Nedelju započinjemo divnim nebeskim turbo pojačanjem, pod uticajem blistave energetske konjukcije Merkura i Jupitera.

Ovaj moćan planetarni spoj lepo priprema nedelju, podstičući nas da vidimo najbolje u situacijama, jedni drugima i našoj budućnosti. Zvuči neverovatno, zar ne, ali na nama je da se potrudimo da bude i istinito jer planete su tu da nam stvaraju okolnosti, a na nama je da ih iskoristimo kako umemo i možemo u datom trenutku.

Polusekstil Sunca i Jupitera od nedelje do utorka donosi optimizam, sreću i lepo raspoloženje. Ovo je idealno vreme za započinjanje novih projekata i postizanje vaših ciljeva. Mogli biste proširiti svoje vidike daljim školovanjem ili putovanjem.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Ove nedelje su takođe aktivni i drugi predivni savezi, koji uključuju Sunce, Veneru i Neptun, svi trenutno u mističnom znaku Riba, i savršeni za prihvatanje lečenja i isceljenja svih vrsta, saosećanja, duhovnog rasta i pomirenja sa prošlim situacijama. Opraštanjem i prihvatanjem, pre svega.

People photo created by prostooleh - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Sunce se spaja u konjunkciji sa Neptunom u sredu, na 20°37’ Riba, što nam stvara plodno tle za širenje nivoa samosvesti, povećanu osetljivost, pojačanu intuiciju i empatiju. Aspekt je aktivan od ponedeljka do petka. Ovo je dobar aspekt za proučavanje duhovnih ili okultnih tehnika i veština. Takođe je dobra nedelja za beg od stvarnosti gledanjem filmova ili čitanjem knjiga.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Venerin polusekstil sa Jupiterom od četvrtka do subote donosi dobro raspoloženje, optimizam i obilje ljubavi. Drugi će vas smatrati privlačnijim dok se opuštate i izražavate nežnije i ljubaznije strane vaše ličnosti. Ovo je sjajno vreme za zabavu.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

I planeta komunikacije i svega zaduženog u našem svakodnevnom životu, Mekur, pravi polusekstil, ali sa moćnim Plutonom od četvrtka do subote što nam donosi duboko i intenzivno razmišljanje i razgovore. Sondažna i prodorna priroda vašeg uma može otkriti tajne i zavere. Ovo je dobro vreme za studije i ispite.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Ribe su dvanaesti i poslednji horoskopski znak, kojim upravlja element vode, i ima promenljiv ili prilagodljiv kvalitet. Sa treperavim energijama tri planete koje su ove nedelje usko povezane, oslobađanje starih stavova ili obrazaca ponašanja koji više ne služe našoj većoj svrsi, pokazaće se savršenim za ovaj period.

Pattern photo created by Kireyonok_Yuliya - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Opraštanje onima koji su nas izneverili i prihvatanje da život nije uvek zasnovan na praktičnom i opipljivom, već i na onim stvarima koje su neopipljive, a daju se i te kako osetiti, biće dobra stvar. Dakle, uživanje u meditaciji, vežbama disanja, nežnim šetnjama u prirodi, a posebno pored vode, može da bude toliko ispunjavajuće za naše duhovno i emocionalno blagostanje.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Posao u institucijama poput zatvora, bolnica, domova za negu starih i gde se pruža podrška za beskućnike i decu bez roditeljskog staranja, upravo sada može da se pokaže kao odličan izbor karijere.

Ako već imate takvu ulogu u društvu, ona bi se mogla pokazati posebno uzbudljivom i korisnom.

Isceliteljske veštine takođe mogu da budu područja koja će cvetati.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Nekima su tekuća ograničenja zbog Covid pandemije možda otežala vežbanje više nego inače, ali više energija koje se ujedinjene (Sunce, Mesec,Venera i Neptun) zaista će početi da se kristališu u nešto konkretno od trenutka lepog subotnjeg mladog Meseca u Ribama, potpomognutog u petak i subotu Plutonom, planetom korenitih promena i transformacija, koja aktivira moćne sile, što nas može podstaći da radimo na duboko ličnom unutrašnjem nivou, ali takođe može da dovede do toga da naša fizička stvarnost počinje da evoluira.

