Prvu majsku nedelju počinjemo Plutonovim početkom retrogradnog hoda sa 0° Vodolije koji se završava 10. oktobra na 27° Jarca. Generalno, retrogradni Pluton je vreme razmišljanja o pitanjima moći i kontrole u ​​vašem životu.

Retrogradni Pluton 2023. je posebno moćan jer kvadrira potpuno pomračenje Sunca od 20. aprila. Jupiter kvadrat Plutona otkriće posledice nemilosrdnosti, pohlepe i korupcije. Ovo je vreme za razmišljanje o pitanjima moći i kontrole u ​​vašem životu koji traju. Ako su vas ljudi kontrolisali ili manipulisali, sada je vreme da ih pustite. Ako ste previše kontrolisali druge ili situacije, onda je vreme da se prepustite.

Ovo nije vreme za ometanje snage, već vreme za eliminaciju. Sudbinski događaji i teme koje se ponavljaju će ojačati koje od vaših kontrolnih navika, prinuda, zavisnosti ili predrasuda morate eliminisati.

Sunce u konjunkciji sa retrogradnim Merkurom na 11°19’ Bika od nedelje do srede čini vaše razmišljanje, komunikaciju i putovanja na kratke udaljenosti značajnijim. Donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobar početak ovog nedeljnog horoskopa za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Jupiter polusekstil Neptun od 25. aprila do 7. maja donosi harmoniju, lakoću, sreću i rast. Ova duhovno prosvetljujuća faza života vam daje odličnu ukupnu perspektivu o sebi i svom mestu u svetu. To što ste sada velikodušni ne znači da morate žrtvovati svoj životni standard. Optimizam, dobre namere i moralni integritet čine da je ovo vreme za profesionalno napredovanje, poslovna i pravna pitanja.

Venera u kvadratu Neptuna od utorka do subote može izazvati nesigurnost u sebe i svoj izgled. Možda osećate da vas drugi čudno gledaju ili da vam na neki način izgleda čudno. Neophodno je shvatiti da su svi takvi utisci iskrivljeni i da se ne poklapaju sa stvarnošću. Izbegavajte da sada previše idealizujete romantična interesovanja, ignorišući očigledne greške koje drugi mogu da vide.

Venera u sekstilu sa Jupiterom od utorka do nedelje označava sreću i zadovoljstvo. Trebalo bi da uživate u povećanoj popularnosti, harizmi i šarmu. Verovatno ćete izgledati i osećati se najbolje i biti privlačniji nego inače. Dakle, ovo je odličan period za druženje, a posebno za izlaske. Sticanje prijatelja je lako, a nova partnerstva će biti iskrena i obostrano korisna. Sreća se odnosi i na putovanja na daljinu, finansijska ulaganja, visoko obrazovanje i zakon.

U petak, 5. maja, imamo pun Mesec i majsko pomračenje Meseca tačno u 19.34 časova, na 14°58’ Škorpije, naspram Urana u Biku, što donosi užurbane aktivnosti i neočekivane događaje koji vas mogu ostaviti napetim i rasejanim. Nije od pomoći za pravljenje planova, pregovaranje o poslovnim dogovorima ili obavljanje bilo kakvih mentalnih zadataka koji zahtevaju strpljenje i samodisciplinu. Bolje je osloboditi svoj um odgovornosti i krenuti sa tokom. Mogli biste da otkrijete, doživite bljeskovite uvide ili upoznate uzbudljive nove ljude koji izazivaju vaše razmišljanje.

U nedelju, 7. maja, Venera ulazi u Raka gde ostaje do 5. juna, što može doneti negujući i emotivniji ton vašim odnosima. Zbog toga ćete možda osećati čvršću vezu sa voljenim osobama. Međutim, oni su osetljiviji na svoje potrebe i emocije. Ovo je odlično vreme da izrazite svoja osećanja i produbite emocionalne veze.

