Naša želja da realizujemo planove koje već neko vreme razvijamo uveliko se povećava ove nedelje, ali isto tako i šanse za uspeh. Zašto? Pa, Merkurov dolazak u Ovna, u nedelju, 4. aprila, za sve nas je kao nebeska munja.

Ako ste se osećali kao da obitavate na niskom energetskom nivou, istrošeno, izmučeno, depresivno, kao da vas je neko izduvao ili ste imali osećaj da se o puno toga razgovaralo, ali se nije dalje od toga pomaklo, sasvim je razumljivo zašto je tako bilo – Merkur je bio u sanjalačkim, ali bez naznake o akciji, Ribama.

Ali nije samo Merkur taj koji svima nama pruža vučnu snagu ove nedelje.

Mars, vladar Ovna, takođe će biti od centralnog značaja za ovonedeljnu planetarnu priču. To je zato što Mars u Blizancima uspostavlja super vezu sa Venerom kroz sekstil, koja je i dalje u Ovnu, ali, takođe, što je mnogo značajnije i možemo slobodno da kažemo od presudnog značaja, sjajan aspekt trigona sa Jupiterom, planetom rasta, nade, širenja, optimizma i sreće.

Pročitajte i ovo: Mars u Ovnu, borben, impulsivan i nepromišljen

Background photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ova kombinacija može stvoriti puno dodatnog zamaha i dati nam više samopouzdanja. I sa Marsom u Blizancima, i sa Jupiterom u Vodoliji, u vazdušnim znakovima, komunikacija je ključ i osnov svega.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Došlo doba da se ljubav proba i da letirići izađu iz svojih čaura pravo u naše stomake (ili bar nekih od nas)! Venera u Ovnu u divnom aspektu sekstila sa Marsom koji prolazi znakom Blizanci, aktivnim od subote do ovog petka, a na vrhuncu u utorak, čini ovu nedelju idealnom za romantična druženja i strastvena cvrkutanja. Savršen spoj seksualnosti i naklonosti čini da izgledate i osećate se seksi. Ova ravnoteža takođe znači da ste spremni da pružite i primite ljubav i obožavanje.

Pročitajte i ovo: VENERA U OVNU, žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Međutim, ove nedelje postoji samo jedan potencijalni problem, a to je Marsov kvadrat sa Neptunom u Ribama.

Ovo bi moglo da znači kruženje neprijatnih ogovaranja i tračeva u krugovima u kojima se krećete, a takođe neko može da bude sklon prečicama i bude neiskren prema vama.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Obratite pažnju na to koje oblasti života vam ovaj neprijatan aspekt zahvata, tako da znate u kom životnom domenu možete da očekujete klipove u točkovima, što, naravno, važi i za sve ostale aspekte, ako želite da tumačenje bude što preciznije za vaš znak i podznak.

Srećom, Severni Mesečev čvor, koji je takođe u Blizancima, dolazi u vrlo stabilizujući ugao u odnosu na Saturn, takođe u Vodoliji, kao i Merkur od srede, i ako možemo da kombinujemo svoje slutnje sa oštroumnom analizom bilo čega što nam se nudi, posebno u domenu posla, moći ćemo da izvozamo ovaj nezgodni aspekt kvadrata Marsa i Neptuna, i pritom još i fantastično napredujemo.

Pročitajte i ovo: Postoje li loši aspekti i loše natalne karte?

Planeta komunikacije i naših svakodnevnih aktivnosti, Merkur, promenila je znak, i iz sanjalačkih Riba prešla je u uvek na akciju spremnog Ovna. Merkur će kroz Ovna bukvalno protrčati jer u prvom vatrenom znaku ostaje vrlo kratko, samo dve nedelje, do 19. aprila.

Komunikacija postaje direktna i otvorena, bez zadrške, što vrlo često i nije dobro jer što se Merkuru u Ovnu nađe na umu u sledećem trenutku već je na drumu.

Pročitajte i ovo: MERKUR u OVNU, što na um, to na drum

Ova nedelja takođe nudi mnogo bolju astrološku platformu za švrćkanje i muvanje (tamo gde je to dozvoljeno) sa drugima, čak i ako treba da nastavimo da pazimo i sledimo epidemiološke savete s dobrim razlogom.

