Pa, ovo je super moćna nedelja za sve nas.

Zašto? Pre svega, imamo veličanstveni mlad Mesec u znaku partnerstva i odnosa, Vagi, ali s tim što je njegova važnost i značaj u tome što je ovo najopasniji mlad Mesec koji pamtimo zbog toga što su moćne i potencijalno zapaljive energije Marsa i Urana povezane direktno sa Suncem i Mesecom.

Ali, prvo, Merkur nastavlja da pleše pod napetim pravim uglom prema dubokoj, a ponekad i političkoj energiji Plutona. Možda ćemo naići na dominantnog ili premoćnog pojedinca ili ćemo morati da se suočimo sa velikom institucijom, koja demorališe.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U VAGI 06. oktobra 2021. – Osveta

Ipak, ako smatramo da moramo da se povučemo, ovo je sigurno pravo vreme da to učinimo, jer Mars, iako je tehnički podložan znaku Vage, može nam pomoći da reagujemo snažnije i odlučnije, ako se osećamo da smo shvaćeni zdravo za gotovo. Ali ovde postoji potencijalna zamka i od suštinskog je značaja da sami nismo toliko napadni da izgubimo moralnu prednost.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR U VAGI od 27. septembra do 18. oktobra 2021. godine

U bliskim odnosima, sa Merkurom takođe u Vagi, i još uvek retrogradnim, moguće su prespojene žice, pa moramo da pokušamo da se obuzdamo i da izbegnemo prenagljene zaključke.

Merkur u inkonjunkciji sa prevrtljivim Neptunom od nedjelje do četvrtka sugeriše da na vaše racionalne misaone procese može da utiče vaša mašta i osetljivost na načine koje je teško razumeti.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL NEPTUN, osetljiva čula i duhovna otvorenost

Sanjarenje ili maštanje mogu imati zbunjujući uticaj na vašu komunikaciju što može uzrokovati osećaj izolacije ili usamljenosti. Previše izlaganja negativnim ljudima učinilo bi da se osećate slabo i iscrpljeno (čuvajte se energetskih vampira), a onda biste morali da se povučete na sigurno i mirno mesto za oporavak.

Mars u inkonjunkciji sa uvek na nagle promene spremnim Uranom od nedelje do subote može uticati na to da izgubite strpljenje previše lako. To bi moglo uzrokovati probleme koji znače da morate početi iznova.

Pročitajte i ovo: MARS KONJUNKCIJA URAN, snažna želja za uzbuđenjem i rušenjem pravila

Možete izgubiti živce zbog prevelike dosade, opstrukcije ili ograničenja. Samokontrola je potrebna kako bi se sprečilo da nagomilana pobunjenička energija u vama dovede do eskalacije nepotrebnih sukoba koji bi vas skrenuli sa puta.

Izbegavajte rizike ili da koristite opasne mašine, alatke ili oružje kada ste ljuti i besni. Odvojite malo vremena između donošenja odluke i preduzimanja radnji.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRDNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Ako nas neko frustrira…

A to je vrlo moguće sa ovim skupom planetarnih konfiguracija, brojanje do deset, uzimanje daha, a zatim od druge strane traženje njihove strane priče, biće mnogo bolje nego prebrzo reagovanje.

Uranova veza sa Marsom i mladim Mesecom takođe sugeriše da će malo osvetliti lakmus papir osetljiv na dodir koliko i finansijska neslaganja ili razlike u vrednostima.

Međutim, ako je odnos bio van ravnoteže, s tim da jedna osoba očekuje više nego što joj se daje, sva ova električna i strastvena energija može nas zateći kako stvaramo čvršće granice ili odlučujemo o prelasku na nove pašnjake.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Mlad Mesec u sredu, 06. oktobra, na 13°25’ Vage u konjunkciji sa Marsom stavlja fokus na energiju, strast i inicijativu, ali i bes i nasilje. Mlad Mesec takođe pravi težak aspekt inkonjunkcije sa uvek nepredvidivim Uranom što donosi nestrpljenje, povećanu nervozu, bes, radikalne promene i pobunu.

Pročitajte i ovo: MERKUR U VAGI, odmeren, fin i šarmantan

Uz to, mlad Mesec i Mars pridružuju se fiksnoj zvezdi povezanoj s agresijom, razaranjem i terorizmom. Asteroidi usklađeni s mladim Mesecom 6. oktobra ukazuju na bilo kakve nemire ili napade karmičke prirode ili osvete.

