Narode moj, zdravo!

Astrološki iluzionista, a nije Koperfild, nam je krenuo na svoj dugi, godišnji retrogradni hod! Bokte, ovo zvuči kao neko hodočašće…

Nego, jeste li vi svesni da smo otperjali prvi deo godine, zbacili ga kao blato s cipela i ušli u dugi deo koji vodi direktno do Novaka?! Mislim, godine nove. Sad samo kao na klackalici, ni tamo, ni vamo. Negde između. Tačno na međi i pravi je trenutak da napravimo prresek.

Dakle, Neptun je zaokrenuo ’’unazad’’ sa 29°55’ Riba, a znamo (zar ne?!) da je poslednji stepen znaka uvek posebno značajan i potentan, što može internalizovati vaše strahove i anksioznost uklanjanjem iluzija, snova i lažnih stvarnosti koje su vam zamagljivale viziju. Uništenje vašeg sveta fantazije će pokazati one surove stvarnosti koje ste ranije želeli da izbegnete. Ovo je idealno vreme za duhovni samorazvoj.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Neptunu

Merkurov trigon Neptuna od 1. do 3. jula donosi povećanu percepciju i osetljivost, omogućavajući vam da vidite širu sliku bez da vas ometaju manje tačke. Zatim možete podeliti svoje ideje ili teorije sa mnogim ljudima na lako razumljiv i privlačan način. Vaše maštovite, intuitivne i kreativne veštine su poboljšane, što ovo čini dobrim vremenom za duhovne prakse, sanjanje, umetnička dela, kreativno pisanje, poeziju, pevanje i ples.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Drugog dana u nedelji Merkur ulazi u Lava.

Merkur je u Lavu od 2. do 25. jula 2024. Zbog Merkurovog predstojećeg retrogradnog hoda, vratiće se u Lava od 14. avgusta do 9. septembra 2024.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Kada je Merkur u Lavu, naše razmišljanje je sigurnije i veličanstvenije. Fokus je sada na cilju – i što je gol veći, to bolje! Detalji možda sada nisu toliko važni. Pod ovim uticajem smo izražajniji, čak i teatralniji i predani govoru i pripovedanju.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Takođe smo i ubedljiviji, jer odišemo samopouzdanjem kada govorimo ili pišemo. Sa ovim tranzitom, možda nećemo slušati dobro kao inače, jer smo veoma fokusirani na sopstvene ideje.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Takođe smo jaki u tome da sami donosimo odluke i dozvolimo da se čuje naš glas i doprinos. Ovo nije vreme kada se zadovoljavamo time što dozvoljavamo drugima da donose sve poteze ili odluke – moramo da budemo uključeni. Mi preuzimamo vođstvo, upravljamo, usmeravamo i stvaramo dok je Merkur u Lavu. Moramo se povezati sa informacijama ili stvarati priče o njima da bismo ih dobro apsorbovali.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Tokom ovog ciklusa, trebalo bi da pazimo da ne budemo previše nefleksibilni, ponosni ili oholi da bismo promenili kurs.

Venera u trigonu sa Saturnom od 1. do 4. jula je dobra za ljubavne veze, formalne društvene angažmane, kupovinu i ulaganje. Prava ljubav je moguća; čak i nova prijateljstva će imati jaku karmičku vezu. Nove veze se mogu sporo razvijati, ali će imati jaku, vernu i trajnu osnovu. Ovo je dobro vreme za uštedu novca i ulaganja u nekretnine.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Merkur naspram Plutona od 1. do 4. jula mogao bi da donese bitku ideja u vašem umu ili između vas i konkurenta. Ali morate izbegavati pretnje, zastrašivanje i zlostavljanje. Istina može biti skrivena tajnošću ili propagandom, tako da je ovo dobro vreme za istraživanje i istragu. Ako možete da izbegnete ekstremizam, moguća je pozitivna transformacija u vašem razmišljanju i dublje razumevanje.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Mars sekstil Saturn od 3. do 7. jula daje vam pogon i izdržljivost da postignete svoje dugoročne ciljeve. Savršen spoj strpljenja i ambicije čini vas odlučnim da date sve od sebe, bez obzira koliko dugo traje. Zadobijate poštovanje i divljenje nadređenih, posebno muškaraca, zbog svoje jake radne etike, pažnje prema detaljima i poverenja. Ovo bi takođe trebalo da bude vreme lojalnosti, sigurnosti i stabilnosti u vašim bliskim odnosima.

