Ova nedelja je vrlo značajna jer u četvrtak je pomračenje Sunca, prva ovogodišnja Solarna eklipsa, koja može da podstakne značajne promene u našim životima. Ovim povodom, očekujte neočekivane vesti koje će označiti neke nenadane nove početke i mogućnosti.

Inače, ovo je prstenasta Solarna eklipsa za čije posmatranje će nam biti potrebne one čuvene posebne naočare, a razlog za to je više nego spektakularan. Naime, kako kažu astronomi, ovo prstenasto pomračenje Sunca izvodi retku i blistavu predstavu na istočnoj strani neba, jer će Sunce formirati užareni „vatreni prsten“ oko Meseca.

U svakom slučaju, proverite u koju kuću natalnog horoskopa vam pada ova značajna eklipsa jer će svakako uticati na promenu načina razmišljanja po određenom pitanju i interakciju sa drugim ljudima.

Nature photo created by ArthurHidden - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Nego, šta da radimo kada je Merkur retrogradan ili, bolje rečeno, kako da ga iskoristimo, pitanje je sad! Jer protiv njega se ne može! A ovaj mrsi konce, samo tako… Testira nas bar tri puta godišnje oko tri nedelje, ponekad i nekoliko nedelja duže.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR od 29. maja do 22. juna – Laži, obmane, prevare i teorije zavere

Sada je ove godine u drugoj fazi „stajanja na mestu“, što iz našeg pogleda sa Zemlje čini se kao da se vraća unazad. Znate ono kad uđete na železničku stanicu i ljudi siđu, a susedni voz počne da se povlači? Pa, ovo može da se „oseća“ kao da idemo unazad, a to je pomalo poput Merkura kada miruje.

Pročitajte i ovo: JUPITEROV boravak u RIBAMA

Ali ove nedelje, napredujuće Sunce duž svog uskog pojasa, poznatog kao ekliptika, sastaje se sa Merkurom koji se očigledno povlači.

A u petak, kada u Blizancima imamo zapanjujuće prstenasto pomračenje Sunca, jednom od dva horoskopska znaka na koja Merkur snažno utiče i čiji je vladar, oni su praktično rame uz rame, tako da će ovo Pomračenje biti pod velikim uticajem ovog retrogradnog Merkura, ali takođe i sanjive, maglovite vibracije Neptuna, koji pravi kvadrat od 90 stepeni (aspekt pre/ispitivanja u astrologiji) prema Suncu, Mesecu i Merkuru, svima u Blizancima.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI PLUTON od 27. aprila do 06. oktobra 2021. – Sreća sa žaljenjem

Dakle, šta možemo da očekujemo u narednih šest meseci, u vremenskom periodu na koji Eklipsa utiče?

People photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Pa, bilo koji oblik putovanja, komunikacije, distribucije, tehnologije, softvera, ugovora i tako dalje, koji imaju potencijalnu slabost, podložan je još većim propustima i zamkama.

Pročitajte i ovo: MARS U RAKU –  50 nijansi Crne

Međutim, u astrologiji uvek postoji preokret i ovaj period može da bude dobro vreme za preispitivanje, ponovno ciljanje, rekalibraciju i popravku ili resetovanje bilo čega što nije baš toliko funkcionalno, efikasno i jasno kao što bi moglo da bude.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Međutim, s putovanjima, komunikacijom i transportom i bilo kojom vrstom slobodne interakcije kojom Blizanci upravljaju, pod velikim delom pod mikroskopom zbog Kovida, situacija sa ograničenjima, pravilima i propisima verovatno će da bude fluentna u najboljem slučaju, a u najgorem promenljiva.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Ako budemo mogli da se potrudimo da i dalje budemo prilagodljivi, što je najbolja opcija sa retrogradnim Merkurom, spretni u razmišljanjima i delima i precizni u svojim planovima, ovo Sunčevo pomračenje podstiče nas da se povežemo sa drugima kad god je to moguće, kao i interakcije sa komšijama, braćom i sestrama i lokalnim zajednicama, iako pametno korišćenje tehnologije još uvek može da bude poremećeno i sa smetnjama.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRDNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Mlad Mesec i Sunčevo pomračenje u četvrtak, 10. juna 2021. na 19°47’ Blizanaca, donosi nedoumicu, pogrešne informacije, nerazumevanje, paranoju, obmanu i izdaju u naš ovonedeljni raspored.