Na primer, ako je neko iskrsnuo u našim čulima sa romantičnije tačke gledišta, lepa zajednička šetnja ili čak socijalno distancirano ćaskanje, moglo bi da dovede do zaista lepe ljubavne veze. Sve dok smatrate da je ono što vam govore istinito, takve veze mogle bi da budu raskošno obasjane i blagoslovene, a sreća će pratiti hrabre.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Polusekstil Venere i Neptuna, od utorka do četvrtka, donosi pojačanu osetljivost i senzualnost što dodatno pojačava ljubavnu atmosferu zakovitlanu ove nedelje i čini ovo vreme još boljim za strastvene romantične susrete. Vaša povećana magnetna privlačnost privući će nežnu i brižnu osobu ili srodnu dušu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Merkurov polusekstil sa Uranom u Biku, od četvrtka do subote, donosi uzbudljive vesti i podsticajne razgovore. Vašu svakodnevnu rutinu mogu zaobići nove i neočekivane smernice. Usput ćete naučiti nove stvari i upoznati nove ljude.

Marsov kvadrat sa Neptunom, od ovog utorka do sledećeg utorka, a na vrhuncu u petak, može otežati motivivaciju i učiniti da se osećate malodušno ili zbunjeno. Problemi u vezama mogu nastati zbog tendencije da partneri postanu sumnjičavi, paranoični, ljubomorni ili osvetoljubivi.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Merkurov sekstil sa Saturnom u Vodoliji, od petka do nedelje donosi jasno razmišljanje, dobro rasuđivanje i izoštrenu koncentraciju. Diskusije koje imate verovatno će biti ozbiljne prirode. Naići ćete se dobro upućenim i poštovanim.

Planeta ljubavi i zadovoljstva, Venera, pravi divan aspekt sekstila sa Jupiterom, od ovog četvrtka do sledećeg ponedeljka, što znači da je sada odlično vreme za zabave i vođenje ljubavi. Trebalo bi da se osećate toplo, srećno, društveno i velikodušno. Povećana popularnost, harizma i šarm čine ovo vreme povoljnim za zabavljanje.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Ako se pogledima budete razumeli sa vama bliskim osobama tokom ove nedelje, znajte udela u tome imaju Sunce, koje trenutno prolazi znakom vatrenog Ovna, u polusekstilu sa Neptunom u vodenim Ribama. Ovaj povoljan aspekt od subote do sledećeg ponedeljka, a na vrhuncu u nedelju, 11. aprila, donosi povećanu osetljivost i sposobnost čitanja misli drugih ljudi i situacija. Veća empatija i prijemčivost znače da će vaše veze imati koristi od zajedničkog razumevanja koje može biti intuitivno i prećutno.

Neki će nedelju završiti slavno, što važi za one koji žive u zapadnom delu hemisfere, a neki ćemo je početi na viteški način! Ovo drugo važi za nas u Evropi jer sledeću nedelju počinjemo mladim Mesecom u vatrenom i uvek na akciju spremnom Ovnu.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U OVNU, 12. april 2021. – Sreća prati hrabre (manifestacija želja, privlačenje željenog i prilike za razvoj)

Mlad Mesec u ponedeljak, 12. aprila 2021. godine, na 22°24’ Ovna, daje hrabrost i dobru procenu da iskoristimo mogućnosti za rast. Ovo je posebno dobar mlad Mesec za prevazilaženje ličnih ograničenja poput stidljivosti i depresije. Takođe je dobro za probijanje drugih prepreka napretku i uspehu.

Samo da znate, Mesec u Ovnu stavlja glavu tamo gde drugi ni nogu ne bi stavili. E, takav proboj se očekuje.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Kompletan članak o mladom Mesecu u Ovnu već je objavljen na našem portalu Sito&Rešeto. Pročitajte šta nam sve donosi ova Mesečeva faza.

Nedelju završavamo pod uticajem vrlo izazovnog aspekta kvadrata planete ljubavi i planete opsesije i moći.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Venerin kvadrat sa Plutonom, aktivan od subote do sledećeg utorka, a na vrhuncu u nedelju, 11. aprila, može izazvati borbu za moć u ljubavnim vezama dok uzavrele tenzije isplivavaju na površinu. Budite oprezni jer je pojačan rizik od manipulacije, vrebanja i uhođenja, užasnih tajni, ljubomore i posesivnosti, a najgore od svega, zlostavljanja i nasilja.