Ova Mesečeva faza traje do mladog Meseca 4. novembra.

Posle pet meseci retrogradnog hoda i unutrašnjeg razmišljanja o pitanjima moći i kontrole u vašem životu, moćni Pluton kreće direktno u sredu sa 24°18’ Jarca. Sada je vreme da uklopite novo razumevanje sebe i započnete novi ciklus svoje duhovne evolucije.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Sunčeva inkonjunkcija saom Uran od ponedeljka do petka može vas učiniti nervoznim, napetim i teskobnim. Možda će vam biti teško da se smirite i opustite dok se vaša čula menjaju ili je neka drama na pomolu. Nagomilavanje energije u vašem sistemu može dovesti do toga da se osećate uzbuđeno, ali i pomalo zastrašujuće.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Strelca, u natalu i tranzitu

Neočekivani događaj, nesreća ili promena na poslu mogu vas naterati da promenite rutinu, ponašanje ili planove. Važno je da budete fleksibilni i prilagodite se promenjivim uslovima.

Pokušajte da idete u toku sa promenama i uklopite se. Ako se opirete promenama i postanete arogantni ili budete kruti, pretrpećete gubitke ili propustiti važnu priliku.

Pročitajte i ovo: Venera u Strelcu natalnom horoskopu

A s Venerom koja je u četvrtak hvata tutanj u Strelca, u kome ostaje do 5. novembra, želja za istinom ili oslobađanjem od nesrećnog saveza mogla bi da bude samo iskra za novi put dalje.

Sunce u konjunkciji sa Marsom na 15°05’ Vage od 1. do 14. oktobra, a egzaktno u petak, donosi obilje energije i inicijative koje se moraju sagoreti na konstruktivan način jer u protivnom može doći do štetnih posledica. Kada bi se ta vruća energija nakupila u telu, tada bi se spontano oslobodila bez kontrole.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Neosvešćeno nagomilavanje energije može dovesti do nesreća, agresije, izliva besa, pa čak i nasilja. Najbolja opcija je da je svesno primenite na pozitivan oblik aktivnosti. Postoji veliki potencijal za pretvaranje uzavrele energije u nešto vrlo konstruktivno i produktivno.

Pročitajte i ovo: VAGA – Hod po tankoj liniji između ljubaznosti i neiskrenosti

Sunce u konjunkciji sa Merkurom na 16°35’ Vage od petka do nedelje, a egzaktno u subotu, stavlja fokus na vaše razmišljanje i komunikaciju, te putovanja na kratke udaljenosti.

Donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i znatiželju. Očekujte povećanje lične interakcije u svom susedstvu, sa braćom i sestrama, školama i putem interneta.

Dakle, ovo će biti radno vreme sa puno zakazivanja, dopisivanja, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija za obradu i odluka koje treba doneti. Ovo je dobro vreme za razmenu ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Merkur u konjunkciji sa Marsom na 16°16’ Vage od petka do nedelje, egzaktno u subotu, dodatno intenzivira mentalnu aktivnost i komunikaciju. Vaš prodorni intelekt može se dobro iskoristiti u argumentovanju vašeg slučaja i odbrani drugih od uznemiravanja ili provokacije.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Međutim, agresivna ili odbrambena priroda vašeg razmišljanja znači da postoji šansa da se upustite u rasprave, izgubite živce i budete nepotrebno nepristojni ili uvredljivi. Ključ u rukovanju ovom potencijalno provokativnom energijom dolazi sticanjem samosvesti o nakupljanju nervoze i impulsivne energije.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš partnera preko društvenih mreža

Konačno, kako se nedelja završava, strogi Saturn, koji je u retrogradnom hodu od kraja maja, završava ovo kretanje 10. oktobra sa 06°52’ Vodolije i sve vrste blokada i frustracija mogu početi da se oslobađaju.

Prelaskom u direktni hod Saturna privodi se kraju pet meseci karmičkog rebalansa, promena i disrupcija. Prethodno loše ponašanje moglo je da bude kažnjeno. Ali trud i odgovornost su verovatno nagrađeni.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Direktni Saturn može dodatno ojačati veze karmičkih odnosa započetih u retrogradnim mesecima. Može započeti značajna nova ljubavna veza. Takođe, pomaže u ponovnom okupljanju srodnih duša koje su se razišle ranije ove godine.

