U spiritualnom kontekstu, ovo može da bude nedelja čuda.

Zašto? Pa, Sunce nastavlja svoje putovanje kroz transformacioni znak Škorpije, ali se udobno smešta kroz trigon prema Neptunu u Ribama, horoskopskom znaku kojim upravlja ova planeta, pa je stoga dostojanstveno.

Primećujete, mnogo je vode aktivno ovih dana… To nam daje priliku da zaronimo duboko u sfere isceljenja, vere, meditaciju i lični rast.

Mogli bismo naići na sistem verovanja ili osobu koja radikalno menja naš pogled na svet, ili nam pomaže da evoluiramo na neki značajan način. Sve povrede iz prošlosti mogu se osloboditi, pozdravljajući novu energiju i rast.

Sunčev trigon sa Neptunom od srede do nedelje donosi povećanu osetljivost i empatiju. Steći ćete dublje i šire razumevanje svog mesta u svetu. Važno je da ćete možda shvatiti da je postizanje vaših ciljeva i snova od najveće važnosti pre nego što možete pomoći drugima.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Ipak, ovo nije nedelja u kojoj nemamo prilike da se uhvatimo u koštac sa praktičnijim, realnim stvarima, jer se razgovori i misli, Merkur, i Mars, planeta akcije, sreću u Škorpiji, a ovaj savez može da bude odličan za poslovne tokove, imovinu, provere i promene osiguranja, penzija i štednje.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Merkur u konjunkciji sa Marsom na 07°22’ Škorpije od ponedeljka do petka beleži povećanje mentalne aktivnosti i komunikacije. Fokusirano i oštro razmišljanje čini ovo dobrim vremenom za mentalni rad, kao što su studije, istraživanja i rešavanje problema.

Samo sa tvrdoglavim Saturnom koji stvara oštar pravi ugao sa ove dve planete iz znaka Vodolije, kojim vlada, biće najbolje da ne budete previše impulsivni u vezi sa dugoročnim odlukama o trošenju.

Konkretno, obe planete u kvadratu sa Saturnom čine ovo teškim periodom.

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

Niti je ovo najbolje vreme da budemo previše idealisti u pogledu prijateljstava, pa treba da zapamtimo onu dobro utvrđenu maksimu, da posao i zadovoljstvo nije dobro mešati.

Merkur u kvadratu sa Saturnom od utorka do četvrtka otežava sprovođenje vaših planova i ideja zbog negativnog razmišljanja i nesporazuma. Potražite pouzdani, profesionalni savet ako ste uključeni u ugovore, poslovna ili pravna pitanja. Ne oslanjajte se na tuđe reči, i budite oprezni sa svojima.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Mars u kvadratu sa Saturnom od 7. do 13. novembra donosi frustracije i inhibicije. Vaše želje i potrebe mogu postati snažnije, ali možda će vam biti teže izraziti svoje strasti i uspeti realizovati ih.

Najbolji pristup ovom aspektu je odbrambeni stav. Umesto pokretanja novih projekata ili traženja mogućnosti za ostvarenje svojih želja, bolje je da se koncentrišete na zadržavanje onoga što već imate – znači, tihovanje.

U stvari, prva četvrt Meseca u četvrtak, takođe ide između znakova Škorpije i Vodolije (na 19°21’ Vodolije)…

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Mesec u fazi prve četvrti u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji donosi optimizam, velikodušnost i sreću. Provođenje kvalitetnog vremena sa voljenima sada bi bilo posebno korisno.

Značajna žena u vašem životu mogla bi pozitivno uticati na vaš lični ili duhovni razvoj. Ova mesečeva faza traje do pomračenja Meseca koje nas očekuje 19. novembra. O tome više u posebnom članku.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

I sitna ljubomora oko umešanosti drzgih ljudi, takođe bi moglo da bude nešto što će ove nedelje izazvati nesporazume i konflikte.

