Četvrt Meseca u Ovnu od kraja prošle nedelje, pruža moćnu pozadinu svemu ovome što predstoji. Mesec u Ovnu je prilično impulsivan, dok je Sunce u Jarcu opreznije i u pogledu održavanja statusa kvo.

Dakle, ako imamo neke sjajne nove ideje na umu, korisno je razmotriti kako će na njih gledati bilo ko na etabliranijoj poziciji. Možemo se naći i da se suprotstavljamo obavezama, koje, iako važne, s vremena na vreme mogu izgledati kao svakodnevnica.

Sunčev sekstil Neptuna od prošle subote do ove srede je dobro vreme da postavite ciljeve kako biste ispoljili svoje nade i snove za budućnost. Jaka vera i moral znače da možete ostati verni svojim duhovnim idealima bez žrtvovanja sopstvenih potreba ili nivoa udobnosti.

Magična veza između Venere i Neptuna, koja je bila toliko moćna dok smo započinjali 2022. godinu, i dalje je u prvom planu u ponedeljak i utorak. Dakle, takt, osetljivost i šarm, i dalje mogu biti odlična prednost u profesionalnom i ličnom smislu.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Mars se takođe povezuje sa Neptunom ove nedelje, ali to će zahtevati dodatnu pažnju.

Mars se probija kroz ekspanzivni znak Strelca, i može nam dati veliki apetit da proširimo svoje vidike i budemo smeliji.

U kvadratu sa Neptunom tokom cele nedelje može otežati motivaciju. Neptunova prevrtljiva vibra može da stvori određenu konfuziju ili da oduzme deo vitalnosti nebeske planete rizika, tako da će za sve planove koje imamo trebati pažljivo istraživanje. Ima zbunjujući, obeshrabrujući i obmanjujući uticaj na ovonedeljna dešavanja.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekt 2022: JUPITER KONJUNKCIJA NEPTUN, 12. april 2022. – Ogroman potencijal za rast, sreću i uspeh (ali i ispiranje mozga i širenje dezinformacija)

Problemi u vezi mogu nastati zbog sklonosti da postanete sumnjičavi, paranoični, ljubomorni ili osvetoljubivi. Ne dozvolite da vas strahovi ili mašta nadvladaju. Budite oprezni sa ponudama koje se čine previše dobrim da bi bile istinite.

A pošto Merkur u petak kreće retrogradno, detalje će biti potrebno pažljivo ispitati.

Prvi ovogodišnji retrogradni hod započinje sa 10°20’ Vodolije, što može uzrokovati nesporazume u komunikaciji i kvarove u tehnologiji, nervozu i anksioznost, kašnjenje u putovanju i izgubljene stvari.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Takođe, možete očekivati da ćete se zadržati na stvarima, prisećati se prošlosti ili neočekivano sresti ljude iz svoje prošlosti. Poslovni pregovori koji su u toku mogu se produžiti ili izjaloviti, stoga izbegavajte potpisivanje ugovora. Inače, već tokom narednog R hoda može da bude raskinut ili predmet dodatnih pregovora.

Pročitajte i ovo: Najuzbudljiviji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL URAN 17. februar 2022. – Uzbudljive promene i neočekivani dobici 

Ipak, važno je imati na umu da retrogradni Merkur može imati mnogo pozitivnih strana, u Vodoliji kakav jeste, savršen za povratak u kontakt sa starim poznanicima, prijateljima i saradnicima, ili ažuriranje dugoročnih planova sa novijim informacijama, za usmeravanje naših pronicljivijih poteza.

Pročitajte i ovo: ĐOTIŠ Godišnji horoskop za 2022. godinu

Venera nastavlja retrogradno do 29. januara. Ova retrogradnost nam daje priliku da pogledamo i preispitamo svoje naklonosti, odnose i finansije. Možmo dovesti u pitanje trenutni projekat ili posvećenost tokom ovog ciklusa.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Retrogradna Venera utiče na nas uglavnom u oblastima ljubavi i finansija, ali se takođe proteže i na neke oblasti poslovanja i prijatnih aktivnosti. Ove stvari nisu jednostavne tokom ovog perioda, i vreme je da preispitamo svoje stavove i privrženosti, a ne da hrabro napredujemo u nove ljubavne veze ili finansijske projekte.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Stari prijatelji i ljubavnici se mogu ponovo pojaviti, što možda komplikuje trenutne odnose, ili se možda češće prisećamo prošlih događanja. Može postojati poziv da se pozabavimo pitanjima vezanim za odnose iz prošlosti. Može biti pravi izazov zbližiti se sa ljubavnikom tokom ovog perioda. Neortodoksni, eksperimentalni i površni odnosi mogu biti u većoj prednosti.

