Iako se na našim prostorima ne dešava u ponedeljak, kao što je to slučaj u Americi, ne možemo a da odmah na početku pregleda nedeljnih astroloških prilika ne pomenemo zapanjujući mlad Mesec na 14°38’ Device koji se prema srednje evropskom vremenu dešava tačno u utorak ranom zorom, u 02:51:45h.

Energija Device je naša prilika da pregledamo i poboljšamo bilo koji deo našeg postojanja koji može imati koristi od veće organizacije, strukture, usavršavanja ili reda.

Već čujem uglas pitanje a šta to znači za mene lično. Da biste preveli to na lični plan, proverite gde vam u natalnom horoskopu pada mlad Mesec. Isto je i za bilo koji drugi planetarni aspekt ili pojavu.

Ako već niste, kompletan članak o mladom Mesecu u Devici i njegovom uticaju pročitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto, navedenom na dole navedenom linku.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U DEVICI 07. septembra 2021. – Predskazanje budućnosti: Progresivne i uzbudljive promene koje se dešavaju brzo

Kako se Uran, planeta stimulacije, tako dobro povezuje sa ovim mladim Mesecom, kroz sjajan trigon, to znači da što su vaši pristupi noviji ili inovativniji, to više možete da imate koristi od ove lunacije.

To može da znači da ponovo pogledate nešto što je bilo zapelo ili da upotrebite maštovite načine za objedinjavanje naših resursa.

Uklonjanje nepotrebnih stvari i stvaranje više mesta za neke nove stvari (ideje, poduhvate, ljude)? I sve u toj simbolici…

Food photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovo bi moglo da bude posebno pozitivno, kao što je i svežija i hranjivija ishrana. Devica upravlja čistoćom, pa bi smanjenje kaloričnih namirnica u vašoj ishrani moglo da bude i pametno.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Sa snažnom energijom Marsa, takođe, u Devici i naginjanjem ka planeti transformativnih promena, Pluton, u znaku uspeha, Jarac, snaga volje može da bude zaista povećana, a ako smo jasni i dobro organizovani u postizanju svojih ciljeva, zaista veliki uspeh je moguć ove nedelje.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Marsov trigon sa Plutonom, od prošlog petka do ovog četvrtka, pomaže nam da budemo direktni u ostvarivanju svojih želja, a da pritom zadržimo harmoniju. Ovo je odlično vreme da ustanemo i budemo sabrani, ili da uklonimo sve prepreke koje su ometale dosadašnji uspeh.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI JUPITER od 20. juna do 18. oktobra 2021. – Velika sreća

Takođe, seksualni odnosi će imati koristi od vaših povećanih strasti.

Inače, Pluton na samom početku ove sedmice, zapravo od nedelje do utorka, kuje kvadrat za iskušavanje Venere, pa moramo da budemo sigurni u nečije ili čak naše sopstvene motive.

Cards photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Sa druge strane, ovaj aspekt takođe doprinosi nabujalim strastvenim izlivima. Kod nekih tas na vagi može i da se prevali u neželjenu stranu (nasilje). Povedite računa.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Mars u inkonjunkciji sa Jupiterom, od subote do četvrtka, daje pojačanu hrabrost, snagu i inicijativu, ali i određene poteškoće u kontrolisanju vašeg entuzijazma. Izbegavajte sklonost preteranom riziku i da se preterano dajete. Ne možete jednim dupetom na tri stolice. Usporite i upotrebite samodisciplinu i samokontrolu ako počnete da se osećate impulsivno i nemirno.

Pročitajte i ovo: Kako VENERA U ŠKORPIJI utiče na vaš horoskopski znak i podznak

Razgovor i razmišljanje, Merkur, takođe, stupa u interakciju sa stabilnim energijama Saturna, pomažući nam da kažemo šta mislimo, kao i da zaista mislimo ono što govorimo.

Zapravo, za neke, Merkur i Venera u Vagi, mogu da dovedu do neke koketne interakcije.