Čim zakorači u Raka, Venera pravi inkonjunkciju sa Plutonom od petka do sledećeg utorka, što donosi potencijal za komplikacije i složenost u prijateljstvima i vašem ljubavnom životu. Ovo može uključivati posesivnost, opsesiju, fascinaciju, ljubomoru, probleme moći i kontrole ili invaziju na privatnost. Možda ćete se uplesti sa nekim sa kim je teško slagati se, ali je teško pobeći. Možda iz karmičkih razloga neko može ući u vaš život, izazvati dramu i otići.

Image by GarryKillian on Freepik
Image by GarryKillian on Freepik

OVAN

Ponedeljak i utorak donose harmoniju, lakoću, sreću i rast. Ova prosvetljujuća duhovna faza života vam daje odličnu ukupnu perspektivu sebe i svog mesta u svetu. To što ste sada velikodušni ne znači da morate žrtvovati svoj životni standard. Optimizam, dobre namere i moralni integritet čine da je ovo vreme za profesionalno napredovanje, poslovna i pravna pitanja.

 

Od srede do nedelje je odlično vreme za zabavu i vođenje ljubavi. Trebalo bi da se osećate toplo, srećno, prijateljski i velikodušno. Sreća može doći u obliku poklona, novca ili komplimenata. Povećana popularnost, harizma i šarm čine ovo dobrim vremenom za izlaske. Sticanje prijatelja je lako, a nova partnerstva će biti iskrena i obostrano korisna. Sreća se takođe odnosi na obrazovanje, poslovna i pravna pitanja.

BIK

U ponedeljak i utorak, vaše misli su u skladu sa vašim namerama da se ideje lako pretoče u reči i da razgovori budu prijatni i plodonosni. Pošto se možete izraziti tako jasno i glatko, ovo je idealno vreme za pregovore o boljem dogovoru u bilo kojoj oblasti života, posla, biznisa ili ličnih odnosa. Takođe biste mogli da igrate ključnu ulogu posrednika ako je u poslednje vreme bilo poteškoća između prijatelja ili porodice.

 

Od srede do nedelje donosi nadu, velikodušnost i duh zajednice. Prosvetljenje može doći kroz snove, vizije ili meditaciju. Kako vaš lični sistem vrednosti ili moral dostižu viši standard, otkrićete da nesebično pomaganje drugima donosi veliko zadovoljstvo. Vaša dobrotvorna priroda može se proširiti na ekološke uzroke ili dobrobit životinja. Takođe možete pratiti svoje snove za uspeh bez žrtvovanja materijalnih dobara.

BLIZANCI

U ponedeljak i utorak, trebalo bi da se osećate avanturističkije, spontanije i nezavisnije. Imate inicijativu, motivaciju i inspiraciju da započnete nove projekte. Povećano samopouzdanje, snaga i intuicija čine ovo odličnim vremenom za preuzimanje rizika. Ovo se posebno odnosi na seksualne odnose, jer se nećete stideti da izrazite svoje najslabije želje. Privući ćete mnogo aktivnosti i uzbuđenja, tako da je ovo takođe odlično vreme za druženje, zabavu, zabavu i izlaske.

 

Od srede do nedelje, trebalo bi da se osećate opušteno i prijateljski, tako da je ovo odlično vreme da budete sa drugima. Možete usrećiti druge čak i kada su tužni. Vaš ljubavni život ima koristi od povećane harizme i fizičke privlačnosti. Dakle, ovo je savršeno vreme za zabavljanje ili rešavanje bilo koje postojeće napetosti u vezi. Takođe biste mogli da privučete novac, poklone ili druge dobre prilike, ali samo ako pokušate da se pokažete tamo.