Pročitajte nedeljnu astrološku prognozu za vaš znak i podznak kako biste imali širu sliku. Srećno!

OVAN

Ova nedelja donosi vam pozitivne pomake i jedinstvenu energiju, samopouzdanje i strast da postignete svoje ciljeve.

Na društvenom nivou spremate se da uspostavite neke važne nove kontakte i steknete neko dragoceno znanje, jer će vam mišljenje drugih biti veoma važno.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Ljubav će vam biti od velike važnosti; iskusićete intenzivnu strast i potrebu da zavirite duboko u stvari, u potrazi za suštinom. Čuvajte se tenzija koje bi mogle nastati krajem nedelje.

Imaćete priliku da iskusite uzavrelu strast na telesnom i emocionalnom nivou. Vi i vaš partner ćete izaći, zabaviti se i proživeti (ponovni) početak vaše veze.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Ako ste slobodni, ne propustite priliku da izrazite svoja osećanja i strast prema osobi koja vas je oduvala s nogu. Izbegavajte to da uradite baš tokom vikenda.

BIK

Ovo će za vas biti veoma pozitivna nedelja, kako na ličnom, tako i na profesionalnom nivou, jer ćete primati pozitivne uticaje planeta.

Raspoloženje će biti vrlo senzualno, sa strašću i žestinom. Imaćete samopouzdanje i okretnost koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Ovi dani su idealni ako želite da upravljate svojim obavezama, da se zabavljate sa svojim voljenima, da iskusite emocije, da se izrazite i da svoj život živite maksimalno.

Ne zanosite se privremenim smetnjama tokom vikenda. Zadržite smirenost. Naklonost planetarnog okruženja učiniće vaše emocije jačima, dubljim i sposobnim da vas ponesu u neslućene visine.

Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje

Raspoloženje će biti izuzetno senzualno, a zadovoljstvo će biti vaš primarni cilj. Pravo je vreme da okrepite svoju vezu i spasite je od svakodnevne monotonije.

Ako ste slobodni, ova nedelja je idealna za strastvena iskustva.

BLIZANCI

Ove nedelje će sve vaše osobenosti biti intenzivnije nego obično i izrazićete ih svojim dobrim raspoloženjem.

Želite da se dobro zabavite i znate kako to da postignete. Takođe ste pronicljivi i genijalni tamo gde treba da budete. Razvoj događaja će biti pozitivan, a raspoloženje odlično.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Možete se zabavljati sa prijateljima i voljenima, možete prići ljudima koji vas zanimaju, uključiti se u duboke i sadržajne diskusije.

Flertujte bez ograničenja. Raspoloženje će biti strastveno i puno misterije. Prema vikendu, budite malo oprezni, jer će se pojaviti neke tenzije i nalet hladne logike. Pazite da se ne nađete pod hladnim tušem.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Ove nedelje ćete se lepo provesti. Znate kako da privučete nečije interesovanje i da ih namamite blizu sebe. Osećaj je nekontrolisan i prevazilazi svaku logiku i otpor.

Želite da se predate partneru i da proživite trenutke strasti koji su bili zakopani duboko u prošlosti vaše veze. Uživajte u trenutnoj situaciji i ne pokušavajte da postavite ograničenja i zabrane koje će vas sputavati.

RAK

Očekuje se da će ova nedelja biti vrlo pozitivna za vaš znak i podznak.

Usredsredićete se na svoj ljubavni život i osećaćete se živahnije, dinamičnije, bićete puni emocija i snage. Osećaj vam je nov; obavezno ga prigrlite, jer nećete moći da ga obuzdate i zaustavite.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Strast i energija će vas definisati. Osećate potrebu da radite stvari, da se bavite problemima na čekanju, da se zabavite, eksperimentišete i oslobodite. Samo živite!

Tokom vikenda pokušajte da kontrolišete živce i ne dozvolite da vam napetost pokvari stvari.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

O vašem ljubavnom životu može se reći par stvari. Vaša osećanja biće toliko intenzivna da će raspoloženje biti drugačije nego obično.

