Merkur je započeo svoj retrogradni hod u Lavu, u kome ostaje od 7. do 18. jula, kada se vraća u znak Raka, gde i završava retrogradnost, 31. jula.

Ovo retrogradno kretanje Merkura naglašava preveliko poverenje u sopstvene stavove i mišljenje. Kao rezultat toga, dolazi do poteškoća u komunikaciji i diskusijama. Svaka strana može smatrati sebe da je upravu i biti u iskušenju da nametne svoje mišljenje.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Sunce u Raku u opoziciji sa Saturnom u Jarcu

Aspekt je aktivan od 7. do 15. jula

Pod dejstvom ovog aspekta možemo da shvatimo šta nas to sprečava da se krećemo ka ciljevima i planovima. Verovatno smo uzeli mnogo više od onoga što možemo da ponesemo, ali ovo može biti i nedostatak odgovornosti.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom u Raku – spremna sam na partnerstvo

Period može biti vrlo težak, posebno za osobe koje nisu naučile na disciplinu, odbijaju dozvoljena i zadata pravila, pokazuju nezrelost i želju za izbegavanjem obaveza. U ovom trenutku, možemo otkriti stavove koji nas ometaju kako biste ih se oslobodili.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Problemi su mogući u odnosima sa vlastima, zakonom i autoritetima. Postoje prepreke koje mogu ometati realizaciju planova. Ovo je i mogućnost kriza u partnerskim odnosima i poslovnim partnerstvima. Svi odnosi u ovom trenutku zahtevaju prilagođavanje i određivanje prioriteta.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Izvršavajte svoje dužnosti, ne prepirite se sa nadređenima, ne ulazite u sukob sa autoritetima, jer će to dovesti do ozbiljnih problema. Obratite pažnju na starije članove porodice. Morate delovati samo pravnim sredstvima i izbegavati razočarenje ako je potrebno da se rastanete sa nečim. Tokom ovog perioda, potrebno je staviti akcenat na ono što je najnužnije i najpotrebnije, a nikako preterivati.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Sunce u Raku u trigonu sa Neptunom u Ribama

Aspekt je aktivan od 7. do 16. jula

Ovaj aspekt pomaže da pomoću fleksibilnosti, pa i trikova, odgovorite izazovima. Potrebno je ublažiti lične ambicije i dati više poverenja srcu. Možete imati širinu pregleda kako biste preuzeli neke taktičke korake.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Raka u natalu i tranzitu

Iskoristite ovaj aspekt tako da se u odnosima postavite na mesto drugih ljudi, kako biste videli stvari iz neke nove perspektive. Ovaj aspekt stimuliše maštu i kreativnost, ali možete biti i skloni idealističkom raspoloženju. Zbog toga, ne zanosite se nerealnim idejama. Umetnost, muzika i meditacija mogu pomoći da se održi ravnoteža.

Photo by ian dooley on Unsplash

Mars u Lavu u kvadratu sa Uranom u Biku

Aspekt je aktivan od 6. do 16. jula

Ovo je energija napetosti, pobune i nestrpljenja. Okolnosti i situacije mogu biti iznenađujuće i uznemiravajuće. Ljudima nedostaje strpljenje i takt, pa se najčešće reaguje agresivno i radikalno.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Teškoća ovog perioda je da može izazvati svađe, eksplozivne sporove i postupke bez razmišljanja. Reaguje se nepromišljeno i ne procenjuju se posledice svojih postupaka, a nepromišljeni koraci mogu biti fatalni i nepopravljivi. Dobro je držati pod kontrolom emocije i jezik kako ne bi uradili nešto zbog čega možete zažaliti.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Prednost ovog aspekta je što može doneti oslobađanje od nekih prethodnih okvira i uslovljenosti. Energija ovog aspekta zahteva pražnjenje, a jedan od načina da se usmeri u konstruktivnom pravcu je oslobađanje od onoga što je zastarelo. U ekstermnjim situacijama, prisutna je želja za oslobađanjem, bez obzira na posledice.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Budite oprezni sa tehnikom, električnim aparatima, strujom, eksplozivima i vatrenim oružjem. Važno je ozbiljno uzeti u obzir sve mere predostrožnosti i poštovati sigurnosna pravila.

Photo by Julian Paul on Unsplash

Ovan

Potrebno je da budete veoma disciplinovani i spustite loptu na zemlju. Budite oprezni u rukovanju tehničkim i električnim aparatima. Pojačana je tendencija za buntovnošću i rušenjem svakog ograničenja.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Budite dobro pripremljeni sa dobro organizovanim planom i strategijom. Sve ovo može doneti iznenađujuće okolnosti i situacije, koje mogu biti neprijatne.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Photo by Samuel Zeller on Unsplash

Bik

Zbog toga se mogu pojačati neki strahovi i kompleksi s kojima ćete se teže nositi u određenim okolnostima. Moraćete dokazati drugoj polovini iskrenost svojih osećanja i ljubav.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Krajem nedelje, imaćete priliku da rešite nesuglasice sa bliskim ljudima. Poslovno okruženje može doneti povoljne vesti, pa će neki pripadnici vašeg znaka imati korist od prethodno postavljenih poslovnih ciljeva.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Photo by Tobias Tullius on Unsplash