Pročitajte i ovo: Zašto je PLUTONOV PRELAZAK U VODOLIJU najveći astrološki tranzit godine (23.3.2023. – 8.3.2043.) i kakve promene nam donosi

Znate šta, ovo je nedelja Mlađaka i novih početaka!

Julski Mlad Mesec na 14°23’ Raka je u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Sirijusom na 14°24’ Raka.

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Ova zvezda daje čast, ambiciju, slavu, slavu, poslovni prosperitet, bogatstvo, žar, vernost, odanost, strast, veličanstvenost pogleda, usluge nadređenih i prijatelja, ljubav prema vršenju moći, ogorčenost, opasnost od ujeda pasa i čini svoje starosedeoce čuvarima, kustosima i starateljima.

Više o Mlađaku u posebnom tekstu. Uskoro.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

OVAN

U ponedeljak i utorak, vaša pojačana čula vas čine kreativnijim, maštovitijim i duhovnijim. Dakle, ovo je dobro vreme za umetnička dela, pisanje, muziku, filmove i pozorište. Takođe ćete biti osetljiviji na potrebe drugih. Vaše reči leče od nepretećeg, brižnog i mekog uticaja. Prosvetljujuće informacije dolaze kroz vašu pojačanu intuiciju, kao i kroz neverbalnu komunikaciju. Ovo može biti od velike koristi za prijateljstva i intimne odnose.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Od srede do nedelje idealno je za traženje usluga i nagovaranje ljudi na stvari. Vaš moćni intelekt i uticaj na druge mogu se primeniti na prodajne poslove, debate, pregovaranje ili pregovaranje o povoljnim poslovima u poslovanju ili velikim kupovinama kao što su kuće i automobili. Takođe možete upoznati nekoga ko vas duboko utiče kroz neku ideju ili plan, ili bi to mogao biti početak karmičkog prijateljstva ili uspešnog partnerstva.

BIK

Ponedeljak i utorak su idealni za pronalaženje prave ljubavi i posvećenosti. Odnosi imaju koristi od vašeg razumnog pristupa i stalne naklonosti. Nova romansa može biti sa nekim iz druge starosne grupe i verovatno biti dugotrajna, srodna duša. Postojeći odnosi uživaju u bližoj povezanosti i stabilnosti. Ako je veza u poslednje vreme bila stresna, uzajamno poštovanje i pogled na praktične rezultate pomažu vam da rešite problem i pronađete rešenje.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Od srede do nedelje donosi strast, hrabrost, posvećenost i izdržljivost za postizanje dugoročnog uspeha. Vaš nemilosrdni naporan rad i samodisciplina zaslužuju vam poštovanje i podršku. Savršena mešavina opreza i hrabrosti čini da je ovo dobar trenutak za preuzimanje rizika. Snažno samopouzdanje i primarni seks su odlični predznaci za zabavljanje. Ovo je takođe dobar trenutak da se formalizujete ili posvetite dugoročnoj vezi.

BLIZANCI

Ponedeljak i utorak donose pojačanu percepciju i osetljivost, omogućavajući vam da vidite širu sliku bez da vas ometaju manje tačke. Zatim možete podeliti svoje ideje ili teorije sa mnogim ljudima na lako razumljiv i privlačan način. Vaše maštovite, intuitivne i kreativne veštine su poboljšane, što ovo čini dobrim vremenom za duhovne prakse, sanjanje, umetnička dela, kreativno pisanje, poeziju, pevanje i ples.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Neptunu

Od srede do nedelje donosi prijateljske i produktivne interakcije na poslu i kod kuće. Lakše sklapate prijateljstva i uzajamno korisne profesionalne odnose, ujedinjujete ljude, organizujete grupe i stvarate mreže. Dobra koncentracija i oko za detalje pomažu vam da upravljate papirologijom, budžetom, porezima i poslovnim ili finansijskim planovima. Ovo je savršeno vreme da napravite planove, napišete biografiju, prijavite se za posao, zatražite unapređenje ili povećanje plate ili započnete kurs obrazovanja ili obuke.