Bićete vrlo koketni, bilo da ste slobodni ili ste u vezi. Ako ste s nekim u vezi, vreme je da se setite zašto ga uopšte volite. Možda čak i napravite korak dalje, čineći vašu vezu još dubljom.

LAV

Ove nedelje bićete usredsređeni na vaše emocije, zato budite spremni da iskusite intenzivna osećanja.

Želite da iskusite duboku strast i da pronađete suštinu vaše veze, bez pravljenja bilo kakvih površnih kompromisa. Planete će vam pomoći da ostvarite svoje najdublje želje, dok zakopane potrebe isplivavaju na površinu, na svakom nivou vašeg života.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Ne dozvolite da bilo koji minut propadne. Koristite svoje dobro prosuđivanje da napravite velike skokove napred.

Strast i želja. Emocije će uzdrmati srž vašeg bića, a vi ćete se osećati nemoćno protiv svojih novootkrivenih želja. Pronađite idealnog partnera i ne dozvolite da vas išta zaustavi.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Ako ste u vezi, usudite se da probate nešto drugačije, pronađite novu tačku gledišta. Imate pravo i obavezu da iskusite svoju strast, bez krivice i rezervi.

DEVICA

Ova nedelja će biti pozitivna, osim njenog završetka.

Započećete je dinamično, puni samopouzdanja i dinamike. Ako budete dovoljno oprezni, preduzećete ispravne inicijative.

U ljubavnom životu ćete doživeti lepe trenutke, pune dubokih i snažnih emocija. Došlo je vreme da iskusite filmske situacije (ali ne horor, već ljubavnog filma).

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Dobićete priliku da se približite osećanjima koja nemaju nikakve veze sa vašim romantičnim vezama. Budite malo oprezni oko potencijalne napetosti tokom vikenda.

Glamur, misterija, strast i želja samo su neke od stvari koje će definisati vaš ljubavni život ove nedelje. Strast i osećanja se bude, baš kada ste pomislili da ih nema na vidiku.

Pročitajte i ovo: Mars opozicija Saturn, hrabro, ali ne na silu!

Osećate iznenadni poriv da se približite partneru, ali ova privlačnost je misteriozna, posesivna i ljubomorna. Ne pokušavajte da razmišljate racionalno, jer je logika u ovom trenutku nemoćna.

VAGA

Nedelja koja dolazi je povoljna za vas da se zabavite, flertujete, izrazite ljubav, nađete se blizu svojih najmilijih, promovišete svoj rad, ali sve umereno i razborito.

Početak nedelje doneće vam mentalno uzdizanje i samopouzdanje, kao i noći uzavrele strasti i uzbuđenja.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Ostatak nedelje, do vikenda, iskoristite da biste uhvatili korak sa porodicom i prijateljima i povratili snagu.

Takođe ćete moći pružiti podršku onima kojima je potrebna, dobro se zabaviti, upoznati ljude, ali budite oprezni u slučaju potencijalnih napetosti, svađa i rasprava.

Vikend vam daje moć racionalnog razmišljanja i rasuđivanja, ali pazite da ne preterujete.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

Ova nedelja dolazi da uzburka mirne vode vašeg ljubavnog života, koje će biti ispunjene strašću i emocionalnom napetošću. Osećate potrebu za telesnim užitkom, ali onim koji je kombinovan sa suštinom.

Vaš partner i vi ćete stvoriti dublju, značajniju vezu.

Ako ste slobodni, šarm koji ćete demonstrirati postaće moćno oružje koje će vam pomoći da doprete do osobe koja će vam privući pažnju.

Foto Brooke Cagle

ŠKORPIJA

Vaše interesovanje ove nedelje biće usredsređeno uglavnom na vaš ljubavni život i vaše veze.

Strast, intenzitet i tajnost su neki od elemenata koji će slikati veliku sliku.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Dobićete priliku da napravite neke značajne korake u karijeri, uz pomoć vaše dinamičnosti, vašeg oštroumnog prosuđivanja i vašeg samopouzdanja. Budite oprezni tokom vikenda, kada će prevladati hladna logika i doći do povećanih tenzija.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Ova nedelja za vas neće biti nimalo romantična, jer se bude sva vaša čula, vaša osećanja i vaše skrivene strasti. Ovo nije novina za vas; situacija je poznata i vi znate kako u njoj da plivate. Zaronite i uživajte u obostranom zadovoljstvu sa svojim partnerom.