A sad prelazimo na nedeljne astrološke prognoze za svaki znak zodijaka. Kao i obično, napominjem da čitate horoskop i za podznak, kako biste stekli što bolju sliku o tome šta su vam planete zakuvale.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

I ponavljam, nije sve do planeta, do nas je. Napravite vi korak, dva da svemir zna na koju stranu da pogura planete.

Srećno!

Ovan

Ove nedelje očekujte mnoge promene i nove mogućnosti koje će vas prijatno iznenaditi.

Krećite se prema planu i uspećete da sprovedete ideje koje vas zanimaju. Došao je trenutak da razmislite o svojim potrebama i pokrenete svoje planove.

Morate prestati sanjariti i suočiti se sa stvarnošću. Razjasnite šta tražite od partnera i ispitajte svoje potrebe, kako biste se i vi dobro proveli.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Ako ste slobodni, ostanite mirni i ne skrivajte se od spoljnog sveta. Ovo vam neće pomoći. Upravo ćete se približiti nekoj osobi iz svog kruga prijatelja, pa biste čak mogli razmisliti i o tome da započnete nešto zajedno.

Bik

Ova nedelja će vam doneti mnoge neočekivane promene i pozitivne pomake.

Čekaju vas lepa iznenađenja koja će vas razveseliti. Potrudite se da tokom vikenda ostanete mirni i da se bez stresa nosite sa obavezama. Razmislite pre nego što progovorite ili postupite, jer opasnost vreba oko vas.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

U vašoj vezi ćete se jako zabaviti ako uspete da održite iskren razgovor koji će smiriti vaše sumnje. Planete će vam pomoći da uživate u pozitivnom raspoloženju.

Ako ste slobodni, dobro se provedite i uskoro ćete upoznati osobu o kojoj sanjate.

Blizanci

Ove nedelje morate da budete oprezni i da kontrolišete svoje impulse.

Budite strpljivi i pokušajte da se prilagodite novim činjenicama u svom životu, bez žurnih poteza. U suprotnom će vam nestati fizička i emocionalna energija i vaši potezi će vam doneti negativne rezultate.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Bez obzira na to da li ste slobodni ili ne, uspećete da pronađete zajednički jezik sa ljudima oko sebe. Razumevanje i dobra komunikacija doneće vam olakšanje i osvežiti vaše međuljudske odnose.

Rak

Ove nedelje morate pokušati da budete optimistični i dinamični, umesto da budete jadni i pesimistični.

Planete će vam pomoći u potrazi za novim interesima, ciljevima i idejama u vašem životu. Oni će vam takođe pomoći da pronađete rešenja za zdravstvena pitanja. Iskoristite prednosti planeta i ne odlažite ih za kasnije, kada stvari možda neće biti tako pozitivne.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Univerzum bi ove nedelje mogao negativno uticati na vaše emocije. Ne vraćajte stare sukobe sa svojim partnerom; umesto toga, rešite ih se zauvek. Odvojite malo vremena i prostora da radite stvari koje vam prijaju i napunite baterije.

Ako ste slobodni, nastavite da kontaktirate sa novim i zanimljivim ljudima.

Lav

Ove nedelje biste mogli da se suočite sa nekim poteškoćama, ali sreća će biti na vašoj strani i neće vas izneveriti.

Vrlo ste dinamični i intenzivni i možete postići sve što imate na umu. Tokom vikenda pokažite razumevanje što se tiče neočekivanih odlaganja i nemojte ogovarati ljude sa svog radnog mesta.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Vaša veza će biti u redu, sve dok prestanete da iznosite probleme iz prošlosti zbog kojih se vi i vaš partner osećate neprijatno. Napravite novi početak i postavite nove, čvrste temelje koji će oživeti vašu vezu.

Ako ste slobodni, potrudite se da se dobro provedete sa svojim najmilijima. Kada odlučite da se obavežete, sigurno ćete pronaći osobu koju tražite.

Devica

Ove nedelje će vam neki problemi u porodici zahtevati mnogo energije i slobodnog vremena da biste ih rešili.

Oni su privremeni, međutim potrudite se da se s njima nosite na vreme. Takođe bi trebalo da procenite svoje finansije i izbegnete greške po svaku cenu.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Planete će vam poslati svoj pozitivan uticaj i vi ćete se odlično provesti zajedno sa svojim partnerom. Možete se približiti i imati neke lepe trenutke.

