Ove sedmice, tačnije, u utorak, 12. novembra, biće pun Mesec, na 19°52’ Bika.

Astrološki, to znači da su Sunce i Mesec u opoziciji, to jest, da su ove dve planete najudaljenije jedne od druge, tačno u utorak, 12. novembra, u 14.35 sati.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Pun Mesec upravo zbog toga može da donese preterane emocionalne reakcije, punoću i dubinu osećanja, jer su dva svetla na različitim stranama zemljine kugle.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Osvešćenje, osvetljenje emocija, najčešće onih koje nam smetaju, u toku ovog dana, dok je Mesec pun, dolaze naročito do izražaja, pa ako smo se zaljubili, ova emocija će dominirati nama, ali ako smo nervozni zbog nedavnih stresnih dešavanja, nervoza će kulminirati baš ovog dana.

Ovo je dan – test za nas, da osvestimo koja je to emocija i osećanje koje vlada nama baš tog dana, jer je to u podsvesnom smislu i dominantna emocija u nama.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Važno je znati da je Sunce u znaku Škorpiona, a Mesec u suprotnom znaku od njega, dakle, u znaku Bika, te teme novca, finansija, ali i dugova, mogu da budu aktuelnije nego inače, dok emocije kao što su ljubomora, posesivnost ili tvrdoglavost mogu da nas uznemire tokom ovog dana.

Pročitajte i ovo: Kako će se retrogradni Merkur u Škorpiji odraziti na ljubavne odnose, od 31.10. do 20.11.2019. godine

Merkur duboko gazi retrogradnim hodom i dalje kroz znak Škorpiona. Često pitanje je šta raditi kad je on u ovom hodu natraške.

Zato je bitno da, ipak, nešto znamo od astrologije, ili bolje, od svoje natalne karte, da bismo mogli da stvorimo sliku kako će na nas uticati njegov hod, koje životno polje će aktivirati, kao i koje planete imamo u znaku u kojem je on retrogradan, te da li je baš ovaj Merkurov retrogradni hod za nas važniji nego ostali.

Pročitajte i ovo: Šta sve možemo da očekujemo od retrogradnog Merkura u Škorpionu, od 31. oktobra do 20. novembra 2019.

Generalno, znamo da kad je Merkur retrogradan (tri puta godišnje po 21 dan) nije dobro započinjati bilo kakve poslove u simbolici kojom on vlada, jer kad je retrogradan donosi ponavljanje istih u toku narednog perioda.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Pa ako želimo nešto da kupimo (Merkur u rimskoj mitologiji je bog trgovine), prodamo, potpišemo (Mekur vlada našim umom, mentalnim i intelktualnim spoznajama), započnemo poslovne dogovore, komuniciramo (Merkur je, takođe, vladar znaka Blizanaca, koji je intelektualan znak, pre svega se odnosi na govor, komunikaciju i razumevanje), donosemo važne životne odluke (naročito ne potpisivati bračne ugovore, kupoprodajne ugovore i sl.), ovo nije dobar period u toku godine, upravo za ove akcije.

Za šta je dobar retrogradni Merkur, a posebno kad je u Škorpionu, ove sedmice možemo da osvestimo, jer već od utorka on se aktivira opozicijom sa Mesecom (upravo na pun Mesec koji se dešava tog dana!), a u sredu Merkur pravi predivan protočan aspekt trigona sa Neptunom.

Pročitajte i ovo: Dolazi do bolnog prevrata – materijalne veze se razaraju, duša traži duhovni smer

U četvrtak, Merkur će biti u egzaktnom spoju (konjukciji) sa Suncem, a zajedno sa njim imaće skladne, sekstilne odnose sa Saturnom i Plutonom.

Pročitajte i ovo: Sve o direktnom kretanju Saturna u Jarcu nakon retrogradnog hoda

To može da vas navede da nešto kreativno, što ste započeli pre njegovog retrogradnog hoda, ponovo pokrenete. Moguće da je povezano sa pisanjem ili kreativnim umetničkim tehnikama, ali koje mogu doneti i konkretne pokrete ka novčanim dobicima.