RAK

Od ponedeljka do petka, vaše razmišljanje, komunikacija i putovanja na kratke udaljenosti postaju značajniji. Ovo je vreme mentalne budnosti, brzog razmišljanja, prilagodljivosti i radoznalosti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobro vreme za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

 

U subotu i nedelju mogle bi da se pojave borbe za moć u ljubavnim odnosima kako na površinu izbijaju sve veće tenzije. Nezdrava veza se može pokvariti, ali dobro zasnovana veza će izdržati intenzitet. Trenutna privlačnost je moguća, a to bi moglo dovesti do intenzivne nove romanse. Međutim, treba da budete oprezni na rizik od manipulacije, uhođenja, tajnovitosti, ljubomore i posesivnosti.

LAV

Ponedeljak i utorak donose potencijal za duhovno buđenje dok postajete intuitivniji i saosećajniji. Zato obratite pažnju na svoje snove i najdublje misli. Stare rane se mogu zalečiti, što će dovesti do poboljšanja samopoštovanja. Odnosi sa porodicom i bliskim prijateljima mogu se poboljšati. Trebalo bi da uživate u obnovljenom osećaju svrhe i da možete razviti svoje intuitivne veštine lečenja i veštine savetovanja.

 

Od srede do nedelje je vreme sreće i zadovoljstva. Trebalo bi da uživate u povećanoj popularnosti, harizmu i šarmu. Verovatno ćete izgledati i osećati se najbolje i biti privlačniji nego inače. Dakle, ovo je odlično vreme za druženje, a posebno za izlaske. Sticanje prijatelja je lako, a nova partnerstva će biti iskrena i obostrano korisna. Sreća se odnosi i na putovanja na daljinu, finansijska ulaganja, visoko obrazovanje i zakon.

DEVICA

Od ponedeljka do petka, povećana emocionalna osetljivost vam omogućava da lakše uspostavite bliske emocionalne veze sa drugim ljudima. Ovo je odličan trenutak za uživanje u prisećanju sa članovima porodice. Ovo je takođe dobar trenutak da podelite svoja osećanja kroz pisane ili izgovorene reči. Možete skinuti stvari sa grudi, posebno probleme u vezi. Razgovor sa ženama i članovima porodice biće emocionalno hranljiv. Vaša otvorenost i razumevanje promovišu iskreno prijateljstvo.

 

Subota i nedelja predstavljaju intenzivan pritisak na vaše najbliže odnose. Niotkuda, vi ili vaš partner se možete osećati krajnje sumnjičavi, ljubomorni, posesivni ili ugroženi. Onda odjednom, možda imate posla sa dramom u vezi zbog manipulacije ili igre moći. Korišćenje vaše povećane moći privlačnosti može ispuniti vaše intenzivne želje, ali ne bi pomoglo evoluciji vaše duše.

VAGA

Ponedeljak i utorak, intenzivne lične interakcije pokazuju tačno šta osećate prema nekome i šta oni osećaju prema vama. Veza će evoluirati dublje, ili ćete biti slobodni da nastavite dalje. Možete doći do uzroka bilo koje loše navike ili zavisnosti. Vaša podsvest je moćna i možete kontrolisati svoja osećanja i ponašanja. Ovo je dobro vreme za rešavanje misterija i otkrivanje tajni.

 

Od srede do nedelje, opuštena i mirna atmosfera čini ovo odličnim vremenom da se zabavite i izgladite sve poteškoće u vašim odnosima. Prilikom druženja mogli biste da budete u centru pažnje, a u vaš život bi moglo doći i novo ljubavno interesovanje. Svako jedinstveno lično ili poslovno partnerstvo će najverovatnije biti prijatno i obostrano korisno. Ovo je takođe odlično vreme za kupovinu umetnina, mode, nakita i kozmetike.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do četvrtka je dobro vreme za duhovni samorazvoj jer lakše razumete ezoterične principe. Slušajte svoju intuiciju i sledite svoje snove o romantici, bogatstvu, putovanjima i avanturama. Sada postoji toliko potencijala za rast, sreću i uspeh. Vaš entuzijazam i dobra volja mogu napraviti veliku razliku za druge, vašu zajednicu i svet.