Ipak, kako se nedelja bliži kraju, Sunce u Škorpiji pravi kvadrat sa Jupiterom u Vodoliji, i to nas ohrabruje da vidimo najbolje u ljudima, a ne da se previše fokusiramo na lošu stranu. Na kraju krajeva, bolje je biti velikodušan prema greškama nego zao.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Pošto će se Merkur takođe suočiti sa nestalnim Uranom kako se nedelja bude bližila kraju, dok nam ovo može dati poslovični „trenutak paljenja lampice“ u glavi, kada je u pitanju prihodovanje, pažnja će biti veoma važna.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Jer, iako planete ovog novembra definitivno mogu da izazovu domišljatost, treba se odupreti tome da budemo previše nagli sa novim idejama. Međutim, prijatno je to da neke dobre finansijske vesti mogu da se pojave gotovo niotkuda, što može oduševiti!

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Merkur nasuprot Urana od petka do nedelje ubrzava vaš um. Užurbani tempo može učiniti da se osećate napeto i rastrzano. Postoji i mogućnost niza drugih neočekivanih događaja koji će povećati vašu nervozu.

Za kraj nedelje, Venera u Jarcu pravi polusekstilni aspekt prema Saturnu u Vodoliji, što od petka do nedelje povećava vašu potrebu za društvom i ljubavisanjem, ali to mora da bude ozbiljna i prava ljubav.

Romantika i privrženost će se činiti manje važnim od stabilnosti i sigurnosti. Spremni ste da žrtvujete kratkoročno zadovoljstvo za dugoročno dobro i stabilne veze.

Pročitajte i ovo: Dnevni planetarni časovnik

Nedelju završavamo Mesečevim ulaskom u pokretačkog Ovna.

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što bolju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

Ovan

Sada vidite da su vas određene situacije iscrpile i konačno odlučujete da ispravite stvari u svom životu.

Ne dozvolite da bilo ko utiče na ovu vašu odluku. Planete favorizuju profesionalne korake i donose vam korisne ugovore, kao i razvoj vaših odnosa.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Stvari u vašem ljubavnom životu su veoma zadovoljavajuće i to će vam pomoći da se efikasnije nosite sa ostalim problemima.

Dajte sve od sebe da održite mir i tišinu.

Ako ste slobodni, usudite se da napravite prvi korak ka osobi koja vas zanima. Oni osećaju isto i vaš trud će sigurno biti nagrađen.

Bik

Ova nedelja će biti glatka i poprilično mirna.

Ako ste slobodni, vaš ljubavni život će postati zanimljiviji, kroz nova zanimljiva poznanstva. Ne dozvolite da vas vaše uzbuđenje navede na pogrešne izbore, jer nisu svi vredni vaše pažnje.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

U finansijama izbegavajte rizike, jer opasnost vreba na svakom uglu.

Ove nedelje pokušajte da se približite svom partneru i izrazite svoja duboka osećanja prema njemu, zaboravljajući sve negativne stvari koje su vas razdvajale.

Ako ste slobodni, vaša povećana društvenost će vam pomoći da pronađete ljubav koju ste čekali.

Blizanci

Ova nedelja će biti puna napetosti, produktivnih i negativnih.

Budite tihi i neutralni u razgovorima sa kolegama, jer se lako mogu dogoditi nesporazumi.

U vašoj vezi izbegavajte sukobe i pokušajte da ostanete mirni i rešite probleme. U svojim finansijama i profesionalnim potezima, iskoristite svaku priliku koju imate da krenete napred. Ne pravite ishitrene poteze koji bi mogli da vam pokvare napore.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Ove nedelje će vas brinuti emocionalni problemi. Oni potiču iz prošlosti, kada niste uspeli da radikalno rešite određena pitanja.

Sada, ovi problemi se vraćaju i muče vas i vašeg partnera. Smirite se, ovi dani ne favorizuju visoke tenzije i nesuglasice. Ostavite sve po strani i sačekajte pravi trenutak za akciju.

Ako ste slobodni, planete će vam pomoći da upoznate osobu o kojoj sanjate.

