Ove nedelje Venera je veoma aktivna, pa će u četvrtak i da promeni znak.

Pre toga, pravi napet aspekt sa Saturnom, a kad uđe u svoje sedište, znak Bika, napraviće veoma jaku konjukciju sa Uranom, i to, baš na dan žena! Merkur je i dalje retrogradan, pa u svom hodu unazad menja znak, i iz znaka Riba ponovo  ulazi u znak Vodolije!

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Prvog dana ove nedelje na nebu je Mesec u Blizancima, pa će komunikacija, kretanje, ali i kontakti sa rodbinom, braćom i sestrama biti aktivirani.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

U toku večeri, Mesec će napraviti napet aspekt sa Suncem, koje je u Ribama, što može da donese nejasne dogovore, nedefinisanu komunikaciju, brzoplete odgovore i konflikte, sa najbližima, naravno, što može da dovede do napetosti u odnosima.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

U utorak, Merkur je na nultom stepenu znaka Riba, i uskoro ulazi u Vodoliju, ali ova pozicija sa aspektom koji će se desiti ovog dana, a to je kvadrat Meseca sa Neptunom, dodatno pogoršava bilo kakve pokušaje definisanja ili preciziranja poslova, ideja, projekata, dogovora.

Photo by Samantha Gades on Unsplash

Ne tražite rešenje i kompromise ovih dana, a naročito ne u utorak jer još jedan ozbiljan aspekt se dešava u toku popodneva. Naime, Venera, koja ide ka poslednjim stepenima znaka Ovna, pravi napet aspekt kvadrata sa Saturnom. Ovo je vrlo jak i težak aspekt koji može da se odnosi i na ljubavne teme i situacije, ali i na poslovne, naročito ukoliko se radi o finansijskim dogovorima.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Venera jeste planeta ljubavi, ali i novca, pa bilo kakva dogovaranja oko banaka, platnih transakcija ili kupoprodajnih ugovora nisu nikako dobri, i pašće sve u vodu zbog napetog odnosa sa Saturnom koji u ovoj kombinaciji predstavlja vreme. Nećete dočekati povoljan ishod.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn – emocionalni rast je negde prekinut

U sredu se menja atmosfera, jer će Mesec ući u porodični, osetljivi i emotivni znak Raka. Iako dani iza nas nisu bili dobri za mentalne odluke i poslovne dogovore, trudili smo se da budemo u fokusu i da nešto barem radimo ili pokušavamo da rešimo.

Od srede i naše misli se usmeravaju na porodicu, emocije, osećanja, naročito prema deci i mlađim članovima porodice, jer će Mesec praviti ovog dana dobar aspekt sa Merkurom, te su pred nama dani kad se okrećemo bliskim odnosima i od poslova definitivno nema ništa.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

Kad smo kod Merkura, od danas je on na putu kroz Vodoliju, i to, na posljednjem stepenu, koji uvek donosi dubinu u spoznajama, nekad i vidovitost.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur kroz sve kuće horoskopa – februar, mart 2020. godine

U toku ove večeri, pred sam kraj dana, Merkur će napraviti i sekstilni odnos sa Venerom koja će se, takođe, naći na poslednjem stepenu Ovna. Jedino ako ste u poslovima koji su zanatskog tipa iskoristite ovaj dobar aspekt, koji će probuditi kreativnost u vama, te ćete uspeti da napravite nešto što odavno želite.

Ovo veče može da bude inspirativno, pa i da nas otvori za neke poruke, dobijanje informacija kroz razne kanale, gledajući neki film, u razgovoru sa prijateljicom ili kroz neku divinaciju – recimo, kroz anđeoske karte.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

U rano jutro narednog dana, dakle, u četvrtak, planeta ljubavi i uživanja ulazi u znak u kome je svoj na svome – znak Bika. Ovo je mesto u kome ona zna da uživa svim čulima i u svim ovozemaljskim darovima. Okrenuta je prirodi, rastu, životu i uživanjem u njemu.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Ipak, ovaj prolazak za nju neće biti kao i prošli prolasci, jer odnedavno u ovom znaku se nalazi Uran, koji nije baš miran i siguran, nije spreman da se opusti i uživa u ovozemaljskim čarima.

Photo by Jennifer Regnier on Unsplash

Zato prolazak kroz Bika, za Veneru, naročito krajem nedelje, može da bude dosta stresan, neugodan, pun neočekivanih promena, dešavanja, događaja – od raskida, prekida komunikacije, do neugodnih situacija koje joj ne dozvoljavaju da se zaista opusti.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Uran je planeta koja često, kad se aktivira donosi nagle i nepredviđene situacije, ali i kolektivna dešavanja, od zemljotresa, elementarnih nepogoda, iznenadnih potresa u emotivnom smislu, osvešćenja i otkrivanja laži, spletki na koje ne možemo da utičemo.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Tokom ovog dana, Mesec koji je u znaku Raka, napraviće opoziciju sa Jupiterom, pa ovog dana može se desiti da preterano jedemo, naročito masno ili slatkiše. Mogući su probavni problemi.

U petak, Mesec prelazi u drugi znak, u znak Lava. Na samom ulasku, Mesec će ući u napet aspekt kvadrata sa Venerom i Uranom. Kreće napet vikend koji najavljuje konjukciju koja je vrlo jaka, a koja će se desiti u nedelju, baš na Dan žena, između Venere i Urana.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

U toku petka, napetost postoji, kreće nezadovoljstvo, potreba za slobodom, nagli događaji koji će prouzrokovati eskalaciju sukoba u nedelju.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Sad kad znate ovu informaciju na samom početku ove nedelje, pokušajte da osmislite strategiju kako da izbegnete ozbiljan sukob, raskid ili lošu energiju, koju ove dve planete u konjukciji mogu da naprave. Ukoliko ste pred raskidom sa emotivnim partnerom, ovaj vikend  je idealan da se to i desi.

Photo by Alex Perez on Unsplash

Subota je dan kada se na nebu ne dešava nijedan aspekt, pa to može označavati mirno more pred buru.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

U nedelju, prvi aspekt ide ujutro između Meseca i Merkura. Kako je opozicija u pitanju, verbalni konflikti mogu da krenu. Ovaj aspekt može da donese i nemirne misli, nedoumice, neodlučnost.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Uskoro Mesec ulazi u znak Device, pa će tog dana i atmosfera i fokus interesovanja naše duše da se promeni, iz otvorenog i velikodušnog Lavovskog davanja i nesebičnog deljenja ljubavi, u čangrizavu, analitičnu i kritičarski verbalno nastrojenu osobu.

Mesec pravi dobar aspekt sa Venerom, te će ženska energija da dominira, jer u prilog ženama ide ovaj aspekt, pa čak može da bude i simpatično ovakvo ponašanje ženskog dela populacije, ali pred sam završetak dana, Uran i Venera će se spojiti i čudne i nagle reakcije, neočekivani prevrati emocija, razgovora i stanja mogu da počnu.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Ulazimo u narednu sedmicu u kojoj možemo očekivati razrešenje jer će u narednoj nedelji i Merkur krenuti direktno!

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.