Hair photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ali takođe daje samopouzdanje, hrabrost i diskriminaciju da se suprotstavimo tim varljivim uticajima.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop za 2021. godidnu – Čitaj i za podznak!

Istog dana, Sunce pravi bliski spoj sa retrogradnim Merkurom na 20°21’ Blizanaca, koji je aktivan od srede do subote, što bam pomaže da se usredsredimo na naše razmišljanje i komunikaciju, kao i na kratka putovanja. Očekujte povećanje lične interakcije u vašem bliskom okruženju, sa braćom i sestrama, u školama i putem Interneta.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MERKUR, slatkorečiva, voljena i očaravajuća

U petak, 11. jula, Mars menja znak, napušta Raka i ulazi u znak Lava, gde se oseća moćno, opušteno i raskalašno. Dosta smo čeprkali po emotivnom i porodičnom grotlu, vreme je da se malo zabavimo i dobro provedemo. Mars u Lavu osvetliće polje kojim vlada u vašem natalnom horoskopu.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

Onima na koje će Mars iz Lava uticati aspektujući njihove natalne planete, tokom boravka u ovom scene uvek željnom znaku, Mars će zasigurno pojačati hariznamatičnost, privlačnost i doprineti tome da ostavljaju snažan utisak gde god da se pojave.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Takođe, doprineće i većem samopouzdanju, a neke dovesti i u ja-pa-ja modus operandi. Samo proverite da imate to čime da potkrepite, ukoliko se to baš vama desi.

Nature photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kako se ova nedelja bude približavala kraju, za neke srećnike među nama blistava veza između Venere i Urana može da znači pozivnicu za nadasve prijatno iznenađenje, ljubasni sastanak ili zanimljiv društveni događaj, a kada se Mars u petak useli u Lava, povećavaju se šanse da budemo otvoreniji i društveniji kad i gde god je to moguće, u narednih šest nedelja.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

Egzaktan sekstil Venere i Urana u nedelju, a aktivan je od petka do ponedeljka, unosi zabavu i uzbuđenje u vaš društveni i ljubavni život. Nedostatak inhibicije je posebno koristan ako ste prirodno stidljivi. Ovo je izvrsno vreme za sklapanje novih prijateljstava i osvajanje novih ljubavnika. A možda i starih jer planeta zadužena za komunikaciju je retrogradna.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Međutim, Venera u inkonjunkciji sa Saturnom od petka do ponedeljka može da stvori neravnotežu između vaše potrebe za ljubavlju i količine ljubavi koju dobijete, a koju Uran zna da naprasno preuveliča. Ako se zabavljate, možda imate tendenciju da privlačite hladne i neprijatne ljude.

Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ako ste u stabilnoj vezi ili braku, neke teže teme iz ormana mogu da se izvuku na ponovno razmatranje.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Gorepomenuti Sunčev kvadrat sa Neptunom od petka do utorka, a egzaktan poslednjeg dana u nedelji, može da donese zbunjenost, obmanu i razočaranje. Prekomerna idealizacija i lakovernost mogu dovesti do gubitka, skandala ili klevete. Dakle, u svim svojim poslovima morate da budete iznad svega toga.

A sad prelazimo na nedeljne prognoze za svaki znak i podznak. Srećno!

Flower photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovan

Ovo će da bude vaša nedelja!

Talas energije i živosti će vas obuzeti zahvaljujući pozitivnom uticaju planeta. Ako to maksimalno iskoristite, možete postići mnogo dobrih stvari.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Međutim, negde sredinom nedelje, bićete skloni nesporazumima i napetostima, pa se pripazite. Kontrolišite svoju napetost, budite diplomatski nastrojeni i ne primoravajte druge da vide stvari sa vaše tačke gledišta. Poštujte njihovo mišljenje.

Vikend bi mogao da vas iznenadi, jer će se neko iz prošlosti pojaviti i doneti lično pitanje za razmatranje.

