Hej-haj, drugari! Je li vam prijalo osveženje koje je usledilo nakon električnog punog Meseca u Vodoliji i promenom znakova Venere i Merkura? Predugo su boravili u Blizancima (Venera) i Raku (Merkur), gotovo se ubuđasmo. Sad se već lakše diše, energija se značajno promenila, a i malo će se zatalasati atmosfera. Nova nedelja počinje poprilično ludo!

Zapravo, biće ovo prava rolerkoster nedelja – pored pregršt planetarnih aspekata, Uran kreće retrogradno, Sunce u Lavu i Mars u Ovnu prave vatreni trigon, ali to je tek tokom vikenda od 15. do 16. avgusta. Sledi veliko i snažno oslobađanje energije – vežite pojaseve jer svašta može da se dogodi!

Sudbina upliće svoje prste u ovonedeljna dešavanja u velikoj meri, a na to ukazuje čak pet inkonjunkcija, aspekti od 150 stepeni, koje planete prave tokom ove nedelje. S tim u skladu, imaćemo dva Joda (Prst sudbine, Božji prst), što je astrološki fenomen koji formiraju tri planete – kada planeta pravi inkonjunkcije sa dve planete koje su u sekstilu.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Na šta svemir ovim ukazuje? Merkur i Sunce u Lavu trenutno usmeravaju njegov prst! I to, uz pomoć Jupitera i Plutona iz Jarca, i Neptuna iz Riba, svemir upire pravo u srce. Šta pokušava da nam kaže? Imajte na umu da ako imate planetu ili tačku na 19 stepeni Lava, tada uprti prst pokazuje pravo prema vama. Sudbina vas proziva ili doziva!

Na nebu ima puno užarene vatre ove nedelje – to je Mars – što znači puno gneva i buntovne energije ovde dole na zemlji. Dodajte to pobunjenom Uranu koji praktično zuji sa električnim nabojem nad našim glavama, što znači da su stvari do 15. avgusta zaista na ivici noža!

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Pre nego što stignemo do vikenda i 15. avgusta, tu je nekoliko teških aspekata za navigaciju ove nedelje. Krenimo redom!

Odmah na početku nedelje, u ponedeljak, Merkur u kvadratu sa Uranom u Biku (10°41’ Lav/Bik) uzburkaće atmosferu, uneti nervozu u naše redove. Vreme je da dunete u pištaljku!

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

S obziroma na to da Uran odbrojava svoje poslednje u direktnom hodu, pre nego što u subotu, 15. avgusta, krene retrogradnim hodom, sa 10°42’ Bika, kada stvari dostižu prelomnu tačku (kao da hodamo po oštrici noža), što znači da je njegovo dejstvo vrlo jako, obuzdajte živce, da biste lakše upravljali svojim (naprasnim) reakcijama da ne bi došlo do prave eksplozije u komunikaciji i ponašanju.

Kvadrat Merkura i Urana, od nedjelje do utorka, donosi uzbuđenje i promene u našu svakodnevnu rutinu i interakcije, što može da izazove uznemirenost i nervnu napetost. Neočekivane vesti mogu da vas nateraju na promenu planova. Ono što saznate u ponedjeljak moglo bi da vas uzdrma!

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Vesti će vas sigurno naterati da sednete i obratite pažnju na njih dok nedelje počinje. Stvari bi mogle da zauzmu neočekivani obrt ili jednostavno da budu vrlo naporne i stresne. U vazduhu je nepredvidiva vibracija, pa budite oprezni i otvoreni za sve mogućnosti. Krutost može da vas slomi. Ne pokušavajte da forsirate svoj dnevni red jer svemir može da ima druge planove.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Inkonjunkcija Sunca u Lavu i retrogradnog Jupitera u Jarcu, od nedelje do srede, stvara napetost u odnosu na lični uspeh u životu. Guranje pod pritiskom je način da se oslobodite napetosti i to može da učini da izgledate srećno. Međutim, možda imate osećaj kao da u životu mora da postoji nešto više.