Mlad Mesec, u subotu, 13. marta 2021. na 23°04’ Riba nije samo još jedan običan mlad Mesec. Ovo je izuzetno lep i moćan, a nadasve ljubavno zanosan mlad Mesec jer se dešava u konjunkciji sa Venerom i Neptunom (četiri divne planete u jednom spoju, može li moćnije od toga?! Teško!) što ovonedeljni mlad Mesec čini nežno snenim i nadasve romantičnim.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Međutim, postoji rizik od razočaranja ako niste prihvatili surovu stvarnost negativne veze. Ova mesečeva faza traje do mladog Meseca 11. aprila.

Više o ovom mladom Mesecu pročitajte na našem portalu u zasebnom članku.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Venera u konjunkciji sa Neptunom na 20°45’ Riba, od petka do ponedeljka, donosi potencijal za novu romansu ili više saosećanja i duhovno povezivanje u postojećoj vezi. Naćićete se da vas privlači sve što je lepo i želećete da se držite podalje od bilo kakvih oštrih ili agresivnih situacija.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Dakle, sledeći mesec (računa se od mladog Meseca nadalje do sledećeg) može da bude vreme uzbudljivih otkrića i novog rasta dok dočekujemo zvanični početak proleća.

Pročitajte nedeljnu astro prognozu za svoj znak i podznak!

Ovan

Ova nedelja doneće vam niz emocija i situacija i, na kraju, slatki flert.

Uskoro ćete ući u period koji će vam omogućiti da se dinamično izražavate i istovremeno delujete iza kulisa. Pravo je vreme da se bavite bilo kojim poslovima koji zahtevaju tajnost i brzo napredovanje.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Raspoloženje će biti dobro i prepreke se ne očekuju. Ovo će biti mirna nedelja.

Osetićete potrebu da ostanete kod kuće i uživate u nežnim, intimnim, romantičnim trenucima sa svojim partnerom. Posvetite malo kvalitetnog vremena svojoj vezi i držite podalje od sebe probleme rutine. Vaša veza će imati ravnotežu i vrlo dobru komunikaciju i izražavanje emocija.

Bik

Ove nedelje ćete morati da se pozabavite nekim pitanjima koja zahtevaju diskreciju. Sposobni ste da delujete u skladu sa svojom intuicijom i da slušate svoje nesvesno. Otuda će doći rešenja.

Osetićete potrebu da se obratite porodici za snagu i ravnotežu. Zbog vaših dinamičnih poteza osećate se samopouzdano i efikasno.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Sredinom nedelje proverite da li ste odgovorni na poslu. Možda ste se malo zaneli.

Osetićete potrebu da podržite svog partnera i pomognete mu da se reši svojih problema. Vaša veza je za vas prioritet u poređenju sa ostalim obavezama.

Ako ste slobodni, pravo je vreme da odlučno krenete prema osobi koja vas zanima, jer se osećate samopouzdano i sigurno (da ne kažem, puni sebe).

Blizanci

Ova nedelja će proći mirno i imaćete psihološku ravnotežu potrebnu za upravljanje zadacima kako bi trebalo.

Mogli biste da osetite da vam se negativno iskustvo iz prošlosti vraća u pamet i sprečava vas da razmišljate razumno ili donosite odluke koje želite. Obavezno kontrolišite svoj temperament i odvojite potrebno vreme pre nego što donesete bilo kakvu odluku i naparvite ikakav izbor.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Pred kraj nedelje počinje pozitivan period tokom kojeg ćete uvideti dubinu nekih svojih problema i rešiti ih.

Vaš ljubavni život će igrati važnu ulogu za vas od početka nedelje. Vaš partner će biti izvor inspiracije i snage. Nežnost koju ćete im pokazati učiniće raspoloženje vaše veze nežnijim i smirenijim.

Ljubav koju osećate sposobna je da smiri vašu anksioznost i da vam pokretačku snagu da stanete na noge i u drugim oblastima vašeg života.

Ako ste slobodni, znajte da će vam kraj nedelje doneti dinamiku potrebnu za novo poznanstvo ili da izrazite osećanja osobi koja vas je fascinirala.

Rak

Ove nedelje ćete iskusiti vrlo jake emocije i bolje ćete razumeti svoje potrebe i zahteve.