Ako ste u potrazi za partnerom, znajte da će vam šarm otvoriti put. Ne oklevajte ni sekunde.

STRELAC

Ova nedelja je previše važna da bismo je ostavili neiskorišćenu. Možete je iskoristiti na više nivoa.

Prvo, favorizuje vaš ljubavni život. Vaša čula se bude i pojavljuje se strast koja vam donosi neverovatne trenutke zadovoljstva.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

U ličnom i porodičnom životu dobro ćete se zabaviti, ispunjavajući svoju potrebu da budete u blizini svojih najmilijih i da se opustite u njihovom društvu.

Bićete opušteni i pozitivni u svojim profesionalnim poslovima, zato maksimalno iskoristite ovo raspoloženje da biste postigli svoje ciljeve. Pazite na smetnje ili iznenadne napetosti.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Jupiteru

Ne opterećujte svoj um brigama i stalnim razmišljanjem. Prepustite se uživanju u bujici emocija, telesnom užitku i savršenom sjedinjenju sa vašom dragom osobom.

Vaša iskustva će biti snažna i duboka, jer vas više ne zadovoljava osrednjost. Pravo je vreme da se obratite nekome ko vas zanima ili da vratite u život vezu koja umire od monotonije. Obavezno ostanite verni!

Life of pix

JARAC

Ovo će biti kreativna, napredna i vrlo senzualna nedelja.

Dobićete priliku da promovišete svoje planove. Vaš jasan uvid će vam pomoći da napravite pravi izbor i preduzmete odgovarajuću inicijativu.

Komunikativni ste i otvoreni tamo gde je potrebno kako biste postigli svoj cilj.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Osetićete potrebu da budete bliže porodici i uživate u njihovoj toplini i sigurnosti koja vas ispunjava snagom.

Vaš ljubavni život biće ispunjen divnim trenucima strasti i senzualnog raspoloženja. Ne bojte se da se prepustite.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Iskra još uvek gori i ona postaje toliko jaka da bi mogla da opeče vašeg partnera i vas same. U redu je, ponekad biste mogli kvadratnu logiku da ostavite po strani i zaronite u strast i emocije.

Ako ste slobodni, osetićete samopouzdanje i unutrašnju snagu koja će vam dati podsticaj potreban da biste osvojili osobu koja vas zanima.

VODOLIJA

Ova nedelja će vam doneti optimizam, dinamičnost i raspoloženje koje možete koristiti za borbu u predstojećim bitkama. Vaša tvrda strana ličnosti neće biti potrebna ove nedelje. Ostavite je po strani.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Imaćete priliku da budete aktivni i fleksibilni u situacijama, donosite pametne odluke i imate dubok uvid u stvari. Ljudi koji su vam bliski igraće važnu ulogu u održavanju ravnoteže, jer će učiniti da se osećate sigurno i smireno.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Vaša veza će biti puna strasti, uz malo napetosti.

Ova nedelja čini vas senzualnim, odvažnim i neodoljivim. Vaša osećanja će postati duboka i puna strasti. Više nećete biti zadovoljni osrednjošću i kompromisima. Vaša veza će ponovo postati zanimljiva ili, ako ste slobodni, trenutak je da napravite prvi potez.

RIBE

Očekuje se da sedmica bude veoma zanimljiva na svim nivoima, puna strasti i emocija koje će vam pomoći da doživite sjajne trenutke.

Na poslu ćete biti sposobni da pregovarate i zahtevate nešto više, pametnim potezima i manevrima.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Na porodičnom nivou osećaćete potrebu da se približite svojim voljenima i osetite toplinu i sigurnost koju vam samo oni mogu ponuditi. Pred kraj nedelje budite malo oprezniji, jer ćete možda biti razdražljiviji nego obično.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Vaš ljubavni život neće biti smiren. Biće napetosti, ali ne zbog iritacije. Vodićete se svojom strašću i osećanjima. Oni će dati nov život vašoj vezi i nove izglede ako tražite partnera.

Vašim nesigurnostima nema mesta u vašem životu ove nedelje. Živite i uživajte u trenutku koliko god možete.