Ako ste slobodni, osoba iz vašeg kruga prijatelja uskoro će vas očarati svojom duhovitošću i ličnošću.

Vaga

Morate da promenite svoje stavove i svoj nastup, kako biste mogli da se nosite sa predstojećim nedaćama.

Planete će vam doneti mnoge promene, na ličnom i profesionalnom planu. Usudite se da rizikujete i budite hrabri u izboru. Sreća će biti na vašoj strani tokom vikenda.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Vaš šarm će zadiviti ljude oko vas. Obratite više pažnje svom partneru i razmislite da li ova osoba zaslužuje da bude pored vas i nudi vam ono što vam je potrebno da biste bili srećni. Ne plašite se da razgovarate sa njima o stvarima koje vas se tiču.

Ako ste slobodni, pokušajte da se zabavite sa ljudima u svom životu i, istovremeno, držite oči otvorene. Možda bi se pojavilo nešto dobro.

Škorpija

Ova nedelja će vam pomoći da rešite neka pitanja koja su vam otežavala život.

S druge strane, to će vas takođe pritisnuti da donosite preuranjene odluke. Morate biti što je moguće racionalniji da biste napravili najkorisnije izbore u svojim problemima.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Vaša veza ide odlično i vaš partner će vas prijatno iznenaditi. Nastavićete i zaboraviti na probleme iz prošlosti.

Ako ste slobodni, fokusirajte se na ljude koji zaslužuju vašu pažnju i zaista su zainteresovani za vas i pustite ljude koji su vas izdali u prošlosti.

Strelac

Ove nedelje ćete imati mnogo obaveza i veliki pritisak u svakodnevnom životu.

Moraćete da se pozabavite pitanjima poreza i nekretnina koja će vas mnogo mučiti. Članovi vaše porodice mogu postati veoma zahtevni, ali od njih možete zahtevati i neke stvari. Sreća će biti na vašoj strani.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Vaša veza će proći kroz pozitivan period i možete je dodatno poboljšati, ako se oslobodite dnevne rutine i pritiska i posvetite neko vreme svom partneru.

Ako ste slobodni, nemojte se osećati loše; pozitivni planetarni uticaji iznedriće nekog novog u vašem životu iz vedra neba.

Jarac

Ove nedelje ćete se suočiti sa neočekivanim potrebama i moraćete da pronađete načine da ispunite svoje želje.

Nemojte se zanositi svojim entuzijazmom i povlačiti površne poteze koji vam neće koristiti. Planete će ove nedelje uneti pozitivnu energiju i vreli temperament u vaš ljubavni život.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Morate blagovremeno sagledati poruke koje vam partner šalje i postupati prema želji svog srca. Ako se osećate kao da se gušite ili stagnirate, ne oklevajte da napravite poteze koji mogu promeniti celu situaciju.

Ako ste slobodni, priđite osobi koja vas zanima i izrazite svoja osećanja.

Vodolija

Ove nedelje morate biti veoma oprezni u oblasti odnosa.

Pazite kome poveravate svoje tajne jer bi vas mogle prevariti. Možda ćete se suočiti i sa nekim neprijatnim iznenađenjima, jer će neke vaše tajne uskoro biti otkrivene. Stvari će biti bolje tokom vikenda, kada možete delovati na svakom nivou.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

U svom ljubavnom životu pokušajte da priđete svom partneru i da ga razumete koliko su vam važni u životu. Ne zanemarujte ih i ne pravite ih ljubomornima bez razloga.

Ako ste slobodni, došlo je vreme da nađete saputnika.

Ribe

Ova nedelja će biti puna pozitivnog uticaja planeta.

Vaša energija će biti velika i nećete moći da izmirite mnoge obaveze. Vaša društvenost učiniće vam dane prijatnijima. Nove saradnje i ponovna procena postojećih promeniće vašu karijeru na bolje.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Vaša veza će imati dobru nedelju, ali morate da počnete više da izražavate svoja osećanja, kako bi vaš partner mogao da razume kako se osećate. Učinite nešto drugačije i originalno ovog vikenda, nešto što će vam pomoći da se zabavite.

Ako ste slobodni, na vama je da promenite status i približite se nekome iz svog profesionalnog okruženja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.