Ušli smo u poslednji mesec u ovoj godini, pa bi decembar trebalo da bude mesec izlaska iz prethodnog i produženog perioda nestabilnosti, neizvesnosti, zastoja u poslovima i pogoršanju odnosa.

Posebno posle 10. decembra.Ipak, „podvodne struje“ još uvek će biti prisutne, jer tokom decembra Mars boravi u Ribama, a Venera u Škorpiji. Skriveni faktori i emocionalne  reakcije igraće značajnu ulogu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Venera opozicija Uran

Do 7. decembra Venera će odigrati finalnu igru (opozicija) sa Uranom u Biku.

Fokus će biti na načinu interakcije sa ljudima. Problemi u ličnim i poslovnim odnosima, koji su bili prisutni u prethodnom periodu, dolaze do cilja, pronalazeći izlaz. Međutim, opozicija i dalje predstavlja vreme sukoba, suprotstavljanja i radikalizacije.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Photo by Thomas Kelley on Unsplash

Promene raspoloženje idu od potpune apatije, pa do nasilnih protesta. Ako želite da sačuvate mir, kao i odnose, nemojte dozvoliti da budete grubi i da olako zatvarate vrata.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Ne činite velike kupovine, ulaganja i investicije, ne uzimajte kredite i ne pozajmljujte novac. Čudne i rizične finansijske transakcije mogu dovesti do gubitaka. Korisno će biti da se otarasite starih obrazaca, uverenja i navika. U ovom periodu, bolje je dati prednost osobama koje poznajete duže veme.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Mars konjunkcija Neptun u Ribama

Mars i Neptun su u konjunkciji u Ribama do 11. decembra.

Nepohodno je dobro razumeti svoje ciljeve i ono što želite da uradite. Povezanost sa osobama koje ne znaju šta žele i koje ne otkrivaju svoje karte. Postoji rizik uključivanja u poslove sa mnogo nepoznanica.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Započeti poslovi najverovatnije neće dobiti potreban nivo energije, efikasnosti i incijative. Pad energije, slabost i nedostatak samopouzdanja. Ciljevi nisu jasni.

U ovom periodu se aktiviraju tajne i skrivene radnje. Možete se suočiti sa falsifikovanjem, prevarama, krađom i obmanama. Budite oprezni sa alkoholom, kao i sa sumnjivim i novim proizvodima, jer postoji rizik od trovanja hranom i lekovima.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Photo by John Canelis on Unsplash

Sunce u Strelcu kvadrat Mars u Ribama

Sunce u Strelcu biće u kvadratu sa Marsom u Ribama od 3. do 10. decembra.

Ovo je vreme napetosti, impulsivnosti i nestabilnosti, posebno ako govorimo o autoritetu, statusu i položaju, ličnim ciljevima i ambicijama.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Problemi mogu nastati zbog nestrpljenja. Postoji velika verovatnoća sukoba i svađa kada su lični interesi u pitanju. Biće teško postići sporazum u pregovorima. Usmerenost ka sebi i sebičnost povećava mogućnost konflikata u kontaktima sa uglednim i uticajnim ljudima, kao i nadređenima.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Izbegavajte agresivne i grube osobe, kao i kriminalne radnje. Odložite važne posete ili kontakte sa važnim ljudima bar do 6. decembra.

Photo by NordWood Themes on Unsplash

Sunce u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama

Sunce u Strelcu biće u kvadratu sa Neptunom u Ribama od 5. do 9. decembra.

Biće teže pravilno proceniti situaciju i doneti adekvatne odluke. Postoji rizik da postavite nerealne ili pristrasne zahteve. Novi romantični odnosi mogu doneti razočarenja.

Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi

Izbegavajte sumnjive korake, jer možete naškoditi položaju i reputaciji. Pazite se i prevara.

Ovaj aspekt utiče na pojavljivanje krivice, kao i potrebe za alkoholom i tabletama. Samo oni koji se bave maštovitim, umetničkim ili kreativnim poslom, mogu imati podsticaj od ovog aspekta.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Ovan

Čuvajte se obmane, prevara i krađe. Energija će biti u padu i možete osetiti manjak samopouzdanja, što će kod vas izazvati bes i ljutnju. Mnogo toga će biti naelektrisano, stoga, važno je da budete prisebni i razumni.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Mogućnost svađa sa osobama koje predstavljaju autoritet. Nije povoljan period za kontakte sa važnim i uticajnim ljudima. Probajte da se fokusirate na neki fizički rad, ali nemojte preterivati, jer brzo može doći do iscrpljivanja.

Bik

Opet dolazi vreme da se na dubljem nivou pozabavite važnim pitanjama, a posebno kada govorimo o emocijama. Neki od vas imaće želju da pobegnu, a neki će osećati uznemirenost, jer je potrebna hitna promena.

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Najmanje što možete uraditi je da odvedete partnera negde gde nikada nije bio ili da mu priredite prijatno iznenađenje. Ako niste spremni da završite vezu, nemojte ni podsticati napetost i nervozu.

Još uvek ste u nepovoljnom periodu za novac, finansije i kupovinu.

Photo by Taylor Bryant on Unsplash

Blizanci

Efikasnost može biti umanjena zbog zabrinutosti, preopterećnosti ili pokušaja da završite nekoliko poslova odjednom. Kraj nedelje će biti povoljniji za postavljanje planova i očekuje vas više eksperimentisanja i zanimljivih susreta.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Od kraja nedelje i poslovni sastanci trebalo bi lakše da se odvijaju. Neki pripadnici vašeg znaka mogu planirati kraće putovanje.