Treća četvrt Meseca, na 19°27’ Bika, u trigonu sa Jupiterom i sektilu sa Neptunom, pomaže vam da se opustite dok istovremeno uživate u ličnom ili profesionalnom uspehu. Možete i bolje da uskladite sebe i svoje ciljeve sa svojom duhovnom filozofijom ili religijskim uverenjima. Ova faza Meseca traje nedelju dana, do 18. avgusta, kada nas očekuje mlad Mesec.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Inkonjunkcija Sunca i Neptuna, od ponedeljka do petka, donosi glamur ili spletku u vaš život ili delikatnu ravnotežu između ovo dvoje. Možda ste osetljiviji na negativnu energiju, pa je važno da budete okruženi pozitivnim ljudima. Inače je moguća konfuzija, sumnja u sebe i pad samopoštovanja.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Marsov kvadrat sa Plutonom, koji je aktivan od prošlog petka do sledeće srede, daje želju za sticanjem kontrole nad drugima ili nad situacijama, donosi potencijal za borbu za vlast i sukobe. Možda ćete morati da imate posla i sa drugim ljudima koji pokušavaju da vas nadvladaju. Ovaj aspekt donosi nemilosrdnost, bezobzirnost, ljubomoru i nepoštene, podmukle taktike.

Mars u Ovnu u kvadratu sa Plutonom u Jarcu egzaktan je u četvrtak, i to je najtvrđi kolačić ove nedelje!

Kad Mars zapali posed Jarca, više ne možete da zanemarujete slona u sobi. Ljutnja, frustracija, potreba da se ispusti para – sve se to gomila. Stvari lete iz ormana, svađe se rasplamsavaju, tvrdičluk dostiže svoj vrhunac, a Pluton pritiska sve to poput tone cigli. Još niste izašli iz šume – zapravo, tek ulazite…

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Dok se Mars i Pluton budu sukobljavali ovog četvrtka, očekujte veću kontrolu, volju za moć. Snažni igrači ulaze u okršaj.

Do četvrtka, kada kvadrat Marsa u Ovnu i retrogradnog Plutona u Jarcu dostiže svoj vrhunac, stvari postaju opasno vruće. Mars ovih dana dostiže žarko usijanje i postaje jako ljut na nebu. Dok se sukobljava sa svim planetama u Jarcu, pakao se polako otvara. Osećate se nemirno usred svega toga? Nije ni čudo.

Merkurova inkonjunkcija sa Jupiterom, od četvrtka do subote, donosi ambiciju i optimizam, ali i sklonost precenjivanju svojih resursa i sposobnosti. Može postojati neravnoteža između vašeg razmišljanja o određenoj stvari i stvarnosti situacije.

Sa druge strane, inkonjunkcija Merkura sa Neptunom, od petka do nedelje, sugeriše da bi na vaše racionalne misaone procese mogli da utiču vaša mašta i osetljivost na teško razumljive načine. Dnevno sanjarenje ili maštanje može da ima zbunjujući uticaj na vašu komunikaciju sa drugima.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Sunce u inkonjunkciji sa Plutonom, od četvrtka do sledećeg ponedeljka, donosi ozbiljne, mračne i intenzivne misli. Možda će vam biti teže da razmišljate i komunicirate na direktan način, ali ovo je pravo vreme za istraživanje i ispitivanje. Izbegavajte da se mešate u zavere, tajne i praktične šale.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Ovaj naporan aspekt može da uzrokuje porast pritiska na toliko intenzivnom nivou da može da dođe do neurotičnog, opsesivnog ili destruktivnog ponašanja. Događaj ili osoba može da izazove prekretnicu pokušajem da vam oduzme vašu ličnu moć.

U subotu, 15. avgusta, Uran kreće retrogradno, sa 10°41’ Bika, što znači da ulazimo u izazovan period, prepun teškoća, ograničenja i straha. Međutim, sam Uran je zapravo dobro smešten. Donosi uzbudljive prilike za zabavu, užitak, prijateljstvo, romantiku, novac i predivna dela kreativnog genija. U retrogradnom hodu Uran ostaje sve do 14. januara 2021. godine.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku

Sunčev trigon sa Marsom, egzaktan u nedelju, a aktivan od četvrtka do sledeće srede, jedini je zaista koristan aspekt ove nedelje. Ovaj vatreni aspekt može da podstakne vaše samopouzdanje i entuzijazam, što trajanje ovog aspekta čini idealnim vremenom za započinjanje novih projekata.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Povećani seksualni nagon usklađen je sa povećanom harizmom i magnetskim šarmom.