Blizanci

Nemojte se prepuštati provokacijama i negujte one najbolje osobine u sebi. Neke pripadnike vašeg znaka očekuje zaslužena nagrada, ali neke i cenzura – sve zavisi od toga da li ste izabrali put poštenja ili prevare.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Ipak, moraćete se nositi sa privremenim teškoćama i naredni dani biće test volje i snage. Prema rezultatima ovog testa, znaćete i u kojem pravcu će te ići dalje.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Photo by Juja Han on Unsplash

Rak

Ovo će zahtevati i da neke stvari stavite privremeno na čekanje. Krajem nedelje moguće su povoljne promene. Ove promene nisu uvek očigledne, pa je važno da se ne plašite i zadržite svoj kurs.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Zapamtite da ste u prednosti i to treba da pokažete u svom okruženju. Do vikenda završite najvažnije stvari. Nedelovanje i čekanje čuda neće se isplatiti, jer će Univerzum dati šansu samo nezavisnim pripadnicima vašeg znaka.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Photo by John Schnobrich on Unsplash

Lav

Stoga, poželjno da ne rizikujete i ne ulazite u avanture. Obratite više pažnju na neke male stvari i nemojte dopustiti da vas impulsivnost natera na pogrešne korake. Pred kraj nedelje ulazite u fazu lenjosti.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Ako ne pronađete snagu za motivaciju i entuzijazam, mnogi planovi neće uspeti. Ne napuštajte zonu udobnosti, ali nemojte se potpuno opuštati. Najbolje je da se fokusirate na porodicu, prijatelje, roditelje i lične hobije.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Photo by rawpixel on Unsplash

Devica

Ovo se može izbeći jedino ako se oslobodite trenutnih iluzija. Međutim, moraćete naučiti oprostiti i razumeti. Početak nedelje iskoristite za najhitnija pitanja, ali prevaziđite sumnje kako biste izabrali pravac koji je važan.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Uspeh će doći onima koji se kreću korak po korak do cilja. Neke pripadnike vašeg znaka očekuju sastanci, koji mogu biti početak poslovne ili prijateljske komunikacije. Nema značajnijih promena, ali možete se osloboditi starih problema.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Photo by Viviane Okubo on Unsplash

Vaga

On će vas upozoravati u slučaju opasnosti. Određene greške u poslovnom okruženju mogu uticati na promenu raspoloženja. Uspeh dolazi onima koji će rešavati probleme u hodu.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Krajem nedelje biće potrebno da se zaustavite i odmorite, kako biste sakupili snagu i doveli sebe u mentalnu ravnotežu. Došlo je vreme da shvatite da ljubav nije dogovor, već želja da se pomogne voljenoj osobi, tako što ćete je obasipati brigom i pažnjom.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Photo by Mohsen Bagherzadeh on Unsplash

Škorpija

To može imati loš uticaj u poslovnom okruženju, ali i porodici. Čuvajte se negativnih i depresivnih misli. Takođe, neće biti vredno kritikovati i komentarisati ljude, jer ih doživljavate neprijateljski.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Fokusirajte se na kućne poslove, a u poslovnoj i finansijskoj sferi postoje rizici. Ne trošite novac na veće kupovine i budite odgovorni u svim pitanjima. Svaki rizik može doneti pogubne posledice.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Photo by Keith Hardy on Unsplash

Strelac

To je potrebno kako biste mogli doneti prave odluke. Pomoć dolazi od jednog novog pozananika kome možete verovati. Na neke situacije nećete biti spremni, ali ne možete sve predvideti.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Možda će biti dobro da imate neki rezervni plan, kako biste iskoristili okolnosti. Strahovi i unutrašnje borbe mogu biti prepreka u postizanju ciljeva. Obratite pažnju na stanje uma i oslobađajte se stresa, koji može uzrokovati neke greške.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Photo by rawpixel on Unsplash

Jarac

To znači da ne morate žuriti kako biste napravili izbor. Intuicija vam govori tačno u kom pravcu treba krenuti. Za neke pripadnike vašeg znaka moguće su tajne intrige, ali i opasnost koju predstavlja okolina.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Ne bi trebalo nikom da otkrivate svoje planove, jer će u suprotnom pobeda otići u ruke lukavih manipulatora. Krajem nedelje tvrdoglavost može biti faktor, koji će vas sprečiti da se približite svom cilju.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Photo by Eirik Skarstein on Unsplash

Vodolija

Odmerite prednosti i mane da biste pronašli najbolji način za prevazilaženje problema. Ne gubite vreme pomažući drugima, jer trenutno to nije najbolji izbor.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Preuređivanje porodičnog i privatnog kutka može biti pravi izbor u narednom periodu. Možete obaviti važne kupovine za vaš dom, početi sa prepravkama i popravkama. Budite blizu izvora važnih i korisnih informacija, a to će biti vaši prijateljski krugovi.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA godišnji horoskop 2019

Photo by Jack Ward on Unsplash

Ribe

Bićete podložniji umoru, a uočavanje novih informacija ići će mnogo teže. Nemojte biti zatvoreni za nova poznanstva i komunikaciju sa osobama koje ne poznajete.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Neki pripadnici vašeg znaka iz ovakvih komunikacija mogu dobiti nove prijatelje, ali i partnere.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop 2019

Oni koji su duže vreme u vezama, mogu osetiti zasićenje narednih dana. Možda bi bilo dobro da spakujete kofere i odete na putovanje.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.