Sedmica pred nama donosi promenu energije koju ćemo svi osetiti.

Naime, znake u ovoj nedelji menjaju dve vrlo važne planete. Merkur, već u ponedeljak, iz znaka Vodolije ulazi u znak Riba i Venera koja u petak izlazi iz znaka svoje egzatacije – Riba, i ulazi u znak Ovna!

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

U ponedeljak, pored Merkura koji ulazi u Ribe, Mesec će ući u znak Blizanaca.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Tačno u podne, ove dve planete praviće napet aspekt među sobom, po poslednjim stepenima prethodnih znakova, te svakako ovaj dan nije dobar za donošenje nekih odluka, niti za započinjanje nekih novih aktivnosti, naročito ne u prepodnevnim časovima.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Merkur menja znak, ulazi u Ribe, koje mu ne leže najbolje. Ovaj znak donosi konfuznost, preširoko i nadugačko pričanje, te komunikacija lako može da sklizne u nedefinisanost, te kako je Merkur već ušao u svoju senku (ide ka retrogradnosti), njegov uticaj može da bude negativan, naročito za znakove kojim vlada – za Blizance i Device.

Photo by Stanley Dai on Unsplash

Dolazi period kad se nikako ne možemo dogovoriti, niti poslovno, ni emotivno, oko mnogih stvari.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

U ovom periodu, sve dok Merkur bude išao znakom Riba (inače će ući u retrogradnost dok bude išao kroz ovaj znak, te njegov konačan izlazak iz znaka Riba očekujemo 11. aprila), češće ćemo gubiti stvari, papire, nećemo imati koncentraciju za rad, može da se desi da budemo opljačkani ili skloniji nezgodama, naročito u saobraćaju, jer je planeta Merkur i planeta koja vlada kraćim putovanjima, saobraćajem i svakodnevnim rutama od kuće do posla.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Kako svaka kombinacija planete i znaka ima i svoje dobre strane. Merkur u Ribama daje otvorenost ka duhovnim spoznajama i uvidima, te je ovo idealna sedmica za kretanje u meditaciju, odlazak na neku radionicu koja širi svest i unutrašnje znanje. Ovo je dobra sedmica za odlazak na odmor ili osamljivanje.

Photo by Aaron Benson on Unsplash

U večernjim satima ovog dana desiće se lep, sekstilni aspekt između Venere i Saturna, koji može da osvesti mudrost u nama, vernost i lojalnost prema onima koje volimo, te večernji sati mogu biti dobri za razgovor sa najdražim osobama, u kojem možemo da dobijemo neki mudar savet ili da osećamo podršku vremena i iskustva u nama samima.

Pročitajte i ovo: Vodolija – budite uvek spremni na neočekivano

Utorak je dan kad će Mesec napraviti dobar aspekt sa Suncem, te ova dva svetla u dobrom odnosu donose skladnost u muško – ženskim odnosima, pre svega, između roditelja, osnovnog ženskog i muškog principa, pa ukoliko se desi da imate poslovne sastanke ili razgovore sa šefovima ili direktorom, sigurno je da ćete dobiti podršku od njih ili od bilo kojih autoriteta.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

U večernjim satima desiće se još jedan aspekt Meseca, i to, sa Neptunom, što može da donese nesanicu, lošu intuiciju ili nepotpune informacije o nekome, pa je važno da to prihvatite sa rezervom. Ovo veče može biti i maglovito, te uzimanje bilo kakvih opojnih sredstava ili alkohola ukoliko vozite nije nikako dobra kombinacija.

Photo by Andre Benz on Unsplash

Sreda može biti vrlo interesantan dan, neobičan i drugačiji, jer u toku dana Merkur će napraviti dobar odnos sa Uranom, pa su moguće razne iznenadne vesti, povoljne u svakom slučaju.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Glave nam mogu biti pune čudnih ideja, dan sa neobičnim susretima i ljudima koji mogu biti inspirativni, naročito što će tog dana Venera biti na stepenu svoje egzaltacije (na 27 stepeni Riba). Kako ovaj stepen vezujemo za najefemernije stvari, kao što su vile, sirene, ali i bajke i nestvarne priče.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Moguće je da se u sredu dese i nestvarni susreti, naročito ako postoji u natalnim kartama neka tačka ili planeta na ovom stepenu.

Photo by Clarisse Meyer on Unsplash

Venera, polako, ali neumitno ide ka znaku koji je sasvim drugačiji od njene osnovne prirode – Ovnu, te na ovaj dan, dok još nije zakoračila u njega, ona daje maksimalnu svoju podršku i energiju svima koji su u vibraciji da je prihvate i prime.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Četvrtak je dan kad Mesec menja znak i ulazi u Raka, te menja i opštu atmosferu u svakodnevnici. Iz užurbanog znaka Blizanaca, ulazi u porodični i emotivni znak, pa ćemo svi mi biti više fokusirani na decu, porodicu i dom.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Tog dana Mesec će napraviti skladan aspekt sa Merkurom, pa ako baš morate da pravite važne dogovore, projekte ili ugovore u poslovnom smislu, ali i razgovore sa decom ili da imate bilo kakav važan razgovor za obaviti, iskoristite ovaj dan, jer pored ovog lepog aspekta kojim nas podržava Mesec, neće biti nijednog drugog.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Ovog dana, ukoliko vam to obaveze dozvoljavaju, možete da odete sa decom da se igrate, da se posvetite mlađiim članovima porodice ili da napišite neki članak ili u vašem dnevniku nešto važno…jer odavno se pisanje kao terapija koristi u psihološkom smislu, kao vrlo efikasna terapija.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Petak je dan kad Venera menja znak, ali tog dana i Mesec će biti aktivan jer će ulaskom u znaku Raka napraviti dosta napetih opozicija sa planetama u Jarcu (Saturnom i Plutonom, a malo ranije i sa Jupiterom).

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Zašto ovaj dan može biti težak i naporan, može biti i zbog tih opozitnih energija u nama, ali svakako i zbog Venere koja ulazi u vrlo ratoboran, vatreni i muški znak. Odjednom možemo biti očevici naglih izliva ljubomora, jakih reči od žena koje su do skora bile mirne i opuštene.

Photo by Ben Koorengevel on Unsplash

Venera u Ovnu je žena ratnica, pa je sad ženska energija dignuta na crveni alarm, te možemo očekivati nagle reakcije, bez dlake na jeziku – kako bi se u žargonu reklo, ali i pojačane napade na žene, te žene zapravo mogu biti vrlo ugrožene sve dok vladarka ženskog principa bude u znaku Ovna, do 5. marta, kako sopstvenim strastima i emocijama, tako i od strane muškaraca.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Subota je dan kada Mesec, takođe, menja znak i ulazi u vatreni znak Lava, pa se generalno naredna dva dana podgrejavaju emocije, vatreni izlivi strasti.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

U nedelju ćemo dočekati pun Mesec, i to, u ranim jutarnjim časovima, pa će punoća uticati umnogome upravo na žene, u toku prelaska subote na nedelju. Može biti dosta emotivnih dešavanja tokom te noći, a najviše naglih i preteranih izliva emocija, pa i histerije, ljubomornih scena, posesivnih uslovljavanja, jer Venera u Ovnu i Mesec u Lavu, koji je u opoziciji u nedelju sa Suncem, zahtevaju potpunu posvećenost jednoj ženi, koja je majka, žena i kraljica.

Photo by Ilya Orehov on Unsplash

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Ko nije u vezi, dominantna ženska energija od strane majke, sestre ili prijateljice može vas umoriti. Odmarajte tokom vikenda uz muško društvo!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.