Rak

U poslednje vreme vaš život je veoma konfuzan i nestabilan, ističući vaše urođene strahove i osetljivost i navodeći vas na pogrešne odluke.

Odvojite malo vremena da dovedete stvari u red i organizujete svoj svakodnevni život.

Treba da se direktno bavite problemima u vašoj vezi, kako bi ona postala jača i iskrenija. Prestani da se pretvaraš da je sve savršeno.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Na poslu predstoje nagli razvoj događaja, pa se pobrinite da dobro razmislite pre nego što uradite bilo šta zbog čega ćete požaliti.

Ova nedelja će definisati budućnost vaše veze. Sada možete jasno da vidite stvari i stav vašeg partnera možda nije prava stvar za vas. Pre nego što donesete bilo kakvu odluku, vodite iskren razgovor koji će vam pokazati da li su voljni da se promene.

Ako ste slobodni, morate učiniti nešto da se izvučete iz svoje bede. Sedenje kod kuće neće promeniti vaš život.

Lav

Već duže vreme osećaš potrebu da nađeš nekog posebnog, nekoga sa kim ćeš doživeti veliku ljubav, a da pritom potpuno ne žrtvuješ svoju nezavisnost.

Ova nedelja će vam verovatno doneti takvu osobu. Naravno, u budućnosti će se njihov stav promeniti i zahtevaće više od vas. Morate postati fleksibilniji, jer vaš ego neće dozvoliti da se stvari razvijaju u vašoj vezi.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Razmislite šta zaista želite i pronađite osobu koja vam to može dati.

Pustite da u karijeri stvari idu svojim prirodnim tokom, jer ovaj period ne pogoduje promenama.

Vaš ljubavni život ide odlično i trebalo bi da pokušate da smanjite negativnost i iritaciju, kako biste očuvali dobro raspoloženje među vama. Izrazite svoju ljubav i nežnost i vaša nedelja će biti lepa.

Devica

Ova nedelja će biti mirna i optimistična i pomoći će vam da poboljšate svoje odnose.

U poslednje vreme ste prošli kroz mnogo toga i osećate se uplašeno i nesigurno. Ne dozvolite da vas teškoće savladaju jer ćete sve uspeti da prevaziđete.

Pokušajte da se približite ljudima kojima je stalo do vas i koji vam mogu pomoći. Štaviše, pokušajte da budete velikodušniji jer će vam to pomoći da se osećate manje pod stresom.

Tokom vikenda, posvetite malo vremena sebi i oslobodite se svih pritisaka kroz koje ste prošli.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Početak nedelje će vas naterati da shvatite da stvari u vašem ljubavnom životu ne izgledaju dobro. Stalno ste na ivici nesporazuma ili svađe. Na kraju ćete uspeti da priđete svom partneru i poboljšate svoju vezu.

Ako ste slobodni, nemojte ostati kod kuće, osećajući se jadno. Planete će vam pomoći da pronađete ono što tražite, sve dok to tražite.

Vaga

Ove nedelje ćete konačno moći da sprovedete svoje planove, samo ako odlučite da prestanete da razmišljate i počnete da radite.

Ograničite svoj ego i iskoristite priliku da započnete novi početak. Promenite svoj stav i naučite da uzmete u obzir potrebe svog partnera. Niste sami u ovoj vezi.

Na poslu očekujte neko restrukturiranje koje na vas neće direktno uticati. Budite oprezniji u svojim finansijama.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

U poslednje vreme ste bili otvoreni za iskušenja i, ako ne kontrolišete ovu sklonost, nepopravljivo ćete naštetiti vašoj vezi.

Razmislite o tome šta zaista želite i razgovarajte o tome sa svojim partnerom, tako da oni znaju šta se dešava.

Ako ste slobodni, morate naučiti kako da budete u redu sami sa sobom, bez obzira na to da li ste u vezi ili ne. Vaše raspoloženje će se poboljšati i bićete privlačniji drugim ljudima.

