Pred nama je relativno uravnotežena sedmica. Najvažniji događaj u toku ove nedelje je Merkurov prelazak u direktni hod, ali imamo i pun Mesec u Devici.

Na samom početku nedelje možemo osećati napetu energiju i tešku atmosferu od prethodnih događanja, jer se može osećati i dan posle jaka konjukcija Venere i Urana koja se desila u nedelju.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ponedeljak ujutro možemo da buemo ošamućeni, pospani ili defokusirani zbog konjukcije Sunca i Neptuna, koja se, takođe, desila dan ranije.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Venera u Biku, od 5. marta do 3. aprila

Tome doprinosi i Mesečevo kretanje po znaku Device, te će u toku dana napraviti opoziciju i sa Suncem i Neptunom koji se nalaze u znaku Riba. Pun Mesec je u ponedeljak na 19°37’ Device.

Pročitajte i ovo: VENERA u BIKU – izvor bogatstva leži u osećanju radosti, zadovoljstva i čulne ispunjenosti

Pored toga, Merkur je stacioniran, dakle, ne kreće se, jer će od utorka krenuti direktno posle tronedeljnog retrogradnog hoda.

Photo by Masaaki Komori on Unsplash

Dakle, sve upućuje da će ponedeljak biti dan za prespavati. Ipak, u toku dana postoji i dobar aspekt Meseca sa Marsom, pa će biti i konstruktivnih akcija, koje se najverovatnije odnose na posao i na tekuće obaveze, koje, ipak, moramo ispoštovati i odraditi.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama – Snovi i nada nja se ostvaruju

U utorak Merkur kreće direktno! Dan bez aspekata, izuzev prelaska Meseca u znak Vage,  pa nas time i Univerzum podržava da lakše premostimo i suočimo se sa promenom koju donosi Merkur svojom promenom direkcije.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Ono što je važno da znamo je da, iako je krenuo direktno, Merkur će prolaziti kroz svoju senku, dakle, prolaziće isti put kroz zodijak kroz koji je već prošao unazad, te dani pred nama, takođe, nisu dobri za naglo kretanje u velike promene, potpisivanja i ugovaranja.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Ovo je dobar dan za razgovore, naročito sa ljudima sa kojima smo u intenzivnim odnosima, pre svega, sa partnerom.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

Mesec u Vagi daje mogućnost pronalaženja kompromisa, ravnoteže i diplomatičnog dogovaranja za buduće korake udvoje. Takođe, dobar dan za razgovor sa šefom ili ljudima sa kojima smo u zajedničkom poslovnom projektu, kao i  za dogovor sa advokatima.

Pročitajte i ovo: Merkur u Ribama, prevrtljivac ili zanesenjak

U sredu ide vrlo lep i  skladan aspekt sekstila između dve svesne planete, Sunca i Jupitera. Ovo je dobar aspekt za posao, ali i za novac, finansije. Ako se bavite nekim duhovnim radom, ovo je dan kada možete dobiti lepe poruke, uvide i osećati se unutar sebe zadovoljno.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Aspekt sreće i zadovoljstva sobom, naročito za sve koji imaju javne nastupe, pa će kritike biti na vašoj strani.

Foto Jamakassi, Unsplash

Do večeri će Mesec napraviti napete aspekte sa Marsom i Jupiterom, pa prevelika euforija, možda i koja čaša više, mogu da vas koštaju u vidu preplaćivanja kazne, računa u restoranu ili loše noći zbog teške glavobolje ili probave. Ne preterujte u sredu uveče ni u kom smislu.

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

U četvrtak se menja atmosfera na nebu, za koju je svakako zadužen Mesec. Pre nego što promeni znak u Škorpiona i totalno povede naše misli na drugu stranu, Mesec će napraviti  kvadrate sa Plutonom i Saturnom, pa će briga, težina i loš odnos sa drugima da ispliva na površinu.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Osećaj da vi dajete više, a ostali manje u svemu, mogu da vas preplave, pa je vro lako da će se osećati nezadovoljstvo, ali i potreba da definišete neke odnose ili stavite tačku na njih.

Photo by Abigail Keenan on Unsplash

Ipak, još nije vreme za radikalne poteze, naročito što će tokom dana Mesec ući u strastveni znak Škorpiona i sve obojiti strašću i prejakim emocijama. Nastavak napetih unutrašnjih konflikata sledi i u večernjim satima, kad Mesec pravi opoziciju sa Uranom i Venerom, te će unutrašnji sukob prerasti u dijalog.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom

I opet je savet da ne isterujete pravdu ovog dana, nego pokušajte napetost da smanjite bilo kojim konstruktivnim poslom ili vežbom.

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Petak je dan koji je idealan za završavanje poslova, jer Mesec pravi dobre aspekte sa Marsom i Jupiterom. Ovo je dan za posao, komunikaciju u vezi sa bankama, finansijama i dobar dan za sport, planinu ili odlazak na put.

Photo by Vitor Pinto on Unsplash

Subota je dan kad se aktivira vrlo skladan odnos između Marsa i Neptuna. Ovaj aspekt govori o velikoj snazi koju ima Mars u Jarcu, koja je podržana i planetom koja se odnosi na ideje, kontemplacije, maštu i kreativnost.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Obe planete se nalaze u dobrim pozicijama, pa kako će Mesec u toku ovog dana preći u vatreni, avanturistički znak Strelca, ovaj dan može da bude spoj dobrih poslovnih, konstruktivnih dogovora, ideja i zamisli sa ugodnim ambijentom.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Ako razmišljate gde da održite važne dogovore, gde da odvedete poslovne partnere ili sa svojim partnerima da se dogovarate o budućim projektima, idealno mesto jeste planina, kuća sa kaminom i dobrom večerom, nakon koje ćete prošetati snežnim obroncima.

Melk Hagelslag, Unsplash

Ako vam ovo zvuči neizvodljivo, idite vi sa svojom boljom polovinom na tako mesto i dogovarajte se telefonom, jer će vam takav ambijent i te kako prijati i iznedriti pozitivna rešenja i odluke.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Neptun i Mars u dobrom odnosu mogu da probude razne kreativne ideje, jer veza između ove dve planete se odnosi na intuiciju i naše podsveno sa akcijom i pokretanjem onoga o čemu sanjarimo.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Pred veče ovog dana još jedan dobar aspekt, i to sekstil Sunca sa Plutonom, koji se može nadovezati na sličnu simboliku, da ono što želimo zaista i ostvarimo, da ono što nam je najdublje u nama i osvetlimo.

Photo by Katy Belcher on Unsplash

Sunce, planeta koja nam daje život i unosi svetlost u život, i Pluton, koji je Bog podzemlja i njamračnijih delova nas, u subotu veče biće u dobrom odnosu.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Svi naši strahovi, brige i mračni delovi mogu da budu osvešćeni i prihvaćeni, te uvek takvi kontkati najdaljih delova nas donose regeneraciju nas samih, spajanje delova nas pa se osećamo zdravije, srećnije i celovito.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Nedelja, dan za odmor u svakom smislu, jer Mesec u toku ovog dana pravi samo jedan aspekt i to kvadrat sa Neptunom, a to uvek znači da je vreme da odmorimo naše telo i naše misli, naročito posle plodonosnih uvida i rešenja koje smo mogli odraditi dan pre.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter