Sedmica pred nama bogata je planetarnim aspektima!

Na promenu opšte atmosfere i fokusa naše energije u toku ove sedmice uticaće i promena znaka kojim će ići Venera, planeta ljubavi i zadovoljstva, jer iz svog sedišta, znaka Vage, ulazi u znak Škorpiona. Kreću dani ispunjeni strastima, ali i nezadovoljstvom u emotivnim odnosima.

Nataša Panić, astrolog

Aspekt sa kojim ćemo se suočiti već u ponedeljak jeste opozicija Merkura i Urana.

Pročitajte i ovo: Mesečni horoskop za OKTOBAR 2019

Upravo ovog dana i Mesec će ući u znak Vodolije, time i podržati ono što, u suštini, ovaj aspekt i označava, pojačanu nervozu, stres i brzinu u razmišljanju iz kojeg ne dolaze najbolja rešenja, opasnost od povreda pri upravljanju mašinama, kao i u saobraćaju.

Ipak, opozicija je aspekt koji najviše osećamo na unutrašnjem planu, pa možemo da budemo sami od sebe nervozniji, napetiji, te ovi dani nisu dobri za donošenje odluka ili rešenja koja su brza i nagla, nego odluke treba da prenoće da bi bile dobre za nas. Slaba tačka može svima da bude nervno vegetativni sistem, stoga i ukočenost u leđima, na primer, ovih dana može mnoge da muči, naročito, ramena i gornji deo kičme.

Pročitajte i ovo: VAGA – Hod po tankoj liniji između ljubaznosti i neiskrenosti

Drugi aspekt koji nas čeka istog dana, a njegov uticaj može da se oseća i narednih dana, jeste kvadrat između Sunca i Saturna.

Pročitajte i ovo: Sve o direktnom kretanju Saturna u Jarcu nakon retrogradnog hoda

Ove dve planete, koje su nosioci tipično muškog principa, govore, zapravo, o konfliktu dva muškarca, naravno, jednog koji je mlađi, i drugog starijeg. I opet, ovo je aspekt koji nosi u zdravstvenom smislu probleme sa ukočenjem, kičmom i vitalnim organima (oči, srce), ali, pre svega, u emotivnom smislu o nerazumevanju starih, konzervativnih obrazaca i pritiska sećanja iz prošlosti, tereta od strane roditelja i naših predaka koji može da nam smeta u sadašnjoj potrebi da menjamo način života, da se odupremo reci života koju su nam nametnuli svi oni koji su bili iza nas.

Kako je Saturn u Jarcu vrlo jak, jer je u svom sedištu, a Sunce u Vagi slabo, moramo se povinovati željama i potrebama naših predaka, ali i poštovati sistem, red i zakon. Ovaj aspekt u natalu često donosi i sklonost depresiji i teškoći da se osoba izbori sa crnim mislima. Spavajte duže, odmarajte se i pokušajte da ispoštujete sve starije osobe, naročito ovog dana, ako budu tražili neku pomoć od vas.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

U utorak dolazi do promene znaka kojim se kreće Venera.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Ovo je velika promena koju ćemo svi osetiti, jer ova planeta ljubavi i zadovoljstva iz znaka Vage, u kojem je bila svoj na svome, ulazi u Škorpiona, strastven i fatalan znak, pa upravo strast, teške emocije i odnose aktivira ova planetarna promena.

Ipak, u toku srede i četvrtka ove sedmice, još nećemo osetiti aktivaciju ove promene, sreda i četvrtak su dobri dani za odmor i spavanje, kreativne poslove i rad na sebi, zbog ulaska Meseca u znak Riba, nego od subote uveče, kad Venera dolazi u opoziciju sa Uranom!

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Nedelja, poslednji dan ove sedmice biće vrlo dinamičan dan, jer je vrlo očita situacija na nebu  koja pogoduje buđenju napetosti u emotivnim odnosima, povećanoj potrebi za slobodom, raskidom ili oslobađenjem, jer ovaj aspekt između Venere i Urana, pre svega, traži od nas na emotivnom planu iskrenost u odnosima.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi – slatkorečivi zavodnik

Ukoliko niste zadovoljni postojećim odnosom sa emotivnim partnerom, prašina nezadovoljstva može da se digne baš na ovaj dan, unedelju, jer tog dana biće egzaktan aspekt kvadrata Sunca sa Plutonom, ali i Mesec, planeta koja se najbrže kreće i budi kolektivno raspoloženje, biće u Ovnu, pa pogoduje razvoju konflikata, svađa i agresije.

Sunce i Pluton u kvadratu donose potrebu za razrešenjem komplikovanih situacija kroz najekstremniija rešenja, prekid razgovora, odnosa ili veze.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

U toku ove sedmice najviše su aktivirani znaci koji se povezuju sa Venerom, a to su Bik i Vaga, ali i Škorpion, zbog ulaska Venere u ovaj znak.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

I dalje su najosetjiviji kardinalni znaci, Ovan, Rak, Vaga i Jarac, te oni i dalje prolaze kroz duboke transformacije.

Lavovi, Strelčevi, Device, Vodolije i Ribe imaju dobre momente u toku nedelje i uspeha na poslu i javnosti, dok Blizanci mogu preterivati u svojim težnjama, jelu i rasipanju energije.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Dobri dani u toku sedmice su sreda i četvrtak, kad ne postoje napeti egzaktni aspekti, pa te dane iskoristite za poslove i komunikaciju sa drugima a najviše za odmor i rad na sebi.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Savet za ovu sedmicu – pokušajte da ne držite sve pod kontrolom i bez straha od promena koje traže unutrašnju tranformaciju.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.