Pročitajte i ovo: Đotiš: Četrdeset dana RETROGRADNE VENERE, karmičke veze ili kompleks prošlih veza

Sunce se kreće pored dubokih i transformacionih energija Plutona. U konjunkciji sa Plutonom na 26°26’ Jarca od petka do sledećeg utorka povećava vašu ličnu moć i daje mogućnost da utičete na ishode u vašem životu. Talenat za duboko istraživanje i istraživanje omogućava vam da otkrijete tajne i dođete do dna bilo koje misterije. Složena dinamika odnosa postaće vam jasnija.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Šta je potrebno renovirati, osvežiti ili popraviti u našim životima? To ne mora da bude fizička struktura, poput kuće, iako savršeno ako obavljate bilo kakve popravke u svom prebivalištu, ali je dobro vreme da napustite lošu naviku ili unapredite svoj pristup prema drugima, nekoj određenoj osobi!

A sad prelazimo na nedeljne prognoze za svaki znak i podznak!

Ovan

Ova nedelja će vam približiti vaš unutrašnji svet i vašu duhovnost. Vaša emocionalna pozadina vas brine i sada je dobro vreme da se upustite u samokritiku, što je za vas popriličan poduhvat, zar ne, dragi Ovnovi?!

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Ovi dani su pogodni da se krećete optimistično i donesete ozbiljne odluke koje će vam pomoći da se razvijete. Sreća će biti na vašoj strani, zato iskoristite sve prilike koje se pojave i nemojte se pretvarati da ih ignorišete. Sreća je ono što će vam doneti više dobiti uz manje bola.

Pročitajte i ovo: Kako da najbolje iskoristite RETROGRADNU VENERU prema svom horoskopskom znaku

Pozitivno ste, zabavno i optimistično raspoloženi nakon nekoliko dana zabrinutosti i razmišljanja. Ostavite svoju nesigurnost i stres iza sebe i posvetite malo kvalitetnog vremena svom partneru.

Putovanje krajem nedelje može biti dobra ideja, kako biste se podmladili i približili jedno drugom.

Bik

Ova nedelja će vam dati priliku da razmišljate i delujete racionalno. Vaše misli i odluke otkrivaju vašu potrebu da se širite i razvijate na način koji odgovara vašoj ličnosti.

Zbog toga ćete se upustiti u razgovore sa ljudima kojima verujete, u vezi sa svojim velikim, revolucionarnim idejama i budućim planovima. Srećom, vaši saradnici će ih vrlo dobro prihvatiti i to će vas učiniti optimističnim i odlučnim.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU (19.12.2021. – 29.01.2022.) – Pali anđeo

Ovo bi mogla biti nedelja kada konačno planirate (ili čak i napravite) veoma važno putovanje.

Ova nedelja donosi strast u vašu vezu. Komunikacija sa partnerom je sadržajnija, jer dokazujete da ste naučili lekciju i znate o kojim pitanjima se može razgovarati, a koje ne treba dirati. Tako ćete moći da vodite veoma važan razgovor koji će poboljšati vaš odnos.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Šta god da vas muči, naći ćete pravi način da to izrazite. Nesigurnost i emocionalni stres će se povući i, u slučaju da ste slobodni, samosvest će vam pomoći da shvatite ko ste zaista i šta tražite od veze.

Blizanci

Ne dozvolite da početak ove nedelje bude neiskorišćen. To će vam pomoći da kontrolišete svoje poroke, steknete objektivan pogled na stvari i zadržite kontrolu nad svojim ponašanjem.

RETROGRADNA VENERA U JARCU od 19.12.2021. do 29.01.2022. – Sudbinski susreti i ljubavne krize

Ovo će poboljšati odnose koji su u kriznom režimu. To može biti vaš partner, član porodice, prijatelj ili kolega; ko god da je, pobrinite se da rešite probleme među vama, jer je sada pravo vreme da ih prevaziđete jednom zauvek.

Svoje znanje i iskustvo izražavate na dubok način. Bićete od velike pomoći, profesionalno.

