Bila je ovo nedelja Marsa! Planeta akcije išla je iz ruke u ruku, i to, najpre Saturna, a potom i nepredvidivog i uvek iznenađenja punog, Urana. Obijao je glavom o zid momak koji ne priznaje poraz (Mars u Lavu) čelom se sudario sa uvek izazovnim i na sve spremnim Uranom.

A sad sve to isto čeka i Veneru, planetu ljubavi i vrednosti, njegovu pratilju i večnu ljubu! Ima da leti perje ove nedelje kada Venera bude hodila stazom koju je prethodne utabao Mars i bude se suočila najpre sa Saturnom, a odmah zatim i sa Uranom.

Ipak, i pored toga, zvezda ove nedeje je mlad Mesec u Raku koji nam donosi pozitivne promene i uzbudjiva dešavanja.

Ali krenimo redom!

Foto Alex Blajan

Nedelju započinjemo sjajnim i podsticajnim spojem Sunca u Raku i Urana u Biku! Skoro da ne može lepše!

Sunčev sekstil sa Uranom, od subote do srede, a egzaktan u ponedeljak, donosi nam prijatna iznenađenja i podsticajne susrete. Ovo je dobar početak nedelje i odličan podsticaj da isprobate nešto novo i uzbudljivo, a za to bi trebalo da imate dovoljno slobode i smelosti. Dajte sebi malo gurke! Šta imate da izgubite?!

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Naročito zato što već u utorak Merkurov kvadrat sa Neptunom, pod čijim smo jakim uticajem (opet! Po treći put u poslednje vreme sve zbog nedavne Merkurove retrogradnosti) od nedelje do srede, može da i te kako iskomplikuje diskusije i poslovne odnose zbog dezinformacija ili zabune.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Pored toga, klonite se teorija zavere, kultova, kao i konzumiranja droga i alkohola. Naročito preterivanja u svemu navedenom. Inače, neće na dobro izaći.

 Kao što rekosmo na samom početku, Venera ide po trnju bosa ove nedelje!

Najpre dolazi na nišan mučitelju – učitelju da je presliša zaostale lekcije! Najbolje bi bilo da se prisetite šta je bilo aktueno i šta se dešavalo na ljubavnom i finansijskom planu u vašem životu kada je Venera bila u Blizancima, pre otprilike dva meseca, i pravilla trigon sa Saturnom.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Neka nerešena ili sporna pitanja ostala na čekanju dolaze na red za rešavanje. Možda i sa nekim bivšim ili sa nekim sa kim ste prekinuli kontakt u tom periodu.

Venera nasuprot Saturnu od ponedeljka do četvrtka, a egzaktno u utorak, donosi potencijal kašnjenja i ograničenja koja utiču na vaš ljubavni život i finansije. Pokušajte da otplatite sve dugove ili ih bar organizujte tako da znate gde se nalazite i kuda idete.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Čim se iskobelja iz Saturnovih okova, izmučena i ozlojeđena Venera dolazi na megdan Uranu. Ljubavne veze dolaze na red za preispitivanje.

Venerin kvadrat sa Uranom, od utorka do subote, a egzaktan u četvrtak, može da testira stabilnost ljubavne veze kroz neočekivane nagone ili događaje. Sa druge strane, možda će vas privući uzbudljivi ili ekscentrični ljudi, ali izbegavajte rizikovanje ako upoznate nekoga novog.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Jer Venera u Lavu je vrlo koketna i uzbuđenja željna, prava kraljica privlačenja pažnje je to, zbog čega može lako da postane još lakši plen. Oprezno sa ljubavnim avanturama, koliko god privlačne bile i neodoljivo izgledale.

Znamo sve, leto je, ali boje sprečiti nego lečiti naročito kada ste upozoreni na vreme.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Planeta komunikacije, zadužena za našu svakidašnjicu, Merkur, od utorka do subote u aspektu sa moćnim Plutonom donosi ozbiljne, mračne i intenzivne misli. Možda će vam biti teže da direktno razmišljate i komunicirate, ali ovo je pravo vreme za istraživanje i preispitivanje.

Zanimljivoje da će Sunce našeg neba i Mars, planeta akcije, ostati u lepom aspektu polusekstila od 2. do 13. jula, što nam donosi pojačano samopouzdanje, snagu i hrabrost, naročito ove nedelje. Lični odnosi, posebno oni intimne prirode, imaće koristi od dodatne topline, šarma i harizme.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, duboka i snažna osećanja, strastvena romansa

A grand finale nedelje je u petak, kada imamo mlad Mesec na 18°02’ Raka.

