Kako nedelja započinje, blistav savez između Meseca u do koske realnom i zemljanom Jarcu i Urana, planete inovacija i istine u Biku, daje nam šansu da uzdrmamo stvari u životu, čak i bukvalno izbacimo nepotrebne stvari iz kuće, napravimo čistku ili učinimo nešto spontanije no inače. Čak i ako to znači samo pomeranje nameštaja ili kontaktiranje člana porodice iz vedra neba.

Konjunkcija Sunca i retrogradnog Merkura u ponedeljak, na 20°01’ Vodolije, koja je aktivna od nedelje do utorka, donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i znatiželju. Ovo je dobro vreme za razmenu ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Merkurov polusekstil sa Neptunom, takođe aktivan od nedelje do utorka, a egzaktan u ponedeljak, dobar je za opuštanje, sanjarenje i meditaciju. Vaše reči postaju umirujuće i zapravo mogu biti lekovite za druge. Odnosi će imati koristi od povećanog saosećanja i intuicije.

still-life-morning-breakfast-with-coffee-and-macaroon - Background photo created by pvproductions - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Merkur je i dalje retrogradan do 21. februara! Već znate šta vam je činiti ili ne činiti tokom tog perioda.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Kvadrat retrogradnog Merkura sa Marsom u Biku, od utorka do četvrtka, može vas učiniti razdražljivim, kratkog fitilja i agresivnim. Stoga je neophodno da pažljivo slušate i staloženo razmislite pre nego što progovorite. U suprotnom, moguća su neslaganja, prepirke, pa čak i otvoreni konflikt.

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU – grli, ljubi, uživa u materijalnim plodovima i senzualnim zadovoljstvima

Ove nedelje, takođe, na nebu blista magična veza između dve najveće planete sreće, Venere i Jupitera, obe smeštene u Vodoliji. Veće sreće od ovog spoja nema!

Venera u konjunkciji sa Jupiterom na 12°34’ Vodolije, od utorka do subote, a egzaktna u četvrtak, donosi ljubav, novac, harmoniju i sreću bez potrebe da se trudi, bori ili naporno radi. Ovo je vreme da uživate u blagodatima dobre karme stečene vašim prethodnim dobrim delima i napornim radom. Proverite u koje polje natalnog horoskopa vam pada ovaj aspekt!

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Jupiter – Sreća je na vašoj strani!

Ako želite da se pridružite svojoj porodici, proslavite dugogodišnje prijateljstvo ili se pridružite drugima da podržite neku značajnu društvenu ili humanitarnu aktivnost, pravo je vreme da to učinite. Razmišljanje o stvarima koje delimo, a ne o razlikama koje imamo, takođe može da bude od velike pomoći pod uticajem ovog divnog aspekta.

Ipak, ako u vašem svetu postoje promene kojima se opirete, a ovo uzrokuje neku unutrašnju napetost, znajte da niste sami.

Sa Saturnom i Uranom pod napetim pravim uglom, promena verovatno neće evoluirati bez ikakvog otpora.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Imajte na umu da je aspekt kvadrata Saturna i Urana, pod čijim smo uticajem trenutno, a koji je egzaktan 17. februara, na 7° Vodolije / Bika, najvažniji je planetarni aspekt ove godine. Inače, ovo je vrlo redak aspekt koji se javlja svake 22 godine. Koliko su bitni izazovni aspekti ove dve masivne planete govori podatak da je tokom njihove konjunkcije u Strelcu, tokom 1988. godine, srušen Berlinski zid. Obeležite crvenom bojom ovaj datum u kalendaru!

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Ipak, moćni ovonedeljni mlad Mesec na 23°17’ Vodolije u četvrtak poravnava se sa fiksnom zvezdom koja se naziva „najsrećnija od srećnika“. Ovo je odličan mlad Mesec za pronalaženje ljubavi, ali i za stvaranje lepše i srećnijeg sebe.

Pored toga, ovaj mlad Mesec stvara moćnu vezu sa dubokim i pronicljivim moćima Plutona u Jarcu.