Pročitajte i ovo: Mars u Ovnu, borben, impulsivan i nepromišljen

Verujte u sebe. Uživajte u tome što vam život prolazi kroz pozitivnu fazu i što se vaša veza očigledno poboljšava. Pokazaćete partneru koliko ste zainteresovani za njih, potvrđujući svoja osećanja, a ovo će ojačati vašu vezu.

Ako ste slobodni, vaša strast će vas učiniti šarmantnim i dinamičnim i pomoći će vam da upoznate slične atraktivne ljude. Vreme je za malo akcije.

Bik

Ove nedelje stvari će se okretati oko pitanja koja se tiču vaše porodice ili vaših najmilijih.

Možda ćete morati da prevaziđete neke prepreke koje vam otežavaju svakodnevni život; moći ćete da se nosite sa njima efikasno i bez negativnih posledica za budućnost.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Takođe ćete se osećati dobro u svom profesionalnom životu, jer će vas pitanje koje vas već dugo muči jednom zauvek rešiti. U isto vreme prolazite kroz period priprema i diskusija u vezi sa sprovođenjem projekta koji imate na umu. Još nije vreme za sledeći korak, ali nastavite da ga organizujete.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Napokon će nastupiti period velike romantike koja će vas oduvati s nogu. Zbog toga ćete zaboraviti na svoju svakodnevnu rutinu i skinuće vam malo težine sa leđa na neko vreme.

Mirno raspoloženje između vas i vašeg partnera najbolji je lek koji će vam pomilovati dušu. Vaš libido će se takođe osećati povećanim, što će vas učiniti zabavnim i privlačnim. Budite oprezni i ne upuštajte se u neozbiljno ponašanje (flertovanje izvan svog atara). To može da vam stvori probleme sa partnerom.

Ako ste slobodni, ne gubite nadu. Pozitivni uticaj planeta ove nedelje postavlja teren za lepu avanturu.

Blizanci

Ove nedelje neće biti loše po vas.

U dnevnom rasporedu možete se suočiti sa viškom posla, što će vas stresirati; ne samo da ćete se efikasno nositi sa tim, već ćete ga koristiti i za proširivanje horizonata.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

U vašem ličnom životu biće nekih sporova sa vašim voljenima u vezi sa već postojećim stvarima. Pravilnim ponašanjem uspećete da održite ravnotežu. Budite pomirljivi i razboriti u načinu na koji se izražavate i sve će biti u redu.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Ova nedelja pruža vam priliku da izrazite svoju romantičnu dušu. Vaš šarm je inače nadaleko poznat, a sada je još više uvećan i čini vas veoma privlačnim za buduće partnere.

Ako ste slobodni, iskoristite ovu šansu; poboljšajte svoj izgled i ostalo će doći. Budite oprezni i uskoro ćete postati predmet nečije želje.

Ako ste u vezi, prići ćete partneru i svoje probleme ostaviti po strani.

Rak

U poslednje vreme pokušavate da preispitate svoje profesionalne ciljeve i napravite korak dalje.

Uskoro će se pojaviti novi talas prilika i moći ćete da privučete interes ljudi sa visokim statusom. Možda ćete videti svoje snove kako se ostvaruju.

Pročitajte i ovo: Strastvena zaljubljivanja i Lavovske ljubavi

Međutim, budite oprezni tokom bilo kakvih važnih diskusija, jer bi se sve moglo raspasti. Sledite svoje potrebe i ne pokušavajte da udovoljite svima.

Ova nedelja doneće vam mnogo zanimljivih, začinjenih trenutaka.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Ako ste u vezi, morate razmisliti o tome kako se odnosite prema partneru. Tražite više nego što mogu dati, a oni su vam to već rekli.

Otprilike krajem nedelje neki ljudi bi se mogli umešati i stvarati probleme, pa razgovarajte s partnerom otvoreno i nesmetano.

Ako ste slobodni, osećaćete se slobodno, aktivno i spremno da pronađete ljubav.

Lav

Ove nedelje potrošite malo vremena na svoje šire ciljeve.

