Venera u kvadratu Saturna od 30. do 1. januara ukazuje na izazovan početak Nove godine. To može izazvati probleme u vezi sa vašim ljubavnim životom, samopoštovanjem, finansijama ili kreativnim izražavanjem.

Pročitajte i ovo: VENERA KVADRAT SATURN – TUGA U LJUBAVI

Tenzije, stres ili krize u ovim oblastima mogu biti posledica kašnjenja, ograničenja, kritike, lenjosti ili sudbine. Normalno je da se osećate tužno, usamljeno, uplašeno ili asocijalno pod ovim depresivnim uticajem. Ali možete mnogo postići napornim radom, uštedom novca i otplatom dugova.

Pročitajte i ovo: U Novu godinu ulazimo retrogradno! POSLEDNJI RETROGRADNI MERKUR U 2023.: Šta to znači za vaš horoskopski znak i podznak (13.12.2023. – 1.1.2024.) 

Dobra vest je da prvog dana u novoj godini Merkur kreće direktno sa 22°10’ Strelca, i to, u konjukciji sa fiksnom zvezdom Rasalhag (nepopularan stav i kritika kroz religiju, filozofiju ili nauku; poteškoće u braku i svađe koje podstiču drugi, nevolje preko suprotnog pola, nisu baš dobre za dobit).

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Venera u inkonjunkciji sa Jupiterom od 2. do 4. januara može stvoriti napetost u odnosima zbog neravnoteže između ljubavi koju dajete i primate. Ako ste učinili previše za nekoga, on može iskoristiti situaciju. Ako ste nekoga uzeli zdravo za gotovo, on može povući svoju naklonost. Koristite umerenost i poniznost da biste izbegli sramotu, kontroverzu, skandal ili pravne probleme.

Pročitajte i ovo: SADE SATI – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Marsov polusekstil sa Plutonom od 1. do 5. januara donosi nalet energije, pojačanu snagu volje i hrabrost. Ova pogonska energija je intenzivna, ali dobro regulisana. Pomaže vam da se fokusirate na svoje ciljeve uz izdržljivost i izdržljivost. Neumoljiva i pronicljiva odlučnost idealna je za otkrivanje tajni i rešavanje misterija.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Treća  četvrtina Meseca na 13°15’ Vage dolazi u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Algorab. Ova zvezda donosi uspeh u poslu, sa šarmantnom prirodom. Ali negativna strana ove zvezde može biti prilično izražena, dajući destruktivnost, zlonamernost, đavolski duh, odbojnost i lažljivost, a povezana je sa strganjem. Na kašnjenja i ograničenja ukazuju fijasko, gubici, pogrešno rešavanje stvari i neprijateljstvo uopšte. Sa Mesecom, ima reputaciju nesreća ili povreda koje je teško izbeći.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

U četvrtak, 4. januara, planeta akcije i energije menja znak. Mars napušta razuzdanog Strelca i ulazi u Jarca, znak svoje egzaltacije.

Image by Freepik

OVAN

Od ponedeljka do srede donosi ogromnu energiju za postizanje vaših ciljeva i strastvenih želja. Kada se odlučite za pravac delovanja, nastavićete sa odlučnošću dok ne postignete svoj cilj. Neće biti odugovlačenja i sa lakoćom možete ostati fokusirani. Ovaj period za Ovna je savršen za izlaske. Vaša seksualna energija će biti provokativna sa nagoveštajem misterije ili opasnosti, ali i dalje primamljiva.

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje će se verovatno nuditi prilike za rast, a vi se možete osloniti na dobre veštine rasuđivanja da biste izabrali samo one koje vam odgovaraju. Strpljenje, istrajnost i jaka radna etika su vaši ključevi uspeha. Možda to nije uzbudljiva faza života, ali ćete steći veliko zadovoljstvo i zadovoljstvo. Rezultati vaših dostignuća će i dalje biti trajni i činiti vas mudrijim, bogatijim i srećnijim.

BIK

Od ponedeljka do petka, obilje asertivnosti i inicijative čini ovaj period za Bika odličnim za započinjanje novih projekata. Možete biti veoma konstruktivni i produktivni, ali i veoma kreativni. Fizička aktivnost je posebno favorizovana, poput vežbanja, sporta, vajanja i plesa. Povećana seksualna privlačnost i harizma čine ovo odličnim vremenom za zabavljanje. Takođe imate hrabrosti da se zauzmete za svoja prava i da zaštitite svoje voljene od pretnji.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja, trebalo bi da uživate više slobode da izrazite svoju jedinstvenu ličnost i sledite svoje ciljeve. Veća samosvest, otvorenost i prilike donose nova i raznovrsna iskustva i avanture kako bi vaš život učinili zanimljivijim i uzbudljivijim. Mogući su bljeskovi uvida, živopisni snovi ili slučajni susreti. Oni bi mogli da dovedu do otkrića o sebi kako biste otkrili svoj puni potencijal ili vam pomogli da napustite svoje stare puteve.