Doba Vodolije može zaista potpuno započeti kada Pluton prvi put uđe u Vodoliju 2023. godine, ali ova kombinacija pruža nam lepu priliku da zajednički radimo za veće dobro, ali na način koji poštuje te tradicije i vrednosti iz prošlosti.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Kako? Pa, Vodolija može biti znak inovacija, budućnosti, umrežavanja i povezivanja, ali zajedno sa svojim idealizmom potreban nam je realizam, a ovaj pozitivni polusekstil to nudi do srži. Ali razmislite o nadama koje imate. Stvarno vizualizujte ih kako se ostvaruju. Povežite se sa drugim istomišljenicima, potražite načine da sarađujete, a sledeći mesec može biti vreme divnih i uzbudljivih otkrića.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Venerom na 14°42’ Vodolije, od petka do nedelje aktivan, a egzaktan u subotu, poboljšava vaše komunikacijske i socijalne veštine. Dakle, ovo je izvrsno vreme za sklapanje novih prijateljstava, zabavljanje i pregovore.

Možete da nađete mirno rešenje za sporove koje imate. A možda i obnovite kontakt sa nekom dragom osobom koju dugo niste čulii videli.

Mars na 18°25’ Bika u sekstilu sa Neptunom u Ribama od srede do sledeće srede, a egzaktan u subotu, idealan je za romantiku. Vaša mistična privlačnost može privući ljude koji su više usklađeni sa vašim nivoom duhovnog razvoja, a možda čak i pronađete svoju srodnu dušu.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

I za kraj, retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom na 13°20’ Vodolije, od petka do sledećeg utorka, a egzaktan u nedelju, donosi dobre vesti, entuzijazam i optimizam. Društveni šarm, taktičnost i diplomatija čine ovo vreme povoljnim za rešavanje sporova između vas i drugih ili između vaših prijatelja ili porodice.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Pročitajte nedeljni horoskop za svoj znak i podznak da biste dobili što kompletniju sliku o tome šta vam planee serviraju za ovu nedelju! Srećno!

OVAN

Ova nedelja će vam približiti vaš unutrašnji svet i vašu duhovnost. Vaša emocionalna prošlost vas se tiče i sada je pravo vreme da se uključite u samokritiku.

Ovi dani su pogodni za vaše optimistično kretanje i donošenje ozbiljnih odluka koje će vam pomoći da se razvijete. Sreća će biti na vašoj strani, zato iskoristite sve mogućnosti koje se pojave i nemojte se pretvarati da ih ignorišete.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Sreća je ono što će vam doneti više dobitka sa manje bola. Pozitivni ste, zabavni i optimistični raspoloženi nakon nekoliko dana osećaja zabrinutosti i zamišljenosti.

Ostavite nesigurnost i stres po strani i posvetite partneru neko kvalitetno vreme. Putovanje krajem nedelje može biti dobra ideja, kako biste se osvežili i osećali bliski jedno s drugim.

BIK

Ova nedelja će vam pružiti priliku da racionalno razmišljate i delujete. Vaše misli i odluke otkrivaju vašu potrebu da se proširite i razvijate na način koji odgovara vašoj ličnosti.

Zbog toga ćete se upuštati u razgovore sa ljudima u koje imate poverenja u vezi sa velikim, revolucionarnim idejama i vašim budućim planovima. Srećom, oni će biti vrlo dobro primljeni od vaših vršnjaka i zbog toga ćete se osećati optimistično i odlučno.

Ovo bi mogla da bude nedelja kada napokon planirate (ili čak ostvarite) vrlo važno putovanje.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Ova nedelja donosi strast u vašu vezu. Komunikacija sa partnerom je značajnija jer dokazujete da ste naučili lekciju i znate o kojim se pitanjima može razgovarati, a koja ne treba dirati. Tako ćete moći da vodite veoma važan razgovor koji će poboljšati vašu vezu.

Šta god da vas muči, naći ćete pravi način da to izrazite. Nesigurnost i emocionalni stres će splasnuti i, u slučaju da ste slobodni, samosvest će vam pomoći da shvatite ko ste zapravo i šta tražite od veze.

BLIZANCI

Ne dozvolite da početak ove nedelje bude neiskorišćen. Pomoći će vam da kontrolišete poroke, steknete objektivan pogled na stvari i zadržite kontrolu nad svojim ponašanjem.

Ovo će poboljšati odnose koji su u kriznom režimu. To može biti vaš partner, član porodice, prijatelj ili kolega; ko god da je to, pobrinite se da se nosite sa problemima između vas, jer je pravo vreme da ih jednom prevaziđete zauvek.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Izražavate svoje znanje i iskustvo na dubok način. Bićete od velike pomoći, profesionalno.

