Ova sedmica je interesantna zbog jake konjukcije Marsa i Neptuna koji će se spojiti u znaku Riba.

Međutim, to je tek u subotu, tako da do tada biće ovo uglavnom mirna sedmica, te najviše aktivnosti ima Mesec na nebu, svojim dvodnevnim promenama znaka kroz koje će tranzitirati  i aspektima koje pravi tokom svog putovanja kroz krug zodijaka.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

U ponedeljak Mesec će biti u znaku Jarca, u koji je ušao dan pre, pa prvi aspekt koji pravi je dobar odnos sa Neptunom, a zatim konjukciju sa Plutonom i Jupiterom.

Pročitajte i ovo: Skrivena simbolika Mesečevih čvorova

Ova kombinacija planeta sa zemljanim znakom Jarca daje podršku u svakodnevnim poslovnim aktivnostima, finansijaskim transakcijama i razgovorima oko poslavnih projekata i novih ideja, te iskoristite ovaj dan upravo za takve aktivnosti.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

U utorak Mesec menjajući znak u Vodoliju, menja i opštu atmosferu na zemaljskom planu, te će fokus biti na idejama, prijateljskim druženjima i pojačanoj aktivnosti na društvenim mrežama.

Photo by Allie Dearie on Unsplash

Ovog dana Mesec će napraviti napet aspekt sa Uranom, koji može da donese stres i dešavanja koja nas ubrzavaju u donošenju odluka, ali i dešavanja na globalnom nivou i velike promene koje mogu da se dese krajem ove sedmice, kad puno planeta bude u znaku Riba.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Mesec ovog dana, takođe, pravi i dobar odnos sa Venerom, pa u poslepodnevnim časovima ovog dana može da bude lepo, romantično sa emotivnim zadovoljstvima, kroz izlaske sa partnerom ili druženja sa prijateljima.

Sreda je vrlo miran dan, sa samo jednim aspektom, i to, dobrim odnosom Meseca i Sunca, koji nas podržava u porodičnim odnosima, druženjima sa roditeljima ili decom.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama – Snovi i nadanja se ostvaruju

Obe planete su u vazdušnim znacima, pa sve može da bude lako, dogovori, komunikacija, osećaj bliskosti i ljudskosti u druženju sigurno daju jednu prisnu notu da može lakše doći do sporazuma, donošenja odluka, stvaranja novih planova.

Photo by Kristina M M on Unsplash

Od četvrtka, kad Mesec ujutro ovog dana promeni znak i uđe u znak Riba, kreću promenljivi sati, a na unutrašnjem planu javljaju se nesigurnost i nerazumevanje.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

Znak Riba je poslednji znak u zodijaku i vlada kućom psihe, svega što je nevidljivo, pa pozitivne strane ovog znaka daju ljudima koji imaju izražen ovaj znak u natalnim kartama jaku intuiciju, povezanost sa svojim podsvesnim delom, snovima, vizijama i impresijama.

Lakše im je da rade na poslovima koji se tiču unutrašnjeg dela čoveka, njegove psihe. Vrlo su duhovni i imaju veliku potrebu za pomaganjem drugima.

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

Sa druge strane, ovaj znak kada se aktivira na nebu, često unosi komplikacije u vezi sa donošenjem rešenja ili završavanja bilo kakvih poslova koji se tiču administracije ili objektivnog života.

Photo by Nahuel Hawkes on Unsplash

Ovog dana desiće se napet aspekt Sunca i Neptuna, koji je vrlo jak, a koji se odnosi upravo na simboliku Riba. Jer je Neptun vladar ovog znaka.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Sunce i Neptun u napetom aspektu donose nerazumevanja, bežanja od stvarnosti, tajne, da se jasno nešto ne vidi, pa pored toga što donosi pretaranu pospanost, zamagljenost ili problem sa očima (ne preporučujem ovog dana duža putovanja!), tajne koje samo Neptun može da isplete i čudne događaje koje zovemo ‘splet okolnosti’ mogu baš ovog dana da se dešavaju učestalije.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Do kraja dana nema nekih drugih aspekata, ali Neptunova mreža se i dalje širi, jer od petka Mars dolazi na isti stepen u Ribama, kao i Neptun, a u subotu će biti egzaktno jedan na drugom.

U petak, iako još nije došlo do egzaktnog aspekta između ove dve planete, možemo osetiti nedostatak energije, pad vitalne snage, čudne stvari da se dešavaju, naročito u saobraćaju ili kod električnih aparata.

Photo by Amy Treasure on Unsplash

Ovo je aspekt koji pojačava potrebu za alkoholom ili drugim vrstama dopinga.

Mesec će napraviti trigonski aspekt ovog dana sa Merkurom, pa jedino što može biti kao dobro da se iskoristi ova postavka je da se bavimo kreativnim stvarima, kao što je pisanje ili nekim umetničkim delima – slikanjem, fotografijom, scenom.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Dolazi subota sa svim promenama koje se nižu ovog dana.

Mesec svojim hodom kroz znak Riba pravi prve aspekte ovog dana, i to, konjukcije sa Marsom i Neptunom, a zatim kvadrat sa Suncem.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Ovi aspekti svakako nisu dobri, jer Mars zajedno sa Neptunom u znaku Riba budi i loše emocije, kao što su podlost, realizaciju planova koji su iza scene i nevidljivi, što često dovodimo u vezu sa tračevima, ljubomorom i tajnim neprijateljima koji nešto nekome rade iza leđa.

Photo by Andrew Robles on Unsplash

Na globalnom planu ovo može biti vrlo težak period za državnike ili javne osobe, jer su moguće zavere iza leđa, pa i pokušaji atentata.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

I tada dolazi taj aspekt Marsa i Neptuna, u popodnevnim časovima. Ne pijte alkohol previše ovog dana, pa ni uveče, jer možete doneti neke čudne odluke, koje nisu u skladu sa vašim željama.

Do kraja ovog interesantnog dana, Mesec će imati dobre aspekte sa Plutonom i Jupiterom, koji koliko – toliko pravi neki balans i unose pozitivniju energiju u dan.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Pred sam kraj dana, Mesec ulazi u znak Ovna i kreće novi ciklus kroz zodijački krug, koji uvek kreće iz  ovog znaka.

Photo by Kait Loggins on Unsplash

Nedelja je dan samo sa jednim aspektom. Mesec će napraviti brzi tranzitni sekstil, dakle, povoljan odnos sa Venerom.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Možete ovaj dan provesti sa kćerkom, mamom ili sestrom i iskoristiti ga za ulepšavanje, odlazak u prirodu i uživanje u ženskom principu. Na taj način, garantovano ćete ispuniti potpunu simboliku ovog aspekta i bićete srećni.