Sedmica pred nama je mirna. Pred kraj, očekujmo veću energetsku promenu jer će tada još jedna planeta da se pridruži stelijumu planeta u Jarcu, i to, Mars!

Ponedeljak je dan u kome će rad, red i disciplina biti na visokom nivou, jer Mesec u rano jutro ulazi u znak Device. Tog dana, Mesec će napraviti lep aspekt sa Uranom, pa nam to može doneti brzinu u mislima, pokretanje inovativnih ideja i dizanje konstruktivne energije.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Naročito, ako radimo u timu, u velikim organizacijama ili poslove koji su povezani sa informacijama i internetom. Pred kraj dana, da ne bude sve savršeno, Mesec će se naći u opoziciji sa Merkurom u Ribama, i doneti manje nesporazume ili nerazumevanje, uglavnom sa bliskim ljudima i porodicom.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Tranzit brzo prolazi, pa će nervoza zbog mogućih dešavanja brzo proći.

I u utorak samo Mesec pravi aspekte, sa Marsom u Strelcu kvadrat, i sa Saturnom u Jarcu trigonski aspekt. Mesec u lošem odnosu sa Marsom može da donese povrede, ali i verbalne konflikte sa ljudima koji su često uvek spremni na svađu.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur kroz sve kuće horoskopa – februar, mart 2020. godine

Pripazite se u saobraćaju, ali i kad i kome iznosite svoje mišljenje, jer nisu svi lepo raspoloženi za komunukaciju i razmenu mišljenja. Pojačana agresija tokom dana, sve dok Mesec ne uđe u dobar odnos sa Saturnom.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU – Žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Ovo jeste aspekt koji se odnosi na mudrost, naročito onu koja je dobijena iskustvom, pa ćemo biti tokom večernjih sati najviše usmereni na starije ljude koji nam dele savete, bićemo suočeni sa prolaznošću i na prihvatanje neminovnosti koje donosi vreme.

U sredu se menja energija, jer Mesec ulazi u znak Vage, te se fokus našeg interesovanja iz poslovne sfere menja i prelazi na odnose, javnost ili partnerstvo. Tokom dana, desiće se opozicija između Meseca i Venere u Ovnu, te ženska energija može biti ustalasana.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU traži viteza koji će osvojiti njeno srce

Osećaj nezadovoljstva, nerazumevanja i emotivne napetosti može se očekivati, naročito kod žena. Ipak, ovaj dvočasnovni tranzit brzo prolazi, pa slatkiši ili zagrljaj voljenog mogu  da smire situaciju.

Pročitajte i ovo: Uticaj Venere u Ovnu na sve znake zodijaka

U četvrtak Mesec nastavlja sa svojim tranzitima aktivaciju planeta koje su vrlo statične ovih dana. Mesec u Vagi pravi napete aspekte sa planetama u Jarcu, ovog puta i sa Plutonom i Saturnom tokom dana, pa neće baš sve ići kako smo zacrtali tog dana. Preterana briga, koja se može osećati još od ponedeljka sad vrlo lako kulminira, kroz teškoće u pronalaženju rešenja a konflikti su neizbežni.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovog dana Mesec će napraviti protočan aspekt sa drugim svetlom na našem nebu – Suncem, što može da unese malo živosti u turoban dan. Mesec ide ka svojoj poslednjoj četvrti i to dodatno opterećuje aktivnosti i akcije koje želimo da završimo tokom dana.

Kako i Merkur polako usporava svoj hod i ide ka stacionarnosti, a sledeće sedmice i ka retrogradnosti, možemo se, naročito ovog dana, osećati kao da radimo sa poslednjim atomima snage, kako smo umorni i iscrpljeni, a odmor je daleko. Možemo se osećati umono zbog nekih iscrpljujućih odnosa, tema i uzaludnih priča.