Vaša veza će plivati skladno. Ravnoteža i lepota su vam od velike važnosti i potrudićete se da ih uvedete u svoju vezu.

Sporovi se rešavaju i o problemima iz prošlosti raspravlja se u dobroj nameri.

Umetnička rekreacija (hobi) zbližiće vas sa zanimljivim ljudima. Na vama je kako ćete izaći na kraj s njima, pa ako ste slobodni, iskoristite ta poznanstva na najbolji mogući način.

RAK

Pobrinite se da i dalje kontrolišete svoje emocije. Sumnjičavost će vam verovatno iscrpiti energiju ili poremetiti veze.

Vaš ljubavni život je pun intenzivnih osećanja i strasti. Tokom sledećih nekoliko dana vodićete ozbiljne razgovore izražavajući se sa strašću i samopouzdanjem. Ovo će vam pomoći u profesionalnim pitanjima.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Ostavite sve nesigurnosti iza sebe i budite otvoreni prema svom partneru. Postavite konkretna pitanja ako želite da dobijete konkretne odgovore.

Vaša tajna ličnost postaje prepreka, a ne rešenje. Ova nedelja donosi vam intenzitet emocija, ispunjavajući vas strašću i senzualnošću.

LAV

Ova nedelja vas ispunjava samopouzdanjem i optimizmom. Spremni ste za novu viziju koja će vas izvući iz stagnacije i monotonije. Vaše životno iskustvo biće osnova na kojoj ćete graditi svoje buduće planove.

U petak i subotu druženje i putovanja doneće vam neke važne prilike. Obavezno se okružite ljudima i planirajte važne sastanke.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Ova nedelja donosi vam senzualnost i dubinu osećanja. Koristićete svoju maštu da biste izrazili svoju ljubav, uvek tražeći ekskluzivnost. Ovo je prihvatljivo ako ste u vezi, međutim ako ste slobodni i tražite drugu polovinu, pobrinite se da ne postanete naporni ili dogmatični sa ljudima koje upoznate.

DEVICA

Vaša nedelja počinje prilično besposleno, jer osećate potrebu da kontrolišete bilo kakve tenzije i budete prikriven. Stvarima pristupate holistički i objektivno, tako da ostanete korektni prema ljudima i situacijama.

Tokom nedelje rešavaćete zahtevne situacije sa strpljenjem, fleksibilnošću i poboljšanim komunikacijskim veštinama. Govorite samopouzdano i vaš pogled na budućnost je dugoročniji nego obično.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Sada je prilika da osvežite svoju vezu, jer osećanja postaju sve intenzivnija i strasnija. U vama gori vatra; pustite da vas i vašeg partnera odvede u situacije koje ste zaboravili.

Iskoristite priliku da proživite početak svoje veze. U isto vreme, diskusije vam pomažu da raspletete situacije i pojasnite stvari između vas i vaše druge polovine.

VAGA

Vaše raspoloženje je pozitivno i odnosite se prema drugim ljudima iskreno i pristojno. Pazite da to neko ne bi iskoristio i zloupotrebio.

Tražite harmoniju u svojim vezama i preduzimate korake ka njoj, posebno kada je u pitanju vaš emotivni život. Kako će nedelja odmicati, vaš ljubavni život će postajati sve zanimljiviji.

Osećate potrebu da budete pored svog partnera ili osobe koja vas je zanela. Vaš ljubavni život prolazi kroz period smirenosti, ravnoteže, ali i intenzivne strasti.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Tražite stabilnost i sklad kako biste se osećali sigurno. Zbog toga izbegavate sukob i spremni ste da se uključite u razgovor kako biste rešili svaki nesporazum između vas i vašeg partnera.

Svoju vezu ćete doživeti u pozitivnijem, optimističnijem raspoloženju. Osećaćete se kao da se zabavljate, revitalizujete stvari sa svojim partnerom.

ŠKORPIJA

Ove nedelje osećate se još sumnjičavije nego inače i vaši dublji instinkti će se podići. Pozitivno je da će tvrdoglavost i čvrstina prevladati i pomoći vam da se nosite sa teškim situacijama.

Taman kad ste pomislili da je sve gotovo, pojavi se nešto novo da vam da snagu i nastavite, sa strpljenjem i hrabrošću.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Fokusirajte se na svoje dugoročne ciljeve i na svoju karijeru. Vreme je za neke ozbiljne odluke.