Julski mlad Mesec donosi pozitivne promene, slobodu, uzbuđenje i veću samosvest povezanu sa partnerstvom i kompromisima koje ćemo praviti zarad istog. Povećana intuicija može pomoći da se prevaziđu sva potencijalna kašnjenja ili ograničenja povezana sa ljubavlju i novcem.

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Posednjeg dana u nedelji Merkur menja znak, prelazi u znak Raka u kome ostaje do 27. jula. Neka seoski i domaći turizam procveta!

Više o uticaju mladog Meseca na nas čitajte u posebnom članku na portalu Sito&Rešeto, a sada prelazimo na ovonedeljne astrološke prognoze za svaki znak i podznak. Srećno vam ovo leto!

Foto Jakob Owens

Ovan

Rasprave ove nedelje biće dinamitne, pune energije i entuzijazma.

Zanemarite ono što ste naučili o tome da „ne razgovarate sa strancima“ i budite toliko društveni i pričljivi koliko zapravo jeste. Svako novo poznanstvo može se pokazati uzbudljivim.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

Označavanje nekoga od trenutka kada ga upoznate može postati problem jer vas sprečava da vidite njegov stvarni karakter u stvarnim životnim situacijama.

Nakon sredine nedelje, vaše potrebe za promenama postaće veoma hitne i pokušaćete da pronađete način da ostvarite svoje planove.

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

U vašem ljubavnom životu planete vam favorizuju napredak. Imate bolji način za rešavanje problematičnih situacija i zbog toga se osećate veoma zadovoljno.

Otprilike krajem nedelje dobićete priliku da pobegnete od svoje svakodnevne rutine, kratkim putovanjem koje će okrepiti vašu vezu.

Ako ste slobodni, novo poznanstvo je vrlo verovatno. Daćete prioritet sebi i svojim potrebama. Zabavite se i zadovoljite sada i stvari će se promeniti kasnije.

Foto Davide Ragusa

Bik

Vaši instinkti prevladavaju i vaša tendencija da gledate duboko u sebe je vrlo jaka.

Morate obratiti više pažnje na neverbalne znakove koje neko odaje, umesto na stvari koje izgovara. Govor tela možda je više otkrivajući od reči.

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Ako osećate da nešto nije u redu, pokušajte da uočite šta je to, kako biste prestali da se opterećujete. Inspiracija i kreativnost će vam puno pomoći tokom ovih vaših potraga.

Ako ste u vezi, ona će proći kroz izvesne sukobe zbog grešaka u komunikaciji sa bilo koje strane. Uravnotežite situaciju i ne istežite stvari previše, da se ne bi slomile pod pritiskom. Stalni sukob donosi iscrpljenost i štetu za vašu vezu.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Ako ste slobodni, posvetite se malo svom ličnom životu i ispitajte bilo šta novo što vam se dogodi. Ne podležite ničemu nasumično.

Blizanci

Dobićete ono što date.

Dali ste puno pozitivne energije svojim prijateljima i društvenom krugu, pa se pripremite za povratak puno ljubavi i prihvatanja. Bićete pozivani na zabave i događaje, pa nemojte ni pomisliti da ostanete kod kuće. Možete se lepo zabaviti tamo.

Znajte da će ovo raspoloženje pozitivno uticati i na vaš ljubavni život.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Posle sredine nedelje osetićete potrebu da se malo povučete, smanjujući svoju društvenost i fokusirajući se samo na svoje prave prijatelje, a ne na ljude koji prave klike.

Ako ste slobodni, vaša društvenost će vas približiti drugoj polovini. Možete da organizujete zabave i događaje u svojoj kući i van nje, što će biti od koristi vama i ostalim samim prijateljima.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Ne zanosite se svojim uzbuđenjem i prerano se prepustite nečem novom.

Ako ste u vezi, vaš zajednički društveni život jača vašu vezu. Ovo će vam pomoći da se nosite sa nekim malim tenzijama i sukobima.

Foto Kaci Baum

Rak

Sedmica će dati snažan podstrek vašoj karijeri, a planete će vam omogućiti da uspostavite kontakte koji su presudni za vašu budućnost.

Vaša mreža kontakata je sjajna i svaki sastanak može biti prilika da je još više proširite. Možete pokazati svoje najhumanije lice učestvujući u dobrotvornim organizacijama; oni će vam pomoći da ispunite svoju potrebu da pomažete i podržavate svoje bližnje.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Posle sredine nedelje obavezno kontrolišite svoj temperament i svoje ponašanje. Tenzije će nastati s velikom lakoćom ako ne uspete da ih držite pod kontrolom.