BLIZANCI

Od ponedeljka do petka donosi strpljenje i izdržljivost za produktivan, efikasan, neprekidan napor. Ostaćete fokusirani na svoje dugoročne ciljeve i nećete biti ometani svakodnevnim dramama. Rezultati vaših napora će povećati vaš osećaj sigurnosti i biti izvor ponosa i zadovoljstva. Bićete svrsishodni i jasni u pogledu svojih ciljeva. Ako se pojavi bilo kakav izazov, biće lako pronaći praktično rešenje.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja donose potencijal za pogrešnu komunikaciju i konfuziju koja može dovesti do problema u vezi. Vaša percepcija stvarnosti može postati zamagljena zbog nemogućnosti filtriranja pozadinske buke ili beskorisnih informacija. Budite posebno oprezni ako donosite suštinske odluke ili planove ili ste uključeni u poslovne poslove ili pregovore o ugovoru. Potražite savet profesionalca u toj oblasti ili nekoga kome verujete.

RAK

Ponedeljak i utorak, obilje asertivnosti i inicijative čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata. Možete biti veoma konstruktivni i produktivni, ali i veoma kreativni. Fizička aktivnost je posebno favorizovana, poput vežbanja, sporta, vajanja i plesa. Povećana seksualna privlačnost i harizma čine ovo odličnim vremenom za zabavljanje. Takođe imate hrabrosti da se zauzmete za svoja prava i da zaštitite svoje voljene od pretnji.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od srede do nedelje, možda ćete se više osećati kao da se opustite nego da radite bilo šta poput teškog posla. Prijatelji, ljubavnici, porodica i deca biće izvor zadovoljstva. Poslovna pitanja bi trebalo da budu profitabilna; možete se osloniti na dobre diplomatske i pregovaračke veštine. Oko za jeftino i dobar smisao za modu čine ovo idealnim vremenom da se ulepšate kozmetikom, novom frizurom ili tetovažom. Znajte gde da povučete granicu sa samoudovoljstvom, posebno hranom i alkoholom.

LAV

Od ponedeljka do srede donosi nalet energije usmerene ka cilju koja je intenzivna, ali dobro regulisana, pruža izdržljivost i izdržljivost. To čini ovaj period za Lava dobrim za rešavanje izazovnih projekata koji su ranije izgledali preteški za postizanje. Nešto duboko u vama pokreće vas, iskonska vrsta instinkta za preživljavanje. Snažno ćete projektovati svoju fizičnost i seksualnost i izgledaćete najatraktivnije. Takođe možete snažno projektovati sebe u duhovnoj ili psihičkoj areni.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od četvrtka do nedelje je vreme opreznog širenja. Možete se osloniti na zdrav razum i kontinuirani napor. Prilike za rast mogu doći kroz vašu karijeru, ulaganja, poslovne ugovore ili lični život kao veliku materijalnu imovinu ili izbor odnosa. Možda ćete dobiti unapređenje ili možete preuzeti veću odgovornost. Dugoročna ulaganja doneće vam finansijsku stabilnost i dugoročan stabilan rast.

DEVICA

Od ponedeljka do petka donosi dobro raspoloženje, optimizam i mnogo ljubavi. Drugi će vas smatrati privlačnijim dok se opustite i izrazite ljubazniju i prijatniju stranu vaše ličnosti. Ovaj period za Device idealan je za izlaske i popravljanje stresnih veza. Sreća u ljubavi može se uporediti sa nekim bogatstvom negde drugde u vašem životu. Možda se spremaju pokloni, komplimenti i dobre ponude.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja donose snažnu potrebu da izrazite svoj kreativni, inventivni i originalni bljesak. Povećana samosvest i otvorenost znače da vam može biti prijatno da vas vide kao drugačijeg ili ekscentričnog. Bljesci uvida i živopisni snovi mogu dovesti do kreativnih otkrića i otkrića. Ovo je odlično vreme da napravite promene i započnete trendove. Oni će se desiti brzo i relativno glatko. Možete se veoma dobro prilagoditi novim uslovima.

VAGA

Od ponedeljka do srede donosi povećanu ambiciju, uticaj i seksualni nagon. Dakle, ovaj period za Vagu je dobar za samostalan rad na nečemu što vas zanima. Imaćete izdržljivost i snagu da uspete u složenim zadacima. Nalet kreativnosti može se iskoristiti za značajne transformacije u vašem životu. Ako morate da se takmičite ili ste ugroženi, onda možete da iskoristite svoju ratničku energiju da biste se borili i pobedili.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Četvrtak do nedelje donosi veću samosvest i želju za više slobode i blagostanja. Možda ćete shvatiti da ste došli do kraja neke životne faze i osećaćete se kao da morate napredovati na viši nivo. Možda znate da ne možete ići dalje u svojoj trenutnoj karijeri ili se osećate kao novi izazov. Ovo bi trebalo da bude odlično vreme za pozajmljivanje novca za ulaganje u imovinu ili za pokretanje ili razvoj vašeg poslovanja.