RAK

Ponedeljak i utorak su odlični za postizanje apsolutne stabilnosti u vašem ljubavnom životu. Može početi značajna nova veza. To može biti sa mnogo mlađom ili starijom osobom i imati jako sudbinski kvalitet. Bilo da se radi o novoj ili postojećoj vezi, neće biti iluzija i imaćete realna očekivanja jedno od drugog. Ovo je takođe dobro vreme za poslovne i profesionalne odnose zbog međusobnog poverenja i razumevanja.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Od srede do nedelje imate snagu, snagu volje, ambiciju i istrajnost da najzahtevnije zadatke obavite na vreme, u skladu sa budžetom i savršeno. Pronaći ćete najefikasniji način da obavite posao. Vaše strpljenje i samodisciplina će vam omogućiti da se trudite bez ometanja ili obeshrabrenja. Pojačani seksualni nagon i seksualna privlačnost su dobri predznaci za nove i postojeće veze.

LAV

Ponedeljak i utorak su dobri za opuštanje, kreativnost, komunikaciju i duhovne aktivnosti. Vaše reči postaju umirujuće i mogu biti lekovite za druge. Vaša čula postaju akutna, što vam omogućava da pokupite mnogo dodatnih informacija putem intuicije. Možete dobiti duhovne informacije kroz snove, meditaciju ili duhovne vodiče. Odnosi će imati koristi od vaše saosećajnije i duhovne prirode.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Od srede do nedelje donosi radoznalost, koncentraciju i jednoumlje. Možete u potpunosti da razumete duboka, misteriozna ili zabrinjavajuća pitanja. Ovo je odlično vreme za rešavanje složenih problema u vezi jer ih možete uočiti neverbalno. Dublji i uticajniji stil komunikacije čini ovo dobrim vremenom da tražite usluge, promovišete svoje ideje i tražite podršku za svoje planove.

VAGA

U ponedeljak i utorak vaša čula postaju akutna, što vas čini izuzetno osetljivim na svu energiju vibracija. Vaše intuitivne sposobnosti i psihički utisci su sredstva za vašu komunikaciju i odnose. Drugi bi trebalo da vole da se motaju oko vas jer ćete znati kada se osećaju loše, tako da možete biti saosećajni kada drugi nisu. Ovo je dobro vreme za umetnički i kreativni rad, od pevanja do pisanja.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Jupiteru

Od srede do nedelje donosi intenzivno razmišljanje i razgovore. Intuitivna i prodorna priroda vašeg uma može otkriti tajne i zaplete. Vaš moćan um i samoizražavanje čine vas ubedljivim kada razgovarate sa drugima. Možete prodati poruku i ubediti druge u ideje kojih se drugi obično plaše ili kojih su oprezni. Ovo je takođe dobro vreme za studije i ispite.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do srede bi mogao da donese bitku ideja u vašem umu ili između vas i konkurenta. Ali morate izbegavati pretnje, zastrašivanje i zlostavljanje. Istina može biti skrivena tajnošću ili propagandom, tako da je ovo dobro vreme za istraživanje i istragu. Ako možete da izbegnete ekstremizam, moguća je pozitivna transformacija u vašem razmišljanju i dublje razumevanje.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Od četvrtka do nedelje, trebalo bi da se osećate nežnije nego obično, a moguća je uzbudljiva nova romansa. Ako već imate partnera, tražićete drugačiju vrstu zadovoljstva. Eksperimentisanje u spavaćoj sobi može biti neophodno da vam oči ne bi lutale. Očekujte neočekivano, čak i uz rutinske aktivnosti poput kupovine. Takođe postoji šansa za finansijski bonus ili neočekivani prihod.

