Snaga nedeljnog zadivljujućeg mladog Meseca u znaku Jarca, naelektrisanog pulsom planete naglih i neočekivanih (revolucionarnih) promena, Urana, pruža moćnu pozadinu kada ulazimo u ovu prvu punu nedelju 2022. Ovo nas podstiče da prihvatimo novo i osvežimo te delove našeg sveta kojima je potrebna spontanost, mašta i inovacija.

Sa Marsom u ekspanzivnom Strelcu koji takođe stvara suptilnu, ali aktivirajuću vezu sa Suncem, mešavina postavljanja ciljeva i smelosti može doneti povoljne rezultate. Povezivanje sa drugima, preko mrežnih sposobnosti Merkura u Vodoliji, takođe može da bude od pomoći.

Međutim, duhovna i magična veza između Venere i Neptuna je ono što zaista sija ove nedelje.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U JARCU 02. januar 2022. – Neočekivane prilike i pozitivne promene

Retrogradna Venera u Jarcu u sekstilu sa Neptunom u Ribama od prošle subote do ove subote donosi strast, romantiku i glamur i luksuz. Povećana senzualnost i popularnost čine ovo odličnim periodom za druženje i izlaske. Ovo je takođe dobro vreme za umetnički i drugi kreativni rad.

Ovo može pomoći da podignemo na viši nivo naše veze sa ključnim ljudima u našim životima, da privučemo nove saveze, ili za neke srećne ljude, čak ostvarimo duboku i smislenu romansu na njihov način.

Mada retrogradna, Venera je ove nedelje poprilično aktivna.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Pored divnog aspekta sa očaravajućim Neptunom (koji je opija i vinom može biti… ), Venera pravi i fini aspekt polusekstila sa Marsom u Strelcu od petka do nedelje, što je takođe idealan period za romantiku i druženje.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Savršen spoj seksualnosti i privrženosti čini da izgledate i osećate se seksi. Ova ravnoteža takođe znači da ste spremni da dajete i primate ljubav i obožavanje. Možete biti samouvereni i samopouzdani u jurnjavi za svojim željama, a da pritom ne budete previše naporni.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Ali možda najlepši aspekt koji pravi jeste konjunkcija sa Suncem, na 18°43’ Jarca. Obaj božanstveni aspekt aktivan je od petka do ponedeljka i donosi ljubav, mir, harmoniju i lepotu, sa fokusom na vaše ljubavne odnose, kreativnost i finansije. Ovaj prijatan, privržen, šarmantan i društven uticaj dobar je znak za prijateljstva i romansu.

Pored Venere, Sunce aktivira i Mars kroz polusekstil od 2. do 14. januara što poboljšava vaše samopouzdanje, snagu i hrabrost. Ovo je korisno za fizičke aktivnosti kao što su vežbanje, fizički rad i sportske takmičarske aktivnosti. Lični odnosi, posebno oni intimne prirode, imaće koristi od dodatne topline, šarma i harizme.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Nedelju završavamo sa prvom četvrtinom Meseca na 19°27’ Ovna. Balansiranje naše individualnosti (Mesec u Ovnu) sa utvrđenim normama i očekivanjima (Sunce u Jarcu) će zahtevati određenu brigu. Ali isto tako, ovo može da bude podstrek da se ne samo bez sumnje upustimo u ono što se očekuje, već da ostanemo otvorenog uma.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Trigon sa Marsom donosi hrabrost i inicijativu da se napravi prvi potez i preuzme vođstvo. Intuitivno ćete znati šta želite i kako to postići, posebno u vezama. Možete biti direktni i uporni, a da ne izgledate zapovednički ili nepristojno.

Ovan

Morate maksimalno iskoristiti početak ove nedelje, kada će vaši postupci biti zreli i ozbiljni.

Tako ćete izbeći ponavljanje prošlih grešaka i nesmetano ćete ići napred. Koncizno razmišljanje vam pomaže da napravite raspored i efikasno planirate sledeće poteze.