 

Od petka do nedelje, pomračenje Meseca 5. maja u znaku Škorpije izoštrava vaše intimne odnose. Ovo je odličan trenutak da započnete novu vezu ili da aktivirate postojeću. Vaš uravnotežen pristup rešavanju problema čini ovo savršenim vremenom da očistite palube i počnete iznova. Možete verovati svojim instinktima, snovima i vizijama.

STRELAC

U ponedeljak i utorak, trebalo bi da postanete brižniji i empatičniji i možete verovati svojoj intuiciji. Možete se suočiti sa bolnom stranom života, a vaša prošlost boli, a zatim s ljubavlju podelite svoja iskustva. Uz povećano saosećanje i sposobnost da razumete i pomažete drugima, možete razviti veštine da budete intuitivni iscelitelj i nadareni savetnik.

 

Sreda do nedelje donosi ljubav, novac, harmoniju i sreću bez napora, borbe ili napornog rada. Ovo je vreme da uživate u blagodetima dobre karme iz prethodnih dobrih dela i napornog rada. Lepe stvari vas privlače. Ovo je odlično vreme za zabavljanje jer vas vaša povećana fizička i unutrašnja lepota čini popularnijim u društvenim okruženjima.

JARAC

Od ponedeljka do srede, uravnoteženo razmišljanje i laka komunikacija čine ovo odličnim vremenom za poslovne dogovore, studije, društvene mreže, traženje usluga i samopromociju. Biće vam lakše da razumete stvari i shvatite detalje svojih ciljeva i kako da ih postignete, a ove misli i planove možete da izrazite veoma dobro. Ovo je takođe odlično vreme da se opustite uz knjigu ili uživate u zabavi ili poseti prijateljima.

 

Mogući su sudbinski susreti od četvrtka do nedelje koji će vam pomoći da preduzmete duhovnu potragu u potrazi za istinom. Drugi mogu doći kod vas za duhovno vođstvo, ili možete ići sami. Teže ćete zanemariti siromašne, bolesne i potrebite. Zbog vašeg entuzijazma, drugi se mogu okupiti oko vas radi zajedničkog cilja. Romantika je takođe moguća jer vas drugi smatraju misteriozno privlačnim.

VODOLIJA

U ponedeljak i utorak možete se opustiti dok istovremeno uživate u ličnom ili profesionalnom uspehu. Takođe možete bolje uskladiti sebe i svoje ciljeve sa svojom duhovnom filozofijom ili verskim uverenjima. Rast i sreća su mogući kroz dalje obrazovanje, grupne aktivnosti, putovanja i dela ljubaznosti i dobročinstva. Možete duhovno rasti bez odbacivanja svojih materijalnih dobara.

 

Od srede do nedelje donosi dobro raspoloženje, optimizam i puno ljubavi. Drugi će vas smatrati privlačnijim dok se opustite i izrazite ljubazniju i prijatniju stranu svoje ličnosti. Ovo je odlično vreme za zabavljanje i popravljanje stresnih odnosa. Sreća u ljubavi može se uporediti sa nekim bogatstvom negde drugde u vašem životu. Pokloni, komplimenti i razumne ponude mogu biti u prodavnici.

RIBE

Od ponedeljka do petka, povećana kreativna misao i mentalna aktivnost podstiču vašu komunikaciju i interakciju sa drugim ljudima. Ovo će verovatno biti naporan period, ali koristan jer se možete snažno i jasno projektovati, a da nikoga ne uznemirite. Ovo bi bio idealan trenutak da zapišete svoja razmišljanja u dnevnik ili na internetu, obnovite stara prijateljstva i napišete i pošaljete prijave.

 

Subota i nedelja donose potencijal za komplikacije i složenost u prijateljstvima i vašem ljubavnom životu. Ovo može uključivati posesivnost, opsesiju, fascinaciju, ljubomoru, probleme moći i kontrole ili invaziju na privatnost. Možda ćete se uplesti sa nekim sa kim je teško slagati se, ali je teško pobeći. Možda iz karmičkih razloga neko može ući u vaš život, izazvati dramu i otići.