Pročitajte sve o planetarnim dešavanjima i tome kako će ona uticati na vaš znak i podznak tokom ove nedelje u svom nedeljnom horoskopu!

OVAN

Od ponedeljka do srede povećana potreba za uspehom čini vas odlučnijim i usredsređenijim nego inače u nastojanju da postignete svoje ciljeve. Bilo kakve opsesivne ili kompulsivne sklonosti koje imate, zapravo možete iskoristiti da biste obavili težak zadatak.

Povećani nivo privlačnosti može da bude seksualne prirode i takođe vam daje ogroman uticaj na druge ljude. Ta povećana snaga će raditi u vašu korist sve dok je ne zloupotrebljavate.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Od četvrtka do nedelje trebalo bi da ojačate svoje samopouzdanje, snagu i hrabrost.

Ovo je odličan period za fizičke aktivnosti poput vežbanja, ručnog rada i takmičenja, kako u sportskim aktivnostima, tako i poslovnim.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

Lični odnosi, posebno oni intimne prirode, imaće koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon biće jak i drugi će vam biti seksualno privlačniji nego što je to uobičajeno.

BIK

Ponedeljak do srede, Mesec u Biku focus stavlja na vaš privatni život, dom i porodicu. Osetićaćete se osećajnije i osetljivije nego inače.

Ovo je sjajno vreme za razgovor o problemima u vezi jer ćete biti u kontaktu sa svojim osećanjima.

Unutrašnja smirenost i ravnoteža daju vam samopouzdanje da probijete led i steknete nove prijatelje. Ali možda će vam trebati više emocionalnog uverenja iz poznatih izvora, ljudi i mesta.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Od četvrtka do nedelje, popuštanje granica omogućava vam da izrazite svoj identitet potpunije, više u skladu sa onim ko u stvari jeste. Ovo će biti oslobađajuće i možda ćete biti prijatno iznenađeni neočekivanom promenom.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Mogli biste otkriti nove načine vršenja starih stvari koristeći prednosti novih tehnologija. Promene koje se događaju u vašem životu daju vam više stimulacije i uzbudljive perspektive za budućnost.

Ovo je pravo vreme za internet upoznavanje.

BLIZANCI

Ponedeljak do sred je pravo vreme za početak novog kursa koji će poboljšati vaše izglede za bolju karijeru.

Ovo je, takođe, dobar trenutak da se prijavite za novi posao ili zatražite unapređenje ili povišicu plate. Nadređeni će primetiti vaš entuzijazam i samopouzdanje.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Samozapošljavanje je sada još jedna opcija.

Dosadašnje iskustvo i lepa sećanja, zajedno sa višom samosvesnošću, daju retku priliku za pronalaženje duhovnog mira, prihvatanja i mudrosti.

Od četvrtka do nedelje, takmičarski, ali i dobar saradnički stav olakšava pobedu.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom

Uspeh i popularnost rezultat su tople privlačnosti, što ovu nedelju, takođe, čini idealnim vremenom za ostvarivanje vaših jačih nego inače uobičajenih želja za intimnošću.

Imaćete poštovanje i podršku gotovo svih, jer će ceniti vaš nagon, inicijativu i hrabrost.

RAK

Od ponedeljka do srede snažan osećaj blagostanja i sklada pomaže da vaši bliski odnosi teku bez problema sa manje stresa i neprijatnosti.

Ovo je pravo vreme za uživanje u kući sa porodicom i prijateljima. Udobnost i susretljivost važniji su od avanture ili promene. Ovo je pravo vreme da napunite baterije i uživate u odmoru i opuštanju.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak! 

Vaši instinkti i intuicija biće snažni i pouzdani.

Četvrtak do nedelje donosi prijatna iznenađenja i podsticajne susrete. Ovo je pravo vreme da isprobate nešto novo i uzbudljivo i trebalo bi da imate dovoljno slobode da to učinite.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Do povećane samosvesti može doći kroz bljeskove uvida ili povratne informacije iz ličnih interakcija. Trebalo bi da se osećate prijatno ispoljavajući sjajniju ili lepšu stranu svoje ličnosti.