Videćete da treba da redefinišete stvari. Početak nedelje biće pun energije i snažne volje. Ako putujete, možda ćete upoznati ljude ili iskusiti situacije koje će vam definisati budućnost, pa budite otvoreni i spontani.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš partnera preko društvenih mreža

Pokušajte da budete jasni i usredsređeni na željeni cilj, u slučaju da u vašim profesionalnim poslovima ima neprijatnih iznenađenja. Otprilike krajem nedelje nove ideje mogu vam otkriti nove perspektive.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Ako ste u vezi, suočiće se sa vrlo pozitivnim razvojem događaja. Vi i vaš partner ćete doživeti nezaboravne trenutke koji će vas još više zbližiti. Vaša duša će biti ispunjena zadovoljstvom i užitkom, i osećaćete se voljeno i blisko sa partnerom. Vaš partner vam pruža podršku i zbog toga osećate olakšanje i mir.

Ako ste slobodni, osoba iz vaše prošlosti vratiće se sa prijatnim iznenađenjima.

Devica

Brinu vas neke vrlo važne odluke koje menjaju život.

Ova nedelja će vam pružiti priliku da se sa njima nosite na realan način, kako biste došli do realnih zaključaka. Ne pravite ih većim nego što jesu, ali nemojte ih ni potcenjivati.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Usredsredićete se na sebe i na to kako predstojeće promene mogu uticati na vaše jezgro. Imajte poverenja u sebe i ne računajte na tuđa mišljenja.

Komunikacija vam neće biti jača strana ove nedelje.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o fiksnoj zvezdi SKAT koja donosi dobru sreću, trajno zadovoljstvo i slavu

Ako ste u vezi, usredsredite se na svoj stav prema partneru. Treba da preispitate način na koji razgovarate sa njima i način na koji odaberete da saopštite svoja osećanja.

Ako ste slobodni, razmislite o novopronađenim opcijama. Nova veza je velika verovatnoća. Neka skrivena osećanja mogu čak isplivati na površinu i promeniti tok vašeg života. Ne plašite se da se izrazite i ne plašite se novog razvoja događaja.

Vaga

Trudili ste se da otkrijete istinu iza nekih ljudi ili nekih poslovnih odnosa i ova nedelja će vam je otkriti.

Od početka nedelje favorizuju se partnerstva. Moći ćete ih maksimalno iskoristiti ako uspete da date prednost svojim potrebama i interesima, a ne onima koji vas okružuju. Međutim, čuvajte se nesporazuma u ​​komunikaciji i kontaktima.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

U subotu će se od vas možda tražiti da se suočite sa realnošću vašeg odnosa sa određenom osobom. Pomirite se sa prošlošću i krenite dalje.

Očekuje se da će nedelja biti vrlo pozitivna za vaš znak. Ako ste u vezi, možete uživati u partnerovom društvu i prevazići probleme koji su vas mučili u prošlosti.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Ako tražite partnera, imaćete priliku da upoznate osobu koja vas mnogo zanima i otkrijete neka dobro skrivena osećanja. Strast će vas voditi i želećete da izrazite svoju ljubav. Očekuje se da će ishod da bude pozitivan.

Škorpija

Sa svim stvarima koje se dešavaju na poslu i sa uticajem planeta, započinjete novo poglavlje, koje će da bude vrlo uzbudljivo i blisko vašem mentalitetu. Budite organizovani i ne dozvolite da vas bilo šta zadrži.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Otprilike sredinom nedelje komunikacija može postati problematična i moraćete na sa nesporazumom da se nosite na diskretan i suptilan način.

Kraj nedelje pružiće vam priliku da rešite profesionalno pitanje iz prošlosti. Unesite neophodne promene i krenite dalje.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

U ljubavnom životu imaćete samopouzdanja za rešavanje nekih nerešenih problema u vašoj vezi. Vaš partner će vam biti podrška, što će vam olakšati stvari. Neka vaša komunikacija bude značajna, jer će ovo pomoći da vaša veza ostane živa i zdrava.

Ako ste slobodni, uživajte u svojoj slobodi, flertujte i šarmirajte suprotni pol. Dosta s prošlošću, krenite dalje.

Strelac

Život obećava da će vam ove nedelje postati zabavniji, sa pozitivnim uticajima koje dobijate od planeta.