Pročitajte i ovo: Merkur u Ribama, prevrtljivac ili zanesenjak

Dan posle, u petak, opet Mesečeva promena znaka iz Vage u Škorpiona menja i našu energiju i interesovanja prelaze, rekla bih, više u finansijske sfere, pa teme oko novca, banaka ili kredita, naročito u toku prvog dela dana, mogu biti aktivne.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

U toku jutra Mesec će napraviti opoziciju sa Uranom u Biku, što gotovo uvek donosi stres i nervozu oko svakodnevnih obaveza. Tokom dana nema većih zvezdanih pomeranja, iako se stres i napetost mogu osećati tokom dana.

Sve obaveze ostavite za sutradan, u subotu ujutro, kad možete sve i završiti lakše i brže jer Mesec u subotu pravi dobre aspekte sa Jupiterom, Neptunom, a kasnije i sa Merkurom, pa je ovo izvrstan dan upravo za završavanje sedmičnih izveštaja, finansijskih pitanja, komunikacije sa učiteljima, profesorima, decom.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Mars se ovog dana nalazi na poslednjem stepenu Strelca, što govori o velikoj energiji i potrebi da se energija negde potroši, najviše u nekoj avanturi, sportu ili izlasku. Ukoliko izlazite u subotu uveče, možete osetiti taj adrenalinski skok koji uvek nosi poslednji stepen vatrenog znaka, pa su vožnja motorom ili neki ekstremni sport, kao i neobavezujući flert ili noćna avantura vrlo izvesni.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Poslednji dan ove nedelje nosi najveću promenu energije, jer vrlo važna planeta Mars, menja znak i iz vatrenog, promenljivog i optimističnog znaka Strelca ulazi u znak Jarca!

U ovom znaku nalaze se tri planete, Jupiter, Saturn i Pluton, ali i Južni Mesečev čvor, pa će njegov ulazak ojačati dominaciju ovog znaka i osobina koje su svojstvene Jarcu.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

Mars ulaskom u ovaj znak zapravo ulazi u svoju egzaltiranost, jer se on u ovom znaku oseća kao svoj na svome. Naime, Mars jeste u svom sedištu u znaku Ovna i vlada ovim znakom, kao i znakom Škorpiona, ali njegov stepen egzaltiranosti, tj. gde se od celog zodijaka najsjajnije, egzaltirano oseća je upravo u Jarcu (28º Jarca).

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Njegove sve najbolje osobine ovde dobijaju višu dimenziju i snagu, pa pored jačine i snage koju nosi Mars u Ovnu, Mars položen u znaku Jarca dobija i na kvalitetu i trajanju. Sa snagom ide i mudrost i znanje, pa je ovo muškarac koji ne da samo dobro fizčki izgleda, nego je i intelektualan, mudar i iskusan. On svoju snagu može fokusirati na jednu oblast i u tome je najbolji.

Ovo su muškarci koji dominiraju u svom poslu, eksperti, znaju najbolje svoju sferu interesovanja i vole je. Ovo su muškarci koji su na visokim funkcijama, često i od kojih zavise mnogi važni ljudi i poslovi, ali se oni se ne eksponiraju previše, jer ih to ne interesuje.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Dolazi vreme brušenja dijamanata iz kamena, pa pored ogromne snage koja nam je bila potrebna da bismo iskopali to neobrađeno kamenje, sad je vreme da iskoristimo alat kojim brusimo kamen koji će uskoro postati dijamant.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Dolazi vreme muške snage koja nije sirova, nego inteligentna. Pustite vaše muškarce da izbruse ono što su možda i godinama kopali. Možda je vreme upravo ispred vas da se definiše status, posao na kojem ste radili, ideju koju ste obrađivali – da vam donese konkretne rezultate i novac.

Mars će biti u ovom znaku do 30. marta. Iskoristite jačinu mišića, snagu i energiju koju ste skupljali i pametno je uposlite. Rezlutat neće izostati.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter