Sedmica koja je pred nama obiluje astrološkim aspektima u koje su uključene sve planete, što znači da će biti raznoraznih događaja iz svih sfera života. Idemo redom.

Prvog dana ove sedmice velika promena, Merkur izlazi iz znaka Škorpiona, te ulazi u znak kome se ne raduje previše, u znak Strelca.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Osnovna simbolika ove postavke jeste preterivanje u objašnjavanju, preširoko i nadugačko pričanje, te kako se i Sunce nalazi u Strelcu i pravi opoziciju sa Mesecom od utorka popodne, sigurno je da nećemo biti oduševljeni razgovorom sa šefom, učiteljicom ili sa nekim ukućanom koji može biti preširok u objašnjavanju nečega što već odavno znamo.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Strpljenje je osnovna životna lekcija, i za Strelčeve, ali i za Blizance, pa baš ovog dana možemo da proverimo da li smo i mi tu lekciju savladali, naročito što će tokom dnevnih časova i Mesec praviti napet aspekt sa Marsom, pa može doći i do ozbiljnog konflikta u razgovoru.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Merkur u ovom znaku može da nam, tokom njegovog brzog prolaska kroz ovaj znak (ulazi u Jarca 29.12.2019.), donese i putovanja i širenja naših intelektualnih sposobnosti i spoznaja, ali ne može da nas konkretizuje i fokusira na stvari koje su njemu važne – brojke, analizu, preciznost.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Zato ovaj period treba iskoristiti za pravljenje planova za narednu godinu, planova za odlazak na odmor, proslavu Nove godine ili se okrenuti duhovnom radu, odlasku u neki manastir ili neko egzotično spiritualno mesto, koje nam može proširiti spoznaje o nama samima. On će nas naterati da pravimo grandiozne i megalomanske planove, pa i treba pustiti maštu na volju do kraja godine, jer kroz maštu možemo i doći do toga što mi zaista želimo.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ulazak Meseca u znak Blizanaca tokom utorka pojačaće naše mentalne i intelektualne obaveze, te mnoge razgovore, dogovore i poslovne obaveze možemo tokom tog dana i završiti.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

U sredu ide vrlo jak aspekt na nebu, između dve različite, a opet slične planete, Venere i Saturna, koji će baš tog dana biti u egzaktnoj konjukciji.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak! 

Konjukcija se dešava u Jarcu, što pojačava ono što simboliše povezanost ove dve planete – postojanost, vernost, obavezu zvani brak, ali i brigu koju često osobe koje imaju natalnu Veneru Jarcu povezuju i poistovećuju sa ljubavlju.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Venera je planeta ljubavi, ali i zadovoljstva i uživanja, dok Saturn simbolizuje obavezu i odgovornost, pa kako je inače on egzaltiran, mesto gde se oseća izvanredno, u znaku Vage, znaku koji opisuje odnose, ovaj aspekt nosi potrebu da se vrhunac ljubavi kruniše brakom.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Moramo da imamo na umu da će krajem ove godine biti puno planeta u Jarcu, te da je sledeća godina upravo godina Jarca, pa obaveza koju on traži je definisanje i ljubavi i ljubavnih odnosa. Interesantno je i da se konjukcija dešava na 19. stepenu koji nosi simboliku sedme kuće ili braka, pa mnogi parovi baš ovog dana ili od toga dana da počnu ozbiljnije da razmišljaju na ovu temu.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

U četvrtak nas očekuje Pun Mesec, a to uvek pojačava naše emocije, pa često ovaj aspekt može da nas učini preosetljivim na situacije i ljude koji nam se budu pojavljivali tog dana.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Ovog puta Pun Mesec se dešava u Blizancima, pa bi trebalo da u komunikaciji, analizi ili verbalno ne budemo previše napadni, da ne reagujemo na nečije reči, u razgovoru ili pisanju, jer izazovi mogu doći iz ovog životnog domena.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

Petak je dan sa dva vrlo važna aspekta kojima moramo da se pozabavimo i razjasnimo. Jedan je aspekt koji pravi Mars sa Neptunom, a drugi je konjukcija Venere sa Plutonom.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Oba su vrlo povoljna, trigonska aspekta, što govori o vrlo jakoj pozitivnoj energiji koju oni mogu da nam udahnu i par dana ranije, ali i kasnije da osetimo njihov uticaj, mada je petak dan kad će se desiti egzaktnost. Prvi aspekt će se desiti između dve, na prvi mah, nespojive energije, muške, potentne i borbene – Marsa i druge koja se više odnosi na podsvesni deo nas, zaljubljenost, opijenost, nejasnost.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

U kombinaciji koja se dešava u petak, ove dve planete će uskladiti svoje energije i mogu dati vrlo jake intuitivne akcije, jer spoj akcije i intuitivnosti, unutrašnjeg glasa i osećanja mogu da iznedre tog dana vrlo mudre poteze, pa i za umetnike dobar dan vizija i naleta nadahnuća koje mogu odmah sprovesti u delo.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Ovaj aspekt, pre svega, odnosi se na duboke unutrašnje ispravne odluke koje treba slušati, naročito ako se nađete u opasnoj situaciji, konfliktu ili bilo kakvoj negativnoj atmosferi, pa je savet tog dana prepustiti se unutrašnjem vođstvu koje će vas odbraniti od svih loših namera, poteza ili akcija.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Drugi aspekt se nadovezuje sličnom simbolikom, jer kako vidimo obe muško ženske planete, Mars i Venera, prave aspekte sa dubokim, nesvesnim planetama.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Venera će istog dana, malo kasnije, ući u zagrljaj Plutonu, što donosi naročito dubinu emocija i osećanja, magičnu privlačnost i povezanost koja nije iz ovog života, nego mnogo starija možda sa nekim novim ili sa svojim partnerom, ali i sa svojim unutrašnjim bićem koji duboko veruje u magiju i postojanja nečeg neopisivog.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Ovo je aspekt vrlo dobar za bilo kakva isceljenja, proročke vizije, kontakt sa energijama koje nisu poznate, ali kontakt i sa svojim najdubljim željama i potrebama koje možemo osvestiti i isceliti. Dan zvuči kao mističan, pa stvoren da budemo sa svojim partnerom ili sami sa sobom i da osetimo dubinsko prožimanje života kroz bilo kakvu aktivnost.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom

Sutradan, u subotu, Mesec ulazi u znak Raka i velika osetljivost, emotivnost, pa i povređenost može da se dešava tokom dana u nama samima, jer će Mesec, kako bude prolazio dublje kroz ovaj znak, praviti opozicije sa svim planetama iz stelijuma koji se nalazi u znaku Jarca.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Za kraj nedelje očekuje nas još jedan lep aspekt, trigon, i to između Jupitera i Urana, te dok Mesec bude ulazio u Lava, probudiće se u nama potreba za stvaralačkom aktivnošću, naglim i neočekivanim odlukama. Moguće su dobre i iznenadne vesti, pa i iz inostranstva, ali i pozitivne odluke sa sudskih procesa.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Obe planete se nalaze u zemljanim znacima, pa će fokus biti na konkretnim, a moguće i finansijski pozitivnim obrtima, te kako je Mesec u Lavu, nedelju veče možemo glasno i veselo provesti u omiljenom društvu, proslavljajući pravedne odluke, srećnu zvezdu pod kojom smo rođeni, život.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.