Škorpija

Ovi dani će doneti pritisak i korenite promene u vaš život, kao i prepreke koje će vas iritirati.

Ostanite mirni i razmišljajte racionalno kako biste se prilagodili novim činjenicama i reorganizovali.

Morate odlučiti koliko vremena želite da potrošite na sebe, a koliko na probleme drugih ljudi.

U svom ljubavnom životu, vodite računa da imate više razumevanja prema ljudima koji izražavaju svoja osećanja prema vama i dajte šansu osobi koja toga vredi.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Vaša veza se suočava sa nekim problemima, ali nije pravo vreme da ih rešite. Ostavite ih po strani ako želite da izbegnete sukobe i radije radite stvari koje će vas oboje zadovoljiti. Kasnije ćete dobiti priliku da se pozabavite svojim problemima.

Ako ste slobodni, pokušajte da proširite svoj društveni krug kako biste promenili dosadnu rutinu. Možda ćete jednostavno pronaći ono što tražite.

Strelac

Ove nedelje ste konačno dobili priliku da promenite svoj život i pripremite svoju budućnost.

U vašem privatnom životu, postojaće distanca između vas i vašeg partnera i moraćete da pokušate da priđete jedno drugom. Tokom vikenda posvetite malo vremena sebi, odmorite se i vodite računa o svom zdravlju.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Postoje stvari u vašoj vezi koje vam se ne sviđaju i na vama je da ih promenite. Iskreno razgovarajte sa partnerom i pokušajte da zajedno nađete rešenja.

Ako ste slobodni, platonska ljubav će doći u vaš život i to može postati veza u budućnosti.

Jarac

Ove nedelje će sve postati jasno u vašem životu.

Sada shvatate da vam je tvrdoglavost i brzopletost samo nanela štetu. Suočavaćete se sa problemima i kašnjenjima na poslu.

Budite mirni i strpljivi i pokušajte da odredite šta nije u redu i kako to možete da popravite.

Pročitajte i ovo: Kako da prevaziđemo lične polaritete koji nas sputavaju da realizujemo svoje istinske potrebe

U vašim finansijama, stvari će se promeniti i postati veoma pozitivne za vas.

Vaša senzualnost i strast će biti intenzivne, ali morate ih maksimalno iskoristiti. Kontrolišite svoju lošu narav i isplanirajte romantične večeri koje će pomoći vama i vašem partneru da se dobro provedete.

Ako ste slobodni, došlo je vreme da se oslobodite svoje usamljenosti. Ne isključujte se; izađi tamo i dobro se provedi.

Vodolija

Ove nedelje će vam neke veoma prijatne i pozitivne situacije promeniti život, posebno u oblasti karijere.

Vaš rad i vaše finansije su veoma favorizovani i sada možete postići svoje ciljeve.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Stvari su napete između vas i vašeg partnera i osećate se kao da ste zaglavljeni u ćorsokaku. Morate da ostanete mirni i razgovarate sa svojom drugom polovinom, kako biste pronašli rešenje, umesto da kažete ili radite stvari zbog kojih biste kasnije mogli zažaliti.

Ako ste slobodni, držite oči otvorene, posebno tokom vikenda, jer će vas nova ljubav verovatno iznenaditi. Vrlo zanimljivo poznanstvo će postati uzbudljiva veza. Vikend je idealan za zabavu i druženje.

Ribe

Čini se da vaš život ovih dana hoda po tankom užetu.

Pazite kako se krećete i ponašate, ako želite da zadržite svoje voljene u svom životu i ostanete srećni.

Morate preispitati izbore koje donosite u svom ljubavnom životu, jer stalno donosite pogrešne izbore i na kraju budete povređeni. Za ove stvari je potrebno vreme i morate biti strpljivi.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Suočićete se sa nekim finansijskim poteškoćama koje će uneti turbulencije i stres u vašu vezu. Ostanite mirni i sve će biti u redu.

Ako ste slobodni, izađite sa prijateljima i dobro se provedite. Možda ćete upoznati nekog zanimljivog.