Pročitajte i ovo: VENERA U VAGI, pravi romantik u srcu

Poslastica nedelje je svakako aspekt koji sreću donosi! Venerin trigon sa Jupiterom od subote do utorka, a egzaktan u ponedeljak, donosi dobro raspoloženje, optimizam i obilje ljubavi.

Flower photo created by bristekjegor - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovo je odličan aspekt za ljubavne sastanke, ali i za popravljanje narušenih veza. Sreća u ljubavi može se uporediti sa nekim bogatstvom drugde u vašem životu. Pokloni, pohvale i dobre ponude možda se spremaju.

Raširite ruke koliko god možete jer Venera u Vagi i Jupiter u Vodoliji baš istinski vole da daruju!

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Ipak, do nedelje, tačno u subotu, Venera klizi u duboku i strastvenu Škorpiju u kojoj ostaje do 8. oktobra, a to može da stvori veći intenzitet osećanja oko, na primer, jedne kravate, ali i da nam pomogne da vidimo ko je iskren.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Ova promena bi takođe mogla da bude dobra za finansije, za one koji su sami svoje gazde ili bi neko od bliskih ljudi mogao da uživa u sreći.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Sunčev trigon Urana od subote do srede povećao je intuiciju i moć bljeskovitih uvida, što obično dovodi do samootkrivanja i novih saznanja ili uglova gledanja na stvari.

People photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovi uvidi u kombinaciji s povećanjem samopouzdanja omogućuju vam da izrazite jedinstveniju ili čudniju stranu svoje ličnosti. Osećaćete se kao da isprobavate nešto novo, izvan uobičajene rutine.

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Merkur u inkonjunkciji sa Uranom od utorka do nedelje dovešće do toga da vaš um verovatno postane izuzetno aktivan s toliko novih i različitih ideja. Tako brzo preskakanje s jedne stvari na drugu može otežati pamćenje stvari. Nervna napetost i anksioznost su moguće ako ste zaposleni i osećate pritisak.

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Jupiter u polusekstilu sa moćnim i transformativnim Plutonom, od 27. avgusta do 22. septembra, daje moć i utiče na to da se naprave pozitivne promene i postigne uspeh (naravno, u domenu kuća koje vam zahvata).

Mogući su duhovni i lični rast, materijalni dobitak i napredovanje u karijeri. Snažan poriv da nešto promenite u svom životu poklopiće se s mogućnošću da to zaista i učinite.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Jupiter – Sreća je na vašoj strani!

Nedelju završavamo Mesečevim ulaskom u znak Strelca, a to znači da će se neki možda spremati za put. Srećno!

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak i podznak. I ne zaboravite, napravite bar korak, dva da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Woman photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovan

Ova nedelja biće puna promena i događaja koje ne očekujete.

Moraćete da ostanete mirni i racionalni, šta god da se dogodi. Očekujte neke sukobe u razgovorima sa ljudima koji su vam bliski. Uživajte u vremenu sa svojim najmilijima i zasad izbegavajte da rešavate pitanja iz prošlosti. Samo ostanite mirni.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Ljubav će prevladati ove sedmice i, zajedno sa vašim preteranim izrazima naklonosti, moglo bi učiniti da se vaš partner oseća neprijatno. Kontrolišite uzbuđenje kako biste zaštitili svoju vezu.

Ako ste slobodni, stvari će biti uravnoteženije. Umesto da se osećate razočarano, pokušajte da uložite više truda u stvari. Povucite poteze i pokažite interesovanje ljudima koji vas privlače. Samo napred i šarmirajte ih!

People photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Bik

Ova nedelja vam može pomoći u rešavanju problema koji potiču iz prošlosti, sve dok se fokusirate na svoje prioritete i napravite čvrst raspored.

Ne možete raditi mnogo stvari istovremeno i biti podjednako efikasni. Ova taktika učiniće vas hladnijim i daće vam snagu da se nosite sa potencijalnim preprekama.