Takođe ćete pronaći snagu i elastičnost da se suočite sa izazovima koji će se pred vama ukazati.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Porodične veze su favorizovane, pa budite sigurni da prema voljenima izrazite interesovanje i podršku.

Uskoro ćete ući u tešku fazu tokom koje ćete morati da se nosite sa velikim pritiskom i rešavate teške situacije. Obavezno upravljajte svojom energijom.

Vaša porodica i vaša veza biće ove nedelje u prvom planu. Obično ste više zabrinuti stvarima vezanim za vaš lični život, jer se zbog toga osećate prijatnije u sebi. Pored toga, izvor snage za vas je srž vaše porodice.

Pred kraj nedelje osećaćete se optimističnije i strastvenije. Ove emocije će pozitivno uticati na vaš odnos sa partnerom.

Ako ste slobodni, pomažu vam da šarmirate drugu osobu koja vas zanima, što će doneti zanimljiv razvoj događaja.

Lav

Ove nedelje planete vam približavaju vaš emotivni svet i guraju vas da delujete u skladu sa vašom intuicijom.

Neko vreme ćete osetiti potrebu da se usredsredite na svoje voljene i pomognete im u njihovim problemima. Istaći će se vaša optimistična strana i vaša odlučnost, pa ako morate doneti bilo kakve važne odluke, vreme je – sada.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Generalno, vi ste vrlo odlučan i borben znak i uskoro ćete ući u period kada ćete imati sposobnost da izdržite još veći pritisak i da se nosite sa još većim izazovima.

Provešćete romantične, prijatne trenutke sa partnerom. Problemi između vas biće prevaziđeni diskusijom i razumevanjem. Biće mesta za uživanje u društvu jedni drugih, bez stresa i pritiska.

Ako ste slobodni, dobićete priliku da upoznate nove ljude i dinamično se krećete ka onome koji će privući vašu pažnju. Vaše ponašanje će odrediti razvoj događaja.

Devica

Ove nedelje ćete se osećati osetljivije na kritike i mišljenja drugih. Međutim, istovremeno ćete pokazati svoje brižno ja i podržati one koji traže vašu pomoć.

Bavićete se porodicom i vezom više nego što to obično radite, jer to osećate potrebnim.

Profesionalne obaveze učiniće vas zauzetijim od sredine nedelje pa nadalje, ali nećete biti toliko komunikativni kao što ste obično.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Vaša osećanja će vam biti prioritet, ali kako nedelja bude odmicala, biće odvojena zbog pritiska koji ćete osećati zbog povećanih obaveza u drugim sektorima vašeg života, posebno na poslu.

Pokušajte da ostanete mirni i da održite ravnotežu tako da vaš partner ostane srećan, a vi zadržite svoju unutrašnju harmoniju.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Ako ste slobodni, izaći ćete i privući interesovanje suprotnog pola. Možete da flertujete i privučete osobu koja će vas šarmirati.

Vaga

Ove nedelje ćete osetiti potrebu da istražite svoj emotivni svet. Tu ćete pronaći ključ svoje unutrašnje sreće i ravnoteže.

Vaša porodica i partner igraće važnu ulogu, zato prepoznajte njihovu vrednost i pomozite im da se izbore sa svojim problemima.

Pročitajte i ovo: Skrivena simbolika Mesečevih čvorova

Vaša dinamičnost i odlučnost se povećavaju i uspevate da postavite temelje za svoje buduće ciljeve i akcije. Bićete dovoljno izdržljivi da se izborite sa bilo kojom preprekom.

Ove nedelje ćete moći da posvetite prilično vremena svom partneru. Njihova podrška će vam pomoći da se izborite sa bilo kojom preprekom ili stresom koji osećate unutra, a koji ponekad može biti neopravdan.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

Uravnoteženi odnos će vam dati snagu potrebnu za kontrolu svog pomalo haotičnog stanja uma.

Škorpija

Ova nedelja će biti puna emocija, nežnosti i dinamičnosti. Sigurno vam neće biti dosadno.

Iskusićete određenu konfuziju sa kojom morate da se suočite na miran način, posebno kada su u pitanju profesionalna pitanja.

Razmišljajte racionalno i ne propustite poentu stvari, inače vaše reakcije neće imati racionalnu osnovu. Održavajte samokontrolu i ne forsirajte se kako biste vratili ravnotežu.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Pred kraj nedelje stvari će vam postati lakše. Vaši problemi će i dalje biti prisutni, ali osećaćete se snažnije, samopouzdanije i odlučnije.