ŠKORPIJA

Od ponedeljka do petka, nalet energije usmerene ka cilju čini vas veoma ambicioznim. Možete biti asertivni i direktni u postizanju svojih želja uz održavanje harmonije. Ovaj pristup koji ne predstavlja prijetnju će vam pridobiti saradnju i impresionirati ljude na vlasti. Ovaj period za Škorpije idealan je za zalaganje za svoja prava i uklanjanje prepreka uspehu. Seksualni odnosi će imati koristi od vaših pojačanih strasti.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja su odlične za promenu intimnih odnosa, navika i doma. Pravljenje promena u ovim oblastima neće izazvati uznemirenje koje obično izazivaju, a možda će vam se čak pružiti i pravovremene prilike da to učinite. Neke mogućnosti uključuju preuređenje, preseljenje kući ili početak nove veze. Povećana svest o vašim podsvesnim motivacijama takođe pomaže procesu.

STRELAC

Ponedeljak i utorak su povećali kreativnu misao i mentalnu aktivnost i podstakli vašu komunikaciju i interakciju sa drugim ljudima. Ovo će verovatno biti naporan period, ali koristan jer možete da se projektujete snažno i jasno, a da nikoga ne uznemirite. Ovo bi bio idealan trenutak da zapišete svoja razmišljanja u dnevnik ili na internetu, obnovite stara prijateljstva i napišete i pošaljete prijave.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od srede do nedelje, trebalo bi da se osećate snažne volje, ponosni i odlučni da uspete. Dobro izbalansirana mešavina strpljenja i entuzijazma može vas učiniti produktivnim i prosperitetnim. Uzimajući dobro organizovan i sistematski pristup, shvatate da ne postoje prečice do uspeha i generalno ćete se razumno kretati. Biti optimista, a istovremeno biti tiho samouveren i samodisciplinovan donosi sreću i zadovoljstvo.

JARAC

Od ponedeljka do petka vreme je prilika, rasta i sreće. Možda ćete se osećati potpuno ili zadovoljni svojim dosadašnjim dostignućima. Ali takođe imate snagu i odlučnost da probijete barijere ili se proširite unutar većih granica. Sudbinski događaji, srećni prekidi ili namerne akcije stvaraju prilike za rast. To može uključivati obrazovanje, zakon, putovanja, novu karijeru ili novu vezu.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Subota i nedelja donose uzbuđenje, pozitivne promene i veću ličnu slobodu. Trebalo bi da osetite snažnu želju da se odvojite od rutine i uradite nešto drugačije od vaših normalnih aktivnosti. Fleksibilnost i otvorenost donose prijatna iznenađenja i uzbudljiva iskustva. Vaša svest će biti otvorena za veće vibracije, što će možda rezultirati većom samosvesti ili psihičkom percepcijom.

VODOLIJA

Ponedeljak i utorak donose jasno i brzo razmišljanje koje se kanališe u mentalni rad i komunikaciju. Sa tako aktivnim umom, ovo je odlično vreme da izrazite svoje misli pisanjem ili govorom. Takođe možete da apsorbujete mnogo informacija, tako da je ovo odlično vreme za učenje. Veliki fokus vam omogućava da fino podesite svoje ciljeve i napravite jasne planove za budućnost, strategiju za postizanje svojih ciljeva.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od srede do nedelje donosi nalet energije usmerene ka cilju koja je intenzivna, ali dobro regulisana, daje izdržljivost i izdržljivost. Ovaj period za Vodolije idealan je za rešavanje zahtevnih projekata koji su se ranije činili preteški za ostvarivanje. Nešto duboko u vama pokreće vas, iskonska vrsta instinkta za preživljavanje. Snažno ćete projektovati svoju fizičnost i seksualnost i izgledaćete najatraktivnije. Takođe možete snažno projektovati sebe u duhovnoj ili psihičkoj areni.

RIBE

Od ponedeljka do četvrtka je dobro za druženje sa starim prijateljima ili porodicom. Svi postojeći odnosi, posebno oni sa ženama, biće topli i uživaće u emocionalnom razvoju. Sticanje novih prijatelja je lako zbog vaše spremnosti da podelite svoja osećanja. Možete probiti led i biti toplo primljen. Povećana popularnost znači da možete osvojiti široku publiku.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od petka do nedelje donosi veću slobodu izbora, posebno što se tiče karijere i kućnog života. Neočekivane promene mogu dovesti do uzbudljivih prilika za napredovanje ili u novom pravcu. Ovo je odlično vreme za pokretanje promena jer ste prilagodljiviji i željni promena. Možete napraviti kompromis samo toliko da se uklopite u nova okruženja bez žrtvovanja nezavisnosti. Eksperimentisanje i bljeskovi uvida mogu dovesti do prodora i originalnog kreativnog rada koji izražava vaš jedinstveni stil.