Osećaj koji imate ove nedelje u vašoj vezi biće bolji nego što je bio već neko vreme. Lične trenutke i probleme koji se tiču vas dvoje treba da držite dalje od drugih ljudi. Njihovo učešće može samo stvoriti probleme.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Ako razgovarate sa partnerom, između vas neće biti ništa sporno.

Ako ste slobodni, ne dozvolite da vas impuls odvede do pogrešnog stava prema novom poznaniku. Dajte mu malo vremena da evoluira, a zatim uložite u to.

Lav

Ova nedelja će vam doneti mahnit tempo i nećete moći da ostanete besposleni.

Napravite čvrst plan kako biste se efikasno nosili sa svim svojim obavezama. Dobro planiranje odrediće ishod vaših napora.

Kontrolišite svoju spontanost, koja bi vas mogla naterati da se posvetite stvarima koje ne želite; tada ćete morati da izmislite nekoliko vrlo dobrih izgovora da biste izašli iz tih obaveza. Sva ova energija može vas naterati da se uključite u aktivnosti koje će dovesti u pitanje vaše granice.

Pročitajte i ovo: Strastvena zaljubljivanja i Lavovske ljubavi

Vreme je da prestanete biti toliko zahtevni i prekomerni. Ne očekujte da vaš partner bude savršen, posebno jer ni vi sami niste savršeni. Razmaženo derište u vama mora se smiriti, jer donosi nepotrebnu i opasnu napetost.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Ako ste slobodni, ovi dani će biti puni otkrića i novina. Stvorićete vrlo uzbudljiva poznanstva kroz svoj profesionalni ili društveni krug. Nemojte se iznenaditi ako iskusite snažna osećanja.

Devica

Ova nedelja će biti sjajna za vas, jer vam planete favorizuju različite oblasti vašeg života.

Očekivani razvoj događaja toliko će vas oduševiti da će vas motivisati da svoje planove pomerite napred. Vaši društveni kontakti će vam biti od velike pomoći i imaćete priliku da svoj svakodnevni život učinite prijatnijim i manje hektičnim.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Imaćete puno sreće u profesionalnom i ličnom životu, kao i u finansijama. Neki problemi na čekanju će se razvijati na najbolji mogući način.

Ove sedmice ste izuzetno šarmantni i zavodljivi, a ovo će vam pružiti priliku da krenete za osobom koja vas je zanimala.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Nestašni ljudi obično završe gubljenjem vremena. Za ličnost poput vaše, savršeno podudaranje je negde među dragim ljudima. To ne znači da su dosadni. Stvoriće se iskra između zanimljive osobe i vas samih, pa neka postane vatra!

Budućnost je precizirana za vas i neće vam doneti iznenađenja; ovo je dobro za stabilni znak poput vašeg.

Ako ste u vezi, ravnoteža se uspostavlja kako uspevate da prenesete svoja duboka osećanja partneru; ovaj period je pogodan za uživanje u vašoj vezi.

Vaga

Ove nedelje planete će vam pružiti priliku da ispravite prošle greške ili propuste.

Iskoristite ove dane u svom ličnom i profesionalnom životu. Društveni život će vam biti glavni fokus, jer ćete konačno moći da razlikujete one koje vredi zadržati od onih koji vam mogu naštetiti.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Napunite snagu i budite spremni za razvoj događaja. Stvari će biti jasnije i mnoga pitanja će biti prevaziđena.

Pripadate romantičnom znaku i ljubav igra veliku ulogu u vašem životu. Vaš partner treba da vam pokaže svoja osećanja kako biste mogli da uživate u osećaju sigurnosti i posvećenosti.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš partnera preko društvenih mreža

Opustite se i imajte na umu da je vaš partner u stanju da ispuni vaše najdublje želje.

Ako ste slobodni, za sada ćete uživati u svojoj slobodi i nekim ležernim izlascima. Ako se zbog toga osećate srećno, ne ustručavajte se da živite svoj slobodni život maksimalno.

Foto Vincent Boiteau

Škorpija

Vreme je da ustanete sa kauča, stolice ili fotelje i postanete aktivni.

To možete učiniti ili u korist svog fizičkog zdravlja ili radi svoje emocionalne ravnoteže. To znači da je vreme da se bavite sportom koji će vam pomoći da se dobro zabavite i dobro vežbate.

Duhovnost je sastavni deo vas, tako da je joga idealna.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o fiksnoj zvezdi SKAT koja donosi dobru sreću, trajno zadovoljstvo i slavu

S druge strane, vreme je da napravite akcioni plan i pronađete načine kako da ostvarite i svoje najdublje snove. Ne bojte se ići dalje i donositi važne odluke. Vaša energija vam daje snagu potrebnu za preduzimanje sjajnih koraka.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Izvesnost i sigurnost vaše veze tera vas da razmišljate o sledećem koraku. Da li će to biti zajednički život, brak ili nova porodica? Zavisi od vaše trenutne situacije.