Osetićete potrebu da budete bliži partneru, ne samo da biste podelili svoju nevolju, već i da biste im pokazali svoje prisustvo i podršku u njihovom životu.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Ako ste slobodni, ova nedelja donosi vam romantiku i šarmantno samopouzdanje. Sada možete prići i strastveno progoniti osobu koja vas je pomela s nogu. Nemojte baš bukvalno to da radite (mada vi to znate…).

Strelac

Ove nedelje suočićete se sa velikim izazovom, jer će vam biti teško da razmišljate racionalno i jasno. Ovo će uticati na vaše ponašanje i naterati vas da se izrazite sa povećanom anksioznošću i pomalo apsurdno.

Da biste kontrolisali stvari, treba da se opustite. Isključite loše misli, ne žurite i ne mešajte se u situacije od kojih nećete imati koristi, posebno na svom radnom mestu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Imaćete romantične trenutke sa partnerom i dokazati svoju otpornost kada se suočite sa zahtevima svakodnevnog života.

Ova sedmica će u vašu vezu doneti prilično romantike i strasti. Zaboravite na nervozu i brige koje sa posla nosite kući i videćete da vam lični život može pružiti potrebnu harmoniju.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Ako ste slobodni, napravite prvi korak i pokažite šta osećate. Pratite svoje srce i bićete nagrađeni.

Jarac

Ova nedelja bi vam mogla biti donekle teška, jer će se i vaše razmišljanje i vaše ponašanje suočiti sa nekoliko prepreka. Pripremite se za ovo i pokušajte da raščistite situaciju na najbolji mogući način.

Pročitajte i ovo: JARAC godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Budući da nećete moći jasno da razmišljate, možda biste želeli da odložite obaveze koje zahtevaju vaš fokus. Odvojite vreme koje je potrebno i ne forsirajte se više nego što je potrebno.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

Ostatak nedelje biće romantičan i učiniće da se ponovo osećate snažno i kreativno.

U ljubavnom životu obavezno izrazite svoja osećanja i vratite živost i strast u svoju vezu. Aura romantike oduvaće s nogu vas i vašeg partnera. Ne dopustite da hladni razum blokira ovu prelepu atmosferu.

Ako ste slobodni, šarm i samopouzdanje pomoći će vam da flertujete i pristupite osobi koja vas zanima.

Vodolija

Početak nedelje doneće vam pametne i inventivne načine da svoju svakodnevicu i sentimentalni život učinite zanimljivijim i živahnijim. Najdraži će vam biti u centru interesovanja.

Pred kraj nedelje možete da preduzmete teške zadatke koji zahtevaju samopouzdanje i koncentraciju. Ovaj naredni period biće idealan za rešavanje određenih problema.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

U ljubavnom životu moći ćete da pokažete svoje interesovanje i ljubav prema partneru. Ravnoteža u vezi vam je veoma važna, pa se potrudite da je postignete. Budite malo oprezni ovih dana, jer bi vaše samoizražavanje moglo biti donekle slabo.

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU, grabi, juriša i osvaja polako

Ribe

Ova nedelja će vam doneti širok spektar emocija i situacija. Bićete u kontaktu sa svojim emocijama i izrazićete ljubav prema ljudima u svom životu.

Vaša porodica će vam biti glavna briga, ne zbog njihovih problema, već zbog potrebe da ih podržite. Tako ćete se osećati bolje iznutra.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop za 2021. godidnu – Čitaj i za podznak!

Istovremeno ćete se posvetiti sopstvenim obavezama i kretaćete se ka ostvarenju svojih ambicija.

Počinje period velike emocionalne snage, pa iskoristite ga maksimalno.

Pročitajte i ovo: STRELAC godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Provedite malo vremena sa partnerom i ne ustručavajte se da mu pokažete šta osećate. Zdrava veza vam je veoma važna. Stanite uz njih i slušajte šta god imaju da vam kažu. Bićete osetljivi, ali istovremeno pronaći dinamične načine da im pomognete.

Ako ste slobodni, osećaj razumevanja će vam pomoći da pristupite osobi koja vas zanima.