LAV

Ponedeljak do srede donosi povećanu osetljivost i sposobnost čitanja ljudi i situacija. Veća empatija i prijemčivost znači da će vaši odnosi imati koristi od zajedničkog razumevanja koje može biti i neverbalno.

Ovo bi bilo idealno vreme da izrazite svoju brižniju i osetljiviju stranu služenjem drugima. Radeći to, osetićete pojačanje samopoštovanja i ličnog zadovoljstva bez osećaja krivice.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Četvrtak do nedjelje pojačanje samopouzdanja i entuzijazma čini ovo idealnim vremenom za započinjanje novih projekata. Treba da se osećate snažno i hrabro i da iskoristite svoju inicijativu da se lopta zakotrlja i da se uhvatite u koštac sa teškim zadacima.

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

Ovo je pravo vreme da impresionirate nekoga, posebno nadređenog na poslu ili nekoga posebnog u vašem privatnom životu.

Povećani seksualni nagon je usklađen sa povećanom harizmom i magnetnim šarmom.

DEVICA

Od ponedeljka do srede verovatno ćete se osećati osetljivije nego i obično i želite da provodite više vremena sa voljenim osobama. Sećanja vas mogu preplaviti tako da postoji mogućnost da ćete se osećati sentimentalno.

Vaši prvi utisci biće tačni, pa je ovo pravo vreme za upoznavanje novih ljudi, sklapanje prijateljstava i izlaske. Nema potrebe za pretvaranjem jer vrlo brzo možete uspostaviti duboku emocionalnu vezu.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Od četvrtka do nedelje pojačana intuicija i bljeskoviti uvidi vode do bolje spoznaje svog bića i otkrovenja. Ovi uvidi kombinuju se sa povećanim samopouzdanjem kako bi vam omogućili da izrazite jedinstvenu ili neobičniju stranu svoje ličnosti.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama – Snovi i nada nja se ostvaruju

Osećaćete se kao da pokušavate nešto novo, izvan svoje uobičajene rutine. Ovo je odličan trenutak da napustite zonu komfora i proširite svoj društveni krug sa nekim novim, izvanrednim ljudima.

VAGA

Ponedeljak do srede donosi optimizam, sreću i radost.

Ovo je idealno vreme za pokretanje novih projekata i dostizanje zacrtanih ciljeva. Ne bi trebalo da bude skoro nikakvog otpora, a drugi će da budu velikodušni i gostoljubivi prema vama. Ovo je vreme materijalnog i duhovnog rasta sa mogućnostima da povećate svoje bogatstvo.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Takođe biste mogli da proširite svoje horizonte kroz dalje obrazovanje ili putovanja.

Iz četvrtka u nedelju povećano samopouzdanje i nivo energije omogućavaju vam da idete prema svojim željama, da postignete ono što želite bez da se suočite sa velikim protivljenjem. Ovo je idealno vreme da napredujete u biznisu ili na poslu kako biste se popeli uz lestvicu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Možete preuzeti inicijativu i započeti projekte s velikom verovatnoćom uspeha, jer dajete sve od sebe i ljudi će to primetiti.

Takođe ste privlačniji drugima i moguća je nova romansa.

ŠKORPIJA

Ponedeljak do srede povećana emocionalna osetljivost omogućava vam da lakše uspostavite blisku emocionalnu vezanost za druge ljude. Ovo je pravo vreme za uživanje podsećajući se na prošlost sa članovima porodice.

Ovo je, takođe, dobar trenutak da podelite svoja osećanja putem pisanih ili izgovorenih reči. Vaša otvorenost i razumevanje podstiču iskreno prijateljstvo.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Četvrtak do nedelje je vreme uzbuđenja, pozitivne promene i veće lične slobode. Trebalo bi da osetite snažan poriv da se oslobodite rutine, radeći nešto potpuno drugačije od vaših uobičajenih  aktivnosti.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Prilagodljivost i otvorenost donosi prijatna iznenađenja i uzbudljiva iskustva. Vaša svest će biti otvorena za više vibracije, što će možda rezultirati većom samosvešću ili boljom percepcijom.