Vaše postupke pokreće vaša ambicija, ali u isto vreme ostajete strpljivi. Stekli ste mudrost kroz nekoliko nevolja i muka. Lekcije iz života mogu biti skupe, ali se nikada ne zaboravljaju.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaš ljubavni život izgleda miran. Svaki sukob između vas i vašeg partnera zateći će vas sabranim i rezervisanim. Ne trošite energiju na sitničavost i to održava vašu vezu zdravom.

Ako ste slobodni, ispravno ćete proceniti novog poznanika. Ovo će vas navesti da donesete ispravnu odluku o tome da im dozvolite da postanu deo vašeg života ili ne. Verujte svom stomaku.

Bik

Ove nedelje ćete se fokusirati na svoje odnose. Rešavate sve probleme koje ste možda imali sa ljudima oko sebe i to vas vodi korak dalje.

Rezolucije nisu rezultat magične čarolije, već vaših sopstvenih napora. Priznajete svoje greške i preuzimate svoju odgovornost. Ako prihvatite svoje greške iz prošlosti, moći ćete da poboljšate svoje trenutno stanje.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaši porodični odnosi se poboljšavaju, u pozitivnom, prijatnom i smirenom raspoloženju. Dobro raspoloženje vašeg partnera je ono što vas najviše opušta. Nema potrebe da budete nervozni ili napeti u sopstvenoj kući.

Vaša veza se poboljšava, daleko od nesigurnosti i anksioznosti. Osećate se dobro sa svojim unutrašnjim ja i tako ste u stanju da kontrolišete svoje impulse. Kao rezultat toga, doživljavate mirno i spokojno raspoloženje sa svojim partnerom. Možda trenutno nemate intenzivnu, goruću strast, ali ponekad jednostavno morate da budete sa svojom drugom osobom. Bez oblaka, bez svađa, samo uživanje jedni u drugima.

Blizanci

Ova nedelja vam donosi priliku da izrazite svoje kreativne ideje. Imate mnogo novih ideja i uspevate da dođete do rešenja baš kada se čini da su stvari zašle u ćorsokak.

Putovanje na koje ste želeli da idete konačno je na vidiku, uprkos nekim preprekama. Štaviše, očekujte promene i reorganizacije, posebno na ličnom nivou. Dobićete dobre vesti koje će vam ulepšati dan i promeniti vaša negativna predviđanja o određenoj stvari.

U svom ljubavnom životu tražite nezavisnost i samozaštitu. Način na koji odlučite da to uradite će uticati na vaš odnos.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako imate nestvarne zahteve od partnera, da biste održali svoju slobodu, onda će se stvari uzdrmati. Ako, pak, nastojite da ostanete na zemlji, kako biste sebe i svoju vezu održavali u harmoniji, onda ste na pravom putu.

Ako ste slobodni, izgleda da niste spremni da se odreknete svoje slobode zarad nekoga ko ne ispunjava vaša očekivanja.

Rak

Početak ove nedelje doneće vam mudrost i staloženo razmišljanje. Vaš unutrašnji gospodin Na pravoj strani se budi i pomaže vam da se suočite sa problemima na najefikasniji način.

Tenzije popuštaju i doživljavate tople i slatke emocije. Više volite da uživate u mirnim trenucima, daleko od stresa svakodnevnog života i hitnih obaveza. Dobro za vas, napunićete energetske rezervoare i osećate se uravnoteženije.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Uspećete da održite pristojan status za svoju vezu, izbegavajući svađe i preterivanja. Neće biti izliva nesigurnosti i uspećete da razdvojite svoj lični i profesionalni život.

Tokom vikenda ćete se prepustiti sporom, opuštajućem ritmu. Vi i vaš partner ćete pobeći u alternativna područja, gde se fantazija i stvarnost mešaju kako bi vam doneli zadovoljstvo.

Ako ste slobodni, ovo je pravo vreme da šarmirate zanimljivu osobu u svom životu.

Lav

Vi ste veoma dinamičan znak koji nikada ne okleva da se bori i nameće svoju superiornost. Međutim, ove nedelje takođe dokazujete da možete pametno da manevrišete među pitanjima sa kojima se iznenada morate suočiti.