Ako ste slobodni, privlačiće vas smeli ljudi. Njihova strast prema životu ukazuje na to koliko bi mogli biti strastveni u svom ličnom životu. Šta god da odaberete, ne predajte se bezuslovno.

Strelac

Pred vama je otvoren svaki put.

Donećete odluke i planove koji će vam pomoći da svaku situaciju živite maksimalno. Niste zadovoljni osrednjošću.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Vaši predlozi će biti prihvaćeni i cenjeni od strane važnih ljudi. Nije vreme za bahatost ili nezahvalnost. Prihvatite naklonost planeta graciozno i sa optimizmom. Vaš temperament treba da vas vodi.

Razmaženo derište u vama je zavladalo proteklih dana, a vi pokazujete lik koji ne izražava vaše stvarno lice.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Od partnera zahtevate mnogo i stalno ga optužujete za lude ideje i ljubomoru. Zaustavite se dok još uvek možete, tako da možete imati zajedničku budućnost sa svojim partnerom. U suprotnom, vaš zajednički put će se završiti.

Ako ste slobodni, ostavite prošlost iza sebe; zaključajte vrata i bacite ključ. Ovo će osigurati da vas to više neće ometati i da će vam se otvoriti novi putevi.

Photo credit: Corey Ann via Visual Hunt / CC BY-ND

Jarac

Ove nedelje ćete se usredsrediti na svoje finansije i karijeru.

Imaćete troškove za rešavanje i mnogo obaveza na radnom mestu zbog kojih ćete raditi prekovremeno. Vaš lični i društveni život biće element koji će vas uravnotežiti. Sa svim ćete se nositi vrlo efikasno, ali ćete biti iscrpljeni.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Otprilike krajem nedelje ćete se malo opustiti i uživati u društvu svojih prijatelja i voljenih.

U vašem ljubavnom životu vreme je da stvari ispravite. Pojasnite sve zabune i ne ostavljajte mesta sukobu sa partnerom. U svakom slučaju, pažljivo se izražavajte.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Ideja nije dovoljna da se vaš partner uveri; morate pronaći pravi način da iznesete svoje stavove.

Ako ste slobodni, vaše romantično raspoloženje vas podiže i to je vrlo očigledno. Vaš šarm privlači pažnju i obećava divan razvoj događaja.

Vodolija

Reč koja karakteriše vašu nedelju je „obnova“.

Rešite probleme prošlosti i otvorite vrata promenama i napretku. Shvatate da vam sadašnjost više ništa ne može ponuditi. Dakle, promena je imperativ i počećete tako što ćete promeniti sebe.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Otprilike krajem nedelje moći ćete bolje da promovišete svoje planove kako se poboljšava komunikacija. Ovog puta ne dozvolite da vas bilo šta zaustavi.

Vaš ljubavni život odlikovaće frustracija, nestabilnost i napetost. Svaka duboka diskusija može izazvati sukobe, pa bi trebalo da izbegavate ozbiljne razgovore i da svoju vezu gledate značajnije.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Dopustite da vas vode osećanja i ljubav, posvećujući dragoceno vreme partneru. Neka se osećaju opušteno i voljeno.

Ako ste slobodni, gledajte na svet romantičnije i dopustite da vam emocije uđu u život. Predanost nije sve. Naprotiv, ti si ta/j koja/i može da unese ravnotežu i mir u tvoj život.

Ribe

Vaše finansije će biti u fokusu ove nedelje.

Razgovaraćete sa pravim ljudima i to će vam pomoći da procenite predloge koji mogu povećati vaš prihod. Možete pregledati svoje mogućnosti dobijanjem informacija od specijalizovanih stručnjaka.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Možete čak i potražiti novi posao, sada kada planete favorizuju ovo područje.

Otprilike sredinom nedelje osetićete potrebu da pobegnete od svega i pronađete ravnotežu u prirodi. Ne ustručavajte se da organizujete mali izlet sa svojim voljenima.

Dobre vesti za vaš ljubavni život, jer možete očekivati pozitivne pomake. Sa partnerom možete smisleno razgovarati kako biste preduzeli sledeći korak u vašoj vezi ili čak proširili porodicu.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Ako ste slobodni, iskoristite naklonost planeta i preduzmite hrabre, hrabre korake kako biste u svoj život uneli sreću. Ne ustručavajte se da pristupite osobi koja vas zanima. Vaša osećanja nisu ništa čega biste se trebalo stideti.