STRELAC

Ponedeljak do srede je vreme optimizma, velikodušnosti i dobre sreće. Stvari koje započnete sada treba da budu uspešne jer se temelje na dobrim namerama.

Provesti kvalitetno vreme sa voljenim osobama sada bi bilo posebno korisno. Vaš brižan i podržavajući stav može vam doneti nova prijateljstva i naklonosti drugih.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Značajna žena u vašem životu imaće pozitivan uticaj na vaš lični ili duhovni razvoj.

Od četvrtka do nedelje povećanje nivoa energije, samopouzdanja i seksualne želje je dobro izbalansirano, a ne agresivno ili preteće drugim ljudima.

Ovo je najpovoljnije vreme za ostvarenje vaših želja i za postizanje svojih ciljeva.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, beskrupulozni borac koji bije samo sopstvenu bitku

Drugi će vam biti privlačniji i diviti se vašoj direktnosti i samopouzdanju. Znate šta želite i imate dodatnu energiju da posegnete za tim, uz vrlo dobre šanse da željeno i dobijete.

JARAC

Ponedeljak do srede donosi emocionalnu podršku i privrženost vaših ukućana i porodice. Ovo je dobar trenutak za intimnost u privatnosti vašeg doma, ali sada takođe imate povoljne okolnosti za interakciju sa drugim ljudima.

Trebalo bi da uživate u dobrim odnosima sa grupama ljudi, javnošću i naročito ženama. Možete da se povežete sa ljudima na podsvesnom nivou, na emotivnom nivou koji je idealan za javne prezentacije ili vaše predstavljanje u javnosti.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, borben, impulsivan i nepromišljen

Četvrtak do nedelje je pravo vreme da unesete važne promene u svom životu zbog spremnosti da iskusite nove stvari i upoznate različite ili neobične tipove ljudi. Možda ćete čak osetiti nadiranje iščekivanja i uzbuđenja, osećajući bolje stvari koje nazirete na horizontu.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Osećaj slobode i nedostatak inhibicije omogućava vam da izrazite nešto bolju stranu svoje ličnosti.

Vaš ljubavni život može imati koristi od vaših otvorenijih želja.

VODOLIJA

Ponedeljak do srede prijatan odmor bi vas mogao učiniti ispunjenijim, srećnijim i zadovoljnijim.

Duhovni rast i sreća, takođe, mogu doći kroz nove i postojeće veze. Ljudi bi uglavnom trebalo da budu velikodušni prema vama, tako da zaslužujete da se osećate optimistično.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovo je, takođe, pravo vreme da poboljšate svoje zdravlje putem ishrane, vežbanja, tradicionalne medicine i prirodnih metoda isceljenja poput akupunkture, biljne medicine i masaže.

Četvrtak do nedelje pojačano samopouzdanje i inicijativa čini drugi deo nedelje odličnim vremenom za pokretanje novih projekata. Možete biti veoma konstruktivni i produktivni, ali i vrlo kreativni.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Fizičke aktivnosti naročito pogoduju vežbanju, sportu i plesu.

Povećana seksipilnost i harizma čine ovo odličnim vremenom za izlaske.

Takođe, imate hrabrosti da se zalažete za svoja prava i zaštitite voljene od pretnji.

RIBE

Ponedeljak do srede vaša osećanja i intuitivna strana izbalansirani su s vašim racionalnim misaonim procesima kako biste pružili izrazite opažajne veštine.

Možete lako čitati druge i brzo proceniti svaku situaciju. Bićete u kontaktu sa sopstvenim osećanjima kako biste pružili zdrave prosude i veštine odlučivanja.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Možete se povezati na intimnijem nivou, što je dobro za sklapanje prijateljstava i prenošenje novih odnosa na sledeći nivo.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Četvrtak do nedelje donosi promene i uzbuđenja u vaš život, bez izazivanja uznemirenosti i haosa. Možda ćete osetiti uzbuđenje ili osećaj iščekivanja da će se dogoditi nešto dobro. Mogući su slučajni susreti. Privući ćete neobične tipove ljudi.

Ovo je dobar trenutak za prekid loših navika i napuštanje dosadnih ili nezdravih veza.