Ova sedmica obiluje aspektima koji će da razbiju monotoniju svakodnevnice.

Već prvog dana, u ranim jutarnjim časovima, dešava se egzaktan kvadrat između Venere i Neptuna, koji smo sigurno već osetili na svojoj koži prethodnih dana. Ovo je aspekt koji uglavnom donosi razočarenja u emotivnom smislu, izigravanje poverenja, otkrivanja neugodnih tajni i skidanja ružičastih naočara koje su štitile mnoge od relanosti i objektivne situacije u odnosima.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Može biti težak dan za one koji moraju da se suoče sa tom novom realnošću koja je bolna i nesnosna.

U toku ovog dana i Mesec menja znak i ulazi u znak Vage, što pojačava aktivnosti iz domena odnosa, sudstva i javnosti.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Prvi aspekt koji pravi Mesec kad promeni znak je dobar odnos sa Saturnom, pa su moguće ozbiljne odluke u vezi sa prethodnim dešavanjima najviše, kako rekoh u emotivnom smislu.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Tokom večeri, tačnije, pred ulazak u novi dan, Merkur će napraviti konjukciji sa Suncem. Kako su ovo dve planete koje se ne udaljavaju mnogo jedna od druge, vrlo su slične.

To su planete koje se odnose na naš svesni deo, pa to dodatno daje na snazi svima koji žele da ostanu pri stavu, odluci ili čak i da to potpišu, moguće i u vezi sa poslovnim ugovorima ili novim projektima.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Sunce upravlja našim egom, a Merkur razumom, tj. našim racionalnim delom, pa će ovaj aspekt da potencira i naše stavove, htenja i odluke, da budemo više fokusirani na sebe i svoje mišljenje.

Dobar dan za potpisivanje upravo takvih ugovora, poslova, projekata ili bilo čega što želimo da pokrenemo jeste utorak, kad je jedini aspekt na nebu aspekt između Venere i Meseca, i to, u večernjim časovima. Miran dan, koji možemo iskoristiti kao povoljan za sve vrste aktivnosti koje odavno želimo da pokrenemo.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Sreda započinje sa Mesečevim aspektom koji se dešava u ranim jutarnjim časovima, a koji ćemo najverovatnije prespavati, i to, sa Jupiterom.

Kvadratni aspekt između ove dve planete često donosi preterivanje u hrani ili uživanjima, ali će ovog puta ostati neprimećen, jer će se desiti vrlo rano.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

U toku dana Mesec prelazi u novi znak, znak Škorpiona, te se menja atmosfera i naše aspiracije ka sebi, ka unutra, te energija koja je bila usmerena na odnose i druge ljude, sada se okreće ka emocijama, strastima i dubinama našeg podsvesnog.

Do kraja dana aktivan je samo Mesec, pa će se desiti kvadratni aspekt između njega i Saturna, kao i pred kraj dana opozicija sa Uranom.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovi aspekti najčešće donose nervozu i stres, napetost unutar nas, a nekad i do eskalacije nakupljene negativne energije koja se može pretvoriti i u neki konflikt ili svađu.

Od sredine ovog dana, pokušajte da usmerite svoju energiju i aktivnosti na nešto kreativno ili nemojte ništa raditi, izbegavajte ozbiljne poslove, traženje rešenja u vezi sa nekim starim problemima, jer ih nećete naći.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Od četvrtka stižu aspekti, i prvi u nizu, dobar, između Merkura i Neptuna, koji budi u nama kreaciju, želju za ostvarenjem nekog sna, mašte i vizije, te je dobar aspekt koji podržava umetnike, pisce i sve one koji imaju poslove u komunikaciji, sa rečima, ali i sa televizijom ili nekim drugim medijima.

Pročitajte i ovo: MERKUR u BIKU, spaja lepo i korisno

Ovog dana dešava se pun Mesec, po osi 17°20’ Bik – Škorpion, što je vrlo interesantna osa znakova koji potenciraju prejake emocije, preterano uzimanje ili potrebu za davanjem, zatim uživanjem u hrani, strastima, itd.