Takođe vas brinu finansijska pitanja ili druga pitanja koja monopolizuju vašu komunikaciju sa porodicom i ljudima koji su vam bliski. Do razvoja može doći da bi se razjasnila slika.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Ovaj period biće veoma koristan za vaš ljubavni život. Erotsko raspoloženje preovladava i stvara dobru osnovu ako želite da razgovarate o problemima koji postoje u vašoj vezi.

Dozvolite sebi da vas obuzme osećaj i ne razmišljajte o budućnosti. Uživajte u trenutku i sreća će biti na vašoj strani.

Ako ste slobodni, čeka vas prijatno iznenađenje. Čini se da vam osoba iz bliskog, prijateljskog okruženja neočekivano dolazi u život i oboriće vas s nogu!

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Blizanci

Ova nedelja zahtevaće razboritost, fokus i besprekorno planiranje.

Ovo će biti vaše oružje protiv poteškoća koje će se pojaviti. Morate upotrebiti svoje racionalno razmišljanje i pregledati sve činjenice pre donošenja važnih odluka.

Osetićete i potrebu da raširite krila i poletite, da otkrijete nove horizonte.

U svojoj karijeri dajte sve od sebe da osigurate i stabilizujete svoj položaj.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Ova nedelja će vam pomoći da doživite svoje emocije i dozvoliti im da vas odvedu daleko, zajedno sa vašim partnerom. Odlično ćete se provesti i uživaćete u miru i opuštanju.

Vaše raspoloženje će biti dobro i to će vam pomoći da stvari vidite u pozitivnom svetlu i otvoreno izrazite svoja osećanja.

Ako ste slobodni, ova nedelja je povoljna za nove početke.

People photo created by pressfoto - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Rak

Vaša prošlost kuca na vaša vrata.

Ponovo vas posećuju radnje i odluke iz prošlosti kako biste započeli internu potragu i razmislili da li ste doneli prave odluke.

Ne dozvolite da vas griža savesti i osećaj krivice obuzmu i uznemire. Znate da su vaše odluke pravilno odmerene i proračunate na najbolji mogući način, na osnovu činjenica koje su postojale u tom proteklom periodu.

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU – grli, ljubi, uživa u materijalnim plodovima i senzualnim zadovoljstvima

Istovremeno, vaša društvenost se povećava i zaista uživate u tome. Međutim, nemojte preterano analizirati stvari i ne donosite nikakve odluke koje bi mogle doneti velike promene.

Zamor tela će vas slomiti zbog intenzivnih ritmova svakodnevnog života, ali učinite sve što možete da povratite snagu.

Ove nedelje ćete razmišljati o svojoj vezi i svojim osećanjima. Osećate da ste vi i vaš partner u stanju stabilnosti, i to vas čini nervoznim.

Ne ulazite u detaljne razgovore sa svojim partnerom jer ovih dana planete ne favorizuju ovakav pristup. Okrenite se sebi i razmislite o tome šta želite.

Ako ste slobodni, preispitajte svoje potrebe i malo promenite pogled, jer ćete uskoro upoznati osobu koja je veoma bliska onome što tražite.

People photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Lav

Ova nedelja će vam doneti turbulencije i napetosti.

Biće ljudi zbog kojih ćete se osećati osvetoljubivo zbog svog takmičarskog stava. Ne prihvatajte njihov izazov i ne ulazite u sukobe, jer ako izgubite živce, mogli biste izgubiti i stvari za koje ste naporno radili.

Ostanite mirni i klonite se nevolja koje bi vam mogle naškoditi. Fokusirajte se na svoj posao. Zapamtite da saradnja trenutno nije favorizovana od strane planeta.

Vaš ljubavni život se kreće paralelnim svemirom.

Raspoloženje je odlično i senzualnost prevladava. Očekujte prijatna iznenađenja, jer će vaš partner biti pun strasti i romantike. Uživajte!