Vaša veza će plutati skladno. Balans i lepota su vam od velike važnosti i daćete sve od sebe da ih unesete u svoju vezu. Sporovi se rešavaju, a o problemima iz prošlosti se raspravlja u dobroj nameri.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Umetnička rekreacija će vas zbližiti sa zanimljivim ljudima. Na vama je kako ćete se nositi sa njima, pa, ako ste slobodni, iskoristite ova poznanstva na najbolji način.

Rak

Pobrinite se da zadržite kontrolu nad svojim emocijama. Sumnjičavost će vam verovatno oduzeti energiju ili narušiti vaše odnose.

Pročitajte i ovo: Osam razloga zašto treba da se zabavljate sa Škorpijom! I zašto baš osam

Vaš ljubavni život je pun intenzivnih osećanja i strasti. U narednih nekoliko dana vodićete ozbiljne razgovore, izražavajući se sa strašću i samopouzdanjem. Ovo će vam pomoći u profesionalnim pitanjima.

Ostavite sve nesigurnosti iza sebe i budite iskreni sa svojim partnerom. Postavite konkretna pitanja ako želite da dobijete konkretne odgovore. Vaša tajnovita ličnost postaje prepreka, a ne rešenje.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU – Na ljubavnom planu očekuje nas vrlo buran period do marta 2022.

Ova nedelja vam donosi intenzivne emocije, ispunjava vas strašću i senzualnošću.

Lav

Ova nedelja vas ispunjava samopouzdanjem i optimizmom. Spremni ste da sledite novu viziju, onu koja će vas udaljiti od stagnacije i monotonije.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Vaše životno iskustvo će biti osnova na kojoj ćete graditi svoje buduće planove. U petak i subotu druženje i putovanja doneće vam važne prilike. Okružite se ljudima i planirajte važne sastanke.

Ova nedelja vam donosi senzualnost i dubinu emocija. Koristićete svoju maštu da izrazite svoju ljubav, uvek tražeći ekskluzivnost.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU u RIBAMA od 29.12.2021. do 20.12.2022.

Ovo je prihvatljivo ako ste u vezi, ali ako ste slobodni i tražite svoju drugu polovinu, pazite da ne postanete nasrtljivi ili dogmatični sa ljudima koje srećete.

Devica

Vaša nedelja počinje prilično prazno, jer osećate potrebu da kontrolišete sve tenzije i da budete tihi. Stvarima pristupate na holistički i objektivan način, tako da ostanete pošteni prema ljudima i situacijama.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Tokom nedelje ćete se nositi sa zahtevnim situacijama sa strpljenjem, otpornošću i poboljšanim komunikacijskim veštinama. Govorite samouvereno i vaš pogled na budućnost je dugoročniji nego inače.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Sada je prilika da podmladite svoju vezu, jer osećanja postaju intenzivnija i strastvenija. U vama gori vatra; neka odnese vas i vašeg partnera u situacije koje ste zaboravili. Iskoristite priliku da ponovo proživite početak vaše veze.

U isto vreme, diskusije vam pomažu da razrešite situacije i razjasnite stvari između vas i vaše druge polovine.

Vaga

Vaše raspoloženje je pozitivno i želite da se prema drugim ljudima odnosite pošteno i pristojno. Pazite da to neko ne pokuša da iskoristi.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Tražite harmoniju u svojim odnosima i preduzimate korake ka tome, posebno kada je u pitanju vaš emocionalni život. Kako nedelja bude odmicala, vaš ljubavni život će postati sve zanimljiviji. Osećate potrebu da budete pored svog partnera ili osobe koja vas je ponela.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaš ljubavni život prolazi kroz period smirenosti, ravnoteže ali i intenzivne strasti. Tražite stabilnost i harmoniju da biste se osećali sigurno. Zbog toga izbegavate sukobe i spremni ste da se upustite u razgovor, kako biste rešili sve nesporazume između vas i partnera.

Svoj odnos ćete doživeti u pozitivnijem, optimističnijem raspoloženju. Osećaćete da se zabavljate, revitalizirajući stvari sa svojim partnerom.

Škorpija

Ove nedelje se osećate još sumnjičavo i vaši dublji instinkti će vam podići glavu. Pozitivno je da će tvrdoglavost i jaka volja prevladati i pomoći vam da se nosite sa teškim situacijama.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Taman kada ste pomislili da je sve gotovo, pojavi se nešto novo da vam da snagu i nastavite, sa strpljenjem i hrabrošću. Fokusirate se na svoje dugoročne ciljeve i na svoju karijeru. Pravo je vreme za ozbiljne odluke.