Osećate potrebu da se oslobodite svega što vas ograničava i gura. Pazite kako izražavate ovu potrebu u svom ljubavnom životu. Napravite realnu procenu činjenica, da ne biste prekinuli vezu iz pogrešnih razloga.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ove nedelje postoji intenzivna projekcija vaše individualnosti na vaš ljubavni život. Stalno naglašavate svoju potrebu za slobodom i odbijate da budete pod uticajem zahteva drugih, uključujući vašeg partnera. Sada je vreme da dokažu da li zaslužuju da budu pored vas ili ne. Da li poštuju vašu ličnost i vaše potrebe ili pokušavaju da vas kontrolišu? Ako je ovo drugo tačno, vaš zajednički put će uskoro doći u ćorsokak.

Ako ste u poslednje vreme bili usamljeni, ova nedelja neće promeniti vaš status. Naravno, nikad ne znate šta bi vam planete mogle doneti.

Devica

Obično se krećete po planu i ovih dana će vam potreba za planiranjem biti još jača nego inače. Ovo će vam pomoći da obezbedite dobar kurs za svoje poslove i da se oslobodite viška anksioznosti.

U prošlosti ste pravili greške i naučili ste iz njih. Vaš ljubavni život je procvetao ovog vikenda, kada je raspoloženje opuštenije. Vodi vas vaša intuicija, koja vam pomaže da donesete neke izuzetne izbore. Verujte u to.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaš ljubavni život je uravnotežen ove nedelje. Racionalnost će vam pomoći da vratite harmoniju u vašu vezu. Vaše raspoloženje će biti senzualno i emotivno. Tenzije se smiruju i stvari ponovo dobijaju izvesnu smirenost, kao mirno more koje svetluca na suncu. Topao i prijatan, takav će biti vaš ljubavni život.

Odišete smirenošću i spokojem i to može privući nekog novog. Napravite svoj potez i ne dozvolite da vas zaustave druge misli.

Vaga

Ove nedelje planete će vam pomoći da sredite i organizujete stvari. Zrelo i jasno razmišljanje čini da sagledate stvari iz pravog ugla i donesete odluke koje su vas mučile, jer ste se osećali nesigurno ili niste želeli da budete nepravedni prema nekome.

Predstoje promene i reorganizacija za vašu saradnju. Način na koji se nosite sa situacijama će odrediti njihov ishod. Ne dozvolite da vaša individualnost preuzme kontrolu, jer će oterati ljude koji pokušavaju da vam pomognu.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Možete provesti prelepe trenutke sa svojim partnerom zahvaljujući pametnim predlozima koje ćete dati. Rezultat će opravdati vaš izbor i dati vam i smirenost i pozitivno raspoloženje.

Samo vodite računa da kontrolišete svoje ispade, jer se čini da ćete imati poteškoća da prihvatite bilo kakav pritisak od strane partnera. Bolje pričati i objašnjavati nego detinjasto reagovati.

Škorpija

Ova nedelja donosi zatvaranje nekih nerešenih pitanja i zbog toga osećate olakšanje. U isto vreme, predstoji novi početak, sa čvrstim osnovama, pravilnim planiranjem i metodom.

Maksimalno ćete iskoristiti svoje životno iskustvo kako biste napravili optimalni akcioni plan. Događaji su na vidiku, posebno oni koji se odnose na problem koji vas muči.

Vikend će biti umirujući i spokojan, sa intenzivnim emocijama, intuicijom i izostankom sporova. Odmorite se i uživajte u onome što imate u životu, izražavajući svoju zahvalnost univerzumu.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaš ljubavni život je na pravom putu, bez posebnih tenzija i problema. Uspevate da uspostavite ravnotežu koja vam donosi unutrašnji mir. Održavate opušteno raspoloženje i plodnu komunikaciju u vašoj vezi.

Ovi dani su pogodni za razgovor sa partnerom i izražavanje svojih misli i briga. Neće vas osuđivati ili sramotiti, a vi ćete biti spremni da se otvorite i poslušate njihov savet. Vikend jača osećaj druženja.

Strelac

Ova nova nedelja će vam pomoći da evoluirate, ako sve što ste naučili dobro iskoristite. Šta to znači, pitate se?