Dominantna emocija ovog dana, upravo zbog punog Meseca, može biti ljubomora ili pojačana potreba za seksom i strastvenim uživanjem sa partnerom.

Tome će doprimenti i naredni aspekt na nebu ovog dana koji će se desiti između Meseca i Neptuna.

Pročitajte i ovo: MARS u VODOLIJI, okuplja oko zajedničkog cilja, a opet slobodan, nezavisan i originalan

Na kraju dana još jedan aspekt Meseca, i to, opozicija sa Merkurom, koji, takođe, može proći nezapaženo, jer se dešava pred kraj vrlo intenzivnog dana, u smislu aktivacije emotivnog dela nas, te nećemo biti toliko mentalno aktivni da osetimo ovaj aspekt.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

U petak ove sedmice Mesec ponovo menja znak, ulazi u znak Strelca, što donosi pozitivniju energiju u našu svakodnevnicu.

Ovog dana će se desiti samo još jedan aspekt, i to, Meseca i Saturna, koji je skladan. Dan je dobar za sve vrste sportova, aktivnosti, šetnje, za odlazak u prirodu, punjenje baterija u kontaktu sa životinjama i u šumi, selu, moru.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

U subotu ide jedan vrlo lep, veliki trigonski aspekt između Merkura i Plutona, koji donosi velike uvide, kontakt našeg razuma sa dubinama nepoznatog, onostranog, nevidljivog. Ove dve planete u dobrom odnosu uvek donose detektivski um, povezivanje, otkrivanje veće slike slagalice, dubinske spoznaje, te je ovaj dan dobar za donošenje važnih odluka, ali u vezi sa našim životnim ili poslovnim odlukama.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Um i intuitivni deo su skladni, podržavaju jedno drugo, zato možemo doneti dobre odluke ovog dana.

Tokom dana Mesec će napraviti dva napeta aspekta, prvi sa Neptunom, a drugi sa Venerom. Ovde se opet može aktivirati priča ili sećanje na prvi dan ove nedelje kad su Venera i Neptun napravili kvadratni aspekt, te gorak ukus, nezadovoljstvo i razočaranje u emocijama, može da se pojavi tokom drugog dela ovog dana.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Mesec uvek predstavlja eterični deo našeg Univerzuma, te emocije i ono što se ne vidi, ali oseća tokom aspekata koje on pravi sa drugim planetama svojim brzim tranzitama, pojačava.

Ovog puta, samo sećanje ili neka emocija koja nas je prethodno uzdrmala ponovo može izaći na površinu, da nas to zaboli ili da osećamo pritisak u grudima. To brzo prolazi, a naročito nakon noći.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Jer u nedelju, u rano jutro, Mesec pravi sekstilni, pozitivan aspekt sa Marsom, a zatim menja znak u Jarca.

Tokom dana sledi još jedan aspekt Merkura, i to, trigonski sa Jupiterom. Ovo je, takođe, vrlo protočan i lep aspekt dve planete koje u ovakvoj poziciji podržavaju našu teoriju i praksu, razum i naš iskustveni deo da se ujedinju i daju nam vetar u leđa u svim poduhvatima.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Slušajte svoje unutrašnje dete, koje je naš guru ovog dana, slušajte šta vam govore unutrašnji glasovi, vaš anđeo čuvar, pitajte vaše vodiče ili ljude koji su vam važni kao prijatelji po verovanju i duhovnosti, daće vam lepe savete.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Do kraja dana, Sunce i Neptun, u skladnom sekstilnom odnosu, podržavaju našu kreaciju, naše duhovno putovanje, da ono što je podsvesno i što se tek nazire osvestimo. Dobar dan za lepe unutrašnje razgovore, ali i komunikaciju u vezi sa verom, verovanjima i svim onim što ne vidimo, a što nas kreira i što smo zapravo sve mi.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.