Ponedeljak je dan sa dosta Mesečevih aspekata, koji i dalje tranzitira znakom Device, tako da prvi dan nedelje započinjemo napetim aspektima, tačnije, opozicijom Meseca sa Neptunom i Merkurom, koji se nalaze u znaku Riba.

Situacija u kojoj se nalazimo, a koju je svakako Merkurov retrogradni hod kroz znak Ribe pospešio, mislim na širenje virusa, naročito u kontaktu sa Neptunom, potencira ovu temu, tako da svaki kontakt Meseca sa ovim planetama utiče na nas, u zavisnosti od aspekta koji pravi sa njima.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Kako je ovog dana opozicija u pitanju, možemo biti napeti, naročito opterećeni vestima, koje nam pouzdano ne mogu reći kad se sve završava.

Pročitajte i ovo: MARS u VODOLIJI, okuplja oko zajedničkog cilja, a opet slobodan, nezavisan i originalan

U toku dana, ipak, Mesec pravi i dobre aspekte sa Plutonom i Jupiterom, pa ove planete mogu da donesu preterivanje u jelu, ali i piću.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

U utorak Mesec ulazi u znak Vage, pa će u toku noći da napravi dobre aspekte sa Venerom i Saturnom, koje ćemo verovatno i prespavati, ali u toku večeri dolazi do vrlo jakog aspekta između Marsa i Urana, a pred sam kraj dana desiće se i sekstilni aspekt Merkura i Plutona.

Ovaj aspekt između Marsa i Urana koji je kvadratni, a to znači vrlo težak, jer su ovo dve muške energije koje su u sukobu, a donose vrlo nagle i ozbiljne događaje, povrede, naročito u saobraćaju, pri korišćenju mašina, a u nama stres, blokaute, nervne i verbalne napade.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Mars je vrlo agresivna planeta, pa zajedno sa Uranom može da donese i fizičke napade, sudare, itd. Kako se ovaj aspekt, srećom dešava u večernjim časovima, najbolje je meditirati ili odmarati se i ne ulaziti u konflikte situacije sa ukućanima.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Takođe je preporuka da ne pokušavate da popravljate mašine, struju ili bilo šta u kući bez stručnog lica ili dodatne opreme,tj. na svoju ruku.

Sreda je dan kad se dešava Pun Mesec, u ranim jutarnjim časovima, ili astrološkim jezikom rečeno, opozicija Sunca i Meseca, jer trenutno Sunce prolazi kroz znak Ovna, a Mesec je u Vagi.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Ova opozicija pojačava emocije, naročito u emotivnim odnosima, jer ovo jeste primarna osa svih  odnosa sa drugima ( ja – Ovan, Vaga – drugi ). Svakako da dolazi vreme raščišćavanja nekih odnosa, ali u narednom periodu, jer ovog dana možemo da budemo dosta nervozni, pod uticajem emocija, manje racionalni.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

U toku jutra se takođe dešava sekstilni odnos Jupitera i Merkura, koji nam pojačava intuitivno razmišljanje, pomaže nam da dođemo do dobrih odluka ili da dobijemo dobre savete, pozitivnu podršku u onome čime smo trenutno zaokupirani.

Mesec u toku dana ulazi u znak Škorpiona, pa će se i energija promeniti, naročito po pitanju strasti i emocija koje će se svakako uzburkati aktiviranjem ovog ženskog vodenog, starstvenog znaka.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Četvrtak je dan koji nam donosi vrlo intenzivnu energiju, jer će Mesec tog dana praviti loše aspekte sa tri muške planete, te aktivirati tzv. T kvadrat, astrološki rečeno,  dva kvadrata sa Saturnom i Marsom i opoziciju sa Uranom.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Vrlo napeta, teška situacija tokom dana, pa takva mogu biti i dešavanja i informacije koje dobijamo. Moguće su povećane nesreće, broj smrtnih slučajeva, naročito starijih osoba, koje su uvek predstavljene planetom Saturn.

Mesec u opoziciji sa Uranom u toku dana pojačava nervozu i stres, kao i anksoioznost i nemir. Ovo je dan koji je najbolje prespavati ili provesti u miru, a ako ste ovih nedelja i sami pod pritiskom, nemojte stalno da gledate vesti, nego čitajte neku knjigu ili se opustite kroz neku inspirativnu aktivnost.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

U petak, Mesec u ranijim jutarnjim časovima pravi dobar aspekt sa Neptunom, a od podneva pravi dobre aspekte sa Plutonom, Jupiterom i Merkurom, a do večeri i menja znak, te ulazi u znak Strelca.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Za razliku od prethodnog dana, ovaj dan nosi pozitivnu energiju, misli i ideje. Bićemo optimističniji, a naročito pred kraj dana, kad se pomeri Mesec iz znaka Škorpiona u Strelca, i veseliji.

Foto Vil Son

Moguće je da vidimo svetlo na kraju tunela, jer već od sutra, u subotu, Merkur, koji je bio dugo vremena u znaku Riba, i kako sam rekla na početku, bio i retrogradan kroz ovaj znak, ulazi u znak Ovna!

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

To je svakako velika promena na nebu, koju moramo svi da osetimo. Merkur inače vlada našim mislima, komunikacijom i vestima, pa upravo u tom domenu dolazi do promena.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Merkur u znaku Ovna donosi više energije po pitanju komunikacije, ali i u intelektualnom smislu, budi pionirske ideje, vatru i živost u mislima i pokreće nas i na globalnom nivou na neke radikalnije akcije, pokret i traženje rešenja, a koje se nije moglo naći dok je Merkur boravio u znaku Riba.

U toku dana Mesec će napraviti i opoziciju sa Venerom, pa možemo da budemo i nezadovoljni, ali na kratko, najviše na emotivnom planu, jer će Mesec posle ovog aspekta napraviti dobar aspekt sa Marsom.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Pokreće se drugačija energija, to se oseća naročito od tada, kad se budi i Mars u pozitivnom smislu i zauzima dobar pravac ka traženju rešenja i mogućnosti.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Nedelja je dan, naročito ujutro, kad možemo osećati veću odgovornost prema sebi i drugima, ali tokom dana dolazi do aktiviranja i Neptuna, pa pospanost i smirivanje jučerašnjeg dizanja energija može se osećati u toku nedeljnog ručka.

Karl Fredrickson

Ova sedmica, ipak, završava poslednjim za ovaj dan, lepim aspektom, između Sunca i Meseca, i to jeste trigonski odnos, iako je Mesec u padu.

Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Emanuela Makrona i Brižit Tronj

 

Ova dva svetla u dobrom odnosu donose lepe porodične vesti, odnose i ljubav između supružnika, kao i roditelja i dece.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.