Ako ste slobodni, provešćete neke lepe trenutke sa osobom iz svoje prošlosti. Iskoristite priliku ili ostanite usamljeni.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Devica

Ove nedelje ćete se osećati kao super-heroj, kao da ste najbolji i sa svime možete da se nosite kod kuće, na poslu i u svakoj svojoj obavezi.

Ne zavaravajte se. Stvari nisu tako jednostavne, a istina je drugačija. Budite realni ako želite da uspete, u suprotnom ćete možda završiti poraženi. Izbegavajte preterivanja i osiguraćete mirno more za nedeljnu plovidbu.

Planete će vam dati nedelju dana mira i emocionalne smirenosti. Uživaćete u osećaju druženja koje će vas približiti partneru i pomoći će vam da razgovarate i rešite svoje probleme.

Vikend bi vam čak mogao doneti kratko, romantično putovanje.

Ako ste slobodni, krenite na posao. Sreća je na vašoj strani i naći ćete ljubav. Počnite da kujete planove!

Summer photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vaga

Očekuje se da će planete ove nedelje testirati vaše snage i živce.

To će biti posebno zahtevno, i zato morate da primenite svoju samokontrolu, svoju logiku i pokušate da pronađete neku ravnotežu. Ovi dani nisu pogodni za odluke koje mogu izazvati radikalne promene u vašem životu.

Zbog napetosti koja postoji, niste u poziciji da razmišljate jasno i da odlučujete prihvatajući buduće posledice svojih poteza.

Čak i u porodičnom ili radnom okruženju morate biti veoma oprezni i znati tačno šta želite i kako to izraziti da biste ubedili druge u svoje mišljenje. Ljudi oko vas su skeptični i od vas zahtevaju više nego obično.

Vaš emocionalni život se kreće u paralelnom univerzumu. Tamo sa partnerom doživljavate romantiku i lepe trenutke i radite sve što je potrebno da se pored vas oseća odlično.

Ne propustite priliku da uživate u romantičnim trenucima koji oživljavaju energiju vaše veze.

Ako ste slobodni, ne brinite uopšte. Kraj nedelje će vam pružiti priliku da upoznate atraktivne ljude koji će vas očarati i učiniti da se osećate posebno.

Škorpija

Ova nedelja će vam uznemiriti unutrašnji svet i sve što se dešava oko vas će uticati na vas.

Imaćete toliko napet um da, u jednom trenutku, više nećete moći da izdržite. To će uticati na vaše lične odnose, jer ćete uvek želeti da izrazite svoje pritužbe. Ovo će stvoriti neka trvenja.

Na vama je da se nosite s njima, jer znate kako da se pametno krećete i okrenete stvari u svoju korist.

Uopšteno, pokušajte da ne donosite odluke; ostanite konzervativni i skromni dok ovi dani ne prođu. Na ovaj način ćete izbeći povređivanje svojih najmilijih.

Turbulencije u vašem unutrašnjem svetu čine vas sumnjičavim prema vašem partneru, jer na njihovo ponašanje gledate iz druge perspektive. U ovom periodu ćete nastojati da iskrivite stvarnost, pa morate biti potpuno sigurni pre nego što izrazite svoju zabrinutost.

Za sada izbegavajte važne odluke, jer sedmica ne ide u prilog takvim potezima.

Ako ste slobodni i tražite društvo, iskoristite svoj tajni šarm i krećite se kako znate.

Strelac

Ove nedelje ćete konačno izraziti sve stvari koje su vas gušile. Proverite da vam nije stradala štitnjača od prevelikog pritiska!

Potisnuta osećanja traže tačku oslobađanja, pa možda nećete uvek biti pošteni u komentarima, posebno prema ljudima koji nisu odgovorni za vaš pritisak. Budite oprezni.

Takođe, držite oči otvorene i iskoristite mogućnosti koje vam se pružaju. Restrukturiranja i promene se favorizuju, pa ćete zbog toga videti stvari kroz potpuno novu prizmu.