Nostalgija i osećanja koja su vas nedavno obuzela, ustupaju mesto optimizmu. Imaćete puno pozitivne energije koju ćete želeti da usmerite na odgovarajući način.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Međutim, drugi ljudi mogu predstavljati opasnost za vaš entuzijazam. Praktično, ne mogu svi da vas vide srećne, a ovo stvara ljubomoru i zlo. Da biste izbegli toksičnost, budite prikriveni, čak i ako se u vama dešava bura.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Kraj nedelje će vas nagraditi, jer ćete upoznati fascinantne ljude.

Ovo će da bude sjajna nedelja za vaš ljubavni život. Moći ćete da stupite u kontakt sa svojim osećanjima i da ih dublje razumete. Ovo će imati pozitivan uticaj na vašu vezu, dajući vam snagu da se otvorite prema partneru i da se izrazite na značajan, iskren način.

Strast i ljubav će ovih dana imati istaknutu ulogu u vašem životu.

Ako ste slobodni, dobijate najbolje uticaje od planeta koji će vam pomoći da pronađete osobu koja će vam prodrmati emocionalnu srž i motivisati vas da bez ikakvog razmišljanja napustite svoju usamljenost.

Jarac

Ove nedelje treba da zanemarite svako uplitanje i ostanete koncentrisani na pitanja u vezi sa svojim domom i porodicom.

Vaša energija biće posvećena unutrašnjim pitanjima koja potiču od vas samih ili vaše porodice. Morate znati da vaši najmiliji uživaju u pažnji koju zaslužuju. Možda čak i organizujete malu kućnu zabavu kako biste iskoristili ove tople osećaje na najbolji način.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Zbog nekih problema iz prošlosti možda ćete izgubiti nerve, zato budite sigurni da ćete i dalje imati kontrolu i imajte na umu da je ovo samo privremena faza.

Tokom vikenda možete razgovarati o potencijalnom preuređenju vaše kuće. Ova nedelja će vas naterati da potražite svoje istinske, unutrašnje potrebe i sklonosti i iznesete ih na otvoreno.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Način na koji se bavite ljubavnim životom čini vam se neozbiljnim. Ovakav stav više nije koristan, pa pomozite partneru da razume vaše potrebe i kako može da ih zadovolji.

Ako ste slobodni, ne dozvolite da vas stvari koje vidite oko sebe očajavaju. Ne skrivajte se od sveta, negujući svoju usamljenost. Zainteresovana je osoba iz vašeg kruga prijatelja, pa joj dajte priliku da vam se obrati; možda biste mogli započeti zajednički život.

Vodolija

Pripadate znaku koji je autentičan i inventivan. Međutim, sveže ideje i informacije dolaze u bljesku svetlosti i čak ni vi to ne možete da sledite.

Početak nedelje za vas označava početak veoma zauzetog i društvenog perioda. Uzbuđuje vas ideja o istraživanju novih situacija i novih mesta.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Međutim, sredinom nedelje, područje komunikacije suočiće se sa nekim problemima i neke tenzije koje će se dogoditi mogu vas izbaciti iz igre. Gledajte na ovo kao na priliku da napunite baterije i preispitate svoju strategiju.

Krajem nedelje sastanak sa nekim iz prošlosti biće za vas vrlo prosvetljujuć.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Ove nedelje treba da posvetite vreme i pažnju svojim ličnim odnosima. Vrlo je verovatno da će se dogoditi nesporazumi i sporovi, zato se ponašajte oprezno i delajte pažljivo.

Izbegavajte usvajanje sebičnog odnosa prema partneru.

Ako ste slobodni, ne dozvolite da vas bilo koja prepreka obeshrabri u pronalaženju druge polovine. Ne obraćajte previše pažnje na reči i mišljenja drugih. Kako se nosite sa ljubavnim životom, nije ničije drugo nego vaše.

Ribe

Očekuje se da će vam ova sedmica doneti prilično nemira zbog planetarnog okruženja.

Sa razvojem događaja treba se voditi pronicljivo i rezervisano, u protivnom se ne mogu predvideti rezultati. Koristite racionalno razmišljanje i ne dozvolite da vas neki grandiozni planovi i predlozi zanose. Razmislite pre nego što odreagujete.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Očekuje se da će ove nedelje biti vruće na ljubavnom planu. Uživaćete, a partneru ćete ponuditi i neke nezaboravne trenutke.

Ako ste slobodni, znajte da planete rade na tome da vam donesu ono o čemu sanjate.