Foto Almos Bechtold

Rak

Postoje mogućnosti da se povinujete tuđoj volji i postanete talac nekih okolnosti, zbog čega možete izgubiti glavne odrednice. Sredina nedelje može kulminirati zbog česte promena raspoloženja.

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

Međutim, generalno naredni dani mogu biti povoljni za promene, za pronalaženje novog posla i prekid poremećenih odnosa. Vreme je i da napravite prostor u ormanu tako što ćete izbaciti sve nepotrebne i nebitne stvari.

Photo by Danielle MacInnes on Unsplash

Lav

Morate ih se osloboditi. Sebičnost i usmerenost samo na sebe narednih dana može stvarati probleme. Možete biti agresivni i grubi u sopstvenim zahtevima i ciljevima, što stvara tenziju i mogućnost svađa sa drugim ljudima.

Pročitajte i ovo: Kako se rešiti tenzije u vratu i ramenima?

Postoji mogućnost da budete prevareni, što će vas posebno razbesneti. Možda je zbog toga bolje da se narednih dana više posvetite porodici i privatnom okruženju. Spustite malo neka očekivanja. Veliki zahtevi mogu stvoriti probleme.

Devica

Zbog toga, okružite se sa ljudima koji su pozitivni i koji mogu da vas insprišu. Ograničenje budžeta može vas podsetiti na neka loša iskustva iz prošlosti. Međutim, krajem nedelje situacija počinje polako da se stabilizuje.

Pročitajte i ovo: Ljubav je samo reč

Pojaviće se nove ideje i otvaraju se kreativni tokovi. Saveti drugih neće doneti nikakvu korist, tako da samo lično iskustvo pomaže u izbegavanju problema. Novi poznanici mogu biti korisni za rad i posao.

Photo by Dmitriy Ilkevich on Unsplash

Vaga

Oni koji žele da promene situaciju, biće na pravom putu. To znači da su putovanja, novi poznanici i promena okoline, najbolji način za lečenje emocionalnih problema. Budite sa drugim ljudim što više ljubazni i prijateljski, ali ne zaboravite na njihove interese.

Pročitajte i ovo: Doviđenja prošlosti, dobar dan živote

Moguće je da će naredni dani proći kroz očekivanja i poteškoće u porodičnim pitanjima. U ovom trenutku najbolja podrška je životno iskustvo, samodsicplina i realan pristup životu.

Photo by Boba Jovanovic on Unsplash

Škorpija

Uskoro će univerzum tražiti da napustite zastarele „programe“ i da počnete razmišljati o nekim novim kategorijama. Ako se do vikenda ne fokusirate na najvažnije probleme, onda se tokom vikenda mogu pojaviti emocionalni problemi.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Nema potrebe za odlaganjem pitanja za kasnije, posebno u ljubavnoj sferi života. Slobodni pripadnici vašeg znaka trebalo bi da se fokusiraju na pronalaženju partnera.

U poslu je bolje da se fokusirate na nove projekte.

Strelac

Sve što se tiče brojeva može da donese sreću. Radnim danima je najbolje da se fokusirate na posao, a za vikend na ljubavna i porodična pitanja. Kod nekih pripadnika vašeg znaka mogu se vratiti nerešeni porodični sukobi. Ako uspete da se pozabavite tim pitanjem, onda će vam kraj nedelje doneti dobre rezultate.

Pročitajte i ovo: Reči su te što nas svlače, ćutanje samo uz suze dobro ide

Ponekad se morate pohvaliti i podsetiti na sopstvene pobede. Još više dobrog raspoloženja očekuje one koji budu uspeli da se oslobode krivice, prekomerne ambicije i kritičkog temperamenta.

Jarac

Nema nepredvidljivosti i možete raditi i voleti jednako. Važno je biti tolerantan i pridržavati se taktičnosti. Došlo je vreme i da ispunite ranija obećanja i da se pobrinete za svoje najmilije.

Pročitajte i ovo: Tamo gde je bes uvek postoji bol

Ne silujte događaje, već uživajte u miru i odmoru koliko je to moguće. Ovo je dobro vreme za poboljšanje odnosa sa najbližima i prepreme za praznike. Uskoro će vam trebati nove veštine i informacije, pa je vreme već sada da razmišljate gde ćete ih dobiti.

Photo by Becca Tapert on Unsplash

Vodolija

U kritičnim situacijama malo usporite i smanjite zamah. Naredni dani su povoljni i da provedete vreme sa onima koje volite. Važno je pokazati razumevanje, ljubaznost i pružiti pomoć u pravom trenutku.

Pročitajte i ovo: Loše navike koje mogu da unište vaš odnos

Generalno, naredni dani su povoljni za obavljanje zadataka koji su ranije postavljeni. Koncentracija i pažnja će se poboljšati, tako da je period povoljan i za učenje.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Ribe

To će vam pomoći za neke nove emocije, koje će dovesti do pojavljivanja novih snaga. Odnosi sa drugim ljudima biće produktivniji. Morate više pomagati drugim ljudima i zajedno se opuštati.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Razmišljanje će biti fleksibilnije, tako da ćete imati priliku da bezbednije napravite važne poslove. Neki pripadnici vašeg znaka mogu imati zavidne izglede u finansijskim pitanjima.

Međutim, ove nove mogućnosti mogu biti suprotne vašim željama. Izbor će biti na vama.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.