Ne krećite se nepromišljeno, zaneseni svojim besom. Ne izgovarajte reči koje ne možete da povratite.

Svaka svađa može imati fatalne i nepovratne posledice. Bombu bi trebalo da aktivirate samo ako mislite da se isplati i možete snositi posledice.

Vaš odnos zahteva vašu pažnju i zahteva ulogu glavnog junaka. Problemi koji dolaze iz prošlosti zahtevaju trajno rešenje. Nemojte ih potcenjivati ili ostavljati po strani, jer će oni samo rasti i stvarati nove.

Ako ste slobodni, izrazite se! Vreme je da određenoj osobi kažete da vam je stalo do nje. Nemojte to držati samo za sebe. Izrazite se! Iznenađenja čekaju i verovatno ćete shvatiti da samo hrabri ljudi na kraju pobede.

People photo created by lookstudio - www.freepik.comJarac

Ova nedelja otkriva vaše društveno ja. Volite da pronalazite nove ljude i da ih upoznajete, volite da budete deo tima i da se družite sa ljudima.

Bićete pozvani da rešite porodično pitanje i uspećete. Međutim, zbog prepreke na poslu ćete se osećati neprijatno i uznemireno. Moraćete jako da se potrudite da to prevaziđete.

Vaš ljubavni život ide odlično, teče u romantičnom i senzualnom raspoloženju. Uživajte u životu sa partnerom i napunite baterije, iskorištavajući svaku priliku za opuštanje i smirenje.

Ako ste slobodni, vreme je da izađete iz kuće i ćelije. Prijatelji vas čekaju, možete izaći i zajedno se zabaviti. Ljubav je pred vratima i uskoro će se pokazati.

Party photo created by aleksandarlittlewolf - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Vodolije

Ovo nije vaša nedelja. Suočićete se sa mnogim izazovima i sa puno turbulencija.

Duboko udahnite i nosite se s njima na miran način. Ne činite ishitrene poteze.

Morate da potvrdite namere drugih ljudi, jer se ovih dana lako zbunite. Ne dozvolite da vas zanesu spoljni okidači.

Vikend će vas nagraditi povećanom društvenošću, a osoba iz vašeg kruga prijatelja učiniće da se osećate veoma srećno na svoj, poseban način.

Vreme je da zaista saslušate svog partnera. Oni i dalje izražavaju iste brige, pa prestanite da ih ignorišete, jer biste mogli ostati sami.

Posvetite kvalitetno vreme svojoj vezi i priđite svojoj drugoj polovini, kako biste ih razumeli.

Ako ste slobodni, ova nedelja će vam pomoći da flertujete, upoznate nove ljude i promenite svoju budućnost.

Travel photo created by awesomecontent - www.freepik.comRibe

Ova nedelja je za vas veoma ohrabrujuća i konačno uživate u plodovima svog rada.

Ovih nekoliko nedelja posvetili ste mnogo vremena i energije razvoju.

Isto važi i za vaš posao, jer uz podršku radnog okruženja napredujete efikasnim i stabilnim koracima.

Tokom nedelje možete se suočiti sa nekim malim dilemama ili preprekama. Nemojte se razočarati, jer će to biti samo privremeno. Gledajte na njih kao na priliku da razmislite šta želite, gde želite da idete i ako morate da izmenite svoju strategiju.

Vaš ljubavni život je u veoma dobrom periodu i ovih dana vam omogućava da pristupite svom partneru sa spremnošću da razumete. Ovo će vam pomoći da rešite probleme koji se pojavljuju između vas i potiču iz prošlosti. Osećaćete se opuštenije i smirenije u vašoj vezi.

Ako ste slobodni, čini se da je neko u vašem radnom okruženju voljan da vam priđe i bolje vas upozna. Ako smatrate da vredi, dajte im priliku da vam pokažu svoje namere. Možda ovaj novi slučaj ima budućnost.