Jedini dan ove nedelje koji nije povoljan jeste upravo prvi dan, ponedeljak.

Vrlo opasan aspekt između dve jake energije, Marsa i Plutona. Često ovaj aspekt u natalnoj karti donosi bliske susrete sa opasnim ljudima, situacijama i kolektivnim nesrećama, ratovima, pre svega.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ovo je aspekt koji u koletkivnom svetlu donosi opasnost od naoružanih, besnih ljudi, a na unutrašnjem nivou daje mržnju, destruktivne misli, ali i akcije.

Pročitajte i ovo: Šta sve možemo da očekujemo od retrogradnog Merkura u Škorpionu, od 31. oktobra do 20. novembra 2019.

Ovog dana i Mesec će biti u znaku Vodolije, pa će pojačavati nervozu i brzinu u reagovanju, koja ne ide u konstruktivnom smeru.

Pročitajte i ovo: Dolazi do bolnog prevrata – materijalne veze se razaraju, duša traži duhovni smer

Takođe, Mesec će u toku dana, na kratko napraviti i loš aspekt sa Suncem, pa zaista energija dana može da nas uvuče u konflikte situacije, naročito sa nadređenim, muškarcima ili iznenadnim reagovanjima nervoznih ljudi koje mogu biti destruktivni.

Pročitajte i ovo: Kako će se retrogradni Merkur u Škorpiji odraziti na ljubavne odnose, od 31.10. do 20.11.2019. godine

Energija u toku dana izaziva bes, koji nije od skoro, nego aspekti ovog dana izazivaju sav naš potisnuti bes, pa on danas može da eksplodira. Zato je dobro da imate na umu da ne reagujete na prvu loptu danas na bilo kakve provokacije, iako će biti vrlo teško ne involvirati se, jer ovo vrlo prejak aspekt ogromne energije.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Ako natalno imate ovaj aspekt, onda je bolje nigde ne ići ili barem osvestiti da je moguće da nas Univerzum uvuče u neku svađu, naoko, iz čistog mira.

Od utorka malo bolja situacija, pa osim napetog aspekta između Meseca i Merkura, koji na kratko budi u nama nervozu i želju za verbalnim razrešenjem neke aktuelne situacije, nema većih aspekata.

Pročitajte i ovo: Sve o direktnom kretanju Saturna u Jarcu nakon retrogradnog hoda

Od srede idu lepi, protočni aspekti. Odlični dani za konstruktivne dogovore, dugoročne planove i ugovore, ali obojeni maštovitošću, kreativnišću, pa i nežnom, pospanom energijom, koju pojačava Mesec u Ribama.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Strelca, u natalu i tranzitu

Ovo su dani za zaljubljene, za pravljenje planova  za budućnost. Odličan dan (četvrtak) za kontakt sa vodom, morem, podsvesnim, snovima iz kojih možemo da dobijemo lepe poruke i da se osećamo lepo.

Za vikend i dalje vrlo lepi i skadni aspekti između planeta, pa kako je Merkur u retrogradnom hodu, najbolje bi bilo iskoristiti ovoliku podršku planeta i nebeskih aspekata za uspostavljanje kontakta sa samim sobom kroz neke duhovne tehnike, kroz uvide preko meditacije i kroz rad na podsvesnim delom nas.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Dobar dan je nedelja i za lakše dobijanje novca, kroz sreću. Izražena energija i osećanje ljubavi, jer Venera pravi dobar aspekt sa Mesecom ovog dana, pa recite nekom da ga volite, izađite sa nekim do koga vam je stalo, zaljubite se.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.