Doživećete strast, jaku seksualnost i senzualnost. Govorite na način koji šarmira vašu publiku, bilo da je to vaš partner ili neko novo poznanstvo.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Imate priliku da privučete osobu zbog koje vam srce lupa, pa iskoristite to na najbolji način. Ovo je vreme da priznate svoju ljubav i interesovanje.

Strelac

Ovo će biti veoma važna nedelja za vas. Vi ste slobodnog duha i osetićete potrebu da se izrazite. Bićete prijatni i druželjubivi, što će vam pomoći da se nosite sa nekim poteškoćama koje će se pojaviti.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaš razoružavajući osmeh ne samo da će smiriti tenzije, već će vas i zabaviti na emotivnom nivou. Imaćete vremena, i sa prijateljima i sa partnerom.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ova nedelja donosi udobnost koju želite u vašoj vezi. Početkom nedelje stvari će biti opuštene, a onda će strast i zadovoljstvo preuzeti kontrolu. Osećate se prijatnije sami sa sobom, a samim tim i sa svojim partnerom. Nema nesigurnosti i problema, pa uživajte u prelepoj atmosferi.

Jarac

Ove nedelje planete će vas naterati da se okrenete duhovnim aspektima u svom životu. Zaronite duboko u svoju duhovnost kako biste otkrili smisao i svrhu samog svog postojanja.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Imate priliku da postavite nove temelje i nove ciljeve koji će vas motivisati da idete napred u svom životu. Ovo je vreme ozbiljnog razmišljanja i komunikacije. Vaše reči će biti važne i imaće pravi efekat na prave ljude. Iskoristite ovu priliku da se lično i profesionalno razvijate.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Osećaćete potrebu da se povežete sa svojim partnerom. Ovaj protekli period opteretio je vaš odnos poteškoćama i nesigurnostima. Međutim, u danima koji dolaze izrazićete svoju strast prema svojoj boljoj polovini i tako obnoviti njihovu veru u vašu vezu.

Razgovori sredinom nedelje pomoći će vam da poboljšate postojeće okolnosti. Nebo postaje plavo, stvari postaju jasne i nema senki između vas i vašeg partnera.

Vodolija

Ova nedelja vam nudi značajnu pomoć, jer označava početak izuzetno pozitivne ere za vaš znak. Moći ćete da ispravite svoje greške i vratite smirenost i zadovoljstvo u svoj život kroz pozitivan ishod stvari.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

U svom radnom životu pokazaćete strpljenje i dobru volju, čime ćete postići optimalne rezultate za pitanja koja su vam važna. Diskusija će vam pomoći da postignete svoje ciljeve. Vaše reči su snažne i ubedljive. Branite svoje interese na poslu i ne dozvolite drugima da utiču na vas. Budite optimista.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Svakodnevni život vas zamara i opterećuje, što vam otežava da se izrazite. Krajem nedelje, konačno ćete moći da komunicirate sa svojim partnerom i objasnite mu svoja osećanja. Ovo će poboljšati situaciju među vama više nego što možete zamisliti.

Ako ste slobodni, dar komunikacije će vas približiti novom poznaniku. Postoji velika šansa za novi početak u vašem životu. Uverite se da ste iskreni prema sebi i prema osobi pored vas.

Ribe

Ove nedelje svoju pažnju posvećujete poslovima i finansijama, označavajući početak perioda od izuzetnog značaja za vašu karijeru. Vaši planovi će imati dugoročnu vrednost kako bi osigurali uspešan budući put.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Teškoće su tu da vas nauče lekciji. Možda ćete osećati pritisak kada prolazite kroz njih, ali kada se prašina od previranja slegne, moći ćete da shvatite koliko su ove lekcije dragocene i učinite ih svojim vlasništvom. Ovo vam daje samopouzdanje i unutrašnju snagu.

Ova nedelja će vam pomoći da donesete važne odluke. Sada možete napraviti veliki korak i prevazići probleme iz prošlosti koji vam ne dozvoljavaju da pravite planove za svoju budućnost.

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU, ljubi, grli, uživa umaterijalnim plodovima i senzualnim zadovoljstvima

Zadržite svoje oči i svoje misli u budućnosti. Komunikacija sa partnerom će biti mnogo bolja, a to znači da ćete konačno moći da razgovarate o problemima zbog kojih ste se osećali neprijatno.

Ako ste slobodni, lako ćete moći da priđete nekom novom. Samopouzdanje vam daje neodoljiv šarm i neizbežno vođstvo.