Ako ne prihvatite svoje greške i ne planirate unapred, nećete moći da idete dalje. Izgleda da ste voljni da igrate ovu igru. Kašnjenja i prepreke su vas iscrpile i učinićete sve da ih prevaziđete. Disciplina vam pomaže da pobegnete sa uskog puta kojim ste išli.

Ovaj vikend je idealan za upoznavanje novih prijatelja, zabavu i kvalitetno vreme za svoju porodicu, partnera i voljene osobe.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Između vas i vašeg partnera vlada pozitivno raspoloženje i razumevanje. Možda ćete želeti da razgovarate sa njima o toku vaše veze i ozbiljno razgovarate o izgledima koji su pred vama.

Volja za promenom postoji na obe strane, sve što treba da uradite je da nađete zajednički put i zajednički način delovanja koji izražava oboje, a da vam ne uskraćuje slobodu.

Ako tokom ovog perioda nemate vezu, desiće se nešto neočekivano. Novo poznanstvo? Interesantan razvoj u postojećem poznanstvu? Sve je moguće!

Jarac

Ova nedelja će snažno uticati na vaše misli i vaše spihičko stanje. Bolje razumete neke situacije i konačno uspevate da sagledate širu sliku.

Uspevate da se odvojite od detalja koji su vam oduzeli pažnju i naterali vas da izgubite smisao. Sada ste u mogućnosti da pravite velike, dugoročne planove.

Reorganizujte svoj život sa ciljem da stvari oko sebe što više odgovaraju vašim potrebama. Uspevate da ne budete zarobljeni u rečima drugih. Vaša dinamika vas vodi do novih iskustava i pruža vam velika zadovoljstva.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako uspete da izbegnete zanovetanje i svađe, stvari će biti prijatne, a sukobi sa partnerom će biti svedeni na minimum. Razmislićete pre nego što progovorite i ovaj stav će vam doneti mir.

Sve dok izbegavate da govorite stvari sa jedinom namerom da isprovocirate svog partnera, stvari će teći na prijatan način.

Ako ste slobodni, emitujete pozitivnu auru koja vas čini privlačnim drugom polu i donosi vam mnogo novih poznanstava.

Vodolija

Ova nedelja je prilično harmonična, uprkos svim poteškoćama koje se pojave. Izmišljaćete rešenja kako biste prevazišli prepreke koje su vam blokirale put.

Promene koje mislite da napravite postaće moguće rekonstrukcijom i dobrim planiranjem. Ako nemate plan, bolje je da ne pokušavate da promenite stvari. Sasvim je sigurno da ćete sve zabrljati. Vaše gledište će biti u potpunom skladu sa novim činjenicama koje se pojavljuju.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovi dani će vas podstaći da preuzmete stvari u svoje ruke i rešite neke probleme koji su mučili vašu vezu. Tako će raspoloženje postati mnogo prijatnije. Naročito vikend sa Mesecom u Ribama, imaćete dobro raspoloženje i harmoniju, što će takođe biti korisno za vašu vezu.

Ova smirenost vas čini dostupnijim drugom polu. Nudite prozor mogućnosti koji osoba traži da bi vam prišla i izrazila svoja tajna osećanja.

Ribe

Ova nedelja će biti veoma pozitivna za vas. Donoseći vam realizam i mudrost da se nosite sa svim situacijama.

Biće dobro vreme da postavite temelje na kojima će se graditi vaši planovi. Pratite svoje ambicije, ali budite strpljivi.

Vikendom napetost jenjava, situacije više nisu dosadne i možete uživati u životnim zadovoljstvima. Lepota leži u jednostavnim stvarima i to ćete moći da shvatite.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovo je dobro vreme za vaša osećanja i kroz iskren dijalog ćete se približiti partneru. Možete navesti činjenice, proceniti ih i postaviti ciljeve za svoju vezu. Jedva čekate da napravite sledeći korak, bez obzira na to šta to znači za vas.

Ako je usamljenost zavladala vašim životom, ova nedelja može da vam donese iznenadni razvoj događaja.