Doživećete strast, jaku seksualnost i senzualnost. Izražavajte se na način koji šarmira vašu publiku, bilo da je to vaš partner ili je neko novo poznanstvo u pitanju.

Imate priliku da privučete osobu od koje vam srce ubrzava, pa iskoristite to maksimalno. Ovo je vreme da pokažete svoju ljubav i svoje interesovanje.

STRELAC

Ovo će biti veoma važna nedelja za vas. Vi ste slobodan duh i osetićete potrebu da se izrazite.

Bićete prijatni i ljubazni, što će vam pomoći da se izborite sa nekim poteškoćama koje će se desiti. Vaš razoružavajući osmeh ne samo da će smiriti tenzije, već će vas i zabaviti na emocionalnom nivou.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Provodićete se lepo, kako sa prijateljima, tako i sa partnerom. Ova nedelja donosi komfor koji želite u vašoj vezi.

Stvari će se opustiti početkom nedelje, a zatim će strast i zadovoljstvo preovladati. Osećate se prijatnije sami sa sobom a, shodno tome, i sa partnerom. Nema nesigurnosti i problema, zato uživajte u prelepoj atmosferi.

JARAC

Ove nedelje ćete se okrenuti duhovnim aspektima svog života. Zaranjate duboko u svoju duhovnost kako biste otkrili smisao i svrhu vašeg postojanja.

Imate priliku da postavite nove temelje i nove ciljeve koji će vas motivisati da napredujete u svom životu. Ovo je vreme ozbiljnog razmišljanja i komunikacije.

Vaše reči biće važne i imaće pravi efekat na prave ljude. Iskoristite ovu priliku da se razvijate lično i profesionalno.

Pročitajte i ovo: Dnevni planetarni časovnik

Osetićete potrebu da se povežete sa svojim partnerom. Ovaj protekli period opteretio je vašu vezu poteškoćama i nesigurnostima. Međutim, tokom narednih dana iskazaćete svoju strast prema svojoj boljoj polovini, obnavljajući tako njihovu veru u vašu vezu.

Razgovori sredinom nedelje će vam pomoći da poboljšate postojeće okolnosti. Nebo postaje plavo, stvari postaju jasne i nema senki između vas i vašeg partnera.

VODOLIJA

Ove nedelje planete vam nude značajnu pomoć, jer označavaju početak izuzetno pozitivne ere za vaš znak (i podznak).

Moći ćete da ispravite svoje greške i vratite smirenost i zadovoljstvo u svom životu kroz pozitivan ishod stvari.

U svom radnom životu pokazaćete strpljenje i dobru volju, postižući tako optimalne rezultate za pitanja koja su vam važna.

Diskusija će vam pomoći da postignete svoje ciljeve. Vaše reči su snažne i uverljive. Branite svoje interese na poslu i ne dozvolite drugima da utiču na vas. Budite optimistični.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Vaš svakodnevni život vas umara i stresira, što vam otežava izražavanje emocija. Krajem nedelje konačno ćete moći da komunicirate sa partnerom i objasnite mu svoja osećanja. Ovo će poboljšati situaciju između vas više nego što možete zamisliti.

Ako ste slobodni, dar komunikacije približiće vas novom poznaniku. Postoji velika šansa za novi početak u vašem životu. Budite sigurni da ste iskreni prema sebi i prema osobi pored sebe.

RIBE

Ove nedelje posvećujete pažnju poslu i finansijama, označavajući početak perioda od velike važnosti za vašu karijeru.

Vaši planovi imaće dugoročnu vrednost kako biste osigurali uspešan budući put. Teškoće su tu da vas nauče lekciji.

Možda ćete osetiti pritisak kada ih prođete, ali kada se prašina iz previranja slegne, moći ćete da shvatite koliko su ove lekcije dragocene i učinite ih svojim imanjem. Ovo vam daje samopouzdanje i unutrašnju snagu.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Ova nedelja će vam pomoći da donesete važne odluke. Sada možete napraviti veliki korak i prevazići probleme iz prošlosti koji vam ne dozvoljavaju da pravite planove za svoju budućnost. Zadržite oči i svoje misli u budućnosti.

Komunikacija sa partnerom biće mnogo bolja, a to znači da ćete konačno moći da razgovarate o problemima zbog kojih ste se osećali nelagodno.

Ako ste slobodni, lako ćete moći da pristupite nekom novom. Samopouzdanje vam daje neodoljiv šarm i neizbežno vođstvo.