Naravno, kako već znamo, ne treba ništa potpisivati ili ugovarati, ali u vama može da se sve jasnije stvara ideja kako spojiti kreativno i praktično, pa nakon izlaska Merkura iz retrogradnosti, može da dođe i do unovčavanja istih.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku, od 11. avgusta 2019. do 10. januara 2020. godine

Merkur je retrogradan u Škorpionu, koji može da se odnosi i na novac, kredite, ulaganja i projekte koji donose velike promene u vašem poslovnom smislu, ali na ezoteričnom ili unutrašnjem delu nas, ovaj Merkur je dobar za samorazvoj, najviše na prevazilaženju strahova kroz duboko disanje, pokret, vežbu. Iskoristite ove dane do nedelje da se razvijate i u tom smislu.

Pročitajte i ovo: Venera u Strelcu natalnom horoskopu i aspekti koje pravi u tranzitu od 02. do 26. novembra 2019.

Venera je nedavno promenila znak, te ušla u Strelca, pa ovaj spoj planete i znaka često donosi preterani optimizam, uživanje, avanturizam i hedonizam, ali najčešće kad ona napravi tranzitni aspekt sa nekom drugom planetom.

Upravo od ovog četvrtka mogu da se pojačaju ove aktivnosti jer će ovog dana Venera napraviti egzaktan kvadrat sa Neptunom, a u toku istog dana i sa Mesecom.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Ove planete ukazuju na naše impresije, ženski princip i povezane su sa našim podsvesnim delom. Možda nesvesno, ali na podsvesnom nivou možemo osećati nezadovoljstvo, pre svega, u emotivnom smislu, želju za avanturom, flertom, možemo se osećati u procepu i nerazumevanju samog svog bića i svojih potreba.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Moguće je da ćete biti pozvani u lep provod, ali zbog obaveza u kući ili oko dece, nećete moći da pođete sa prijateljicama, pa preterane reakcije, nezadovoljstvo trenutnom situacijom u kojoj se nalazite mogu i da vas rasplaču.

Ipak, to će trajati vrlo kratko, jer od vikenda, Mesec ulazi u znak Raka, i dva dana lepog vikenda mogu da budu pred nama, pre svega, u porodičnom smislu, druženja sa bliskim prijateljima, roditeljima i decom.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Sve ono što je moguće da je izazvao pun Mesec, koji naročito utiče na ženski princip i njihovo raspoloženje, sve čime ste možda bile nezadovoljne, naročito u subotu može da vam se pokaže u suprotnom svetlu, da vam je drago da imate porodicu, decu i da je to jedna faza koja je možda teška, ali da prolazi.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Na kraju, mora da se spomene i Mars, kao i njegovi aspekti tokom ove sedmice, koje i te kako treba iskoristiti po pitanju muških osobina, hrabrosti i volje.

Iako Mars ide kroz poslednje stepene Vage, i uskoro ulazi u znak Škoriona (19. novembra), što će biti ogromna i vrlo pozitivna promena, u smislu muške energije, tokom ove sedmice, a naročito na početku, u ponedeljak i utorak Mars je u sekstilu sa Jupiterom, ali i u petak, kada Mesec pravi trigon sa Marsom, ova planeta će nam dati podršku ukoliko nam treba više inicijative, sreće u rizičnijim poduhvatima ili akcijama, volje i snage.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Ukoliko vam treba podrška u ovom smislu i dizanje ove energije upravo su prvi dan u nedelji, ali i poslednji dan radne sedmice dobri za to, da krenete u rizičnije poteze, da dobijete veći novac konstruktivnim, ali  rizičnijim odlukama.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Takođe, dolazi vreme da se suprostavite drugima, ako do sada niste skupili snagu. Sad je vreme da na dostojanstven način u tome uspete.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.