STRELAC

Ponedeljak i utorak, očaravajuća privlačnost može lako da vas učini u centru pažnje. Uglađen i ne-preteći stil komunikacije olakšava ubeđivanje drugih, a ovo je dobar trenutak za traženje usluga. Takođe možete efikasno komunicirati na neverbalnom nivou. Povećana osetljivost na vibracionu energiju čini ovo odličnim vremenom za rad na bilo čemu što uključuje harmoniju, poput poezije, muzike i plesa.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Od srede do nedelje donosi poboljšane komunikacijske veštine, želju za harmonijom i sposobnost kompromisa. Možete efikasno da delite poruke i ideje, pregovarate, govorite u javnosti, predsedavate sastancima, ubeđujete druge, prodajete proizvode, tražite usluge i tražite savet. Bićete radoznaliji, prilagodljiviji, željni da poboljšate svoje izglede i realističniji, ali intuitivniji u pogledu svojih ciljeva. Ovo je savršeno vreme da poboljšate svoj javni imidž ili profil na društvenim mrežama.

JARAC

Ponedeljak i utorak donose potrebu za ljubavlju i druženjem. Lojalnost i privrženost mogu biti nagrađeni većim poštovanjem i posvećenošću, ali ispoljavanje naklonosti može da ostane u pozadini ozbiljnih pitanja i praktičnih stvari. Možete se osloniti na takt i dobro rasuđivanje ako izlazite i možda ćete privući nekoga iz druge starosne grupe. Kreativno, možete biti veoma produktivni i dati oblik lepoti i harmoniji.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Od srede do nedelje donosi dodatnu ličnu slobodu da uživate u više druženja. Pozitivna promena u vašem ljubavnom životu mogla bi da dovede do ljubavi na prvi pogled i uzbudljive nove romanse. Vaš partner bi trebao biti voljan da vam pomogne da istražite svoje neobičnije i čudnije seksualne želje. Kreativna otkrića mogu vam pomoći da razvijete svoj umetnički ili muzički potencijal i pronađete svoj jedinstveni stil. Ovo je dobar trenutak za eksperimentisanje sa novom frizurom, odećom i dodacima.

VODOLIJA

Ponedeljak i utorak donose osećajnost, intuiciju, kreativnost i maštu. Vaše misli i komunikacije se okreću duhovnim temama, misterijama, okultizmu i tajnama. Vredan uvid se može steći kroz meditaciju, sanjanje i psihičku percepciju. Možete podeliti ove uvide kroz saosećajne reči podrške i nesebične reči. Ovo je dobro vreme za gledanje filmova, slušanje muzike i opuštanje.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Od srede do nedelje donosi intelektualne uvide koji će vam pomoći da steknete dublje znanje o bilo kojoj temi. Razumećete ideje koje ste ranije shvatali samo površno. Ovo je savršeno vreme za proučavanje skrivenih i tajnih stvari kao što su astrologija i psihologija. Mogli biste da upoznate nekoga ko ima snažan uticaj na vašu svest ili značajno utiče na vaše razmišljanje. Ovo je sjajno vreme za učenje i podučavanje.

RIBE

Ponedeljak i utorak su dobri za sastanke, posebno ako tražite dugoročnu posvećenost i lojalnost. Romantika i naklonost će izgledati manje važni od stabilnosti i sigurnosti. Spremni ste da žrtvujete kratkoročno zadovoljstvo za dugoročno dobro veze. Vaša samodisciplina se proteže i na vaše finansije, tako da je ovo dobro vreme da uštedite novac, otplatite dug i napravite razumna ulaganja u nekretnine, obveznice, umetnost ili nakit.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Od srede do nedelje možete iskoristiti ogromnu snagu i izdržljivost da biste postigli svoje dugoročne ciljeve. Savršen spoj strpljenja i ambicije čini vas odlučnim da date sve od sebe, bez obzira koliko dugo traje. Zadobijate poštovanje i divljenje nadređenih, posebno muškaraca, zbog svoje jake radne etike, pažnje prema detaljima i poverenja. Ovo bi takođe trebalo da bude vreme lojalnosti, sigurnosti i stabilnosti u vašim bliskim odnosima.